Šta je novo?

Best Buy USB flash memorija

MadeOfIron

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.03.2009
Poena
169
Red je da predjem sa 1GB na veci kapacitet.
Smorio sam se vise da rezem diskove kad odem do ortaka, pa je usb memorija dusu dala za to.

Koja je najbolja USB memorija, sa aspekta cena / performanse (brzina kopiranja) ?

Koja od 8GB, a koja od 16GB ?

Pojma nemam ni kako se krecu cene :), al dao bih recimo 1.500 - 2000 din :).
Stavite i malo jacu cenu, ako bas vredi, jer cu mozda dobiti nabavnu cenu kod brata u firmi :).

Valjda bi tu mogla uleteti neka dobra sa 8GB kapacitetom, ili neka osrednja sa 16GB kapacitetom. U ovom slucaju bih pre isao na veci kapacitet, ali pod uslovom da brzine te 16GB nisu ocajne ;).

Poslednja izmena:
Jel ovo ok izbor:
Kingston Data Traveler 120, up to 18MBps/8MBps read/write, capless design, za 1,700 dinara :) ?

18 minuta da se napuni cela, nije lose :), ako je brzina kopiranja (write) stalno 8MB/s, ali zasto pise up to ?!? Pretpostavljam da je onda avg brzina kopiranja niza.

Poslednja izmena:
Izbegavaj Kingston, dosta ljudi se zale na njega u zadnje vreme. Mislim da su trenutni best-buy od 8GB OCZ Diesel za ~1900 din. i Transcend V10 koji je verovatno malo jeftiniji. Oba modela su brza, idu preko 20 MB/s prilikom upisa. Ako mozes da izvuces V10 od 16GB za ~2300-2500 din, to bi bilo dobro, brza je znacajno od tog Kingstona.
Da se ogradim, ovo nisu moja iskustva, vec iskustva nekoliko ljudi koje znam.
"Up to" znaci da je to max brzina i odnosi se na velike fajlove, te specifikacije cesto nisu tacne, odnosno, mogu da rade brze ili sporije. Za Transcend vazi da vrlo cesto rade brze nego sto je napisano.

Poslednja izmena:
20MBps :zgran: za write, ujeee.

Videcu ovaj Transcend V10 8GB, mislim da mi ipak nije potrebno vise, a i 2.500din mi je ipak previse para, mada opet zavisi koje cene cu dobiti.

Kad budem dobio ponudu sa nabavnim (il mozda dilerskim) cenama, stavicu ovde spisak memorija i cene, pa cemo se onda "cuti" :D.

Hvala :wave:.

Izbegavaj Kingston, dosta ljudi se zale na njega u zadnje vreme. Mislim da su trenutni best-buy od 8GB OCZ Diesel za ~1900 din. i Transcend V10 koji je verovatno malo jeftiniji. Oba modela su brza, idu preko 20 MB/s prilikom upisa. Ako mozes da izvuces V10 od 16GB za ~2300-2500 din, to bi bilo dobro, brza je znacajno od tog Kingstona.
Da se ogradim, ovo nisu moja iskustva, vec iskustva nekoliko ljudi koje znam.
"Up to" znaci da je to max brzina i odnosi se na velike fajlove, te specifikacije cesto nisu tacne, odnosno, mogu da rade brze ili sporije. Za Transcend vazi da vrlo cesto rade brze nego sto je napisano.

OCZ Diesela od 8GB nema ni za lek, a neće se ni uvoziti, tako da od toga nema ništa.
Da li je ovo za Transcend V10 potvrdjeno za brzinu upisa? Da li si samo čuo da je tako ili si se i lično uverio?
Kada sam shvatio da Diesel od 8GB ne može da se nadje, skoro sam rešio da kupim San Disk Cruzer micro U3 (2200 din), ali si mi sa ovim V10 zagolicao maštu, tako da možda vredi razmisliti i o 16GB. Mesta nikad dosta...

Edit: ko kod nas sve prodaje Transcend?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Onda definitivno idem na Transcend V10, dal ce biti od 8 ili 16GB, zavisi od cene.
Dobicu nabavnu cenu od uvoznika, povecanu za 3%.

Mozda cena za 16GB model bude i blizu granice budzeta od 2k dinara :banana:.

Zooo, vec sam rekao da sam cuo za to, da sam video svojim ocima, tako bih i napisao. A morate de uzmete u obzir i to da uopste ne moraju svi primerci tog modela da budu tako brzi, setite se kako je bilo za Corsair Flash Voyager GT, prvi primerci su bili extra, a posle je bilo onih koji su upisivali ~16MB/s, a zvanicne specifikacije su odjednom nestale sa Corsair sajta...

Ma OK, eno Boslina Transcend ide preko 20 za upis, i jasno mi je da je to sve od primerka do primerka.

