Šta je novo?

Bez Kucista

U kućištu je sve jedno kako će stajati, pogotovo ako imaš vent koji ga hladi... ali ako je ona varijanta kao sa početka topika tj da stoji na stolu, onda je bolje da stoji uspravno na svojim bočnim stranicama tj da naleže na sto što manjom površinom 🙂

Najmanja povrsina nisu bocne stranice nego prednja 😀. Bas ovako kako ja hocu da ga stavim, samo moj nece stajati nego ce lebdeti 😛.

Pa slozeno je sasvim pristojno,mada mi se cine visoke temperature cpu je 47 a gpu 53,da napomenem da na procesoru inace stoji cmtx2 kome je ventilator puko pa dok ne resim kojim da ga zamenim stoji fabricki.

Povadi suvisne plastikice za hdd-ove?

Samo, mora se obratiti paznja na stabilnost harda. Zamislite da padne dok radi.. CCC.
Svaka vama cast, ja ne bih smeo da drzim komponente onako izlozne svemu i svacemu. 🙂
Dodju mi sestrini klinci i odmah pipnu nesto, pa kazu "Sta je ovo?" :d
Fala, meni sve stoji zasrafljeno u kucistu. Ali, da... Lepo izgleda.

ne znam koliko je tacno ali sam negde cuo da nije dobro za hard da stoji uspravno ili na boku, navodno mu se skracuje radni vek

Cek a sta je onda sa kucistima kao moje? Nemoguce da prodaju kuciste za 100+ evra koje ubija hardove :S:. Daj ti neki link koji potvrdjuje to 😉.

ne znam koliko je tacno ali sam negde cuo da nije dobro za hard da stoji uspravno ili na boku, navodno mu se skracuje radni vek

Ovo je već apsolvirano za HDD, mrzi me sad da tražim ali sigurno ima u podforumu za nosače podataka. Ne smeta ako stoji vodoravno ili horizontalno na bilo koju stranu, loše je ako je pozicioniran ukoso, npr. pod uglom od 45 stepeni...

Ja sve čekam da mi istekne garancija na komp pa da krenem da chopujem kućište, mada kad sam sad video ovaj PC Desk Case, mislim da ću ipak prerađivati sto za PC :smoke:

http://hacknmod.com/hack/computer-desk-led-plexiglass-case-mod/

Alata imam, iskustva još više, a želje da ne pričam, jedino će me vreme kočiti :smackbum:

Jedino još razmišljam da li je pametnije da od gore stavljam staklo ili plexi...?

U svakom slucaju, pleksi je jeftiniji od stakla, barem je bio 🙂

Krenuću ovih dana sa radom, pa ću i napraviti novu temu sa projektom, samo da nabavim sve od delova što mi fali 🙂

Realno ako ne mozes da nadjes plexi ili ti je skup...mozes i staklo....samo uzmes deblje 6mm ili vise...i nemas brige....cena ne ce biti vise od 1500 :wave:

obavezno slikaj da vidimo napredak 🙂)

Ae kreni sa projektom da mi das neku ideju mada vec imam neke ideje tako da cu mozda i ja sada poceti da skuplam neke delove da napravim tako neko kuciste. Ja necu da preterujem sa pleksijem itd skupo je to nego nesto jeftinije trudicu se da dobijem nesto ovako. http://www.sidewindercomputers.com/hisppctopdes.html Imam neke elemente od starog jednog kucista koje cu da iskoristim kao nosace za HDD i CITACA, kao i metalni deo koji drzi plocu i ovo sa zadnje strane gde ce da se usrafi grafika. Ja cu ici na jacu konstrukciju ili neka iverica ili neko tanko drvo lepo ofarbano posto mi je cale stolar, nadam se da ce ispasti lepo cim zavrsim bacicu slike :-D

A gornji komentar bolje ti je da u sto stavis staklo od pleksija jos odradis fazon sa nekom do jaja rucicom da se otvara od gore kao hauba bilo bi perverzno jos sada imas da kupis specijane male amurtizere koje se koriste u izradi namestaja pa da ti se polako spusta staklo od gore to bi bilo vrh a taj amurtizer mislim da nije skup. Opet ovo su samo predlozi :-D

Raspitivao sam se ja za staklo... ima da se okozis dok nadjes nekoga ko ce ti probusi staklo gde treba, a kada nadjes, u tim velikim staklorezakim radnjama (ima jedna valjda ispod gazele na nbg strani) ce da te otkinu od cene, a tudje ne buse/rezu/bruse.

