Šta je novo?

Best buy konfiguracija za igranje

bokidj

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2002
Poena
604
Koja je po vama trenutno best buy konfiguracija,bazirana na 17" mo-
nitoru,a koja bi omogućila konforno igranje u narednih godinu dana.

može i alternativa sa TTF monitorom

Pozdrav svima!

Pa neobicno je da konfiguraciju baziras bas na monitoru.
U svakom slucaju 17' je sada vec obavezna kupovina. O manjem i ne treba razmisljati sa sadasnjim stanjem cena. Zaboravi TFT monitore ako volis igrice (a naveo si da volis). Jednostavno pikseli na ekranu se suvise sporo pale i gase. Druga stvar je sto su preskupi. Preporucio bih ti monitor koji moze da izvuce rezoluciju 1600 x 1200 sa bar 75 Hz osvezenjem slike( hundai ima par dobrih modela). Ako nisi spreman da das tolike pare za monitor onda trazi nesto sto izvlaci 1024 x 768 na 85 Hz ( preporuka samsung SyncMaster 753s). Naravno nemoj kupovati Hansol vec se odluci za neku jaku marku (ako ne znas sta je dobro, gledaj sta je skupo)
Sto se tice graficke najbolje resenje iz onoga sto si rekao je Ge force 4 Ti 4200. Mada mozda i Ge force FX, zavisi od ukusa i dzepa. ATI graficke su ti pomalo rizicne, nece svaka igrica da radi sa njima. Procesor ti je manje vazna stavka kod igrica. Neki slabiji atlon XP bi bila moja preporuka. Ako ti posle svega ovoga ostane para valjalo bi da uzmes dobru plocu. Ne bih navodio konkretan model i cenu, za to malo prosetaj po forumu, ali bi bilo dobro da uzmes nesto sa nForce 2 chipsetom. 256 MB DDR rama ti je za sada dovoljno.
Malo sam se vise raspisao u zelji da ti pomognem. Nadam se da ces dobro pazariti.
cheers

Kada sam pomenuo monitor to je da ne bi bilo lutanja

Da uprostim priču :Koja matićna ploča (čip set),ispada da NV2 nije
mnogo brži od KT333,?Koji procesor i koja grafička ?

Sve ovo sa ciljem da u naredoj godini,godini i po sve igrice super
rade.

Ajde pomagajte !!

morbius je napisao(la):
Pa neobicno je da konfiguraciju ...
Neobicno da konfu zasniva na monitoru ?
To se prvo gleda ! Delove iz konfe mozes da menjas, ali oci NE!
Vidi se da nisi video TFT u zivotu kada pricas takve gluposti. Ja imam vec drugi TFT i ni sa jednim nisam imao problema sa sporim paljenjem i gasenjem pixela, a prvi mi je bio iz (pra)stare generacije iz '98 ili '99.
Ako mu nije vazna velecina uvek cu predloziti TFT pre CRT, jer je zdravije za oci. Ako mu je velicina vazna za te pare moze da se uzme odlicna 19" (npr Samsung 959p).
Samsung 753s ne bih uzeo ni da mi platis da ga uzmem. To je djubre od monitora, a djubre je preslaba rec. Taj monitor mojih ociju nije vredan i nikome ne bih preporucio da ga uzme, pa cak ni da sklapa igraonicu. Pre bih uzeo neku bolju 15icu, nego taj krsh.
Najbolje resenje Gf4 ti4200 ???? Nesto mi tu nije u redu ili ti nisi citao sta je covek napisao. bokidj je napisao " koja bi omogućila konforno igranje u narednih godinu dana. ", a ti4200 i sada postaje usko grlo u igrama, a kamoli za 1god, a i ne podrzava dx9 koji ce sigurno poceti da se koristi u sledecih godinu dana. A GF-FX u odnosu na ATI-ja, po testovima, ne vredi tih para. ATI ima manjih problema sa drajverima, ali koliko sam ja primetio iz mog koriscenja ATI-ja, sve to moze da se sredi, da li sa Omega drajverima ili sa iskljucivanje Aniso i/ili AA filtriranja.
Ako bi hteo da se igras u sledecih godinu dana treba ti najmanje Ati Radeon 9500 ili Radeon 9700, u zavisnosti koliko imas para.
Zasto bi uzeo slabiji Athlon XP, ako hoce da koristi komp u sledecih godinu dana ???? Mozda covek nece ili ne zna kako da o/c, a moze da se desi i da primerak ne valja, pa nece lepo da se o/c ili da mu daju Palomina koji tek nece da se o/c.
Moj predlog je XP 2000+, ako nece da o/c, ili XP 1700+ (tbread) ako hoce da o/c.
256MB rama mu je dovoljno ? Za sta ? Da upali windows ? Pa w2k + c&c generals zauzima 318mb memorije !?! Znaci hdd krece da swap-uje i sama igra secka, jer je hdd MNOGO sporiji od RAM-a. Bez 512MB Ram-a nece moci nista da uradi za 1god.
Sto se tice ploce sve jedno je sta ce da uzme moze i kt333 (abit kd7e) ili neki nf2, ali ako hoce 'noviji' cipset, koji ce kasnije lakse zameniti ili upgrade-ovati preporucujem nf2, mada mislim da je bolje uzeti Abit kd7e.

Prvo, i prvo u koliko imas novca (a imas sigurno cim kompjuter kupujes da bi se igrao), nemoj da uzimas AMD, bolje uzmi Intela, jer tacno je da oci ne moze da menjas, ali sa mozgom je jos gora situacija. A AMD ma sta ti ko rekao mora da se snabde sa gadno bucnim kulerom, koji ce da ti ide na zivce. Jedina dobra stvar kod te solucije je da nece ni biti potrebe da ti izdrzi godinu dana - Ima da poludis za 6 meseci od buke.
Ja bih da se pitam (a pitao sam se i prezadovoljan sam) uzeo P4 na 2.4 i maticnu plocu sa Intel chipsetom (i845E, i845PE, GB..), od ASUSA naravno (al ce zbog ovog pasusa da me pljuju)

Dalje uzmi giga rama, toga nikad dosta. Obavezno da bude bar Kingston (DDR se podrazumeva)

Sto se graficke tice, nije tacno da je Ti4200 vec usko grlo, nego ovi sto proizvode igre nisu normalni (ali to je vec duga prica). Jedna istina je da i ako uzmes najbrzu graficku trenutno (neku sa Radeon 9700PRO chipom) za nekih 6 meseci ce i to da postane pregazeno od strane proizvodjaca. Ali u svakom slucaju trenutno, opet ako imas para neki R9700PRO....

Monitor, zna se SONY, obavezno CRT, nemoj da slusas Vockicu, ako ce da se igras TFT jednostavno nije to........

A, da i uzmi neki ThermalTake ili Chieftec kuciste, iz mnogih razloga, a najbitniji je da su extremno kvalitetna....

telegram_sam je napisao(la):
Prvo, i prvo u koliko imas novca (a imas sigurno cim kompjuter kupujes da bi se igrao), nemoj da uzimas AMD, bolje uzmi Intela, jer tacno je da oci ne moze da menjas, ali sa mozgom je jos gora situacija. A AMD ma sta ti ko rekao mora da se snabde sa gadno bucnim kulerom, koji ce da ti ide na zivce. Jedina dobra stvar kod te solucije je da nece ni biti potrebe da ti izdrzi godinu dana - Ima da poludis za 6 meseci od buke.
Ja bih da se pitam (a pitao sam se i prezadovoljan sam) uzeo P4 na 2.4 i maticnu plocu sa Intel chipsetom (i845E, i845PE, GB..), od ASUSA naravno (al ce zbog ovog pasusa da me pljuju)

Dalje uzmi giga rama, toga nikad dosta. Obavezno da bude bar Kingston (DDR se podrazumeva)

Sto se graficke tice, nije tacno da je Ti4200 vec usko grlo, nego ovi sto proizvode igre nisu normalni (ali to je vec duga prica). Jedna istina je da i ako uzmes najbrzu graficku trenutno (neku sa Radeon 9700PRO chipom) za nekih 6 meseci ce i to da postane pregazeno od strane proizvodjaca. Ali u svakom slucaju trenutno, opet ako imas para neki R9700PRO....

