Neobicno da konfu zasniva na monitoru ?morbius je napisao(la):Pa neobicno je da konfiguraciju ...
telegram_sam je napisao(la):Prvo, i prvo u koliko imas novca (a imas sigurno cim kompjuter kupujes da bi se igrao), nemoj da uzimas AMD, bolje uzmi Intela, jer tacno je da oci ne moze da menjas, ali sa mozgom je jos gora situacija. A AMD ma sta ti ko rekao mora da se snabde sa gadno bucnim kulerom, koji ce da ti ide na zivce. Jedina dobra stvar kod te solucije je da nece ni biti potrebe da ti izdrzi godinu dana - Ima da poludis za 6 meseci od buke.
Ja bih da se pitam (a pitao sam se i prezadovoljan sam) uzeo P4 na 2.4 i maticnu plocu sa Intel chipsetom (i845E, i845PE, GB..), od ASUSA naravno (al ce zbog ovog pasusa da me pljuju)
Dalje uzmi giga rama, toga nikad dosta. Obavezno da bude bar Kingston (DDR se podrazumeva)
Sto se graficke tice, nije tacno da je Ti4200 vec usko grlo, nego ovi sto proizvode igre nisu normalni (ali to je vec duga prica). Jedna istina je da i ako uzmes najbrzu graficku trenutno (neku sa Radeon 9700PRO chipom) za nekih 6 meseci ce i to da postane pregazeno od strane proizvodjaca. Ali u svakom slucaju trenutno, opet ako imas para neki R9700PRO....
Monitor, zna se SONY, obavezno CRT, nemoj da slusas Vockicu, ako ce da se igras TFT jednostavno nije to........
A, da i uzmi neki ThermalTake ili Chieftec kuciste, iz mnogih razloga, a najbitniji je da su extremno kvalitetna....
notax je napisao(la):Neka KT333 ploca, moze i polovna, npr. Abit KX7-333.
Procesor T-Bred 1700+ koji se klokne na 1900-2000 Mhz.
Memorija Samsung PC2700, 2X256 Mb.
Graficka Ti4200 sa 64 Mb.
Monitor Samsung 757NF.
morbius je napisao(la):2. TFT monitori za igre??? Sa vremenom odziva od 40-50 mS??? Gledam ga vrlo cesto (a ne nikad u zivotu) i ghost efekat je prisutan. Naravno manje zamara oci, ali cena...
Ocigledno nisi video taj monitor...morbius je napisao(la):3. Moraces dobro da se potrudis da mi objasnis sta fali Samsungu 753s.
Ma i ja smatram da je nV bolji izbor, ali covek je rekao da NECE da menja, samim tim graficka od prosle godine otpada...morbius je napisao(la):4. Ja licno smatram da je nVidija bolji izbor za pocetnika zbog pouzdanijih drajvera. Ne zelim da ulazim u jos jednu raspravu ATI ili nVidia, to je jednostavno moje misljenje koje na forumu nudim u zelji da nekome pomognem, sto bi trebalo da je i svrha foruma. Ili samo moderatori imaju pravo na misljenje i pravo da kazu sta god zele?
Zar mu nije bolje da odmah uzme 512 rama i da ne razmislja kao sto je i napisao ?morbius je napisao(la):5. 256 MB DDR RAMa je u ovom trenutku dovoljno za 95% igrica. RAM bar nije tesko dodati.
Da li si ti skoro probao AMD ? Nivo buke koji proizvode sadasnji qler za AMD je neznatno veci od Intel-ovog Box qlera.telgram_sam je napisao(la):Prvo, i prvo u koliko imas novca (a imas sigurno cim kompjuter kupujes da bi se igrao), nemoj da uzimas AMD, bolje uzmi Intela, jer tacno je da oci ne moze da menjas, ali sa mozgom je jos gora situacija. A AMD ma sta ti ko rekao mora da se snabde sa gadno bucnim kulerom, koji ce da ti ide na zivce. Jedina dobra stvar kod te solucije je da nece ni biti potrebe da ti izdrzi godinu dana - Ima da poludis za 6 meseci od buke.
Zasto 1gb i zasto Kingston ? Kingston kod nas nije ono sto je napolju, ovde dolaze razni moduli i moze Kingston da mu bude 10puta gore resenje od NCP ili Elixir. A za sta ce mu 1GB memorije ? Da nece da renda u 3ds max-u ili tako necemu (mada covek nije napomenuo to)telgram_sam je napisao(la):Dalje uzmi giga rama, toga nikad dosta. Obavezno da bude bar Kingston (DDR se podrazumeva)
telgram_sam je napisao(la):Sto se graficke tice, nije tacno da je Ti4200 vec usko grlo, nego ovi sto proizvode igre nisu normalni (ali to je vec duga prica). Jedna istina je da i ako uzmes najbrzu graficku trenutno (neku sa Radeon 9700PRO chipom) za nekih 6 meseci ce i to da postane pregazeno od strane proizvodjaca. Ali u svakom slucaju trenutno, opet ako imas para neki R9700PRO....
telgram_sam je napisao(la):Monitor, zna se SONY, obavezno CRT, nemoj da slusas Vockicu, ako ce da se igras TFT jednostavno nije to........
Da ne ispadne da samo protiv recimtelgram_sam je napisao(la):A, da i uzmi neki ThermalTake ili Chieftec kuciste, iz mnogih razloga, a najbitniji je da su extremno kvalitetna....
sve novo!notax je napisao(la):Neka KT333 ploca, moze i polovna, npr. Abit KX7-333.
Procesor T-Bred 1700+ koji se klokne na 1900-2000 Mhz.
