Šta je novo?

Best Price Vs Performance mobile phone=?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Dvoumim se (viseumim :)) izmedju nekoliko entry level telefona gledajuci da pri tome dobijem najvise za ulozeni novac, ali odluku normalno nije lako doneti... ako mozete malo da mi pomognete pri izboru svojim komentarima i iskustvima sa dole-navedenim modelima, (kao i neneavedenim a koji spadaju u ovaj cenovni rang)

U razmatranje sam uzeo:

Siemens c45

Siemens mt50

Siemens A50

Ericsson T65

Ericsson R600

Nokia 3510

Svi oni spadaju u rang 120 € (sem c45 koji je malo jeftiniji).

Iako sam imao prilike da u prodavnicama na kratko isprobam sve modele i dalje nisam siguran sta je pravi izbor.

Ono sto je meni najbitnije je:
Ergonomija (dimenzije, tastatura isl.);
Mobilnost :) tj trajnost baterije pre svega stand-by vreme;
Funkcionalnost (kvalitet displeja, opcije isl);
Kvalitet izrade (recimo koliko je izdrzljiv na manje padove, kolko je trajna tastatura, maska, prijem isl);

Koristim c45 i u principu sam zadovoljan , telefon ima ok dizajn , cujnost i prijem takodje dobri , sasvim solidan meni , bateriju koja bi mogla da bude izdrzljivija /nimh/ i nesto `gusce` rasporedjene tastere koji traze navikavanje . Rezime : za oko 90 e koliko vidim da mu krece cijena u BG , ponajbolje rjesenje .

srecno

Pa za sve kriterijume koje si naveo T65 je najbolji

baterija je UBEDLJIVO najbolja od svih nabrojanih tel.

funkcionalnost je ODLICNA iako je to pomalo subjektivno

kvalitet izrade je BOLJI od svih drugih, baterija je integrisana tako da ne moras da brines da li ce da ti ispadne ako ti tel. odleti na pod

dimenzije su otprilike iste kao i kod drugih

ZAMERKA - po meni malo losije reseni tasteri, tj tvrdji su i manji nego sto bi to trebalo da bude

sa data kablom kog mozes da kupis za 10e ovo je najbolja kupovina !!!

Pa za sve kriterijume koje si naveo T65 je najbolji

nisam imao taj telefon lichno ali sam chuo na vishe mesta da je jako osetljiv na ispadanje, i to sa jako malih visina, desi mu se da prilikom toga blokira pa poshto mu je baterija int. ne mozesh ni sa vadjenjem da probash da ga odglavish.

poz

Koliko ja znam t65 je shit i to zesci...Secam se da su mi bash na forumu prichali (za durga) da ne uzimam nikako...I on ga je (ludak) uzeo i sad mu se svakih nedelju dana neshto tripuje (chitaj : MNOGO LOSH SOFTWARE)...Znachi sam se gasi-pali,ima tripove sa svetlom i LE diodama...U svakom sluchaju ja ti t65 nikako ne bih breporuchio...Od svih navedenih telefonoa mozda je ipak c45 najbolji izbor...Sve u svemu bolje i da ti ostane neshto kinte nego da potroshish sve (mozda i vishe) a dobijesh (skoro) isto...Ovaj m50 je takodje super (makar tako izgleda) ali njega nisam koristio i o njemu nishta ne znam...Takodje nisam nashao na sotoviku mt50 nashao sam samo m50 ??? U chemu je razlika ???m50

Moja preporuka ide siemensima. Ako ti treba java na telefonu (dodatne igrice i programi) uzmi M(T)50, a ako mozes i bez toga C45.

M(T)50 definitivno. Malih je dimenzija, kompaktan, ima dobru tastaturu, solidnu kolekciju opcija, baterija uz umereno koriscenje traje 3-5 dana, prilicno je otporan na padove i udarce, i ima plavo svetlo ;) Nema addressbook, kalkulator i jos par stvarcica (koje se mogu zakrpiti javom) ali je dobar posao u toj klasi cena.
C45 je ok, ali mu je tastatura mala i grozna. Isto vazi i za T65, dzaba sve opcije kad te iznervira posle par poruka.

Hvala svima koji su odgovorili!

Zaboravih da napomenem da su mi specifikacije svih navedenih telefona poznate. Mene najvise zanima kako su se pokazali u svakodnevnom radu po onim karakteristikama koje sam naveo, baterija tj. stand-by vreme, tastatura (posebno pri kuckanju duzih poruka), opcije su mi manje vise poznate mada me zanima lak pristup cesto koristenim funkicjama isl uopste upotrebljivost telefona...

C45 je upotrebljiv telefon ako si devojcica koja treba da javi mami gde je....Salu na stranu.... Sticajem okolnosti koristim jedan ovih dana, toliko je nezan da mi je pukao oklop dok je bio u dzepu od pantalona nosio sam ga samo 10 dana, tastatura ne precizna, kad ides kroz meni neke verzije softvera ga gase. Inace je sav simpa na oko jeftin i opremljen korisnim funkcijicama, ako si od onih koji "neguju" telefon mogao bi da prodje....
Nokia je meni ruzna, pre bi uzeo 3310(kojima baterija obicno ode posle 1g, a i Simens je opasno pokvario baterije pogotovo Nimh)

Zna li neko kakva je razlika izmedju Siemensa m50 i mt50 ? Po specifikacijama sa www.roaming.co.yu oni su identicni. A m50 je skuplji 20 eura ?

