Šta je novo?

Mobilni telefon Best buy telefoni 100-150-200e polovno ili novo? Baterija prioritet

Koji mobilni telefon kupiti

Gadjan

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2006
Poena
390
Prvo da navedem da godinama ne menjam telefone (dok ne crknu) koristim i dalje samsung prastare s9 i s7 te ne pratim i nemam pojma oko aktuelnih, šta je u moru modela dobar izbor i za koliko para. Stavio sam cenu i do max 200 (zbog novih, jer novo sigurno nema ništa za stotku) ali ne planiram toliko da potrošim, već 100-150 tj što je manje moguće jer verujem i da ti telefoni sigurno mnogo bolje rade od ovih mojih matorih krševa koji su usporeni (vrv namerno softverski, jer sam nezahtevan korisnik i koristim nezahtevne aplikacije koje su nekad letele a sad se vuku ko puž). Drugi razlog zašto što jeftiniji telefon, jer će da se aka treba mi za wolt dostavu pa ne bih davao 200e ako ispadne razbije se... a odavno mi više nisu bitne kamere i čuda čak i na glavnom ličnom telefonu, pa ni druge performanse ali naravno što bolje da bar pristojno radi, tj best buy za novce. Bar da služi dve tri godine a da ne uspori ko puž, ne znam da li drugi proizvođači (xiaomi, huawei kojima nekako naginjem) usporavaju telefone ažuriranjima. Problem je što sam navikao na Samsung interfejs (ceo život) i mnogo mi teško pada promena kada god sam na kratko probao nešto drugo, ali mislim da je konačno vreme. Osim ako ima neki Samsung da je jeftiniji a sa jakom baterijom 5000 ili više. Kako već duže vreme svakodnevno više puta dnevno jurim utičnice kablove, nosam powerbank... baterija mi postala najbitnija pa zato razmišljam o nekom Xiaomi i slično, još bolje ako ima nešto sa 6000 mAh.
Pa ako me previše bude živcirala promena, kupiću kasnije neki bolji Samsung sebi a ovo ostaviti za službeni.

Eto, ako neko može da navede nekoliko modela, raznih proizvođača (nebitno, dokle god je android) tako do oko 150e sa dobrom baterijom i bar nekim brzim punjenjem. Ja blage veze nemam, zadnji put kad sam jurio bratu neki pomoćni telefon pre više god bila je pomama za onim jeftinim a solidnim mi a3, eto tako nešto samo iz današnjice mi treba. Punjač imam neki gan 65w i imam powerbank xiaomi onaj crni pro 20000 45w već godinama, nadam se da će telefon to moći da iskoristi.
I jedno konkretno pitanje, isplati li i dalje više uzeti polovan ne mnogo star? Uvek sam kupovao polovne, još od vremena Nokie. Estetika i tragovi upotrebe mi nisu bitni samo da je ispravno sve i da baterija nije degradirala. Koliko degradira uopšte za godinu dana upotrebe?! Šta znam godina je kratko, proleti čas, i dalje je u garanciji ali ipak je to 365 dana odnosno ciklusa punjenja... Mada ja sam navikao da punim 3x dnevno.. možda se ovi današnji telefoni i ne pune svaki dan nemam pojma.
Zapao mi za oko Redmi Note 12, godinu dana stari su stotinak eura, to mi deluje povoljno? Šta je još dobra kupovina do oko 150e?

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11910&idPhone2=12063
https://www.gsmarena.com/motorola_moto_g72-review-2517p3.php

Trenutno najniža cena oko 150e na ePlaneti.
gsmarena_385.jpg

Za malo više novca, imaš na akciji Xiaomi RN 13 za oko 170e.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11910&idPhone2=12063&idPhone3=12750

Polovnih telefona ima na stotine u tom rangu, ali je pitanje u kakvom su stanju baterije itd.

Ako ti treba telefon za posao, mislim da bi neki od ovih bio ok. Dovoljno su brzi, ekrani su im ok, kamere ništa posebno ali kapiram da ti to i nije bitno, koliko trajanje baterije, koje je iznad proseka.
Motorola ima čist android, odličnu autonomiju baterije, i dovoljno je kompaktna, tako da deluje kao ok izbor.

Poslednja izmena:
Polovno izbegavaj sto se baterije tice. Vecini baterija posle 2 godine kapacitet padne na 80-85%. Moj savet uzmi novo.