Ma nije samo kod Transcenda.... ja sam se mučio sa Kingston-om dok nije krenuo da crkava i pao na 1500kb upisa (max je bio 7990kb) a drugaru je zapao Kingston 110 koji piše 15600-16000Kb.

Znači kome upadne takav primerak može i da svrati do lutrije da kupi "srpski san" :)

Ma nije samo kod Transcenda.... ja sam se mučio sa Kingston-om dok nije krenuo da crkava i pao na 1500kb upisa (max je bio 7990kb) a drugaru je zapao Kingston 110 koji piše 15600-16000Kb.

Znači kome upadne takav primerak može i da svrati do lutrije da kupi "srpski san" :)

Moja star 110tka je imala upis od cirka 20mb po sekundi i citanje od 30mb u skundi, al je krepao posle nekih 11 meseci ekspoloatacije i kao zamenu mi pakom poshalje 100tku koja je blagi ochaj po pitanju brzine :S:

2ury1p2.png

Sad sam vozao moj DataTraveler 2.0, stotka, i čita preko 25MB i piše nekih 13MB/s. Kupljena prije pola godine, rabljena dosta.

Best-buy su, po mom skromnom misljenju, Apacer USB flash memorije kupljene u Imtelu. Zasto? Imtel ima najpovoljnije cene, daju Life Time garanciju na Apacer memorije, Iako sve novije Apacer memorije deluju pomalo jeftino, zapravo su vrlo zilave, a neki modeli imaju i vrlo dobre performanse.

Konkretnije, od onoga sto sam imao prilike da u novije vreme probam: AH321 ima osetno bolje performanse od, na primer, AH322 i AH323 koje, takodje, imaju solidne performanse.

HT203 je keva za sve sto sam imao prilike da isprobam, ali, na zalost, nije vise best-buy varijanta. Jedino ne kapiram zasto Apacer nije nastavio da razvija taj model. Vise im se isplati da prodaju 15 solidnih modela, nego jedan ekstra kvalitetan. Pretpostavljam da to ima veze sa profitom, a to je nesto od cega sam ja vec operisan. :)d)

Hm, sta uzeti onda Apacer AH321 8GB ili Transcend V10 8GB ?
Za ovaj Transcend sam dobio cenu od ~1450din, nije mnogo nize od maloprodajne (~1750din u G i jos negde), ali dobro bolje ista nego nista.

Ovaj Apacer je malo skuplji u maloprodaji, videcu koliku cenu za njega mogu dobiti, verovatno dosta slicnu kao za V10.

Bem ti PDV od 18% :D.
Inace, dobio sam: uvoznu cenu + PDV + 3%.

Poslednja izmena:
Nisam imao prilike da probam taj Transcend konkretno, ali jesam vise drugih modela. Generalno, Transcend je renomiran brend pa su im i USB flash memorije takve. U principu, deluju kvalitetnije izradjene od Apacer-a, mada, ruku na srce, ja ne znam da se nekome Apacer memorija polomila ili prestala da radi.

Znaci, posto su V10 i AH321 tu negde po brzinama (koje, zapravo, najvecem broju korisnika i nisu toliko vazne koliko pri kupovini misle da jesu) ja bih obratio paznju na dve okolnosti - prvu, garancija (da li dobijas garanciju za V10, na koji rok i koliko je davalac garancije ozbiljan jer Imtel, na primer, daje ozbiljnu garanciju i, drugu, V10 nema poklopac sto je vrlo elegantna stvar ako je korisnik pedantan tasna-masna lik, ali ako memoriju nosi sa ostacima bureka u istom dzepu, nosi je sa sobom na plazu, kampovanje, pecanje i slicno, onda mozda ipak treba da razmisli o nekom modelu koji ima poklopac (a tu je HT203, znam dosadan sam, bio zakon).

Na kraju, koju god da odaberes pokajaces se i mislices da je ona druga ipak bila bolji izbor. :d

Lifetime garancija na Transcend :)

No , to je prokleti usb flash... nece se pokvariti ,barem ne pri normalnoj upotrebi jedino sto mogu da mu uradim je da ga izgubim ... A tad sa garancijom svejedno mogu da ...

To je zbog tzv. data leak protection, odnosno da ne bi doslo do curenja informacija sa memorije zato sto V10 od 16GB kupuju samo ozbiljni likovi koji na svojim memorijama drza veoma vazne podatke koji zahtevaju posebne mere zastite.

Salu na stranu, ne bih rekao da V10 od 16GB ima poklopac.

Poslednja izmena:
Tako sto se ugradjuju brzi cipovi, specifikacije cesto nisu tacne, desava se da fles bude brzi ili sporiji, u ovom slucaju cini se da dobar procenat tih V10 radi mnogo brze nego sto pise na sajtu.

Nazad
Vrh Dno