Da li neko moze da potvrdi koliko realno traje baterija na 3510 i da li je stvarno 950 mAh

Battery performance
Stand-by Talk time
Standard battery, Li-Ion 950 mAh up to 13 days 2h 30min - 4h 30 min

Recimo za t65 kaze

Battery performance
Stand-by Talk time
Standard battery, Li-Ion 160 h - 300 h 2.5 h - 11 h

(isto me zanima i za ostale modele)

BTW da li se T65 bez srpskog moze smatrati pouzdanim ili je i on problematican?

Kako prepoznati c45 koji ima problem sa gasenjem tj sta treba da se uradi da se problem manifestuje?

Ovo ti je rekla kazala informacija, gase se oni koji imaju budisticko vreme u siftveru:)

Jeli stvarno taj 3510 toliko dobar? Mislim neki primerci sa lepim maskama izgledaju super ali juce mi tip u radnji pokaza jedan boje ko pro**v pa mi se u momentu zgadio (ok znam da se maske menjaju i da jeto unapredjena 3330 ali me interusuju real life iskustva sa njim)

Interesuje me vredi li para koje kosta (120 eura)!

(D) (D) (D) (D) (D)

BTW da li se T65 bez srpskog moze smatrati pouzdanim ili je i on problematican?

Tek treci t65 koji je dosao nije imao softverskih problema i sva tri su bila bez srpskog .

T-65 je ocajan za kucanje (dugmici su za moj ukus katastrofa), sto se tice kvarenja, u jednoj radnji koja se bavi i softverskim problemima svih vrsta su mi rekli da je problem do dekodiranja i da oni nisu imali reklamacije na telefone koje su oni dekodirali (a i ako nista drugo, problem je samo softverske prirode-flashovanje resava problem), a u jednoj drugoj radnji su mi rekli da imaju nov full dogovor-garanciju od ericssona preko distributera valjda ali je zato i malo skuplji-145 €.

Za R-600 kazu i prodavci da mu je baterija ocajna 1.5 dana (inace bi mi bio favorit).

Ja bih ti preporucio dopunu modela: Ericsson T-39 mozes ga naci za 120-150 € i to jako malo koriscene i pod garancijom-ja sam ga skoro uzeo i odusevljen sam telefonom (baterija 3-4 dana a ko zna koliko je star, mom ortaku koji ima jako puno razgovora 4-5 dana godinu dana star, odlicna tastatura za kucanje, gomila opcija svih mogucih, najmanji od svih drugih modela...)

Siemens je odlican, ali ja bih isao na S-45, to je ipak klasa za ostale modele i po opcijama i po kvalitetu izrade.

ljudi, J70 je dobar i sa cenom i kvalitetom, mogucnostima... svi koji ga imaju su zadovoljni... ok je zaista!

byMaX je napisao(la):
ljudi, J70 je dobar i sa cenom i kvalitetom, mogucnostima... svi koji ga imaju su zadovoljni... ok je zaista!

slazem se! ja sam ga imao nekoliko meseci i bio sam veoma zadovoljan!

(prodao sam ga i kupio Nokiu 3410, samo zato sto sam potpuno navikao na Nokiu!!!)

Evo mene sa jednim glupim pitanjem!!
Kazu ljudi da 3510 ima veci ekran od 3310 (svi znaci i korisnici i po testovima) ali kad kazu karakteristike u npr mobil mega stoji da 3510 i 3310 prikazuju isti broj linija teksta na ekranu!
Dali je to moguce! Ko koga laze! Recite koliko linija teksta stane na ekran od 3510! moze i ukupan broj ali logicnije je da kazete koliko stane teksta sms poruke kada se ona cita (znaci samo teksta sms pruke bez one donje linije sa opcijama), jer kad se pise pouka logicnoje da prikaze jedan red manje!

Kakva je tastatura 5310 za kucanje poruka ako je kao kod 5110 super!!
:D :D :D :D
(zasto 5110 zato sto je i dalje imam vec 5 godina nikad nisam teo da je prodam, zaista neunistiv telefon):whip
:D :D :D :D

Telefon koji je dobro uzeti posle 5110 je 6310i, jedino je to beskompromisan aparat, svim drugim ima nesto da se prigovori

bruyoni je napisao(la):
Kazu ljudi da 3510 ima veci ekran od 3310 (svi znaci i korisnici i po testovima) ali kad kazu karakteristike u npr mobil mega stoji da 3510 i 3310 prikazuju isti broj linija teksta na ekranu!

ovako: ja imam 3410. Taj tel i 3510 imaju slicne ekrane (narvno, 3510 ima malo bolji!)

