Gadjan
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.05.2006
- Poena
- 390
Prvo da navedem da godinama ne menjam telefone (dok ne crknu) koristim i dalje samsung prastare s9 i s7 te ne pratim i nemam pojma oko aktuelnih, šta je u moru modela dobar izbor i za koliko para. Stavio sam cenu i do max 200 (zbog novih, jer novo sigurno nema ništa za stotku) ali ne planiram toliko da potrošim, već 100-150 tj što je manje moguće jer verujem i da ti telefoni sigurno mnogo bolje rade od ovih mojih matorih krševa koji su usporeni (vrv namerno softverski, jer sam nezahtevan korisnik i koristim nezahtevne aplikacije koje su nekad letele a sad se vuku ko puž). Drugi razlog zašto što jeftiniji telefon, jer će da se aka treba mi za wolt dostavu pa ne bih davao 200e ako ispadne razbije se... a odavno mi više nisu bitne kamere i čuda čak i na glavnom ličnom telefonu, pa ni druge performanse ali naravno što bolje da bar pristojno radi, tj best buy za novce. Bar da služi dve tri godine a da ne uspori ko puž, ne znam da li drugi proizvođači (xiaomi, huawei kojima nekako naginjem) usporavaju telefone ažuriranjima. Problem je što sam navikao na Samsung interfejs (ceo život) i mnogo mi teško pada promena kada god sam na kratko probao nešto drugo, ali mislim da je konačno vreme. Osim ako ima neki Samsung da je jeftiniji a sa jakom baterijom 5000 ili više. Kako već duže vreme svakodnevno više puta dnevno jurim utičnice kablove, nosam powerbank... baterija mi postala najbitnija pa zato razmišljam o nekom Xiaomi i slično, još bolje ako ima nešto sa 6000 mAh.
Pa ako me previše bude živcirala promena, kupiću kasnije neki bolji Samsung sebi a ovo ostaviti za službeni.
Eto, ako neko može da navede nekoliko modela, raznih proizvođača (nebitno, dokle god je android) tako do oko 150e sa dobrom baterijom i bar nekim brzim punjenjem. Ja blage veze nemam, zadnji put kad sam jurio bratu neki pomoćni telefon pre više god bila je pomama za onim jeftinim a solidnim mi a3, eto tako nešto samo iz današnjice mi treba. Punjač imam neki gan 65w i imam powerbank xiaomi onaj crni pro 20000 45w već godinama, nadam se da će telefon to moći da iskoristi.
I jedno konkretno pitanje, isplati li i dalje više uzeti polovan ne mnogo star? Uvek sam kupovao polovne, još od vremena Nokie. Estetika i tragovi upotrebe mi nisu bitni samo da je ispravno sve i da baterija nije degradirala. Koliko degradira uopšte za godinu dana upotrebe?! Šta znam godina je kratko, proleti čas, i dalje je u garanciji ali ipak je to 365 dana odnosno ciklusa punjenja... Mada ja sam navikao da punim 3x dnevno.. možda se ovi današnji telefoni i ne pune svaki dan nemam pojma.
Zapao mi za oko Redmi Note 12, godinu dana stari su stotinak eura, to mi deluje povoljno? Šta je još dobra kupovina do oko 150e?
Pa ako me previše bude živcirala promena, kupiću kasnije neki bolji Samsung sebi a ovo ostaviti za službeni.
Eto, ako neko može da navede nekoliko modela, raznih proizvođača (nebitno, dokle god je android) tako do oko 150e sa dobrom baterijom i bar nekim brzim punjenjem. Ja blage veze nemam, zadnji put kad sam jurio bratu neki pomoćni telefon pre više god bila je pomama za onim jeftinim a solidnim mi a3, eto tako nešto samo iz današnjice mi treba. Punjač imam neki gan 65w i imam powerbank xiaomi onaj crni pro 20000 45w već godinama, nadam se da će telefon to moći da iskoristi.
I jedno konkretno pitanje, isplati li i dalje više uzeti polovan ne mnogo star? Uvek sam kupovao polovne, još od vremena Nokie. Estetika i tragovi upotrebe mi nisu bitni samo da je ispravno sve i da baterija nije degradirala. Koliko degradira uopšte za godinu dana upotrebe?! Šta znam godina je kratko, proleti čas, i dalje je u garanciji ali ipak je to 365 dana odnosno ciklusa punjenja... Mada ja sam navikao da punim 3x dnevno.. možda se ovi današnji telefoni i ne pune svaki dan nemam pojma.
Zapao mi za oko Redmi Note 12, godinu dana stari su stotinak eura, to mi deluje povoljno? Šta je još dobra kupovina do oko 150e?