Monitor, zna se SONY, obavezno CRT, nemoj da slusas Vockicu, ako ce da se igras TFT jednostavno nije to........

A, da i uzmi neki ThermalTake ili Chieftec kuciste, iz mnogih razloga, a najbitniji je da su extremno kvalitetna....

1. Kuleri za AMD bucni ? Ne znam sta da ti na ovo odgovorim :(. Ustvari znam: TT7 na low,TT9, RaptorCool (I), Spire FridgeRock, Glacial tech su samo neka od ponudjenih resenja koja hlade sasvim dobro i nisu bucna. Na kraju krajeva, ako cemo da podjemo od toga da ces da poludis od buke, onda je ovaj forum pun ludaka (od kojih su neki i istaknuti clanovi).
Zakljucak: prica o nesnosnoj buci ne drzi vodu (ali priznajem da nisam imao tu priliku da vidim Intelov BOX cooler na delu).

2. Monitor. Sony jeste dobar, ali to zadovoljstvo i treba platiti, neki put i malo vise .

Bez ljutnje, ali mislim da bi bilo najbolje kada bi postavljac threada rekao kojom sumom novaca raspolaze. Bilo bi daleko lakse (ili teze :D). Ovako nam samo preostaje da se prepucavamo ne znajuci novcani limit, platformu za koju ce se opredeliti itd. Ako bi bila u pitanju neka visoka suma, pa onda je barem lako - bez ikakvih kompromisa i/ili zakidanja sklopis nesto sa cim ce biti zadovoljan i on i prodavac.

Pozdrav :wave;

Trenutno imam tri mašine i to dve kod kuće (za sina i ćerku) u mreži
sa Tualatin-ima na 1,3 Ghz,na jednoj je Abit Siluro GF4 4200 a na
drugoj Asus 7100 (GF 2 Mx) i jednu na poslu nešto slabiju Celeron
na 1 Ghz.

Pravo da vam kažem dosadilo mi je svakih par meseci da nešto
unapređujem (zato i ovaj Rok).

Novac nije toliko bitan ali se podrazumeva Best buy (što bih bacao pare)

Mislim da dosta ljudi na forumu ovako razmišlja i ne želi da se svaka
tri meseca zeza i otvara mašinu,pa još ako novi hardver pravi probleme.
Svima je jasno da proizvođači stalno nešto novo izbacuju i da je cij da
izvuku pare.

Znači kofiguracija dobra i u stilu "pustiš i ne misliš".

Pozdrav svima!

Neka KT333 ploca, moze i polovna, npr. Abit KX7-333.
Procesor T-Bred 1700+ koji se klokne na 1900-2000 Mhz.
Memorija Samsung PC2700, 2X256 Mb.
Graficka Ti4200 sa 64 Mb.
Monitor Samsung 757NF.

notax je napisao(la):
Monitor Samsung 757NF.

Slazem se u potpunosti, s tim sto ces morati da nabavis jos neko kulturno napajanje, npr. najmanje DTK, a hard i ostale stvari kupi po svom nahodjenju (o tome sta je best buy mozes naci i pomocu searcha).

Prvo da kazem par stvari Vocku.
1. Iz pitanja sam predpostavio da je covek pocetnik pa me je iznenadilo da prvo gleda monitor (sto je apsolutno ispravno) a ne klok procesora kao drugi pocetnici.
2. TFT monitori za igre??? Sa vremenom odziva od 40-50 mS??? Gledam ga vrlo cesto (a ne nikad u zivotu) i ghost efekat je prisutan. Naravno manje zamara oci, ali cena...
3. Moraces dobro da se potrudis da mi objasnis sta fali Samsungu 753s.
4. Ja licno smatram da je nVidija bolji izbor za pocetnika zbog pouzdanijih drajvera. Ne zelim da ulazim u jos jednu raspravu ATI ili nVidia, to je jednostavno moje misljenje koje na forumu nudim u zelji da nekome pomognem, sto bi trebalo da je i svrha foruma. Ili samo moderatori imaju pravo na misljenje i pravo da kazu sta god zele?
5. 256 MB DDR RAMa je u ovom trenutku dovoljno za 95% igrica. RAM bar nije tesko dodati.
Izvinjavam se ako sam bio ostar na momente, nisam hteo da vredjam, ali razocaran sam ovakvim ponasanjem.
Znaci na osnovu dodatnih informacija evo mog predloga
GA-7vrx sa atlonom xp 1800+ (bez OC) ili Abit KX7-333 sa 1700+ T'bread B (sa OC)
Ge force 4 Ti 4200 sa 128 MB RAMa
Monitor Samsung 757NF
256 MB RAMa ili mozes odmah 512 (pozeljno firmirano)
Pa onda s uzivanjem :rocket:

morbius je napisao(la):
2. TFT monitori za igre??? Sa vremenom odziva od 40-50 mS??? Gledam ga vrlo cesto (a ne nikad u zivotu) i ghost efekat je prisutan. Naravno manje zamara oci, ali cena...

Kojih 40-50ms odziva ??? Ko prica o tim monitorima ? Pa LG 1510S ima 25ms odziv i to je sasvim dovoljno da se igra bez blur-ovanja, ko ne veruje neka dodje do mene...
morbius je napisao(la):
3. Moraces dobro da se potrudis da mi objasnis sta fali Samsungu 753s.
Ocigledno nisi video taj monitor...

morbius je napisao(la):
4. Ja licno smatram da je nVidija bolji izbor za pocetnika zbog pouzdanijih drajvera. Ne zelim da ulazim u jos jednu raspravu ATI ili nVidia, to je jednostavno moje misljenje koje na forumu nudim u zelji da nekome pomognem, sto bi trebalo da je i svrha foruma. Ili samo moderatori imaju pravo na misljenje i pravo da kazu sta god zele?
Ma i ja smatram da je nV bolji izbor, ali covek je rekao da NECE da menja, samim tim graficka od prosle godine otpada...

morbius je napisao(la):
5. 256 MB DDR RAMa je u ovom trenutku dovoljno za 95% igrica. RAM bar nije tesko dodati.
Zar mu nije bolje da odmah uzme 512 rama i da ne razmislja kao sto je i napisao ?

telgram_sam je napisao(la):
Da li si ti skoro probao AMD ? Nivo buke koji proizvode sadasnji qler za AMD je neznatno veci od Intel-ovog Box qlera.
BTW nikada nisam bio pobornik AMD-a, niti sam ga koristio u mojoj masini (ne racunam k6-2 za internet i muziku)

Zasto 1gb i zasto Kingston ? Kingston kod nas nije ono sto je napolju, ovde dolaze razni moduli i moze Kingston da mu bude 10puta gore resenje od NCP ili Elixir. A za sta ce mu 1GB memorije ? Da nece da renda u 3ds max-u ili tako necemu (mada covek nije napomenuo to)

Ti4200 nije usko grlo ? Probaj 3dmark2003 na njoj... Jeste da je sinteticki test i jeste da je dosta zahtevan, ali to pokazuje sta moze da se ocekuje. A i nije DX9 kompatabilan tako da... Da napomenem jos jedno da je covek rekao da nece nista da menja skoro.

Zasto Sony ? Nigde nisam video da je covek pomenuo da mu treba tako nesto ? Nemam ja nista protiv Sony-a, ali imam protiv da izdvojim 30% vise para u odnosu na Samsunga (npr), a za 10% bolju sliku.
Slazem se da je lepse igranje na CRT-u, ali TFT ti cuva oci...

Da ne ispadne da samo protiv recim :) Sa ovim se apsolutno slazem. Po mogucnosti sa napajanjem od 360w, ali mozda bolje sa 420w.

1. TFT od 25ms---- OK za igranje ( LG )
2. 753s---- postoji mnogo shkartova kod nas koji su toliko loshi da glava boli posle 5min ( chak bolje rade na 75Hz nego na 85 Hz(!?) ) Ako ubodesh lep 753s mozesh biti DONEKLE zadovoljan...

Sto se memorije tice rekao sam barem Kingston, problem je mozda u tome sto sam ja moj Kingston dobio iz USA, i moguce da kod nas dolazi skart, ali i tak skart je bolji od NCP-a.....

Giga RAM zato sto je rekao da nece da menja komp godinu dana, jeste moze da doda memoriju kasnije, ali cinjenica je da nje nije dosta....

Istina da nisam cuo te nove kulere za AMD, ali imam i jedno pitanje:
Kada ste probali te cooler-e, odnosno da niste mozda tokom ove zime.. Ne znam sta ce da radi sa XP-om letos... Ali ajde.....

TFT "cuva" oci, i to stoji, ima znatno ostriju sliku, ali zato NIJE za igranje, jednostavno mnogo "ga muti".... A covek je rekao da hoce da se igra...

E, sad da ne bude da ja samo protivurecim, i ja napominjem da se sa vecinom recenog slazem (s tim sto ne bih preporucio ni AMD, ni TFT monitor). Samo sam pokusao da iznesem neka iskustva (svoja), koja sam imao. Doduse ja se i ne igram toliko na kompu, ali volim da imam jaku masinu, ali pre svega stabilnu. Moj problem sa AMD-om, lezi u tome sto sam pre Intela ima XP (nekih mesec dana), i toliko se grejao i "drao" da sam morao da ga menjam, i ne kajem se (Intel je Intel)....

A ako bas hoce da se igra moze da nabavi neku konzolu, i miran je i vise od godinu dana, jer ce sve igre za tu konzolu da mu rade bez problema, dokle god se proizvode za istu......

notax je napisao(la):
Monitor Samsung 757NF.
sve novo!
Epox 8K3A-e 77 evra
T-Bred B 1700+@2Ghz 166 Mhz FSB 65 evra
cooler Speeze Raptor 13 evra
GF4 Ti4800 MSI/Abit samo TV-out 160 evra
Memorija NCP 333 512 MB 67 evra - radi ko' zmaj
Monitor - neka jeftina 19" tipa Hansol sa 3 godine garancije za 180 evra
to sve izadje manje nego Abit sa zvucnom kartom i skupom 17"-icom
Naravno, najbolje je zabosti Live! 5.1 ili nesto jace, ali to je vec domen skupih masina.
Mislim da je za igranje ipak bolje imati malo veci ekran.

my choice
abit kd7e v epox 8rda+
2*256mb pc2700najmanje
xp 1700+(Tbred)-klokovan na 2400+
Radeon 9500pro
sto se tice tft-a necu da sudim,nisam ih nikada ni koristio,nazalost

Vocko je napisao(la):
Kojih 40-50ms odziva ??? Ko prica o tim monitorima ? Pa LG 1510S ima 25ms odziv i to je sasvim dovoljno da se igra bez blur-ovanja, ko ne veruje neka dodje do mene...

Ocigledno nisi video taj monitor...[/B]

Kriva je moja neobavestenost. Zaista nisam znao za LG 1510S, ali odlicno poznajem LG-ijev model 782LE sa odzivom od 40 mS. S obzirom da je i on jedan od novijih mislio sam da brze i ne moze. Izvinjavam se zbog zabune koju sam mozda izazvao. 25 bi trebalo da bude dovoljno za pristojno igranje, a postoji jednostavan nacin za proveru. Stari dobri UT poteran na preko 150% brzine (kako se obicno i igra). Ako je tada kvalitet slike bar osrednji onda imamo novog sampiona. Mogao bi da navedes cenu.

Sto se ovog drugog tice... Drugi put mi tvrdis da nisam video monitor u zivotu. Ne samo da sam video 753s vec ga upravo gledam. Lepa i ostra slika, toplo preporucen od vise prodavaca kao pouzdan i iz dobre kuce.

