Šta je novo?

BigTyphoon v.s. GeminII S

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Gledam da pazarim novi cooler. Interesuje me Top down varijanta pa sam suzio izbor na:
CoolerMaster Gemin II
CoolerMaster Gemin II Small
Thermaltake BigTyphoon 120

Cena su im vrlo slicne, tako da ostaje pitanje ko daje vise za za iste pare?

imas tesno kuciste ili sta?

Pa trebalo bi da je ovako, ovaj novi Gemini je valjda nesto slabiji od klasicnog Gemini II.
A ako se secas bio je i ovde na forumu test SXT-a gde su se poredili Gemini II, BigTyphoon i TRUE.

I kao sto je i bilo ocekivana BigTyphoon je prosao bolje od Gemini-a, prema tome predpostavljam da ti je najbolje onda njega da uzmes + TT je opste poznat po ocajnim bazama tako da kad bi ga jos i osmirglao to bi bilo super.

Hyper TX bolje hladi naponsku jedinicu nego geminII. Hyper TX moze da ti hladi i quadcore do nekih 3ghz a kamoli dual. GeminII samo dodatno greje okolinu jer prvo gura topao vazduh ka ploci a onda taj topao vazduh prosto zarobi tu posto je ogroman.

Hyper TX moze da ti hladi i quadcore do nekih 3ghz a kamoli dual.

Mozda ,ali u nekom proslom-buducem zivotu...:d CM TX na Q6600 B3 ne pepeli da hladi i vrlo brzo ima da se nasmeje bar CM hyper 212... Primera radi za TX: proc podigne temperaturu na def. clock-u sa 50% opterecenja na 60 i kusur stepeni...A na 3Ghz za 15tak min podigne na 74C sa Prime-om,dalje nisam ni zeleo da idem...Toliko o Cm TX & Quad Core kombinaciji :smash: tako da iz licnog iskustva verujem da TX dobro hladi quad samo u nekoj pecini gde je ambijentalana temperatura ~ 3C :d

pa dobro nisu nasao nekog preskota za merenje.
Mozes ti da nadjes primerak Q6600 G0 koji ce da se greje toliko da neces moci da ga oladis ni nekom mrcinom.

Ja sam imao Q6600 B3 koji sam terao na 3.2ghz sa HyperTx-om. Sve zavisi od primerka procesora, nisu svi isti
Lepo rekoh da moze do 3ghz da hladi.

Mozda tvoj primerak vise greje nego prosek

Vrh Dno