Šta je novo?

Bezicni ruter internet problem

dragancce

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
630
Drugari,
imam bezicni ruter povezan kako treba, internet preko kabla radi ok, medjutim preko wirelesa konstantno puca, kada pukne bezicno proverim odma zicano i dalje radi.
Sta bi moglo da bude?
Da li mislite da je neko podesavanje ili jednostavno ruter ne valja?
Izgubi se signal wirelesa i na laptopu i na mobilnom, onda nakon restarta ponovo proradi. A kao sto rekoh zicano radi normalno u tom trenutku.
Unapred zahvalan

druze a mi sad da se igramo pogodi ko sam ajde ja prvi
jel ruter bele boje

Poslednja izmena:
Da li si pogledao na zvanicnom sajtu proizvodjaca jel ima novi firmware za tvoj ruter?Ako ima,skini...flesuj ga...moguce da ce ti to resiti problem...

I ja imam istiproblem sa linksisom vrt120n.Sve je radilo normalno, odjedanput ne mogu da se nakacim uvek.Moram prvo da resetujem ruter i onda hoce, cim ugasim wifi i probam ponovo nece, mora opet reset....

To se desava cesce kad je ruter ka putu za vecna lovista..

Aha, i mislio sam tako.Znaci da ko ima neki dobar na akciji i da se castim za praznike :)

prvo
ako ima noviji firmver instalirati
promeniti kanal(kanal 6 je najzaguseniji,moguce smetnje od komsija)
probati menjati 20MHz/40MHz/auto ,b/g/n

Jednostavno rešenje: Neko se kolje sa tobom na tom kanalu od komšija. Povećaj kanal na +/- 3 i videćeš razliku.
Npr ako si na prvom pobegni na 4 ili 5i, ako si na 5om na prvi ili tamo od 8,9 pa na dalje i radiće.
70% ljudi drži ruter na prvom kanalu i kolju se međusobno.

PS: isključi auto-channel ;)

Takodje mozes da probas i zamenu strujnog adaptera , to zna da pravi problem ako nije u redu ili ako ne stoji dobro u uticnici.

Nema na čemu! :smoke:

Vrh Dno