Šta je novo?

Bez instalacionog cd-a...

• Začetnik teme Začetnik teme NTC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NTC

Čuven
Učlanjen(a)
14.03.2004
Poena
619
...mali trik, mozda nekom i skrati muke. Ukoliko vam XP trazi instalacioni disk/cd za sve i svasta uradite sledece:

- sa instalacionog cd-a prekopirajte 'folder' I386 na C: (ili na particiju po zelji)
- na START meniju pokrenite opciju 'Run...'
- ukucajte: regedit
- HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion
- U desnom delu prozora nadite stavku 'CurrentVersion' i kliknite na njega desnim dugmetom
- Sa pomocnog menija koji se pojavio izaberite 'Modify'
- Putanju za folder I386 prepravite na novu putanju (npr. ukoliko ste I386 kopirali na d particiju: 'D:\I386')
- Restartujte Win

:-devil-:

??? Ne razumem bas !

Kao prvo kljuc CurrentVersion ne sadrzi niti treba da sadrzi neku putanju, odnosi se na verziju Windows-a, a to je u slucaju XP-a verzija 5.1, pa bi to trebalo i tu da stoji.

Mozda si mislio na neki drugi kljuc, na primer SourcePath.

Kao drugo I386 jeste vec u root folderu Windows-a, pod Driver Cache...osim ako ga neko nije naknadno odatle sklanjao zbog "olaksavanja" Windows foldera.

drapin je napisao(la):
Mozda si mislio na neki drugi kljuc, na primer SourcePath.

Znaci mala ispravka:

- U desnom delu prozora nadite stavku 'SourcePath' i kliknite na njega desnim dugmetom
- Sa pomocnog menija koji se pojavio izaberite 'Modify'
- Putanju za folder I386 prepravite na novu putanju (npr. ukoliko ste I386 kopirali na d particiju: 'D:\I386')
- Restartujte Win

Kao sto rece Drapin, taj i386 se vec nalazi na disku, a ako ga je neko namerno obrisao, za to verovatno postoji razlog, pa sumnjam da ce hteti da ga ponovo rucno kopira.

Jedino ako je neko obrisao, pa se predomislio 😀

A u kojim to situacijama XP traži cd, znam da je 98ica to volela da radi u bezbroj situacija(ako se ne instalira full), ali meni xp za ove 2.5 godine kako se koristi ni jednom nije tražio cd(ili sam zaboravio).

Mislim da I386 na CD-u i I386 pod WIN folderom nisu isti, u stvari I386 koji se nalazi na CD-u i jeste folder iz koga win vuce instalaciju ... Tako da je dovoljno kad XP /a to je retko/ trazi CD da ga uputis na ovaj folder koji iskopiras sa CD -a i koji ima oko 500 MB dali se isplati drzati ga na HDD - u ?!

Nazad
Vrh Dno