situacija je sledeca: na 3410 i 3310/3330 staje isti broj slova na ekran, ali 3410 ima vecu rezoluciju, pa su slova znatno lepsa i laksa za citanje (ne vide se toliko kockice od kojih su napravljena). Dakle, ekrani su slicni po fizickoj velicini, ali je rezolucija na 3410 mnooogo bolja nego na 3310 (verovatno jos bolja na 3510, nisam bas zagledao!)

nadam se da si skontao :eye:

Bax je napisao(la):
Telefon koji je dobro uzeti posle 5110 je 6310i, jedino je to beskompromisan aparat, svim drugim ima nesto da se prigovori

:zgran: ma, idi, molim te... sta realno moze da se prigovori bilo kojoj novoj Nokiji? Cak i 3410 je super telefon, a kamoli 3510 ili 6210. Svi oni su znatno jeftiniji od 6310i, koji je stvarno preskup, a kod koga retko ko moze da iskoristi vise od 60% funkcija (a tih 60% se vec nalazi u 3510, na primer!)

ZoNi je napisao(la):
:zgran: ma, idi, molim te... sta realno moze da se prigovori bilo kojoj novoj Nokiji? Cak i 3410 je super telefon, a kamoli 3510 ili 6210. Svi oni su znatno jeftiniji od 6310i, koji je stvarno preskup, a kod koga retko ko moze da iskoristi vise od 60% funkcija (a tih 60% se vec nalazi u 3510, na primer!)

Ja sam mnogo razmisljao kuda posle 6210, koji sam imao najduze od svih telefona (blizu 2 godine). I onda, jedino resenje mi je bio 6510, jer je ispod 300e (sto je po meni max. koji bi dao za tel.) - kompatibilan je (phonebook i sve to) sa ostatkom serije 6xxx, slican je 8210 (po dizajnu) koji sam svojevremeno obozavao (imao sam ga pre 3 godine), a opet rezolucija ekrana je ista kao kod 6210 i 6310 (iako je ekran manji kada gledate povrsinu (sitniji dot pitch :)). Posto necu da eksperimentisem sa drugim firmama (preklopni ne dolaze u obzir, tako da inace dobri Samsunzi otpadaju), Siemens me uvek razocara zaista OCAJNIM softverom (pa onda se manijakalno vracam na nokiu), a ostale ne vredi ni pominjati (kako ce alcatel ili neko cetvrti ikada napraviti dobar tel.?). Naravno, voleo bih ja 6610 ili 6100, ali prvi je sada 450e, a drugi kada se za mesec dana pojavi, ima da kosta makar 600e, ako ne i vise.... Tako da je, nazalost, jedino 6510 izbor koji je ostao....

QUOTE]ljudi, J70 je dobar i sa cenom i kvalitetom, mogucnostima... svi koji ga imaju su zadovoljni... ok je zaista![/QUOTE]

Njega sam uzimao u razmatranje prosle godine nekako nisam siguran da je on jos uvek dobar izbor, jedino ako je cena sada pristupacnija... mada dizajn nije neki, lici na daljinski.

Ericsson T-39 mozes ga naci za 120-150 € i to jako malo koriscene i pod garancijom-ja sam ga skoro uzeo i odusevljen sam telefonom (baterija 3-4 dana a ko zna koliko je star, mom ortaku koji ima jako puno razgovora 4-5 dana godinu dana star, odlicna tastatura za kucanje, gomila opcija svih mogucih, najmanji od svih drugih modela...)

Mozda ali ni on nije savrsen, mali ekran, preklop, spoljna antena... mada lepo izgleda... sve jedno ipak bih uzeo nov telefon (ne razumem se dovoljno da bih znao sta dobijam ako uzmem polovan) po mogucstvu za manje od 120 € (recimo 80-100, mada realno tu spadaju samo siemens-i tako da se dvoumim da li da uzmem siemens ili ipak neki skuplji NOKIA ili ERICSSON).

Ako nista cini mi se da cu t65 izbaciti iz razmatranja.... (posebno sto je on najskuplji a ocigledno problematican).

Realno najvise se dobija sa 3510 ali nisam siguran da je toliko glomazan telefon dobro resenje.

Zato bih voleo da cujem od nekog jos ponesto u vezi 3510 pre nego sto se odlucim, inace c45 ima dosta ljudi koje znam tako da sam ga pomalo koristio za razliku od ostalih navedenih telefona...

BTW uradio sam search ali nema bas mnogo toga o 3510 na forumu... za ostale modele search nije od koristi jer im je naziv manji od 4 slova.

type; :) (D) cheers boom

Naravno, voleo bih ja 6610 ili 6100, ali prvi je sada 450e, a drugi kada se za mesec dana pojavi, ima da kosta makar 600e, ako ne i vise.... Tako da je, nazalost, jedino 6510 izbor koji je ostao....

BTW bas sam u jednoj od prodavnica naisao na 6610 i uzmam da pogledam telefon kad ono potpuno prazna baterija... I uopste kad god sam imao prilike da negde naidjem na neki bolji telefon (u prodavnicama) baterija mu je bila potpuno prazna:(

Ako nista bar sam jos pre vise od pola godine imao prilike da na 10 minuta probam P800 :D :D :D (beta ver.)

Nazad
Vrh Dno