Motorola G54/G72/g84. Prva dva da birašna KP da biraš za 150-160eu nove preko mađarona. G84 190eu. G54 odlična kamera sa optičkom stabilizacijom. Plus baterija odlično po GSM areni. Jedna od najboljih. G72 odličan oled ekran i solidna kamera. G84 mix od oba. Ali oba sa slabijom baterijom od G54.

Ako si navikao na Samsung interfejs, nemaš pristojan telefon u tom cenovnom rangu. Imaš A15/A15 5G kojima je baterija brutalna ali su slabi tehnički. Možda polovni A24 5G. Ali gledaš do godinu dana star.

Hvala, neću dalje ni da gledam dosta mi par modela jer mi osim baterije ostalo nije toliko bitno. Ako mi bude nekad trebalo kupiću nešto bolje, sad mi treba samo da radi tečno i traje bat. Ima što kažeš još mnogo polovnih prevelik izbor, ali to po dve tri godine stare (a bolje specifikacije što nije prioritet toliko) nisam ni gledao jer ipak je izakana baterija, gledao sam samo do godinu dana stare tako malo korišćene jer to smatram skoro kao i novo a ipak treba biti niža cena jer je otpakovano, korišeno.. što mi nikad nije smetalo. Jedino sam još par Huawei modela gledao, subjektivno, jer imam neki stari mate 10 lite i to je neverovatno da taj telefon i dalje tečno radi instant je odziv svega, stvarno leti u odnosu na ove moje samsunge s9 i s7 koji se vuku a nisu zagušeni. Instaliranje aplikacija recimo traje užasno dugo, ali i ulazak u obične messengere i druge basic apps, mape, kucanje, sve laguje. I bateriju sam uzeo novu za s9 i džabe nije mnogo bolja autonomija brzo se prazni, samo se ne gasi kad padne ispod pola kao stara mrtva.

Nego, meni sve te specifikacije izgledaju vrlo slično, a ne znam kako je u radu, primeti li se išta među onim telefonima. Između ona dva ako je redmi note 13 bolji ne bih se ni razmišljao jer je samo 20 eur više u odnosu na motorolu to je neznatno. Nego samo dilema između godinu dana starog note 12 za 100 e ili taj novi RN13 za 170. Možeš li mi ili neko drugi reći mišljenje da li se i koliko u praksi primeti razlika u korišćenju i radu? Jer ostalo vidim skoro sve iste specifikacije, ekran, baterija, 33w jedino naravno mlađi telefon i sigurno je bolji samo ne znam koliko u realnosti, u čipsetove se ne razumem. Nekako ne verujem da je tolika razlika kao u ceni, ali ko zna. Bitna je praksa i osećaj uživo, a ja ne čačkam telefone godinama.

I baterije koliko u realnosti izgube za godinu dana, primeti li se ovako na kraju dana bez nekih merenja? Ja nemam pojma ali ako bih lupio ne verujem da je preko 10%?

edit:
Ulete post baš dok sam kucao.
Hvala, da i to sam zaboravio da pitam ima li neki Samsung jeftiniji sa bar 5000 mAh, ne znam uopšte modele a ima milion pa nisam kopao. Pretpostavio sam da su ili skuplji ili lošiji tehnički što kažeš, pogledaću sad i njih. Ali ova Motorola ima 6000 bateriju to mi nekako sad prvi izbor, i naravno polovni do godinu dana stari što kažeš. Ne znam, ako ima taj g54 za 150e onda samo između njega i onog redmi note 12 će biti dilema pošto sam njega našao za 90 bez punjača a očuvan u garanciji

Poslednja izmena:
Sad kako naletiš. Ja sam kupio G54, 2 nedelje star, za 130eu kada mu je cena bila 200 novom. Isto tako, moje telefone punim na sporim punjačima i do 80%. Tako da se kladim da je na mom Huawei P30 Pro baterija preko 80% i ako je star 5 godina. Izgura mi dan bez problema. Naveče 20-25%. Da je 100% napunjen, terao bi cela 24 časa. Ali većna ljudi ne vodi računa oko punjenja telefona. Doduše, i ne treba. Ne treba biti rob stvarima. Sad što ja to radim, to je pitanje za nekog stručnjaka:)

U svakom slučaju, nećeš pogrešiti ni sa tim RN12P. 90eu je smešna cifra.

