Šta je novo?

BIA - Moj web friend

BIA ima veoma kvalitetan kadar, ne zavaravajte se. To što ste pričali sa nekim terencima koji nemaju 2 grama mozga je nešto sasvim drugo. Kao da ste rekli igrao sam mali fudbal protiv ekonoma Barse, pa sam zaključio da nemaju pojma da igraju fudbal. Oni rade šta god hoće i kako hoće još iz vremena cara Dušana, tako da će sada samo legalizovati svoje delovanje. Mislim da se ovaj zakon neće previše odnositi na obične građane. Ne verujem da će neko po ceo dan da sedi i nadgleda Perin, Mikin ili Đokin računar iz dosade.

Znam zato ti i kažem. Kad je moj ortak (posle šest godina) dobio oslobađajuču presudu njegove oduzete stvari su davno "dobile noge" pa su mu rekli (parafraziram):
- Ma daj uzmi bilo koji PC iz ove gomile nabacanih, vidi kako je lepa ova 486-ica šta će ti bolje :d Kome treba quadcore PC ;)

:mad:

Tako je mom bratu od tetke na granici Srbije i Crne Gore pre deset godina, nasa carina oduzela komp (isao autobusom a u prtljag stavio komp). Nije imao papire u vezi kompa (tako da su po zakonu bili u pravu). Problem je nastao kasnije kada je doneo papire. Nije carina mogla da nadje gde je komp smesten :d

Sva sreca pa je za tu 2000god. komp bio neki krs. Tako da steta nije bila velika. Jedino je mogao da ih tuzi ali nije jer bio izgubio zivce i vreme (=novac)

Poslednja izmena:
BIA ima veoma kvalitetan kadar, ne zavaravajte se. To što ste pričali sa nekim terencima koji nemaju 2 grama mozga je nešto sasvim drugo. Kao da ste rekli igrao sam mali fudbal protiv ekonoma Barse, pa sam zaključio da nemaju pojma da igraju fudbal. Oni rade šta god hoće i kako hoće još iz vremena cara Dušana, tako da će sada samo legalizovati svoje delovanje. Mislim da se ovaj zakon neće previše odnositi na obične građane. Ne verujem da će neko po ceo dan da sedi i nadgleda Perin, Mikin ili Đokin računar iz dosade.

Ali novinare i političke protivnike svakako hoće.

S obzirom na istoriju, nije ni cudo sto legalno mogu da rade to sto rade. Mogli bi i nelegalno da prate komunikaciju (kao vecina "tajnih" sluzbi), normalno kada postoji neka koliko-toliko opravdana potreba za to, ali ovako mogu bas svakog i kad i koliko hoce, bez ikakve odgovornosti. Tako da verujem da ce da prate i "Perin, Mikin ili Đokin računar iz dosade", sto da ne - legalno je a ionako retko kad imaju nesto ozbiljnije da rade. Spijuniranje komsiluka, zena, dece, kumova, prijatelja i sl. necu ni da spominjem, to se podrazumeva.
Kome smeta da ga posmatraju - postoji enkripcija, ko voli (tj. ne smeta mu) - opusteno.
A mozemo i mi da pratimo njihovu komunikaciju, evo ima u slobodnoj prodaji: http://blog.gsmarena.com/dominator-i-is-an-inconspicuous-gadget-that-eavesdrops-on-gsm-calls/

Nikada nisam zeleo da budem politicki aktivan, premda sam na sva zvona govorio protiv "onog" rezima. Sada ozbiljno planiram da pristupim Piratskoj partiji Srbije, bar da imam neku zaledjinu kada budu dosli da me 'apse! :p

Negodovanje ne vodi nicemu korisnom

Ljudi danasnja BIA je smesna bar po onome sto sam vide kakvi ljudi tamo rade, pukim slucajem u parkicu gde cuvam klince ima par mama gde im muzevi rade u "TO" ljudi mene je sramota da pricam sa njima!

Je l' "TO" = BIA ili nesto drugo?

Moze da te bude sramota samo ako si gori od njih :d

Kome smeta da ga posmatraju - postoji enkripcija, ko voli (tj. ne smeta mu) - opusteno.

