Šta je novo?

Bezicne sluslice

dalek

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
630
Kupio bih bezicne slusalice, osnovna dilema je da li kupiti infracrvene ili radio...uglavnom bi ih koristio za gledanje televizije. voleo bih da mi neko prenese svoja iskustva i naravno gde moze da se nabave i po kojoj ceni

bezicne slusalice

Razlika izmedju infracrvenih i radio slusalica je u tome sto radio slusalicama ne smetaju prepreke (vidljive), tj. sa njima se mozes kretati po stanu na primer, ici u drugu sobu itd. Kod infracrvenih slusalica, kao i kod daljinskog upravljaca moras biti u vidljivom polju risivera. Radio slusalice su po pravilu skuplje ali i kvalitetnije.
Ja sam kupio (u Kanadi) SENHEISER T30, radio slusalice. Kostale su me 150 kanadskih dolara to je oko 100 eura. Vrede svaku paru, i veoma zam zadovoljan sa njima, i ako su to njihove najjeftinije slusalice. :D :D

Pa jasno mi je to je banalna stavar, da infracrvene moraju da budu u vidnom polju, a i sto se tice kvaliteta mislim da postoje i digitalne infracrvene koje rade na 2.nesto Ghz i imaju savrsen prenos bez smetnji itd. Interesuje me da li radio slusalice ovde konkretno u beogradu trpe neke smetnje, mesanja i ostalo sobzirom da rade negde oko 900 Mhz a ovde je ipak haos u radio spektru?

dalek je napisao(la):
Kupio bih bezicne slusalice, osnovna dilema je da li kupiti infracrvene ili radio...uglavnom bi ih koristio za gledanje televizije. voleo bih da mi neko prenese svoja iskustva i naravno gde moze da se nabave i po kojoj ceni
Ja imam KOSS HB500, uzeo ih sebi iz inata jer niko nije hteo da kupi :evil: , a sada ih ne bih dao ni za kakve pare... osim možda za neki radio model. ;) Ove su IR, domet 5-6 metara, smetaju prepreke (kad neko prodje ispred TVa prekine i ton i sliku), kvalitet zvuka je vrlo solidan (naravno ne kao na žičnim KOSS Pro4XTC kojima slušam muziku), ali ima duboko u pozadini šum kao kaseta, valjda IR zračenje okoline šta li... Jednom mi se javilo i neko izbijanje kada je iza mene bilo ogledalo (refleksija primarnog IR talasa i mešanje). To je sve od mana, posle nekoliko godina upotrebe rade odlično, baterije traju po par meseci (NiMH 1800mAh), stereo su i uz satelitski digitalni kanal daju pravi ugodjaj za film, spotove i slicno. Prava stvar da se čovek isključi iz okoline a da nikom ne smetaju kablovi, samo još razmisli o FM...

Gde u BG ima da se kupe bezicne slusalice?

slusalice

PJ je napisao(la):
Gde u BG ima da se kupe bezicne slusalice?

Ono sto sam nasao su uglanom Philips, ne znam koji tacno model, jedan je IR a jedan RF oko 4000 dinara i neki skuplji radio model 12000 dianra. Ima u Philips prodavnici u srpskih vladara. Voleo bih da cujem jos neki podatak o ovome ako neko ima...

ZorMi je napisao(la):
...

Ja imam KOSS HB500, uzeo ih sebi iz inata jer niko nije hteo da kupi :evil: , a sada ih ne bih dao ni za kakve pare... osim možda za neki radio model. ;) Ove su IR, domet 5-6 metara, smetaju prepreke (kad neko prodje ispred TVa prekine i ton i sliku), kvalitet zvuka je vrlo solidan o FM...

OK, prekine sliku valjda ako je onako pozamashan pa pokrije ceo ekran ;) nego nasao sam negde da i RF slusalice nisu savrsene, recimo problem sa raznim uredjajima kao sto je mikrotalasna ili racunar...

Nazad
Vrh Dno