Nazalost moram da se slozim sa telegram_semom. Ko hoce samo igrice neka kupi konzolu.

drfedja je napisao(la):
sve novo!
Epox 8K3A-e 77 evra
T-Bred B 1700+@2Ghz 166 Mhz FSB 65 evra
cooler Speeze Raptor 13 evra
GF4 Ti4800 MSI/Abit samo TV-out 160 evra
Memorija NCP 333 512 MB 67 evra - radi ko' zmaj
Monitor - neka jeftina 19" tipa Hansol sa 3 godine garancije za 180 evra
to sve izadje manje nego Abit sa zvucnom kartom i skupom 17"-icom
Naravno, najbolje je zabosti Live! 5.1 ili nesto jace, ali to je vec domen skupih masina.
Mislim da je za igranje ipak bolje imati malo veci ekran.
Ako nije tajna,koja je oznaka te NCP memorije i gde se moze pazariti?
pozdrav,

morbius je napisao(la):
Kriva je moja neobavestenost. Zaista nisam znao za LG 1510S, ali odlicno poznajem LG-ijev model 782LE sa odzivom od 40 mS. S obzirom da je i on jedan od novijih mislio sam da brze i ne moze. Izvinjavam se zbog zabune koju sam mozda izazvao. 25 bi trebalo da bude dovoljno za pristojno igranje, a postoji jednostavan nacin za proveru. Stari dobri UT poteran na preko 150% brzine (kako se obicno i igra). Ako je tada kvalitet slike bar osrednji onda imamo novog sampiona. Mogao bi da navedes cenu.

Sto se ovog drugog tice... Drugi put mi tvrdis da nisam video monitor u zivotu. Ne samo da sam video 753s vec ga upravo gledam. Lepa i ostra slika, toplo preporucen od vise prodavaca kao pouzdan i iz dobre kuce.

Nazalost moram da se slozim sa telegram_semom. Ko hoce samo igrice neka kupi konzolu.
E znam da je LG predhodne generacije krsh TFT ,znam i da je 1510s odlican i briljira u svim igricama ali da mi je znati koji prodavac te prevario i preporucio 753s.I na osnovu cega tvrdis da ima "lepu":( i "OSTRU":( :( :( sliku.Ja zaista ne mogu da verujem da postoji jedan primerak tog monitora da ima lepu i ostru sliku a mnogo mi ih je proslo kroz ruke.To je mozda najgori monitor,sa naj odvratnijom slikom koji se trenutno moze naci kod nas.Ne vredi ni 50% od svoje cene.

Kao prvo nisam totalan početnik,sam sklapam svoje mašine i činjenica
da razumem o čemu pričate:p .Komjuter koristim i za druge stvari pa
ideja o konzoli odpada(mada nije loša).Jedino nemam priliku da mi
kroz ruke prolazi veća količina hardvera.

Iz svega napred problem se svodi da li se može igrati sa TTF monitorom
i koja grafička kartica.Čitao sam zadnji "Digital" i čovek se za LG 1510
nije izjasnio striktno da ga preporučuje za igranje,već nešto neodređeno

Drugo pitanje koliko je Radeon 9500 bolji od GF 4200 gledajući na
duži rok?

U svakom slučaju hvala svima,mislim da smo se približili rešenju!

Na veliku zalost r9500(ali samo PRO verzija) je mnooogo bolji izbor za igranje od sadasnje ponude nV-a (bar dok ne stigne FX).

TFT, ako imas love, uzimaj. Poslusaj Vocka sa TFT-om i spaljivanjem hardwera ima porilicno iskustva :D. cheers

Sto se ostatka konfe tice, AMD naravno, tu nema mnogo razmisljanja. Neki XP Tbread B 1700+ ako volis da se igras sa overklokom. ( kuler recimo Spire sa nekim boljim Fan-om, ili TT7+)
Podloga nek ti bude nF2 jer je stvarno zivot laksi sa ovim chipsetom. Plus nemas potrebe za zvucnom jer SoundStorm radi vanseriski (nemoj ga brkati sa integrsanim AC kodecima i sl. sranjima ovo je HW chip). Ploca ili Abit nf7-s 1.2 (2.0) ili Epox koja ti se vise svidi ... (moja preporuka Abit).