Ljudi uskoro se projekat blizi kraju u pitanju je Tech stacion od drveta, sa primesama starog kucista kao sto su nosac za plocu zadnji deo kucista hdd kavez i kavez za citac, pokusacemo odraditi i sakrivanje kablova pa cemo videti kako ce da bude, samo cekamo komponente da stignu inace na stanici ce biti montirana x58 platforma... Uskoro ce biti slika za par dana kada se projekat finalizira. Inace ideju mi je dao gospodin sa linka koji je napravio nesto ovako http://www.youtube.com/watch?v=2XUi7nJlX2w&feature=related bice nesto slicno tome.....

Poslednja izmena:
Ljudi uskoro se projekat blizi kraju u pitanju je Tech stacion od drveta, sa primesama starog kucista kao sto su nosac za plocu zadnji deo kucista hdd kavez i kavez za citac, pokusacemo odraditi i sakrivanje kablova pa cemo videti kako ce da bude, samo cekamo komponente da stignu inace na stanici ce biti montirana x58 platforma... Uskoro ce biti slika za par dana kada se projekat finalizira. Inace ideju mi je dao gospodin sa linka koji je napravio nesto ovako http://www.youtube.com/watch?v=2XUi7nJlX2w&feature=related bice nesto slicno tome.....

Bas me zanima sta si uradio.

Nisam nigde video te armotizere, a to je super ideja...koliko kostaju onako od prilike ne moras bas u dinar :wave:

Pa kostaju 200-300dinara ali extra je kvalitetan. A ima da se kupi tamo gde prodaju neke stvari za namestaj ne znam tacno radnja ali raspitaj se uglavno gde se prodaju srafovi itd za stolariju rucice i tako.... Ja zanm gde ima u Krusevcu *** moj cale ima stolarsku firmu pa to kupuje 😀

A sto se tice mog kucista jos nisam zavrsio projekat je jos u toku mozda za par dana.

Care 🙂 Slikaj sve dok pravis to, i ako moze nacriti gde se sta buse rupe 😛 Moracu napravim nesto za moju plocu kada budem metnuo trecu 5770 (ne moze stane treca u Cosmos S, fali tacnoj jedan slot 🙁)

off topic: si uspeo nabavis sve? kako se klokuje taj 920? 🙂

ja sam imao ideju napraviti od iverice i abs-a
ali sam trenutno u fazi sta i kako i da nadjem vremena malo 🙂

Videces kada ja zavrsim bice iverica i drvo kombinacija stim sto cu koristiti neke elemente od nekog starog kucista kao sto su nosac za plocu ali mozda i pozadi srafljenja za grafiku.... Samo da kazem da projekat nece biti gotov pre tamo petka mislim zbog zauzetosti...... Inacer nodi ima prednost kod sledeceg pravljenja samo kakva mu se ideja bude svidela u odnosu na ono sto ja hocu ali evo za nodija da vidi bice nesto ovako kao sa linka. http://www.youtube.com/watch?v=2XUi7nJlX2w

Au majstore, svaka cast ako bude kao ono 🙂 A ne sunjam da nece 🙂 Kada bi jos nekako "zastaklio" ceo taj deo oko ploce, mozda pleksiglas?... uf 🙂 I obavezno stavi nosace za grafu i maticnu od nekog starog kompa, izgledace pro. 🙂
Jedva cekam vidim 🙂
A sto ste tice pravljenja za mene, baci troskove na PM. 🙂 Castim te Fenrirom na to 🙂
odo spavam
:wave:

Samo jedno pitanje ljudi:

Ko ce cistiti prasinu sa svega toga? Sve mi to izgleda lepo, ali i na ovom mom Tt V9 sa samo jednom providnom stranom i odlicnim provetravanjem muku mucim sa prasinom...

ja moram da pravim neko kuciste jer imam fanless napajanje koje se stavlja naopako. uzecu ssd i necu imati optiku niti bilo kakve kartice, ali imam onu ogromnu noctua d14 koja se pruza 16cm od nivoa procesora.

pravio bih polu-otvorenog tipa - samo box-spoljasnju konstrukciju (35x35x20) od plastificiranog metala. samo da tu nabudzim nosac za plocu i nosac za kuciste ... a trebace mi i tasteri i mozda neki front panelcic - koji verovatno ne bi stajao na frontu - nego na sajdu 🙂

imate neki savet?

brale ovo je doooosta dobro. ali licno ne preferiram drvo. nekako mi to nesigurno, slabasno, zapaljivo ... you name it. jeste da deluje fino, unosti toplinu u dom 🙂 i sve to ... samo nije to moj stil.

uskoro cu finalizirati moju zamisao ... pa ako dobro ispadne pokazacu vam. ako ne pokazem onda je to jos jedan BIG FAIL.

Poslednja izmena:
Anti patriota ima li vajde od projekta? El napravi nesto 😀

Nazad
Vrh Dno