Šta je novo?

Bijeli ekran nakon welcome screen-a

DuJaBL

Cenjen
Učlanjen(a)
28.07.2013
Poena
151
E ovako nakon sto sam jutros upalio racunar poslje welcome screena mi se umesto desktopa pojavi bijeli ekran. Nista nemogu da vidim sve je bijelo.
Nakon 2-3 restartovanja sve normalno funkcionise. Nakon 5-6 sati opet pokusavam da upalim racunar ali opet isto, bijeli ekran nakon welcome screena. Opet ga restartujem par puta ali bez uspijeha. Nakon 3-4 pokusaja ulazim u safe mod-u i odatle ka restartujem i sve normalno radi. Da bih se uvijerio da sve radi opet gasim racunar i nakon 30min opet ga pali i sve je u redu. Ali nakon 3-4 sata odmora opet palim racunar i opet bijeli ekran. Sada sam usao tako sto sam ga restartovao iz safe mod-a. Molim pomozite. Hvala unaprijed.

Koji OS?imas li instaliran net framework 4.0?

Nema vise ni belog...a? :d

Neko ti sakrio ikonice i stavio belu pozadinu?

Reinstalirao sam drajvere ali ne pomaze. Imam win7 i imam NET framework 4.0

Nije mi uključen. Ne postoji neki drugi način jer ne big reinstalirao sistem

Koji monitor imas? Meni se isto desavalo pre mesec dana, stim da mi se beli ekran pojavljivao nekada i odmah pri paljenju. A ponekad sam mogao da udjem u bios i tako da stoji neko vreme, a kada treba da prikaze desktop opet bude samo bela slika. Posle vise paljenja-gasenja kompa/monitora sve pocne da radi kako treba, i radi sve dok ga ne ugasim. A ujutru opet pravi problem. Stvar je bila u kondezatorima koji su nabubrili, kada sam ih zamenio radi sve kao i ranije. Mozda je i kod tebe ista stvar.

Nije mi uključen. Ne postoji neki drugi način jer ne big reinstalirao sistem
Ok, postoji još jedan način. Saznaćeš da li je problem softverske ili hardverske prirode.
Skini neki linux live cd, ja uvek preporučujem puppy linux ali mogu i svi ostali.
Butuj sa njega, koristi ga neko vreme, restartuj ga i tako par puta, ako se pojavi beli ekran imas problem sa hardverom (ja bih rekao da je softverski ali valja biti siguran).
Edit: Čitam ponovo tvoj prvi post i znači samo i isključivo posle welcome poruke si dobijao beli ekran. Tačno?
Tada nije u pitanju hardver.

Poslednja izmena:
Imam Belinea monitor sad cu bas da vitim to sa kontenzatorima

Evo sad sam gledao kondenzatore i svi su u redu. Isti problem imam kao sto si ti imao...

Videh negde da i virus moze da pravi takve probleme.

A safe mod?

Nazad
Vrh Dno