Šta je novo?

Bezbednost!

• Začetnik teme Začetnik teme THORN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

THORN

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2007
Poena
304
Ja u BIOSu mogu da overklokujem i procesor i graficku! Da li je bezbedno da overklokujem i u kojim granicama? CPU mi radi na 1666MHz, a graficka ima 64MB! CPU bih podigao na 2000MHz, a za graficku ne znam?!?! Da li je bezbedno?

Sto se tice CPU pokusaj, ali ne krivi mene ako rikne. Za graficku nisam siguran.
Posto je malo starija ne verujem da bi izdrzala. Jedino da joj montiras
neki kuler pa da onda probas. Ali ni to ne garantuje da ce raditi kako treba.

Poslednja izmena:
Sto se tice grafike nista ne dobijas jer je to 9200se isplatilo bi ti se jedino da imas ATI 9550 ,a sto se tice procesora procesljaj forum one malo starije postove i nacices puno odgovora

Ja u BIOSu mogu da overklokujem i procesor i graficku! Da li je bezbedno da overklokujem i u kojim granicama? CPU mi radi na 1666MHz, a graficka ima 64MB! CPU bih podigao na 2000MHz, a za graficku ne znam?!?! Da li je bezbedno?

Nemoj odmah da podizes CPU na 2000MHz idi u malim koracima dok ne dodjes do prvih znakova nestabilnosti. Ako podignes vrednost FSB-a odmah previse neces moci da podignes sistem, ako se to desi izvadi bateriju biosa i posle 10-ak sekundi je vrati i sve ce ti se vratiti na pocetne vrednosti. Sto se tice graficke nju ako hoces da oc-ujes koristi neki program za to i isto tako polako sa podizanjem clock-a.

Sa Riva Tunerom vidi kolike su ti freq. GPU-a i graficke memorije. S njim mozes i da podignes taktove ali nemoj bez nekog boljeg hladjenja.

Probao sam par tih 9200se i nisu htele da se klocaju, tako da mani se toga gubljenje vremena, i naravno nerviranje😀

Tesko da bi nesto postigao.Procesor je mator a graficka jednostavno ne moze da gura vise...

Opasnost je da sve to lepo unistis,a prednost neces ni osetiti.Pazari novu graficku,to je za sada najbolje...

Imao sam tog athlona i mozesh da stignesh do nekih 1800 MHz sa podizanjem voltaze.... Dalje nece moci...
A za grafichku, pa pre cesh overclockovati svoj mobilni nego tu grafichku....

Brate kasno si se setio sa tom masinom i igrama koje su trenutno aktuelne zadnjih godinu dana neces dobiti nista podizanjem kloka, posto vidim da hoces da kloknes graficku mislim to bi vredelo ali ne sa 9200, ako imas neku kintu uskoro ce 7900 biti oko 100e polovna i eto tebi dobre kupovine, tad mozes da razmisljas o over kloku graficke:wave:

Hajde ovako... vidim da se svi zezate, pa ja kao da budem ozbiljan...
Ocigledno je da nemas bas iskustvo sa OC-om...
Starije ASUS-ove ploce u BIOS-u (pored prave sekcije za podesavanje ) imaju taj neki kvazi oc, tacnije daje ti opciju da biras trenutnu frekvenciju i jos jednu opciju koja je cista nebuloza ( kao u tvom slucaju 2 GHz )... naravucenije... nemoj to da radis... tako se ne klokuje ( prosetaj po forumu )!!!
Sto se tice kloka graficke... ponovo se verovatno radi o zabludi, tacnije imas da biras frekvenciju AGP slota... ako sam upravu: TO NEMOJ DA RADIS!!! graficka se drugaciej klokuje!!! 🙂
Zaista bi trebao malo da procitas o tome svemu pre nego sto se upustis u te vode... al generalno... ne isplati ti se klokovati taj racunar jer netjes primetiti razlike ( osim mozda promenu temperature u sobi 😀 )...

Nazad
Vrh Dno