OK za email, pod uslovom da i druga strana u komunikaciji to radi (a nikada ne zeli da radi, vec me optuzuje za paranoju), ali kako da odradim softversku enkripciju za surfovanje i P2P?

Samo da se zna, ja sam slucajno upao medju ovu grupicu nezadovoljnika i uopste se ne slazem sa njihovim stavovima :D
I ♥ BIA ,)

S obzirom na istoriju, nije ni cudo sto legalno mogu da rade to sto rade. Mogli bi i nelegalno da prate komunikaciju (kao vecina "tajnih" sluzbi), normalno kada postoji neka koliko-toliko opravdana potreba za to, ali ovako mogu bas svakog i kad i koliko hoce, bez ikakve odgovornosti. Tako da verujem da ce da prate i "Perin, Mikin ili Đokin računar iz dosade", sto da ne...
To nije nikakav problem. Uvek je bilo zloupotrebe...

Umesto ove isprazne diskusije preporučujem muziku Henryka Góreckog.

Ovaj Henryk Górecki je odlican. Daj jos neku preporuku.

kako si tako brzo nabavio njegov album :d

Ko kaze da sam ga nabavio putem p2p sa what.cd? Slusam na youtubeu. :D

pa ne znamo :) proverice to BIA :D

Mislim da ovde ima osnova za ozvucenje telefona i pracenje osumnjicenog.:d

Da, da i satelitski nadzor. Mada uvek ostaje ona opcija, imam nezasticen wireless router i stvarno ne znam ko se od komsija kacio i ko je sta skidao. :p

Poslednja izmena:
I to nisu bile komsije koje su se kacile na ruter :D :D :d

Znači BIA je skidala album Henryka Góreckog! :d

Ipak ne rade samo tikvani tamo, ima i intelektualaca sa istancanim ukusom! :d

Ljudi,
ne radim u drzavnim organima, a ni u Bia.
Nije Bia ni manje ni vise demokratskija u odnosu na neke druge, strane bezbedonosne agencije. To sto gledamo filmove u kojima su oni tamo mnogo fini, lepi i posteni, ne mora da znaci da je tako. Mi smo ovde uvek losi momci, ma sta da uradimo.

Koga svrbi, taj nek se cesa. Nemam problema sa tim.
Imam problem taj, sto kad se razbukta ovaj tread, neko ce da ga zakljuca i napise kako nema veze sa It-jem, bas kao sto je zakljucan forum o nasim crvenim momcima.

borab, a ti hoćeš da kažeš da ima veze sa Informacionim Tehnologijama? Thread je otpočeo da bi se prokomentarisao usvojeni zakon.

Stoga, ovaj thread je strogo političke prirode. Tačnije, politikantske. Identično kao i thread o RTS tužbama.

Mene i dalje zbunjuju sve stvari: da li je na BENCHforum-u zabranjena politička diskusija? Da li je na BENCHforum-u zabranjena piraterija.

Političkih topika ima veoma mnogo dok je jedan od najposećenijih threadova upravo o piratskim HD filmovima. Tačnije, navodi se koje piratske grupe su releaseovale koji naslov, gde se može skinuti, i slično.

Nije mi jasan zvaničan stav BENCHforuma.

borab, a ti hoćeš da kažeš da ima veze sa Informacionim Tehnologijama? Thread je otpočeo da bi se prokomentarisao usvojeni zakon.

Stoga, ovaj thread je strogo političke prirode. Tačnije, politikantske. Identično kao i thread o RTS tužbama.

Mene i dalje zbunjuju sve stvari: da li je na BENCHforum-u zabranjena politička diskusija? Da li je na BENCHforum-u zabranjena piraterija.

Političkih topika ima veoma mnogo dok je jedan od najposećenijih threadova upravo o piratskim HD filmovima. Tačnije, navodi se koje piratske grupe su releaseovale koji naslov, gde se može skinuti, i slično.

Ako ovo nema veze sa IT ja ne znam šta treba da ima. Ovde se ne radi o samom zakonu već o činjenici da nije prihvaćen amandman koji osigurava da BIA ili neka druga bezbednosna agencija (služba) može da se uključi kod Pere, Mike, Žike ili Laze na komp bez prethodnog odobrenja, bilo kakvog dokumentovanog odobrenja.

