Šta je novo?

BGA RAMsinks

MegaSkot

- Irish Transporter -
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,555
Zna li neko gde se mogu naci ovakvi hladnjaci?
Bilo je vec pisano o ovoj temi ali niko nije dao konkretan odgovor!

Niko ne zna gde ima ovakvih hladnjaka??!!!

U Pyramid shop ima da se kupi Cooler master Copper RAM chip Cooler.U pakovanju ima 8 komada.Jedini problem je sto su ti hladnjaci dimenzija 22x8x5 mm.Dakle duzi i uzi od BGA chips.Ja sam problem resio tako sto mi je prijatelj na glodalici skratio hladnjake na duzinu od 12 mm (toliki su cipovi), zalepio termoprovodnu traku (ostalo od jednog drugog kompleta hladnjaka) i nalepio na cipove od VGA.Naravno nije pokrivena sva povrsina jer su hladnjaci uzi za 4 mm.Ali bolje ista nego nista.

'uchiti, uchiti i samo uchiti' rekao je Lenjin ..valjda;]

e , ljudi, ljudi... :wall:
ima ovde i FAQ sekcija, mozze svashta da se nauchi, izmedju ostalog i kako da se koristi forum ( i njegove moguccnosti)
a ovo sam napisao na jednom thread-u josh 16.03. i evo opet josh jednog...

H.U.D. je napisao(la):
khm.. a shta bi sa search-om?
ili malo shetanja po HotHdw?;]
shalu na stranu, potrazzi topic 'Extra ponuda vodenih hladjenja' od jazza-e ( ne smem da crosslink-ujem)
pored pomenutih vodenih blokova, prodaje i GFX karte, a i male( 1x1), bakarne heatsink-ove, koji, kako kazze, bash pasuju na BGA memorijske chipove..

pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala H.U.D.-u sto me je prosvetlio ali ja sam pre ovog posta kontaktirao Jazz-a i trazio slike (koje jos nisam dobio) zato sto me zanima kako su hladnjaci uradjeni jer smatram to veoma vaznom stavkom kada su doticni u pitanju! BTW ovaj post postoji zato sto cenim razne predloge i sugestije u resavanju ovog "problema" !

OK, OK, NHF
just wanna help🙂

cya

Solucija je nabaviti RAM sinks koji su dimenzija da pokrivaju pola DIMM modula (IMTEL ih je svojevremeno prodavao), pa ga iseci za BGA (ja sam to uradio sa ThermalTakeovim hladnjacima, pa sam rebra zalepio na Ti4200 karticu koju sam prodao)
Naravno, lepljenje je obavljeno pomocu termoprovodne trake koja stize uz hladnjake (nju isecete ziletom na odredjene dimenzija)

OK! Treba da dobijem neke slike bakarnih hladnjaka ali ako mi se ne svide probacu to!
Hvala!

Nazad
Vrh Dno