Memorija Samsung PC2700, 2X256 Mb.
Graficka Ti4200 sa 64 Mb.
Monitor Samsung 757NF.
Vocko je napisao(la):Kojih 40-50ms odziva ??? Ko prica o tim monitorima ? Pa LG 1510S ima 25ms odziv i to je sasvim dovoljno da se igra bez blur-ovanja, ko ne veruje neka dodje do mene...
Ocigledno nisi video taj monitor...[/B]
Ako nije tajna,koja je oznaka te NCP memorije i gde se moze pazariti?drfedja je napisao(la):sve novo!
Epox 8K3A-e 77 evra
T-Bred B 1700+@2Ghz 166 Mhz FSB 65 evra
cooler Speeze Raptor 13 evra
GF4 Ti4800 MSI/Abit samo TV-out 160 evra
Memorija NCP 333 512 MB 67 evra - radi ko' zmaj
Monitor - neka jeftina 19" tipa Hansol sa 3 godine garancije za 180 evra
to sve izadje manje nego Abit sa zvucnom kartom i skupom 17"-icom
Naravno, najbolje je zabosti Live! 5.1 ili nesto jace, ali to je vec domen skupih masina.
Mislim da je za igranje ipak bolje imati malo veci ekran.
E znam da je LG predhodne generacije krsh TFT ,znam i da je 1510s odlican i briljira u svim igricama ali da mi je znati koji prodavac te prevario i preporucio 753s.I na osnovu cega tvrdis da ima "lepu"morbius je napisao(la):Kriva je moja neobavestenost. Zaista nisam znao za LG 1510S, ali odlicno poznajem LG-ijev model 782LE sa odzivom od 40 mS. S obzirom da je i on jedan od novijih mislio sam da brze i ne moze. Izvinjavam se zbog zabune koju sam mozda izazvao. 25 bi trebalo da bude dovoljno za pristojno igranje, a postoji jednostavan nacin za proveru. Stari dobri UT poteran na preko 150% brzine (kako se obicno i igra). Ako je tada kvalitet slike bar osrednji onda imamo novog sampiona. Mogao bi da navedes cenu.
Sto se ovog drugog tice... Drugi put mi tvrdis da nisam video monitor u zivotu. Ne samo da sam video 753s vec ga upravo gledam. Lepa i ostra slika, toplo preporucen od vise prodavaca kao pouzdan i iz dobre kuce.
Nazalost moram da se slozim sa telegram_semom. Ko hoce samo igrice neka kupi konzolu.
trinitrol je napisao(la):Uzmi ti lepo prijatelju XP 1700+, solidnu plocu npr nForce2, 512 MB RAM-a, Ti4200 64MB, HDD kakav hoces ali nov, neku finu 17-ku CRT...zaboravi na MHz, pixele, i ostala "savete" i uzivaj a ostatak para potrosi na nesto drugo...pa nije sve u kompu majku mu type;
a ko ti kaze neeeee to nije dovoljno uzmi TFT, uzmi R9700, uzmi ovo ono... taj neka kupi sebi MIG 29 pa nek se voza u njemu umesto u kolima...
nadam se da se nece neko prepoznati i naljutiti...ali ce bar razmisliti
morbius je napisao(la):Ajde da ne citiram, zauzimam vec previse mesta u ovom threadu.
Simpsonu: Slika nije bas da padnes na dupe od kvaliteta ali mislim da je najbolja za cenu od 135 evra. Kao sto vidis u mom ranijem postu preporucio sam coveku drugi monitor, ali ako covek nije pri parama (sto zaista sumljam s obzirom da razmislja o TFT monitoru) onda je samsung 753s po meni najbolje resenje za te pare. Mada mnogi tvrde da se samsung znatno srozao u zadnje vreme, najveci broj prodavaca stavlja upravo ovaj monitor u svoje konfiguracije. Oglasi prodavaca u Svetu kompjutera recimo, govore sami za sebe. Da sam imao vise kinte i ja bih uzeo nesto bolje, ali mislim da je i 753s solidno resenje za prosecnog Dzoa u Srbiji. Ipak, NEMOJTE ga kupovati ako mozete da priustite bolje.
Bokidj: Znam da si rekao "stavis i ne mislis godinu dana", ali bi ipak bilo bolje da uzmes solidnu graficku sada, i radeon 9700 za jedno 6 meseci. Pod bolje mislim naravno jeftinije. Ne bih da ti pravim nove dileme, ali mislim da ces se sloziti sa mnom.
simpson H je napisao(la):Neko tebe ipak vara ili nisi video dovoljno monitora.
753s JESTE najgori monitor za 135€.Za te pare ima znacajno boljih monitora.
Prodavci koji se reklamiraju u SK,nisu previse zabrinuti za stanje tvojih ociju
i obicno nude ono sto je njima najlakse.A ja sam samo reagovao na tvoju preporuku da ima "lepu i ostru" sliku sto me je zaista iznenadilo jer ne odgovara istini.Da si rekao: " ima isprane boje,mutnu sliku,losu geometriju ali kosta 135€" ,veruj mi da bih preskocio quote
![]()
Ako pazaris NF2 uzmi dve 256MB memorije obavezno.bokidj je napisao(la):Tako vas Volim!!!:happy:
Konretno i jasno...znači:
-Abit KX7333 ili NF7-S
-512 Mb Ram-a (Samsung Pc2700 ili može i NCP)
-XP 1700+
-GF4 4200 64 Mb
-Samsung 757NF ili Hansol 19"
-dobro napajanje (Dtk)
Pozdrav svima !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari