Šta je novo?

BiH kartica za Paypal

__zevs__

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2006
Poena
410
Posto vidim da postoji mogucnost da mi paypal blokira karticu (VISA internet - Intesa Beograd), da pitam forumase iz BiH, koju karticu koristite?
Uskoro cu ici tamo, koju da izvadim?
Koja ima najmanje troskove (odrzavanje, izdavanje), a da prolazi na paypalu?
Podelite vasa iskustva.
Hvala.

PS.
Imam BiH drzavljanstvo/prebivaliste/licnu kartu tako da otvaranje racuna nije problem.

PPS.
Potrebno je da banka ima predstavnistvo u Zvorniku :)

Poslednja izmena:
Gledao sam sad za Reiffeisen visa elektron karticu. Ako sam dobro video situacija je sledeca:

Izdavanje 5KM, odrzavanje 1.99KM/mesecno i 2% na placanje u inostranstvu.
Prva godina: 28.88KM = 14.77eur. + 2% na svaki racun.

Tek sad shvatih da oni NAPLACUJU Visa Electron :D Begaj dalje...

Pa to ej verovatno odrzavanje tekuceg racuna. Jeftinije je nego kod nas. Ovde ti traze 300 din za izdavanje kartice plus 150-250 din za odrzavanje racuna. A intesa na onu "besplatnu" visa internet naplatucje od 3-5% provizije na svako placanje, tako da je ovo san snova...

Pa to ej verovatno odrzavanje tekuceg racuna. Jeftinije je nego kod nas. Ovde ti traze 300 din za izdavanje kartice plus 150-250 din za odrzavanje racuna. A intesa na onu "besplatnu" visa internet naplatucje od 3-5% provizije na svako placanje, tako da je ovo san snova...

Nisam primecivao ovo, mada retko sam placao neke skuplje racune, a u konverziji $/eur se lako zagubi koji procenat...

Intesa devizni racun - Besplatano otvaranje, odrzavanje besplatno. Visa electron besplatna, radi na internetu savrseno, provizije nema nigde( osim usrani kurs kada se dizu dinari na bankomatu )

Za 15e godisnje kod nas moze da se dobija prava kreditna bez provizija (Amex Blue).
Za Intesa internet, otvori USD partiju i nemas provizije, bar ako su u pravu ovi sto je imaju ;) (licno koristim MC samo)

Ovo 15e je sve sto se placa, ukljucujuci i vodjenje racuna? Opet vise nego kod nase RF, ali ako nema izbora.

Pise se po forumu da paypal vise ne prihvata Intesine Visa internet kartice, a neki su se cak i zalili da su im skinuli karticu koja je ranije prosla.
Ja za sad nisam imao nikakvih problema. Mada ja sam registrovao pravu adresu u BiH (moja kucna), tako da ako i budu pravili probleme mogu da im posaljem skeniran pasos/licnu kartu...

Poslednja izmena:
Kada si registrovao karticu? Visa Internet od Banke Inteze ne radi ni meni.

Ovo za BiH mi deluje interesantno. Jel ima jos nekih banaka pored RF, recimo komercijalna ili unicredit?

Ja sam registrovao davno (pre oko 2 godine) i jos radi, ali istice sad na jesen, a nisam siguran da li cu je moci obnoviti :)

Ja mislim da oni vraćaju pare, da ti u startu rezervišu više, a posle vrate.

Par puta sam i testirao, platim nešto u USD, i onda ostatak razmenim online u dinare , da ostane 0,1 ili tako neka sića, i posle 6-7 dana imam 2-3 evra na računu,zavisi kolika je bila cifra koju sam platio pre toga.

Duke siris dezinformaricije... nema provizije, jedino kod rezervacije, rezevisu nesto vise.
kursnu razliku naplacuju a cak i taj kurs je sasvim OK...

To je super, nisam primetio jer non stop kupujem, pa nema vremena da se slegnu stvari :D

Ajd' da ne sirimo pricu na Srbiju, pitano je sta i kako sa karticama iz BiH...
Bijeljina, Zvornik, nije to tako daleko za otici jednom/dvaput i uzeti karticu, moze sa pasosem, moze sa LK bosanskom ko ima ... pitanje je KOJA KARTICA.
Ima ovakvih i onakvih kartica, koja (koje) kartice tacno prolaze za placanje na Paypal-u a da su iz Bosne?
Treba li biti devizni racun il' moze tekuci racun u KM i njihova VISA Elektron kartica, kojom se moze svuda u svetu platiti ali nije kreditna vec je debitna?
Koji su to brojevi i podaci koji su potrebni za registraciju i prilikom placanja
Ako moze neka od tih BiH varijanti, kako onda postupiti da ti roba dodje u Beograd?
Ajde iskusni kupci neko uputsvo, objasnjenje, tutorijal detaljan...
Hvala

Evo, da probam da pomognem. Dakle za visa electron debitnu karticu RF banke, koristim ju od 2007e. Plaćao i preko paypal-a i direktno, i do sad nisam imao problema s plaćanjem. Što se tiče vađenja kartice, možda griješim, al ako me sjećanje dobro služi, trebala mi je i potvrda o adresi stanovanja pored lične karte. S karticom dobiješ otvoreni tekući račun, konverzija ide automatski. Inače ne treba imati prijavljena nikakva primanja na karticu, i ja platu primam u drugoj banci. Ostale kartice, čuo sam da ima i neka shoping kartica komercijalne banke koja radi, i koja je namjenjena samo kupovini preko interneta. Valjda ne možeš podizati pare s nje, već samo uplaćivati. Ali nisam koristio, pa da ne pričam napamet.
Što se tiče carine kod nas, tu dosta utiče faktor sreće. Ja do sad nisam nikad platio carinu, a bilo je dosta narudžbi preko 100eu (procesor, ssd, dreambox, ebook readeri, nekoliko pari patika, itd). Mada svaki put pripremim pare za carinu i pdv. Zvanično je neoporezivo sve ispod iznosa od 50km (nešto više od 25eu). To važi za običnu poštu, dok ove dhl, fedex, redovno naplaćuju carinu i pdv, i proviziju.
Što se tiče prelaska u Srbiju, to već ne znam...ideš autobusom, ne prijaviš i nadaš se :)

Nazad
Vrh Dno