Šta je novo?

Bezicno umrezavanje dva racunara

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Hteo bih da prijateljici iz komsiluka omogucim da pristupa internetu preko moje mreze. Imam bezicni access point i ruter. Ona ima desktop racunar, bez ikakvih bezicnih adaptera. Sta bi trebalo da kupi da bi ovo mogao da namestim?

Da li obican ruter, bezicni, moze da se iskoristi za ovo. Koliko znam moj access point je namesten sada na upravo na AP mode. Dakle trebalo bi da ima neki ruter koji moze da se kaci na drugi AP. Kako se ta opcija zove i uospte kako ovo da uradim i sa cim?

Razdaljina je recimo 20-30 metara.

Dovoljno je neki usb wireless

Probavao sam ranije dva, za neke druge potrebe i to se greje k'o djavo. Treba mi nesto sto moze da bude ukljuceno veci deo dana. Jel bi mogao da prodje neki wireless router, jeftiniji neki? Sta mora da ima od opcija? AP je da bude izlaz na internet. Sta treba da ima da moze da se kaci na drugi AP? Jel to bese infrastructure ili kako to ide?

Poslednja izmena:
moze jos jedan WIFI AP na njenoj lokaciji, to ti je jeftinije nego WIFI Router, a i lakse za konfigurisanje.
AP na njenoj lokaciji konektujes na tvoj AP.
da to se zove "infastructure mode".

Obrati jedino paznju kad budes kupovao AP, da podrzava konektovanje na drugi AP sa WPA/WPA2 kripcijom, ako istu koristis vec na tvom AP-u, jer neki jeftiniji podrzavaju samo konektovanje na otvoren sistem i WEP.

Poslednja izmena:
Nisam razumeo bas najbolje. Sta se greje ko djavo, WLan kartica?

Koristio sam dva ta stick-a. Oba su posle 10-15 minuta bila vrela, skoro da se covek moze opeci na njih. Dakle to ako bi bilo ukljuceno ceo dan, 99% bi riknulo posle nekoliko dana. A plus sam citao neke review-e, gde su ljudi upravo to govorili, da crkvaju cesto i da nisu za ozbiljniju upotrebu. Sve u svemu, ima ruter da se kupi vec za 15 eur, tako da to nisu neke pare, a sigurno je kvalitetniji mnogo nego bilo koji stick.

Evo ja koristim Ovislink AirLive WL-1600USB doslovno non-stop [nikad ne gasim racunar] i adapter je topao nikad vreo. Takodje imam Planet-ov 802.11n WNL-U554A koji se takodje ne greje nesto preterano.

Uzeo sam neki TP-LINK usb i radi za sada.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno