Šta je novo?

big typhoon reloaded

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet

Since AMD moved to socket AM2, many users that are seeking for a better CPU cooler are left out in the dark. Although previously all three sockets 745, 939 and 940 (AMD K8) shares similar CPU heatsinks mounting, socket AM2 is totally different than anything else we have seen. This is a bad news for you especially if you are moving from socket 939 platform to the AM2 platform. Although some CPU heatsinks such as Arctic Cooling Freezer 64 Pro and non-Pro will fit on socket AM2, most users without a compatible CPU heatsink will want to purchase a new CPU heatsinks, especially if they are into overclocking.

However, considering that the debut of Intel Core 2 Duo (a.k.a Conroe) is just around the corner, it would be a wise choice to grab a CPU cooler that supports socket LGA775 as well. Previously we have tested and reviewed a large list of socket LGA775 CPU heatsinks ranging from various manufacturers but only a few of them are compatible with AMD socket 939, but none supports socket AM2. Although some were tested to work with socket AM2 with a custom retention bracket, you will still have to purchase the required bracket if you want cross-platform compatibility. So if you are in the midst of the above scenario, or looking for a powerful cooler for your current socket 939 or AM2 and maybe later move to LGA775, then we might just have the right solution for you. Enter the Big Typhoon VX by Thermaltake.

The Big Typhoon CPU cooler was a bit hit for Thermaltake and it was hailed as one of the top performing heatsinkfan in its class. It uses six heatpipes and a single 120mm fan which offers both performance and silence. On the contrary, the original Big Typhoon is pretty tough to install as motherboard removal is required, and it does not support socket AM2 (but it supports AMD K7 though). So without further ado, let us check out the Big Typhoon VX.

read all here.

Izgleda sjajno, performase prva liga, ali je potesko, celih 822g. Ako se cimne kuciste sa njim monitranim ima da odvali nesto (ili podnozje ili ima ploca da naprsne negde). Nije da se nosi kuciste okolo s njim montiranim.

Kada ga uporedim sa mojim SI-120 (400g bez ventilatora, 540g sa njim), znacajno teze, a dobija se samo jos stepen, dva bolje hladjenje... Kome treba, nece da mu smeta, jel da?

Jedino sto mi sumnjivo izgleda (a i ovima sto su radili review) je specifikacija buke 120mm ventilatora od samo 24dBA pri 2000RPM, tj 86.5CFM. To mi se cini kao sarena laza... Za taj protok tipicno je oko 30-34dBA

Poslednja izmena:
Sve sto mogu da kazem je svaka cast Thermal Take, pogotovo sto bi trebalo da se pojavi i kod nas u dogledno vreme. Ko vec juri cooler od preko bolje neka ide na Tuniq Tower nego na neki Thermal Right ili sl. Ovo je odlicno i za testove kad se juri svaki Mhz, jer ima bolji fan od predhodnog, a trebalo bi da je i na istom rpm-u tisi zbog bolje profilisanih rebara.

@M_M Kako stepen dva kad je 4? Koga zanimaju temp u idle-u.

Misko je napisao(la):
@M_M Kako stepen dva kad je 4? Koga zanimaju temp u idle-u.

Ops, ja sam gledao onaj prvi grafik ([email protected]) gde je sa 2040rpm ventilatorom bolji za 2 stepena, naravno pod opterecenjem. Na drugom grafiku, pri OC-u [email protected], stvarno je za 4 stepena bolji.

Svaka cast TT-jku, izgleda da je napravio najbolji vazdusni kuler do sada, jos samo ako ga bude po nekoj normalnoj ceni ovde kod nas, eto nama radosti.

Pa i ima ga... ;)
Mislim da je nesto malkice ispod 4000din ali nemoj da mi verujete, nije me zanimao kad sam ga video...

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Pa i ima ga... ;)
Mislim da je nesto malkice ispod 4000din ali nemoj da mi verujete, nije me zanimao kad sam ga video...

A gde si ga video, ako nije tajna? Ne mora reklama moze na pm :)

Da, daj odmah konakt :)(na pm naravno :))

Cisto da se ne zurite... Ivke me je pitao istog trenutka i daj sam mu kompletan info o radnji i nisu ga imali vise. Znam i ja da imaju po komad od takvog hardware-a ***. Neko ga je capio pre toga a nemaju pojma kada ce stici sledeca tura. Detalji na PM, saljem vam, pa vi okrenite, proverite, pitajte, vrsite pritisak ;) Bice

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Cisto da se ne zurite... Ivke me je pitao istog trenutka i daj sam mu kompletan info o radnji i nisu ga imali vise. Znam i ja da imaju po komad od takvog hardware-a ***. Neko ga je capio pre toga a nemaju pojma kada ce stici sledeca tura. Detalji na PM, saljem vam, pa vi okrenite, proverite, pitajte, vrsite pritisak ;) Bice
Možda bi bilo bolje rešenje (od pojedinačnog slanja na PM) kada je već interesovanje veliko, ako znaš gde ga ima da otvoriš thread sa informacijama u Domaće Tržište?
:wave:

Komercijalista Thermaltake je pre par dana rekao: Big Typhoon VX može da isporuči tek u septembru.

Big Typhoon VX kobajagi se pojavio kod nas pre nego sto se pojavio u Akibara ulicu.Ovde normalnog Big Typhoona je prava avantura dok ga pronadjes ako uopste imas srece.

E pa mora malo da se trazi... Ja sve slucajno naletim. Na istom mestu je bilo oba. Ja ga druzao u rukama!!!
@SuperStarr: Necu da otvaram thread U Domacem trzistu jer opet necu ne da reklamiram nikoga a posto ni doticna firma trenutno nema nijedan komad (a inace ima po jedan) nema ni smisla zar ne? ;) Ja sam dao broj i adresu ljudima pa ako nalete... Mogu i da se dogovore cak nesto.

Vrh Dno