Šta je novo?

Bezicni Internet?

evo samo da kazem da za dan dva pustamo celu skalameriu u rad juce smo se vozili sa laptop-om i usb wap-om po bloku i pingovali server i mogu da kzem da smo dobili vise nego sto smo ocekivali trebalo bi uskorao da okacimo mapu grada sta pokrivamo pa ako ste tu cim na pm pa cemo da se dogovorimo....

marko1101 je napisao(la):
vocko,

cuo sam da je neka firma (distributer kablovske) tu kod tebe to jest od 61 do 64 bloka pre neki dan razvlacila opticke kablove za kablovski internet , da li znas nesto o tome,

da li si razmisljao da se postavi po jedan komp sa wireless karticom u zgradu (kao ruter) pa da se onda, razvlace kablovi

Nisam cuo nista o tome niti je bilo bilo kakve reci o tome, cak nisu ni flajere delili ili ih stavljali u sanducice (kao sto obicno rade).
To sto si rekao nije losa ideja, ali je pitanje koji su uslovi koji oni daju (sto se tice pretplate i ogranicenja)

re

wirles internet u gradu izgleda ovako:

1.privatni wirles sa 64 k za 22 e mesecno,trenutno na raspolaganju 4 AP i u narednih mesec dana jos 4 AP
-Vodotoranj u kosutnjaku
-blok 28 preko puta fakulteta dramskih umetnosti
-zapadna kapia orjentisama jug-zapad
-bele vode -zarkovo

2 Verat wirles 64 k 3000 din mesecno,nemam mapu AP neka neko pomogne

ALTERNATIVNO resenje predstavlja novu samostalnu internet vezu up/down preko satelita 128/512 kbitsa/s

i to kosta: oprema+ montaza+mesecni app=

Lanet Standard 4020
oprema: DW 4020, 89 cm antena
cena: 2885 €
troškovi montaže: 225 €
mesečna pretplata: 255 €
i normalno predstavlj dosta skupo resenje za 20 korisnika.

Mislim da mi korisnici treba prvo smi da se vezemo u neku wirles mrezu pa kad nas bude dovolan broj (preko 50) lako ce mo zakupiti od telekoma i sam INTERNET

Pozdrav cheers

ja prelazim ovih dana na cable, 2000din za 256 vezu. a sto se tice wirelessa, ja imam skoro sve, i nije mi problem ni cak da dignem AP negde na zgradi.

vocko,

cuo sam da je neka firma (distributer kablovske) tu kod tebe to jest od 61 do 64 bloka pre neki dan razvlacila opticke kablove za kablovski internet , da li znas nesto o tome,

da li si razmisljao da se postavi po jedan komp sa wireless karticom u zgradu (kao ruter) pa da se onda, razvlace kablovi

Kod mene jedino sto razvlace sada su nove cevi za grejanje, prekopase mi ulicu i parking ispred zgrade. Iza zgrade jedino sto se radi je da se gradi, jos jedna, nova zgrada.
Tako da ne znam u mojoj okolini gde su mogli da razvlace kablove, a da se ne vidi da se rade neki radovi.

Sto se tice kompa i wireless kartice, to sam odavno razmisljao i imam celo idejno resenje odradjeno, ali jos uvek nemam uslova za to, jer jedini net koji imam je modemski.

u pitanji je neka firma VEKTO KDS, cak su se pojavili paketi , ali nemaju flat nego mere protok, cene jos nemaju , trebalo bi da su oni postavili KDS od 61-64 bloka , u 63 jesu.

u pitanji je neka firma VEKTO KDS, cak su se pojavili paketi , ali nemaju flat nego mere protok, cene jos nemaju , trebalo bi da su oni postavili KDS od 61-64 bloka , u 63 jesu.

Nije Vekto, nego Vektor. Oni su postavljali i kablovsku TV i ko je kod njih ima mogucnost interneta od skora ili ce imati. Ja sam na KDS Bezanija, tako da jos uvek nemam tu mogucnost, a na Vektor necu da prelazim iz principa, jer varaju ljude i sto se izbora kanala tice i time sto su sabotirali KDS Bezanija sa pricama po kraju da je KDS Bezanija nelegalno postavljena.
Toliko o postenoj konkurenciji.

Re

Vocko je napisao(la):
...

Shvabija :), kod nas neki lik 'kao' radi to, ali kada sam ga kontaktirao dobio sam firmu koja radi refill ketridza i tonera...

Ima i kod nas u Beogradu to rade 2 brata jedan drzi kartice,a drugu vec pomenutu wirles internet mrezu 64k za 22 e mesecno.cene cartica su kod njih skuplje 5% nego u Nemackoj ili dr

Pozdrav!

Aki kad si vec spomenuo tu bracu da nemas neki kontakt telefon mail ili slicno...

Vrh Dno