Šta je novo?

Bezicni telefon 50-60e..

dragonfly

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
604
Bezicni telefon 50-60e..DECT telefoni...vasa preporuka ..Siemens,Panasonic...

To i mene zanima, i ja trebam da uzmem uskoro telefon...evo šta sam ja našao simpatično za tu cenu, pa ako neko ima bolji predlog ili je ponosni vlasnik dotičnog telefona, neka baci neki komentar/iskustvo :

Panasonic KX-TCD430

DECT/GAP, ID Caller 49 €

KARAKTERISTIKE

DECT/GAP Bežični telefon
Moguće prijavljivanje 6 slušalica na jednu bazu
Moguće prijavljivanje jedne slušalice na 4 baze
Podešavanje pomoću navigacionog tastera
LCD displej (1 linija /12 karatktera)
Identifikacija dolazećih poziva (Caller ID)
Lista propuštenih poziva (50 poziva)
Redial: poslednjih 5 biranih poziva
Zaključavanje tastature
Baby Call funkcija
Meniji na 10 jezika
20 melodija zvonjenja
Telefonski imenik: 20 memorija
Datum, vreme, alarm
"Tarif manager"
Trajanje NiMH baterija u standby: 120 sati
Trajanje NiMH baterija u "talk": 10 sati
Mogućnost montaže na zid
Page taster na bazi
Izbor dve boje: teget, crna

Imas dobre Siemense, ako zelis da odvojis vise kinte, u tu cenu se uklapa jedino najslabiji Panasonic, ali on nema osvetljenje ekrana i tastature...
Ako ipak neces dect za te pare moze da se nadje Panasonic kxtg2214, koji je stvarno odlican. Pogledaj, uostalom post koji sam ja skoro otvorio, naci ces valjda nesto.

Poslednja izmena:
Vertygo je napisao(la):
To i mene zanima, i ja trebam da uzmem uskoro telefon...evo šta sam ja našao simpatično za tu cenu, pa ako neko ima bolji predlog ili je ponosni vlasnik dotičnog telefona, neka baci neki komentar/iskustvo :

Panasonic KX-TCD430

DECT/GAP, ID Caller 49 €

KARAKTERISTIKE

DECT/GAP Bežični telefon
Moguće prijavljivanje 6 slušalica na jednu bazu
Moguće prijavljivanje jedne slušalice na 4 baze
Podešavanje pomoću navigacionog tastera
LCD displej (1 linija /12 karatktera)
Identifikacija dolazećih poziva (Caller ID)
Lista propuštenih poziva (50 poziva)
Redial: poslednjih 5 biranih poziva
Zaključavanje tastature
Baby Call funkcija
Meniji na 10 jezika
20 melodija zvonjenja
Telefonski imenik: 20 memorija
Datum, vreme, alarm
"Tarif manager"
Trajanje NiMH baterija u standby: 120 sati
Trajanje NiMH baterija u "talk": 10 sati
Mogućnost montaže na zid
Page taster na bazi
Izbor dve boje: teget, crna

Cini mi se da sam kupio bash taj i za sada (oko 2 nedelje) se sasvim "uzorno" ponasha... Kupljen je u Genelu za circa 50E, al Genel bolje izbegni jer mi ortak rece da prodaju "reparirane" telefone iz inostranstva (imao je bezicni kupljen kod njih, pa kad je rikno', oni mu u servisu : "Pa shta ocesh kad je repariran? ")

Plus ovom fonu je shto radi na 2 aaa (punjive) baterije, tako da nema frke oko njihovog menjanja... (BTW: Baterija traje oko 3 dana korishcenja pre ponovnog punjenja)

POZ

Hm, za Genel, stvarno ne znam da li je ok pisati o tome, ali nema veze...
Taj fon je ok, imao priliku da se zanimam snjim na jedan dan.

Bokaco je napisao(la):
Hm, za Genel, stvarno ne znam da li je ok pisati o tome, ali nema veze...

Mozda sam se loshe izrazio... Fon je poceo da krci ko' blesav, pa ga je on odneo u servis i pitao kako je to moguce (jer je bio nov), oni su mu popravili uredjaj i rekli mu da je repariran. Cudili su se shto to on nije VEC znao, jer su rekli da je prodavac bio duzan da mu kaze? On je otishao u istu radnju i pitao oni su mu rekli da JESU reparirani....
Nadam se da sam sada razjasnio...

