Šta je novo?

Bez Kucista

ima bre, el vidite da je nova godina. ja nisam bas vest varioc pa mora da cekam, jer radimo sve u metalu :) uradjeno je pola (spoljasnja konstrukcija) fale jos drzaci i cini mi se da ce ispasti kako treba, a jos mi nije ni SSD stigao

za sad stoji ovako na 0%
162985_1645018398332_1023049487_31774759_6816659_n.jpg

totalno silent, bez pokretnih mehanickih delova, a mocna masina x3 -> x4 @ 3200

Poslednja izmena:
Malo offtopic... Kolike su ti temp ovako bez venta na cpu kuleru? :)

Malo offtopic... Kolike su ti temp ovako bez venta na cpu kuleru? :)

ne znam jos tacno treba malo bolje da istestiram - u biosu pokazuje nesto malo 30-40, ali onaj HW monitor ume da cepa po 60-70 zavisi koliko ga opteretim (linx). to je sve ipak sa 4 jezgra i na 1.4v treba da ga tuniram, mozda malo da smanjim voltazu i/ili vratim na 3 jezgra. osim toga cooler ne treba da stoji ovako - nego uspravno da bi disao kroz rebarcad. inace napajanje ne oseca nista, 'ladno ko led. cooler je mlak, nije vreo.

Nikako da slikam projekt, nisam ga jos zafarbao kako treba i jos neke sitnice. Ispao je 80% onako kako sam ga zamisljao, dakle nije fail. Evo imam 3d model da vidite:
165151_1645847179051_1023049487_31776955_4480308_n.jpg

temperature cpu-a su sjajne, cpu radi na 1.3v i sasvim lepo izdrzava. bice ok i za leto. dakle nema pokretnih mehanickih delova, napajanje je fanless (nije to sa slike), noctua je fanless, nema hdd, i naravno, nema optiku. kockica je 38x38x20. front i back panel su na istoj strani :) on-top znaci top-panel

Poslednja izmena:
Moras i woofer da dokupis i oklopis ga kao na slici da bi bio kul kao lik :D. Naravno ona neonka je a must.

znam to video sam, nije lose.

meni treba bas kao moja kockica da mogu da je nosakam kad krenem negde.

Nikako da slikam projekt, nisam ga jos zafarbao kako treba i jos neke sitnice. Ispao je 80% onako kako sam ga zamisljao, dakle nije fail. Evo imam 3d model da vidite:
165151_1645847179051_1023049487_31776955_4480308_n.jpg

temperature cpu-a su sjajne, cpu radi na 1.3v i sasvim lepo izdrzava. bice ok i za leto. dakle nema pokretnih mehanickih delova, napajanje je fanless (nije to sa slike), noctua je fanless, nema hdd, i naravno, nema optiku. kockica je 38x38x20. front i back panel su na istoj strani :) on-top znaci top-panel

Jel model radjen u inventoru?

nisam cuo za inventor?

google skechup sam koristio, a na google warehouse sam nasao neku random plocu, neko coolermaster napajanje i noctua (koju i imam). noctua model me bas prijatno iznenadio :)

Poslednja izmena:
Ajde serviseri recita sta tu moze da ide.Od cega ta tabla moze biti?

Pa najjednostavnije ti je da napraviš od univera. Jedino što moraš bolje da rešiš hlađenje hard diskova. Kada bih ja pravio ovako nešto, uzeo bih dva komada univera, razdvojio ih nekim distancerima pa kablove, koji se na ovoj slici gore vide, provukao između. Taman bi onda između mogao da staviš i neke ventilatore da duvaju po hard diskovima, a oni se ne bi ni videli.

Anti patriota jel se projekat kotrlja ima li napredka, ova ideja je extra nadam se da sam uticao malo na izgled moda :D

Evo ja planiram ovo da pravim.... tj. sve od nule... u stolu.... za sad samo citam sta drugi rade na onom linku hacknmod... trenutno imam samo laptop ali u planu sam ovih dana da sklopim jednu prosecnu konfuguraciju... prvo cu negde da postavim temu da mi pomognete da sklopim komponente... jedino hdd i monitor ce da bidnu novi... ostalo cu verovatno ovde da jurim po oglasima polovno... a sto se stola tice... imam neke ideje, samo da pokradem jos koju foru od vas dok je hladno vreme... cim dodju topli dani krecem u izradu stola, *** nemam grejanje u garazi/radionici :D

p.s. ako ima neko jos linkova ili slika na slicnu temu neka okaci...

Dugmici

Izvinite za pomalo offtopic pitanje ali je srodno.

Kako da povezem: Power, Restart i one dve sijalice sa time? Mislim znam gde to pasuje na maticnu, ali da li da to cupam iz starog kucista ili moze da se napravi?

I gde moze da se nabavi onaj kabal sto spaja Maticnu i graficku? vidi sliku

76110420158502324660672.jpg

Dobar fazon. Ideja. Samo, ne svidja mi se ovaj panel na koji je sve to nakaceno. Da je recimo mat crn bio bi mnogo bolji vizuelni efekat. I bez ove neonke i led dioda. Deluje nekako gastarbajterski :d

sama ideja nije losa, ali recimo da je uradio cable menagment, i recimo stakleno kuciste ili jos bolja fora bi bila da se uradi kao udubljenje u zidu za toliko, i staklo da bude u ravni zida, onda bi iz daleka izgledalo kao slika, ali kada se pridje :) :) :)
svi kablovi da se provedu kroz zid, i mislim da bi tek onda ova ideja dobila na jacini...e onda eventualno po jedna neonka uvucena u bocne zidove unutrasnjeg dela zida gde bi se snmestile komponente...evo ideje pa ako je neko rad :) :)

Provalite da je grafika vezana nekim flat kablom za maticnu!! Nije mi jasno i kako je i da li je uzemljenje izvodlivo, verovatno je i ploca metalna??? Inace ideja je extra ali je uradjeno ocajno, posebno mislim na kablove i onu WTF neonku!?!?

Nazad
Vrh Dno