Ma da znam, za neke uređaje kad se ne koriste i odlažu kao i rezervne baterije za lampu ni ja ne punim na max jer znam da će stajati duže vreme a šteti bateriji da stoji napeta na max 4.2 volta. Ali to je ipak telefon, neće on dugo biti na 100% jer se stalno koristi i odmah pada malo napon. Osim ako stoji preko noći na punjaču. Da je neki skup flegšip možda ga i ne bih punio tako noću do max, mada zar nemaju sada već savremeni telefoni opcije (podesive) ili ugrađene da ne puni do max nekako mi to očekivano iako ne pratim dešavanja? Vidim ovaj prastari huawei mate 10 lite, sad sam ga nešto čačkao, čistio, koristim ga za hotspot pa vidim čak i on imao još onda u meniju "smart battery capacity" da završi punjenje malo pre vrha.

Da zavisi cena kako naletiš mada to je baš jako retko da tako uloviš kao ti, ovo za trećinu manja cena od novog mi deluje realno i ok za godinu dana.
Samo ovaj rn12 nije pro model već običan za 90e. Pogledaću ako ima negde uživo u radnji te motorole ako je moguće da se pogleda uključen kako to sve izgleda, nikad nisam ni pipnuo motorolu. MIUI znam kako izgleda iako mi nikad nije baš legao, kao ni čist android, a ovaj novi hyper os nemam pojma šta donosi ni kako izgleda

Ma navići ću se valjda, ne čačkam više ništa samo koristim aplikacije i osnovne opcije koje svaki android ima, ne znam videću uživo kako izgleda. Ali ne mora doživotno Samsung, i onako su drugi bolji u tom jeftinijem segmentu. Da gledam flagšip modele onda bih Samsung, ako se smorim od ovog uzeću kasnije nešto drugo bolje, zato i gledam prvo jeftiniji pa ako se i ne naviknem nije šteta da ostane za nešto drugo u rezervi.

Sad kako naletiš. Ja sam kupio G54, 2 nedelje star, za 130eu kada mu je cena bila 200 novom. Isto tako, moje telefone punim na sporim punjačima i do 80%. Tako da se kladim da je na mom Huawei P30 Pro baterija preko 80% i ako je star 5 godina. Izgura mi dan bez problema. Naveče 20-25%. Da je 100% napunjen, terao bi cela 24 časa. Ali većna ljudi ne vodi računa oko punjenja telefona. Doduše, i ne treba. Ne treba biti rob stvarima. Sad što ja to radim, to je pitanje za nekog stručnjaka:)

U svakom slučaju, nećeš pogrešiti ni sa tim RN12P. 90eu je smešna cifra.
Који SOТ имаш са 80% - 20% пуњењем ?

Ne znam. Nisam obraćao pažnju na to. Jutros sam ga skinuo sa punjača. Bio je 100% (išao sam na put pa sam ga napunio do kraja). Sada ima 47% i 2 i 6 minuta SOT-a. Doduše, ja sam heavy user. Ne igram igrice ali zbog posla imam 41 gmail nalog na njemu. Bateriju urnišu stalne sinhronizacije.

Prilozi

• Screenshot_20240911_192505_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20240911_192505_com.huawei.systemmanager.jpg
    42 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Evo i ja da se uključim, potreban mi je predlog za Android telefon tu do 100€-150€-200€ ranga, za mog ujaka (samac) koji bi se učio na Android telefon jer je izrazio želju, nikada do sada nije koristio telefone na dodir, do sada je koristio Nokia 1600, prioritet bi bio na što većoj bateriji.

Mogu da mu dam moj Pocophone F1 ali mislim da je baterija oslabila značajno sa još kapacitetom od 4.000mAh da bi morao češće da stavlja telefon na punjenje, pa mu uglavnom telefon treba za neke osnovne stvari, još nema ni internet omogućen na telefonu/kartici, moraću i da gledam kog operatora i koji prepaid paket da mu omogućim da se polako uči na ono što ga bude zanimalo preko interneta da obnavlja prepaid pakete i da uplaćuje kredit (nema pristup internetu kući, pa da koristi Wi-Fi), mada ga ne bih obavezao na uzimanje npr. A1 Kućnog neta jer je slabe platežne moći.

Mislim da bi mu bio dovoljan telefon od 4/128GB memorije, a moj Pocophone F1 sa 6/128GB bi tu šurio, samo da nije slaba baterija.

Gledao bih ili kombinacija sivog tržišta ili u zvaničnoj prodaji da mogu da ostvarim garanciju zlu ne trebalo i da eventualno mogu da kasnije zamenim bateriju u ovlašćenom servisu ako vremenom značajno oslabi.

U poslednjih 12 meseci sam preporučio nekoliko jeftinih Motorola, baš za taj uzrast i tip korisnika, i svi su zadovoljni. Dovoljno brzi i stabilni telefoni, sa dobrim ekranima, upotrebljivim kamerama i odličnim trajanjem baterije.
E sad, onaj RN 13 na akciji stvarno deluje kao dobra kupovina za taj novac, ali lično mi se više sviđa android na Motorolama, nego Xiaomi UI, koji itekako zna da baguje i pravi bar neke sitne probleme, što starijim korisnicima nije lako da reše, ili da se naviknu kada i kako telefon baguje (npr. na RN 10 alarm je nepouzdan, nekoliko puta nedeljno ume da zabaguje). Što ne znači da i RN 13 ima te probleme ali jednostavno kineski UI nikada neće biti pouzdani kao čist Android.

U redu, mislim da ću poručiti Motorolu G24 Power, taman baterija 6.000mAh, slabiji procesor, ali za te pare, nema bolje iz zvanične prodaje, 15.680 RSD.

Ja sam danas baš video uživo taj G24 power u A1 radnji, pa mi zapala za oko cena i baterija ali sigurno je sve ostalo lošije slabije sporije. Uvek najviše volim preporuke za best buy od forumaša iz prve ruke. Bio svratio da vidim da li imaju G72 i neki Xiaomi MI UI da pogledam kako izgledaju uživo ti androidi mada mislim da način na koji koristim telefone već dugo, da mi više neće biti bitno i da ću se navići, mada ko zna, posle toliko godina na Samsungu neke veće promene, nelogičnosti ili ne daj bože bagovi umeju da izluđuju. A nažalost načitao sam se loših iskustava za Xiaomi, pa sam odustao od onog RN12 jer na gsm areni u komentarima su ga najstrašnije ispljuvali i ishejtovali masa ljudi lol još i kad je izašao da je kao bio prespor i bagovit. Mada kapiram da će uvek da se jave samo ljudi koji imaju probleme ili nisu zadovoljni ili su navikli na flegšipe pa porede uvek sa tim, ko je zadovoljan ćuti i koristi neće da gubi vreme da komentariše tamo, nekako se uvek više istakne negativno jer se sve pozitivno uzima zdravo za gotovo tj i očekuje. Ali ovo što više čitaš sve gore, sve veća dilema. Na kraju dok čekam i odlučim se izaći će novi modeli. A jes i meni u glavi 4gb rama baš malo nekako za kraj 2024. pa bem ti ovaj moj S7 edge iz 2016. ima toliko.
Više sam za moto G72, ali i od njega sam privremeno odustao tj primerka sa kp jer iako je ok cena 100e ali prodavac nema nijednu ocenu, godinu dana star nalog, tvrdi da je samo 3 meseca star ali nema račun, kao kupljen na kp tako da je samo reč... nekako mi to mačka u džaku iako ne mora biti. Više bih voleo da je i godinu dana star ali da ima račun i garanciju kao onaj nesretni RN12 za 90eur xD
Ostaje opcija nov G72 ili kad naleti dobar polovnjak tako za 100-110e. Još ću malo da pričekam nije mi hitno.
Juče sam skontao da sam G54 gledao pogrešan ono je bio power model sa 6000 mAh baterijom što mi google prvo izbacio... i on je i skuplji, a posle videh na običnom G54 da mu je punjenje sporije tako da je otpao, a i zbog ekrana. Ako je i nešto bolje na njemu ne znači mi, treba mi brže punjenje a svi imaju iste baterije 5000 mAh.

Misliš G54:) Odlična je.
4.600 dinara razlike, mislim da se isplati. Cekam Fonly da mi odgovori kako ćemo da realizujemo, da li kao raskid ugovora i povraćaj novca i novu porudžbinu ili da za postojeću porudžbinu doplatim razliku.

Poručen Motorola G54 Power, storniran G24 Power.

Stigao G54 Power + poklon bluetooth slušalice od Fonly-a. Telefon otišao kod ujaka, a sebi sam ostavio slušalice. Prezadovoljan.

Malo je bilo smaranje sa ažuriranjima, dok je završio 3. korak za novembarsko ažuriranje za A13, porodio sam se :whistle:. Posle tog, svako sledeće je išlo brže, možda i zato što sam bio povezaotelefon na punjenje posle 1. ažuriranja.