POZ :wave:

Da vratim malo ovu temu iz mrtvih :)

Posto ne vidim ni jedan noviji post na ovu temu.

Zeleo bih da kupim bezicni telefon. Sta mi savetujete. Ne trebaju mi nikakve extra opcije.
Jedino me zanima da nije povezan kablom za zid i da nema sumova (imam digitalnu centralu i ADSL) ili da oni budu sto manji. Koje ste modele probali i sta savetujete.

Znam da vecina ima bezicne telefone pa ocekujem dosta preporuka ;)

Vidim da se masovno reklamiraju SIEMENS AS 140/160, PANASONIC KX-TGxxxx modeli od oko 3000din ali ljudi nisu preterano zadovoljni.
Znaci pozeljna je sto niza cena ali ne na ustrb kvaliteta,ali moze na ustrb opcija :)

Unapred hvala!!

Poslednja izmena:
Nisam.
Ja sam trazio fon od renomiranog proizvodjaca da ima neke osnovne funkcije i da je oko 3000din. Ovaj mi je zapao za oko. Velicina je dodatan +!

@Chinaski
Meni je Motorola lepsa :)

Nesto razmisljam.... Da li je prednost kod bezicnog telefona da je malih dimenzija?
Ono kao, ako hoces da nesto cackas na kompu i potrebne su ti obe ruke mnogo je lakse da tel normalnih dimenzija naslonis na rame nego neki mali.
Ala je meni dosadno :D

Nesto razmisljam.... Da li je prednost kod bezicnog telefona da je malih dimenzija?
Ono kao, ako hoces da nesto cackas na kompu i potrebne su ti obe ruke mnogo je lakse da tel normalnih dimenzija naslonis na rame nego neki mali.
Ala je meni dosadno :D

I ja sam na ovo pomislio. Vise bih voleo da mi je fixni cigla. Ne ide u dzep majku mu :p

Nego nemoguce da nema nikog da podeli iskustvo ili da nesto preporuci, a 90% stanovnistva ima bezicni fon.

Ma ja bih furao nesto od proverene robe.Ovu klasiku na 900Mhz ili 2.4Ghz:
http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/panasonic-bezicni-telefon-kx-tc1503.html
http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/panasonic_bezicni_telefon_kx_tg_2620b.html
http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/panasonic_bezicni_telefon_kx_tg_2620w.html

Ovo sam "cuo" za DECT tehnologiju o kojoj generalno neznam nista: (digitalni prenos izmedju centrale i slusalice,nemoze niko da ti uleti u vezu od komsija i pokrade impulse,ne mesaju se sa mobilnim mada ovo nikad nisam primetio na starim fonovima i podrzavaju vise slusalica) ali sam nasuprot toga cuo da se cuju sumovi,pogotovo kad je tu jos i ADSL pa ako hocemo iole kvalitetan DECT fon mora da se da 8/9+... hiljada inace ne vrede puno. Neznam pa zato trazim info od ljudi koji ih imaju.
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Hteo sam da kupim da kupim onu Motorolu 4066 ali sam čitao neki review i jaku su je loše ocenili.. Nebitno.

Posle dosta lupanja glave izbor se sveo na ova dva

http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/panasonic_bezicni_telefon_kx_tg_8120.html

ali posto vidim da ga nema na lageru, možda ovaj

http://tehnomanija.iprodavnice.com/katalog/panasonic_bezicni_telefon_kx_tg_8100.html

e sad please ako neko ima neki od ova dva modela ili nešto zna o njima da napiše jer idem da payarim ovih dana..

Hvala.

Poslednja izmena:
sluchajno sam baki kupio motorolu 4052me , katastrofa, znachi "zvuk" je kritichan.
Mnogo bolje sam proshao sa philipsima, zvuk je neuporedivo bolji.
Siemens nisam probavao.
Taj jeftini panasonic, za koliko je para, sasvim je OK, ima pakovanje dva komada za 3990dinara u office1superstore ako nekome treba:)

Kakva su iksustva sa novijom serijom Panasonic DECT telefona serije 7100,7200,8100? Vidim po specifikacijama da korsite AAA baterije od 700mah i da drze u standbuyu od 120-180 sati a u full rezimu price od 12-18sati a da punjenje traje 7sati.

Da li je neko stavio jace baterije,npr Sanyo 1000mah (ili neki druge brand name baterije) pretpostavljam da bi se tada autonomija povecala dosta,ali me zanima koliko bi tada trajalo punjenje?

Vrh Dno