Šta je novo?

big problem? koji softver me zeza?

sofri

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
609
veliki problem. ne mogu nikako da ga resim vec neko vreme. naime, ne znam kako, ali, imena fajlova i foldera mi se promene, sa vremena na vreme tako da budu sastavljena samo od velikih slova. sto je vrlo cudno, ne promene se recimo svi fajlovi iz jednog foldera, niti imena svih foldera. zasto mi ovo pravi probleme? odrazavam nekoliko sajtova i onda mi se promene i imena fajlova u tim sajtovima kod mene na disku, pa onda dolazi i do pogresnog llinkovanja i stalno neke zbrke. za upload na net koristim WS_FTP Pro 7.0, na njega sumnjam, ali ne mogu da nadjem nijednu opciju koja bi nesto pomoglo, ali ovaj program mi nije do sada nikada pravio probleme. ostatak za web mi je dreamweaver 4.0 ultradev i ms front page 2k. ne kapiram stvarno u cemu je problem, pls help me!!!!!!

Front page oce da pravi takve probleme. ($%&"|$$ ti microsoft)
Probaj umesto njega coffee cup.
Odlicna je zamena za frontpage (ako kucas u HTML kodu)
Ako ti se nesvidja probaj Hot Dog. Priblizniji je Front Page-u.

Meni se to kanstantno desava i sa ikonama, imenima fajlova itd. ali ja jedino krivim WIN

I ja koristim windows, ali nemam takvih problema :confused:

hmm, pazi fp koristim stvarno dugo i nikada mi nije pravio ovakve probleme. jedino da ubuduce koristim samo dreamweaver pa da vidim sta ce se desiti, mada opet kazem mozda je do WS-ftp-a ?? Ima li neko iskustva sa njim?

FP ti sigurno nece napraviti takve probleme, Ja sa njime radim vec 5 godina, i uopste nisu vazne verzije. Trebalo bi da navedes koji WIN koristis, i kako pakujes fajlice na disk. Bilo kako bilo trebalo bi da imas neki od servera ( interno instaliranih na racunar) koji ce da vodi racuna o pakovanju fajlova na disk u direktorijume koje kreiras.FP ima svoj server,koji nema bas nekih opcija,narocito je los ukoliko koristis vise HTML editora( Jer i radi iz FP). Jedno od dobrih resenja je Microsoft personal web server,koji ce ti raditi i sa drugim HTML editorima. WS_FTP je dobar i ne verujem da pravi probleme.Naravno sve ovo se odnosilo na WIN95/97/98/98SE/ME.
NT windows-i (W2k,XP) imaju svoje servere koji to dobro odradjuju ali i u njih mozes instalirati neki od dodatnih servera.
Sto se tice WINNT4/5 ne znam sa njima nisam nikada radio.

koristim win98se i win2k, ali primarno win2k i imam instaliran IIS, mada nikada nisam posumnjao na njega....

Pazi ovo sto sam Ja napisao nije primarno, vec moje licno iskustvo sa slicnim problemom. Ja sam isto koristio vise editora i dolazilo je do slicnih problema i imao sam ih dok nisam ispodesavao servere.

:)

da li ti se to desava kada radis upload na server ili ti se samo od sebe menja na racunaru??

:( samo od sebe na racunaru, ali ne mogu da uocim nikakvu pravilnost u menjanju. npr. promeni mi se samo nekolicina fajlova u jednom direktorijumu, a ostali ostanu isti. ili npr. promene mi se imena samo nekoliko poddirektorijuma u glavnom direktorijumu. ista stvar mi se desava i na win98se i na win2k boom

Vrh Dno