Ako smo država prava, hajde da to stvarno budemo. Ja kao građanin sam zatečen činjenicom da je ovo odbijeno. Happy espionage. :)

U nastavku, batalite oni su ovo, oni su ono. Ako može da se priča o uticaju ovog "propusta" na IT sektor onda tema ide dalje, ako ne može, closed.

Poslednja izmena:

Gde se moze skinuti se ne navodi ...

A vidi se da se ne razumes u HD ...
Verujem da si ovo napisao iz neznanja pa cu ti objasniti.

Encodovanje nije piraterija ...
Uporedjivanje 2 encoda po kvalitetu opet nije piraterija ...
Blu ray vs encode nije piraterija
DTS vs AC3 opet nije piraterija
HDTV vs BLu ray Opet nije piraterija ...
720p vs 1080p nije piraterija

Piraterija je ostavljanje linkova i navodjenje gde moze da se nabavi piratski materijal... Toga na tom topicu nema

Poslednja izmena:
Kad niko ne "goni" te sajtove na kojima su hostovani fajlovi, zašto bi onda gonio Bench za raspravu o kvalitetu istih? :)

Ali uvek mora da se nadje neko mnogo pametan pa da izigrava drvenog advokata iako ga niko nista nije pitao :)

Dobro, a i sto zakljuca temu a taman sam hteo da odgovorim?:)

Gde se moze skinuti se ne navodi ...

A vidi se da se ne razumes u HD ...
Verujem da si ovo napisao iz neznanja pa cu ti objasniti.

Encodovanje nije piraterija ...
Uporedjivanje 2 encoda po kvalitetu opet nije piraterija ...
Blu ray vs encode nije piraterija
DTS vs AC3 opet nije piraterija
HDTV vs BLu ray Opet nije piraterija ...
720p vs 1080p nije piraterija

Piraterija je ostavljanje linkova i navodjenje gde moze da se nabavi piratski materijal... Toga na tom topicu nema
I tebi i meni je jasno da se razumem u HD i da nečemu kao što je argumentum ad hominem ovde nije mesto.

Problem je što je, realno, tom topiku očigledno mesto na nekom drugom forumu. E sada, ti možeš to, kao moderator, da opravdavaš na ovaj ili onaj "ne razumeš se u HD" razlog - svima je jasno da ta tema, u principu, promotuje i podstiče širenje piraterije (sa kojom lično apsolutno nemam problem - nego je BENCHforum taj koji propagira određene standarde kojih se ne pridržava 100%). Te release grupe su na "crnim listama" nekih izdavačkih kuća te je svako javno pominjanje promocija njihovog "rada". Takođe, ima priča o trackerima koji sadrže isključivo ilegalan materijal i slično.

Podsticanje i promovisanje piratskog materijala definitivno ne bi trebalo biti jedna od tema na forumu koji pretenduje za najbolji IT sajt u regionu. :)

P.S. Mada, iskreno, mislim da je to pitanje više za Administraciju foruma nego za moderatore...

Pa onda i onaj topic o pozivnicama za torrent sajtove je jos vise piraterija ?
pa rasprava o newsu je opet pireterija ?
pa rapidshare opet piraterija ?

No sto kazes nek administracija odluci ... mene niko nece ubediti da poredjenje 2 encoda spada u pirateriju niti da rasprava dts vs ac3 spada u podsticanje pirateirje ...

Pa onda i onaj topic o pozivnicama za torrent sajtove je jos vise piraterija ?
pa rasprava o newsu je opet pireterija ?
pa rapidshare opet piraterija ?
I tom topiku, iako sam i sam participirao u njemu, nije mesto na forumu.

No sto kazes nek administracija odluci ... mene niko nece ubediti da poredjenje 2 encoda spada u pirateriju niti da rasprava dts vs ac3 spada u podsticanje pirateirje ...
Nije piraterija. I ne želim da te ubedim. Ni tebe ni bilo koga s foruma. Međutim, priča o ovoj ili onoj release grupi, gde ima da se skine (pa onda ono: "baci na PM"), daj pozivnicu i slično - je potpuno degutantno na forumu/sajtu koji zabranjuju pirateriju.

Ako zbog tebe budu zatvorili pomenute teme - saznacu gde zivis! :-devil-:

Nazad
Vrh Dno