Šta je novo?

BestBuy monitor za do 200 eura

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Pozdrav svima!

Odlucih da posle 5-6 godina odlicnog sluzenja zamenim svoj Philips 170C za neki monitor vece dijagonale. Koji biste mi preporucili do granice od 200e? Velicina 22-24".

Razmisljao sam o ViewSonic VX2453mh-LED, na osnovu Benchmark review-a. A videh i ViewSonic VP2365wb IPS po istoj ceni. Sta je bolje? Preporucite i nesto drugo sto ima najbolji odnos cena-kvalitet tj da je Best Buy.

I sta recimo mislite o ViewSonic VX2239wm koga ima za 14k din?

Hvala. :)

Znam da imam takvu temu, ali nisam zeleo coveku da kvarim. Vec sam otvorio svoju, ne vidim nikakav problem tu.
Zar nije mozda VX2453mh bolja kupovina od tog Dell-a? I ne svidja mi se ono probijanje svetlosti kod U2311H.

Poslednja izmena:
Ja imam viewsonic VX2450wm led nekih pola godine i zadovoljan sa njim.Ima malo probijanja po ivicama ali nista strasno i to se primeti prilikom paljenja kompjutera.Osim toga sve preporuke za njega.Ja ga koristim samo za surf netom i igranje igrica i mislim da je stvarno odlican monitor.Mislim da ako se resis za neki viewsonic model da neces pogresiti ni malo_Oni nemaju problem sa vrstom panela kao sto je slucaj kod samsunga gde se ubacuje u isti model vise vrsta panela pa ti je kupovina prava lutrija.
Ja sam ovaj model kupio.Link

http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2450wm-led/comp_comp_monitor/14/2322

Srecno sa kupovinom.Javi na kraju sta si kupio.;)

Zanima me koliko ovaj odziv od 8ms utice na igrice? Znam da je to malo veci odziv, i da moze stvoriti probleme u nekim brzim igrama (FPS). E sad, mene zanima koliko je to realno problem, tj. da li je bas primetna razlika u odnosu na neke monitore sa odzivom od npr.2ms. Ima li neko iskustva sa tim?
Vidim da je ovaj Dell U2311H monitor stvarno sjajan, posebno u tom cenovnom rangu. Poseduje IPS panel, odlicne boje... ali me samo brine taj odziv.

Pa tesko da ces primetiti razliku u odzivu, mada je to ipak pomalo subjektivno...

Zanima me koliko ovaj odziv od 8ms utice na igrice? Znam da je to malo veci odziv, i da moze stvoriti probleme u nekim brzim igrama (FPS). E sad, mene zanima koliko je to realno problem, tj. da li je bas primetna razlika u odnosu na neke monitore sa odzivom od npr.2ms. Ima li neko iskustva sa tim?
Vidim da je ovaj Dell U2311H monitor stvarno sjajan, posebno u tom cenovnom rangu. Poseduje IPS panel, odlicne boje... ali me samo brine taj odziv.

U doba kada su se pojavili prvi LCD brzi monitori tj monitori sa brzim matricama tada je u to vreme izasao test sa igrama gde je svedeno u zakljucku da je 8 ms sasvim dovoljno za igre
bez ghostinga itd..Naravno da tadanjsi TN monitori i tehnologija nisu kao danasnji tako da se i teziste pomerilo malo unapred.
Ja mogu recimo da govorim za sebe.Imao sam monitore i od 8/4/2 ms-a i realno nisam primetio negde neke posebne razlike niti neka seckanja,ghosting i sl.
Sad koristim vec duze vremena ovaj Dell iz potpisa,deklarisan je na 6ms ,izigrao sam se na njemu poprilicno dobro i nikad nije doslo do nekog kasnjenja,laga i sl.
Drugo IPS matrica je opet malo drugacija i tih 8 ms-a nisu isti kao na TN panelu.To ce ti svako reci ko je imao i jedne i druge monitore.
Hocu da kazem da zapravo ti ide u prilog i da je taj Dell koji svi merkaju itekako best buy kupovina.
Sto se tice panela ,sam panel ne igra ulogu u kvalitetu ako nije ispracen dobrim interfejsom tako da sve ukupno daje takav rezultat koji dobijes u
svakodnevnom radu.
Licno ja nebih oklevao za Dell ali bi svakako proverio monitor (mrtvi pikseli,probijanje pozadinskog osvetljenja i bleeding) sto moze da se desi obzirom da
se provera kvaliteta sa proizvodne trake malo pogorsala tj zapravo da na nase trziste dolazi roba malo losijeg kvaliteta - B ili C klase ali svakako ne mora da znaci tako
da moze da se ubode i izvanredan primerak.Zato kazem treba proveriti!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno