Šta je novo?

Best buy Socket 939 cooler ???

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
Hteo bih da stavim na Winchester-a 3000+ neki malo veci cooler: malo masivniji od Box-a, da ima bakarnu podlogu i da ima 80mm fan na sebi. Cini mi se da bi takav cooler redje morao da ukljucije ventilator na C'n'Q-u.

Ne mislim mnogo da klokujem Wini-a, tako da mi ne trebaju neka extreme reshenja. Najvise bi mi odgovaralo nesto kao sto je za Socket A WhisperRock 4 - masivan, ima bakar, 80mm, i sto je bitno: cena ~10E.

:type:

CoolerMaster Ultra Vortex, preporuka. Ultra-tih, ful bakar, super hladi.

Pa... Mozda 2 stepena bolje od BOX-a, koji uopste nije los, jedino sto je malo glasan... Ovaj Spire nema ni bakra, nema bas ni neki preteran fan... Kazem ti za onaj CM, ni on nije skup, nekih 22-23 eura, ali vredi dosta vise. Pozdrav!

@Vule
Jel to za Ultra Vortex pricas iz licnog iskustva? Ovo te pitam zato sto sam na par mesta nasao upravo drugacija misljenja tj da je sam ventilator podosta bucan. Evo npr ovde http://www.silentpcreview.com/article192-page1.html
A ima i audio zapis ventilatora na min-medium-max podesavanjima a na max se cuje ko traktor :S:

Imao sam prilike da ga gledam/slusam na "delu"... Jako mi se svideo, zato sam i napisao ono gore... Pogotovo zato sto covek 'oce tihu masinu i nece puno da OC-uje... Mislim da je ovo idealan kuler za njega. Naravno, na najnizim obrtajima (na visokim ga nisam ni cuo, jednostavno, hladio je odlicno i kad je bio necujan)...

Ok. Ja sam ga bas danas merkao u Imtelu i zaista je masivan i tezak. Doduse nije ni cudo kada je kompletan od bakra. Jedino malo smara to sto pri instalaciji mora da se vadi ploca napolje iz kucista, al sta da se radi :S:

Vule, ako nece puno da oc-uje a oce tihu masinu, sta pobogu fali BOX kuleru?
evo kod mene je voltaza na max koliko epox daje, BOX kuler, 2.45GHz i u BIOS-u kaze 35C, nisam ni gledao full load, a i bole me kad radi bez problema...
Mislim, ponavljam pricu opet, ali stvarno prestani s tim olakim preporukama, neko ce te mozda shvatiti ozbiljno. Ne kazem da je kuler losh, samo ne vidim razlog da se baci i tih 10E

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
Vule, ako nece puno da oc-uje a oce tihu masinu, sta pobogu fali BOX kuleru?

BOX kuleru ne fali nista, napisao sam to gore, verovatno nisi procitao... I ja ga koristim, nije losh uopste, jedino je malo glasan ali nema veze.

Ji 4Tze je napisao(la):
Mislim, ponavljam pricu opet, ali stvarno prestani s tim olakim preporukama, neko ce te mozda shvatiti ozbiljno

Covek je trazio kuler koji je: malo masivniji od Box-a, da ima bakarnu podlogu i da ima 80mm fan na sebi... Sta sam ja tu olako i neozbiljno preporucio?!?!

Ji 4Tze je napisao(la):
aman kazi mu da ne baca pare bre :D

@trx: Nemoj bacati pare bre! :D

Ji 4Tze je napisao(la):
mislim, daj da vidimo stvarno sta fali box kuleru, ili samo ja imam nechujne neke?

Mozda ne cujes dobro :d

Shala, nista mu ne fali, hladi dobro, zadovoljava neke osnovne potrebe + blagi/solidan OC, ali nista preko toga... Kod mene na Winchesteru cim stavim voltazu preko 1.65-1.70, ode temperatura preko 65C ko iz pi**e :D

A i kad se malo duze drzi opterecn CPU, obrtaji nenormalno skoce (barem kod mene) i onda je buka prevelika za moj ukus...

OK, thx za info.

I, samo polako, nema potrebe za nervozom... ;)

Hvala jos jednom.

Samo jos jedno pitanjce da ne otvaram novi thread jel pasuje za winchester TT12???
Ili cu morati novi?

ne pasuje,sto je dobro po tebe,jer ces prodati tt12 za oko 20€,a za winch. ces koristiti box kuler koji neces dodatno placati

Evo danas sam ortaku montirao bas CoolerMaster Ultra Vortex pa evo utisaka iz prve ruke. Mogu reci da mi se veoma svideo buduci da cool izgleda a uz to i cool hladi :D - dakle sasvim je ok. Sama instalacija nije preterano teska ali zaista smara sto se ploca mora vaditi, pa najvise vremena oduzme rasklapanje kompa, vadjenje komponenti i rasklanjenje kablova...
Inace, Ultra vortex je zaista masivan i kompletno je napravljen od bakra pa mu je tezina oko 750g. Brzina ventilatora je max 3000 obrtaja, ali se naravno moze smanjiti buduci da ventilator ima regulaciju brzine (a moze se instalirati napred u 3.5 otvor ili pozadi iza PCI - oba adaptera su prilozena u kutiji. Na min obrtajima ventilator se maltene ne cuje dok je na max malo bucniji, ali nista preterano. Ovaj cooler smo stavili na Celeron D [email protected] pa smo ga malo mucili tj malo zahtevnijih igara, malo winamp vizualizaije uz muziku i sl. gluposti i temperatura nije presla 46c (ventilator na max 3000 ortaja). Probacemo sutra kako radi na min i medium podesavanjima. Uz cooler se u pakovanju dobije i mala termalna pasta, svi potrebni srafovi, uputstvo i najvaznije - nalepnica CoolerMaser :D Cena mu je oko 2200 din a na njega ide i garancija na 2 godine. Sve u svemu, mislim da vredi tih para.

Po nekim testovima koje sam citao pokazao se kao veoma efikasan ali ipak povoljan sledeci cooler :

Thermaltake Golf 325

U pitanju je samo blok sto znaci da odgovarajuci fan treba uz to jos da se kupi.

Poz....

e a koji kuler za nesto ozbilniji klok?

nema nista od ventilatora?

djsp je napisao(la):
Samo jos jedno pitanjce da ne otvaram novi thread jel pasuje za winchester TT12???
Ili cu morati novi?
Moze TT12 Venus... ali ovaj nas, Extreme, ne moze.

Srbin do jaja je napisao(la):
e a koji kuler za nesto ozbilniji klok?

CM Ultra Vortex definitivno!!!!
Trebala mi pomoc ortaka da ga montiram + extra budzenje da bi se uopste montirao na dfi nforce 4 ultra ali.... :-devil-:
Na 350Mhz fsb 1.69v 3000+ pakovo filmove ko besan a temperatura nije prelazila 48-50 stepeni sa retkim ukljucivanjem na pun broj obrtaja ( dfi automatski povecava broj obrtaja).Ne znam sta bi bio ozbiljniji clock od ovog???????? ;)

Vrh Dno