Upravo sam se malo zezao sa demo-om, chapteri su sa malom Jodi koju testiraju i onaj deo gde si u vozu na pocetku a posle ulaze panduri. Sve sam to vec video dosta puta u razlicitim fazama pa mi je bilo bas dobro poznato.
Ovaj drugi deo koji je vise akcioni pocinje sa tutorijalom borbe koji je malo nepotreban jer sve to moze da se objasni i dok igras izabrani chapter ali eto, izgleda da David Cage smatra da su igraci njegovih igara retardi koji ne znaju da koriste dualshock :smash:
Kontrole Aiden-a ili duha su manje vise ok ali pod uslovom da se koriste R1 i R2 povremeno za doziranje visine jer ume ponekad da se ode i gde nisi hteo. Postoji i brzo okretanje za 180 stepeni sa L2. Njegova interakcija sa objektima trazi malo pamcenja jer je razlicita; za guranje sitnih predmeta se drzi L1 a obe pecurke se vuku na dole pa se puste (kao pracka), ljude da bi obuzeo (samo poneke) drzis sve vreme levo i desno ka spolja a za elektricne uredjaje se stikovi guraju ka unutra jedan prema drugom.
Malu Jodi sam konrolisao bez problema, kamera nije slobodna vec je polu-fiksna i moze se delimicno kontrolisati. Ako stoji u mestu sa desnim analognim pomeras kameru levo, desno a istovremeno i ona okrece glavu u tom pravcu sto je isto kao u HR i sto mi se prilicno svidelo. Dok hodas mozes delimicno da gledas levo i desno. One ikonice iz HR gde moras da okreces stik da bi izvrsio neku radnju zamenjene su sa tackom sto je bas pojednostavljeno maksimalno. Pomeris desni analogni u pravcu tacke i animacija recimo, otvaranja vrata odmah pocinje sto izgleda malo jednostavno ALI ako se polako pomera stik onda se i animacija polako odmotava a bela tacka se smanjuje i moze se radnja i prekinuti sto je bilo isto i u HR. Naravno oni koji nisu igrali HR nece to ni primetiti niti znati za to sto je malo bezveze.
Jedna od stvari koja mi se bas nije svidela je da cak i dok sam pokusavao da fail-ujem u borbi u vozu odmah na pocetku cisto da vidim da li ce da me odmah uhvate i stave mi lisice, na moje zaprepascenje Jodi je i uz desetak propustenih uzastopnih QTE-a (sada zakamufliranih sa bullet time i poketom stika u pravcu udarca umesto vidljive ikone dugmeta) nastavila da se bori i da zadaje udarce. Sto je mnogo, mnogo je i kad je Cage u pitanju. Delovalo je bas kao da gledam film bez ikakve interakcije. Tek posle bas dosta tih failova su me uhvatili :eyebrows:
Da sad ne prepricavam mnogo, oni koji su voleli Heavy Rain verovatno ce voleti i Beyond. Naravno neke kritike i dalje stoje ali ako se prihvati ta limitirana interakcija i igra se vise kao interaktivni film sa razlictim izborima koje pravis onda igra ima dosta toga da ponudi. Cage upravo i zeli da mu igra bude nalik na film iako tvrdi drugacije jer igra ima crne bordere gore i dole i 2.35 filmski aspekt.