Da ne bi otvarao novu temu, ovde da pitam. Meni treba telefon za oca do oko 100 evra. Moze i polovan. nije on zahtevan korisnik, pa mu sigurno nece smetati malo slabiji kapacitet baterije. U odnosu na ovog krsa koji ima svaki ce mu biti korak iznad. Znaci jedino je bitno da je pouzdan telefon da se ne kvari i da ima solidne preformanse i bateriju koja nije katastrofa.

Npr. neki od ova 3 modela, ali minimum u 4/128GB verziji: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12090&idPhone3=12689&idPhone2=12822

Najniže cene se kreću tu negde oko 11-12 hiljada din. Svi su skromnih karakteristika i performansi, ali mogu da posluže. Krajem prošle godine sam preporučio jednu moto E13 (isto za nezahtevnog korisnika) i ljudi su zadovoljni, nisu se žalili do sada.
Motorola je ipak sigurnija u smislu softvera od Xiaomi-a (ima Android Go verziju), ali je hardverski malo slabija, posebno od 13c. Mada, nije to neka drastična razlika, verovatno prvo može da se primeti u brzini punjenja baterije (moto 10W, Xiaomi 18W).

Poslednja izmena:
Da ne bi otvarao novu temu, ovde da pitam. Meni treba telefon za oca do oko 100 evra. Moze i polovan. nije on zahtevan korisnik, pa mu sigurno nece smetati malo slabiji kapacitet baterije. U odnosu na ovog krsa koji ima svaki ce mu biti korak iznad. Znaci jedino je bitno da je pouzdan telefon da se ne kvari i da ima solidne preformanse i bateriju koja nije katastrofa.
Ako malo podigneš lestvicu, dodaš 35€ (ukupno 15.690 dinara), uzmeš moto G24 Power, i po nekim karakteristikama bolji od tih za 100€, malo jači procesor i najbitnije 6.000mAh baterija da što duže traje + punjač ide uz njega sa snagom punjenja do 30W, naročito u toj osnovnoj upotrebi za duže staze korišćenja korisno, a dobijaš i silikonsku futrolu odmah pa ti još ostaje da staviš zaštitno staklo na ekran da bi ga komplet obezbedio od neželjenih oštećenja, a ima i 8GB/256GB memorije RAM i skladišne (osnovne, ne ništa ozbiljno). Ja sam na konto njega dodao još 4.300 dinara i uzeo višestruko jači telefon (g54) za duže staze, taman da pokrije potrebe mog ujaka.

Kad bude došlo vreme, obratim se ovlašćenim servisu da zamene bateriju, i ujak nema potrebe da menja telefon, dobija "nov" isti uređaj za njegove potrebe.

Kod tih sadašnjih, mlađih telefona sa velikim baterijama 5000-6000 mAh je pogotovo bitno brže punjenje, tj znači dosta, da ne bi trajalo večnost, jer s obzirom na ogroman kapacitet čak i sa brzim ne ide to munjevito. Meni se ovi matori samsung telefoni s ~3000 mAh pune dovoljno brzo i bez quick charge punjača jer nije velik kapacitet pa nije drastična razlika, ali se sa brzim ipak primeti i znači mi, tako da na novom mi je obavezno 30ak W. Ovaj matori huawei mate 10 lite je sličan sa samsunzima ali nema brzo punjenje i to trajee... pakao.

Jel ima negde izložen taj G54 da vidim ekran? Ako mi nije baš užas da ga stavim na spisak ipak ispred G72, zbog baterije. Mada u ekran gledaš uvek, a navikao sam na amolede pa bih radije prvo da ga vidim na kratko ako je negde moguće.

Ako malo podigneš lestvicu, dodaš 35€ (ukupno 15.690 dinara), uzmeš moto G24 Power, i po nekim karakteristikama bolji od tih za 100€, malo jači procesor i najbitnije 6.000mAh baterija da što duže traje + punjač ide uz njega sa snagom punjenja do 30W, naročito u toj osnovnoj upotrebi za duže staze korišćenja korisno, a dobijaš i silikonsku futrolu odmah pa ti još ostaje da staviš zaštitno staklo na ekran da bi ga komplet obezbedio od neželjenih oštećenja, a ima i 8GB/256GB memorije RAM i skladišne (osnovne, ne ništa ozbiljno). Ja sam na konto njega dodao još 4.300 dinara i uzeo višestruko jači telefon (g54) za duže staze, taman da pokrije potrebe mog ujaka.