Takodje jos jedna preporuka za sto vise rama. Nemoras da se patis sa nekim ultra skupim modulima, malo precesljaj predhodne postove pa vidi koja je best buy. (Ja imam Samsung 333 koji ide na 220)

Ajde da ne citiram, zauzimam vec previse mesta u ovom threadu.
Simpsonu: Slika nije bas da padnes na dupe od kvaliteta ali mislim da je najbolja za cenu od 135 evra. Kao sto vidis u mom ranijem postu preporucio sam coveku drugi monitor, ali ako covek nije pri parama (sto zaista sumljam s obzirom da razmislja o TFT monitoru) onda je samsung 753s po meni najbolje resenje za te pare. Mada mnogi tvrde da se samsung znatno srozao u zadnje vreme, najveci broj prodavaca stavlja upravo ovaj monitor u svoje konfiguracije. Oglasi prodavaca u Svetu kompjutera recimo, govore sami za sebe. Da sam imao vise kinte i ja bih uzeo nesto bolje, ali mislim da je i 753s solidno resenje za prosecnog Dzoa u Srbiji. Ipak, NEMOJTE ga kupovati ako mozete da priustite bolje.
Bokidj: Znam da si rekao "stavis i ne mislis godinu dana", ali bi ipak bilo bolje da uzmes solidnu graficku sada, i radeon 9700 za jedno 6 meseci. Pod bolje mislim naravno jeftinije. Ne bih da ti pravim nove dileme, ali mislim da ces se sloziti sa mnom.

Možda si u pravu,ali ipak samo rekli da konzole ne dolaze u obzir.ctp;
(nećemo valjda tako lako da se predamo)

Na kraju da ponovim da li se može igrati na TFT LG 1510S i koju grafi-
čku karticu da li Radeon 9500 pro ili GF 4200,

Pozdrav!

Uzmi ti lepo prijatelju XP 1700+, solidnu plocu npr nForce2, 512 MB RAM-a, Ti4200 64MB, HDD kakav hoces ali nov, neku finu 17-ku CRT...zaboravi na MHz, pixele, i ostala "savete" i uzivaj a ostatak para potrosi na nesto drugo...pa nije sve u kompu majku mu type;
a ko ti kaze neeeee to nije dovoljno uzmi TFT, uzmi R9700, uzmi ovo ono... taj neka kupi sebi MIG 29 pa nek se voza u njemu umesto u kolima...
nadam se da se nece neko prepoznati i naljutiti...ali ce bar razmisliti

trinitrol je napisao(la):
Uzmi ti lepo prijatelju XP 1700+, solidnu plocu npr nForce2, 512 MB RAM-a, Ti4200 64MB, HDD kakav hoces ali nov, neku finu 17-ku CRT...zaboravi na MHz, pixele, i ostala "savete" i uzivaj a ostatak para potrosi na nesto drugo...pa nije sve u kompu majku mu type;
a ko ti kaze neeeee to nije dovoljno uzmi TFT, uzmi R9700, uzmi ovo ono... taj neka kupi sebi MIG 29 pa nek se voza u njemu umesto u kolima...
nadam se da se nece neko prepoznati i naljutiti...ali ce bar razmisliti

Iz istih razloga sam i ja isto to predlozio. Ne treba se bespotrebno loziti. Na tome SVE radi i to samo tako.
Pozdrav.

:wave;

