Šta je novo?

Best buy graficka do 80E

• Začetnik teme Začetnik teme SkazI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SkazI

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
301
Asus 6200 64bit ili asus 9550 128bit

Dvoumim se izmedju ove dve graficke. Zanima me da li je 6200 64bitna bolja od 9550GE. Graficku uzimam za igre prvenstveno. Ili da uzmem neku koju vi predlozite do 80E

Hvala unapred.

Iskreno nisam, nekako sam "ograničen" na "low" i "med" grafičke, retko se srećem sa "high" modelima. Npr, mogu da sudim o sukobima R9550 vs. GF5700LE ; R9600XT vs. GF5700Ultra i sl.
ATI bez dileme! 😉
:wave:

SkazI je napisao(la):
Jos jedno pitanje mogu li kod 6200 64bitne da se otkljucaju jos 4 pipelina. To je valjda isti GPU nv43 kao i kod 6200GE. Samo 6200TC imaju nv44 zar ne?

6200 - 64bit AGP ima NV44a GPU, i kod nje nema sta da se otkljucava (ima samo 4 pipeline-a) 😉

Jos sam se raspitao i nasao neke testove bas ove karte 6200 64bit, e sad na testu su je pohvalili jedina zamerka je da na njihovom primerku GPU kad bi se makare malo klokno krenule bi nevolje po windowsu blokiranja itd.Memorija je isla do 285 sto je OK. Pitanje je jel cuo neko za ovakve slucajeve i postoji li resenje?

SkazI je napisao(la):
Jos sam se raspitao i nasao neke testove bas ove karte 6200 64bit, e sad na testu su je pohvalili jedina zamerka je da na njihovom primerku GPU kad bi se makare malo klokno krenule bi nevolje po windowsu blokiranja itd.Memorija je isla do 285 sto je OK. Pitanje je jel cuo neko za ovakve slucajeve i postoji li resenje?

Prijatelju da skratimo više muke.
NE. 6200 64bita.
Zašto???
Na prvom mestu 64bitna magistrala. Ma koliko OC dotičnu kartu to OSTAJE usko grlo. 😡
Kao drugo, ta karta podržava DX9 PS3.0 specifikaciju (nemoj sada ATI fanovi da poskaču kako to nije u potpunosti tačno jer thread za to već postoji 😉 )...i verovao ili ne to joj je MINUS.?!?! :zgran: Zato što je karta suviše slaba i spora da bi "izgurala" sve to. Nešto slično je i bilo sa FX5200 64bita. Karta je bila suviše slaba da bi gurala DX9 naslove. Tako da smo imali situaciju da nekima neka igra na GF4 MX440 manje (ili ne) secka nego na ovoj "boljoj". :S:
Znači...
...ili skrpi još 20€ i uzmi full 6200 128bita, ili uzmi 9550 128bita.
Ako se ne igraš uzmi neku polovnu GF2MX i to je to 😀 .
Sve najbolje i...
Pozdrav. :wave:

a c a je napisao(la):
Naravno svo vreme smo pricali o novim karticama.
Ako se ne gadis polovnih, mozes da nadjes 9600XT za 80 evra na dosta mesta, pa i ovde u malim oglasima (gde ti i preporucujemo da kupujes od proverenih ljudi).

Ne znam odakle vam ideja da preporucujete ATI 9600, kada za 80-90€ (uz malo trazenja) moze da se pazari (recimo) 5900SP, koji je (osim u HL2) dosta bolja za igranje...

Ne vredi, druze, nece da me slusaju. 🙂

Zalepili se za rezultat u 3DMark05-ici i ne pustaju... :d

Hvala puno na odgovorima uzecu 9550GE.

Treba da narucim gotovu makinu i to iz PCcenta i tamo ima samo 9550GE 256mb 128bita koja mi je skupa i Inno3d 9550 256mb 128bita cena kao asus sa 128mb 128bita .Ja nikad cuo da Inno3d proizvodi ATI kartice. Ako neko zna nesto o ovoj kartici neka iznese ovde a, ako nekog nemrzi da se malo raspita po forumima o njoj meni nije poslo za rukom. Cak mi ni googl nije nasao njenu fotku? Pomagajte.

SkazI je napisao(la):
Treba da narucim gotovu makinu i to iz PCcenta i tamo ima samo 9550GE 256mb 128bita koja mi je skupa i Inno3d 9550 256mb 128bita cena kao asus sa 128mb 128bita .Ja nikad cuo da Inno3d proizvodi ATI kartice. Ako neko zna nesto o ovoj kartici neka iznese ovde a, ako nekog nemrzi da se malo raspita po forumima o njoj meni nije poslo za rukom. Cak mi ni googl nije nasao njenu fotku? Pomagajte.

Znaci Inno (bez 3d) i ATI se izgleda druze samo u Madjarskoj
http://www.pcboot.hu/index.php?page=arlista2
tako da bih je, da sam na tvom mestu, zaobisao, kao i PCcentar... ali nisam na tvom mestu 😛

Delija je napisao(la):
@SuperStarr
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=712661&postcount=59

Pa sta ovo bi? Da nemas slucajno nVidia-u koju si toliko napljuvao? :d 😛

:d Ha-ha, ne mogu da verujem! 😀
Eto, malo i ja da se sigram sada kada imam alatk kakav je NiBiTor...
Imam malo problema oko flashovanja BIOS-a več drugi put u životu (imao sam i sa GF256), sa tom nVidiom stalno neki problemi...
Eto i to da znaju ljudi kada biraju nVidia VS ATI ! :d

Nazad
Vrh Dno