Kad bude došlo vreme, obratim se ovlašćenim servisu da zamene bateriju, i ujak nema potrebe da menja telefon, dobija "nov" isti uređaj za njegove potrebe.
Definitivno ce uci i to u obzir ako ga ubedim da izdvoji malo vise. Nisam te razumeo ovo za menjanje baterije. Dobija se besplatno nova baterija ukoliko ova oslabi?

Kod tih sadašnjih, mlađih telefona sa velikim baterijama 5000-6000 mAh je pogotovo bitno brže punjenje, tj znači dosta, da ne bi trajalo večnost, jer s obzirom na ogroman kapacitet čak i sa brzim ne ide to munjevito. Meni se ovi matori samsung telefoni s ~3000 mAh pune dovoljno brzo i bez quick charge punjača jer nije velik kapacitet pa nije drastična razlika, ali se sa brzim ipak primeti i znači mi, tako da na novom mi je obavezno 30ak W. Ovaj matori huawei mate 10 lite je sličan sa samsunzima ali nema brzo punjenje i to trajee... pakao.

Jel ima negde izložen taj G54 da vidim ekran? Ako mi nije baš užas da ga stavim na spisak ipak ispred G72, zbog baterije. Mada u ekran gledaš uvek, a navikao sam na amolede pa bih radije prvo da ga vidim na kratko ako je negde moguće.
Gledaj G54 u A1 poslovnicama, ja sam ga tu našao kada sam išao da zamenim ujaku novu SIM karticu, pa ga samim tim ima i Fonly u ponudi (ćerka firma A1, samo prodaju telefone, izgleda novi tip poslovanja da su shvatili da operatori češće prodaju telefone i postpaid tarife na rate ili samo postpaid tarife bez telefona, pa ostaju bez značajnog dela potrošača jer kada ideš preko operatora telefoni su sada vrlo skupi kod njih zbog prodaje na rate, pa što više imaju na stanju onda prodaju kroz online prodavnicu po značajno nižoj ceni kao prodavnice potrošačke elektronike i bele tehnike (barem neko moje viđanje)).

Ima i G24 takođe u A1 da se baci pogled.
Nisam te razumeo ovo za menjanje baterije. Dobija se besplatno nova baterija ukoliko ova oslabi?
Ne, nego pitaš ovlašćeni servis posle x godina da li imaju baterije za taj uređaj na stanju (ako si legalno kupio telefon u našoj trgovini sa fiskalnim računom) i odlučiš se da zameniš, ne kupuješ novi telefon a samo platiš zamenu baterije (ako je isplativije nego da kupiš nov telefon), bez da kupuješ nov telefon posle nekog vremena ako ti prosto ne treba.

Poslednja izmena:
g32.jpg

Uzeh juče Motorolu g32 na akciji u Gi*atronu za 11.999. Mislim da je ova cijena do 6. oktobra.

6,5 inča ekran, 1080 x 2400 piksela
6GB RAM, 128GB UFS memorija
Snapdragon 680
stereo zvučnici
baterija 5000 mAh
U kutiji futrola i punjač od 33W

Softver odličan, skoro čist android, sve leti.

Budžet mi je bio oko 100 EUR, polovno ili novo sa oglasa i mislim da je ovo odlično ispalo. Razmatrao sam G24 Power (veća baterija i memorija ali sporija i slabiji procesor i ekran), SBB 5G (ZTE Blade A73 5G), Redmi 12, Redmi 13C i onda je iskočila ova ponuda. Mislim da je za ove pare odličan paket, juče sam podešavao telefon 6 sati najmanje, baterija pala tek na 50% uz nekoliko apdejta, gomilu daunlouda, instaliranja aplikacija..

Ima veoma dobar zvuk na slušalicama, što je meni izuzetno bitno. Nisam očekivao, ali zaista pomaže Dolby Atmos čak i sa Neutron plejerom, Spotifajem.. Jedina ergonomska mana je položaj 3,5mm priključka sa donje strane telefona.

U čemu je stvar sa svim tim telefonima na KP "novim" "samo otvorenim" radi "probe" ili "provere"? Šta tu ima da se probava i proverava ako je telefon nov. O kakvim se podvalama tu radi?
Jer mi i niža cena govori da je tu nešto sumnjivo.

Pa ukoliko uzimaju preko operatera u poslovnici, podrazumeva se da se otvori kutija u radnji u kojoj je kupljen, da bi bio u "viđenom stanju".

Ja sam poručio telefon preko Fonly-a, nalepnica je bila čitava kada je kupovina online (na daljinu).

Nazad
Vrh Dno