morbius je napisao(la):
Ajde da ne citiram, zauzimam vec previse mesta u ovom threadu.
Simpsonu: Slika nije bas da padnes na dupe od kvaliteta ali mislim da je najbolja za cenu od 135 evra. Kao sto vidis u mom ranijem postu preporucio sam coveku drugi monitor, ali ako covek nije pri parama (sto zaista sumljam s obzirom da razmislja o TFT monitoru) onda je samsung 753s po meni najbolje resenje za te pare. Mada mnogi tvrde da se samsung znatno srozao u zadnje vreme, najveci broj prodavaca stavlja upravo ovaj monitor u svoje konfiguracije. Oglasi prodavaca u Svetu kompjutera recimo, govore sami za sebe. Da sam imao vise kinte i ja bih uzeo nesto bolje, ali mislim da je i 753s solidno resenje za prosecnog Dzoa u Srbiji. Ipak, NEMOJTE ga kupovati ako mozete da priustite bolje.
Bokidj: Znam da si rekao "stavis i ne mislis godinu dana", ali bi ipak bilo bolje da uzmes solidnu graficku sada, i radeon 9700 za jedno 6 meseci. Pod bolje mislim naravno jeftinije. Ne bih da ti pravim nove dileme, ali mislim da ces se sloziti sa mnom.

Neko tebe ipak vara ili nisi video dovoljno monitora.

753s JESTE najgori monitor za 135€.Za te pare ima znacajno boljih monitora.
Prodavci koji se reklamiraju u SK :D ,nisu previse zabrinuti za stanje tvojih ociju:D i obicno nude ono sto je njima najlakse.A ja sam samo reagovao na tvoju preporuku da ima "lepu i ostru" sliku sto me je zaista iznenadilo jer ne odgovara istini.Da si rekao: " ima isprane boje,mutnu sliku,losu geometriju ali kosta 135€" ,veruj mi da bih preskocio quote:D

Tako vas Volim!!!:happy:
Konretno i jasno...znači:

-Abit KX7333 ili NF7-S
-512 Mb Ram-a (Samsung Pc2700 ili može i NCP)
-XP 1700+
-GF4 4200 64 Mb
-Samsung 757NF ili Hansol 19"
-dobro napajanje (Dtk)

Pozdrav svima !!!

simpson H je napisao(la):
Neko tebe ipak vara ili nisi video dovoljno monitora.

753s JESTE najgori monitor za 135€.Za te pare ima znacajno boljih monitora.
Prodavci koji se reklamiraju u SK :D ,nisu previse zabrinuti za stanje tvojih ociju:D i obicno nude ono sto je njima najlakse.A ja sam samo reagovao na tvoju preporuku da ima "lepu i ostru" sliku sto me je zaista iznenadilo jer ne odgovara istini.Da si rekao: " ima isprane boje,mutnu sliku,losu geometriju ali kosta 135€" ,veruj mi da bih preskocio quote:D

Znas sta bi moglo da bude u pitanju. Ovaj monitor sam uzeo polovan, prvobitno je kupljen u Ceskoj. Moguce da mu je mozda cev drugacija ili tako nesto. Ne bi me iznenalilo da izbacuju manje kvalitetne monitore na nase trziste. Moram da pogledam jos neki 753s da bih mogao da kazem sa sigurnoscu. Slika je solidne ostrine, geometriju sam lako doterao samo u meniju monitora (ivice su prave kao strela), za boje se moram sloziti, stvarno deluju isprano iako je monitor manje od godinu dana star. Sve u svemu ne deluje lose mada bih rekao da mi se oci nesto vise zamaraju nego ranije, mada bi se to pre moglo pripisati naprezanjima tokom svih ranijih godina strebanja i igranja. Ne znam, mozda ja jednostavno nemam vestinu da uocim detalje u kvalitetu slike.

E da, bokidj, mozes ustedeti neku kintu time sto ces kupiti PC 2100 umesto PC 2700 memoriju. Sa procesorom koji si naveo NECES dobiti poboljsanja od memorije na 333 MHz. NCP je sasvim solidna, nedavno sam uzeo jos 256 MB, ali mozda ti je bolje da ipak uzmes Samsung.

bokidj je napisao(la):
Tako vas Volim!!!:happy:
Konretno i jasno...znači:

-Abit KX7333 ili NF7-S
-512 Mb Ram-a (Samsung Pc2700 ili može i NCP)
-XP 1700+
-GF4 4200 64 Mb
-Samsung 757NF ili Hansol 19"
-dobro napajanje (Dtk)

Pozdrav svima !!!
Ako pazaris NF2 uzmi dve 256MB memorije obavezno.

Vrh Dno