Šta je novo?

Best-buy DVD rezač

Voodoo_NBGD je napisao(la):
MSI rezaci su uvek raspad, ako nemas odvojeni DVD-ROM uzmi Pionira 108d.

Imam odvojeni DVD-ROM, zašto bi to bio problem?

Nisam znao da je Pionir tako jeftin, za te pare (~ 85e) definitivno je favorit...
Jedino ako je i Plexotor slične cene....

uskmarko je napisao(la):
Imam odvojeni DVD-ROM, zašto bi to bio problem?

Nisam znao da je Pionir tako jeftin, za te pare (~ 85e) definitivno je favorit...
Jedino ako je i Plexotor slične cene....

BTW: Hvala vam na saradnji i korisnim savetima :wave:

dedamrsoje je napisao(la):
Ako je verovati oglasima na pcberzi 82 vs 82 jevreja ,a po toj ceni sam i pazario 108-cu
NEC 3500 - 66e

rastafarian je napisao(la):

Gde???
Proveri još jednom, jer na pcberzi, najniža cena je 82e....

Hot Hardware:

PIONEER 108 16x......................................................80
NEC 3500 16x Black ..............................................70

Nema sta da proveravam,danas ga dobijam po toj ceni...

A gde to? je li mozda tajna,ako jeste posalji na PM adresu i tel.

ma ima i za 30e...ne znam gde, al je jeftino ;) NHF

noki je napisao(la):
A gde to? je li mozda tajna,ako jeste posalji na PM adresu i tel.
Poslato na PM

Heinz je napisao(la):
Ovaj ti kaže da probaš da staviš DAO/96 tamo gde si inače podesio DAO :) Probaj pa javi :trust:
Evo, ja sad probah da namestim ovo kod mene... i uopste nema te opcije u Neru!

Mislim, namestim ja da CD narezem "Disk-at-once" metodom... bez sesija, u cugu... i u "Expert Features" namestim "Overburn Disc-at-once" enabled... ali nigde nema DAO/96???

Poslednja izmena:
Hm, možda je do verzije Nera? Ranije je bilo, al' se ne sećam koja je poslednja koja je imala DAO/96.

Ih, znao sam da je trebalo i to da navedem... krajnje pocetnicki od mene! ;)

Verzija je 6.3.1.20... jedna od novijih, koliko ja znam.

Heinz je napisao(la):
Hm, možda je do verzije Nera? Ranije je bilo, al' se ne sećam koja je poslednja koja je imala DAO/96.
Poslednja verzija koja je "imala" DAO/96 mode je 6.6.0.1 ;)

Poenta je sto doticni mode ne podrzavaju svi uredjaji (Liteon podrzava :D) ali nisam primetio nikakvu bitnu razliku (U Nero Helpu pise da DAO/96 podrzava sve sto i DAO koji ima vecu kompatibilnost).

NEC je odlican i 10€ jeftiniji tako da je jako dobra kupovina mada ovde vlada neka napala na 108-cu pa mu prednosti i ne vrede nesto ali su mu mane grdne :d.

andjelkoyu je napisao(la):
Poslednja verzija koja je "imala" DAO/96 mode je 6.6.0.1 ;)

Poenta je sto doticni mode ne podrzavaju svi uredjaji (Liteon podrzava :D) ali nisam primetio nikakvu bitnu razliku (U Nero Helpu pise da DAO/96 podrzava sve sto i DAO koji ima vecu kompatibilnost).
***** ga, pa ja imam upravo LiteON uredjaj (njihov famozni combo, LTC-4816H)...

Kako ga onda nema kod mene?
(vise mi to ima/nema i ne znaci nista, sad se vec umesao inat u pricu! :d)

2 Zile:
Ko ima mane, a ko prednosti? Malo si konfuzan u postu... ;)
I koje su to mane, cije god da su?

CAR je napisao(la):
2 Zile:
Ko ima mane, a ko prednosti? Malo si konfuzan u postu... ;)
I koje su to mane, cije god da su?

bitno ti je samo da znas da je NEC3500 NEC, da lose cita i to je sve :d

p.s.ovo nema mnogo veze (mada ima :d) sa ovom temom nego je to neki moj zakljucak izveden iz razgovora sa mnogima i mnogo toga procitanog po forumima, kad im spomenes NEC kao da si rekao "budjav" i nema sanse da to valja ali zato je pioneer savrsenstvo bez mane, kapiras me sigurno :D

NEC & Pionir

Imam oba rezača, NEC odlično snima, ali je loš čitač.... Pionir čita sve živo, snima na svim krševima od DVD diskova (doduše to kasnije može pročitati samo on, ali bože moj)....

U svakom sličaju preporuka 108, mnogo je bolji u čitanju od 107....

Ser_Zile je napisao(la):
bitno ti je samo da znas da je NEC3500 NEC, da lose cita i to je sve :d

p.s.ovo nema mnogo veze (mada ima :d) sa ovom temom nego je to neki moj zakljucak izveden iz razgovora sa mnogima i mnogo toga procitanog po forumima, kad im spomenes NEC kao da si rekao "budjav" i nema sanse da to valja ali zato je pioneer savrsenstvo bez mane, kapiras me sigurno :D
Pazi ovako: mene to "ovo je Pioneer... Pioneer, BRE!" mnogo ne dotice. Isto kao i ono "nemac je nemac" ;)
(uuuuuh, zgrozim se kad cujem to :mad: )

Ne volim ASUS-a (mada imam njihovu graficku), ne volim intela - i to je to. Sve ostale volim :D
Dobro, u igri su samo jake firme, neki Matsonic-i, ECS-ovi i slicno me ne interesuju.

Sad, da se vratimo na temu: i ja cu uskoro uzeti DVD rezac. Za sebe.
Posto vec rekoh da ne patim od gluposti vezivanja za jednu, "proverenu", marku... recite vi meni: NEC ili Pioneer?
Skinuo sam nekoliko testova, ostaje mi samo da ih procitam (cim nadjem vremena :d), pogledacu sta pise tamo... ali ovako, iz prve ruke, od nasih ljudi - koji?

Da napomenem, sve se gleda - i rezanje DVD/CD/CDRW-a... i citanje svih tih medija... i acces time, i buka (da napomenem jos jednom, trenutno imam LiteON-a... a taj kad se zaleti, to je strasno ;))
Dakle, sve se gleda.

CAR je napisao(la):
recite vi meni: NEC ili Pioneer?

budi pametan covek i lepo kupi NEC3500, a na tih 10€ razlike dodaj jos malo i uzmi neki dobar citac!!!
to ti je kombinacija ne moze biti bolja, imas dobar DVD/CD rezac i pored njega i dobar DVD/CD citac. sa ovim mozes da uradis mnogo vise nego da imas jedan dobar uredjaj za oba posla.

da dodam na kraju da imam 108-cu da ne bude zabune i da neko ne pomisli da hvalim svoj uredjaj.

:wave:

Ser_Zile je napisao(la):
...to ti je kombinacija ne moze biti bolja, imas dobar DVD/CD rezac ...

Ne bih se složio za CD deo, pošto rezanje na 32x traje cirka 4 minuta, što je vreme koje se postiže na CD-RW sa 24x pri P-CAV snimanju.
Dokle god Pioneer ne izbaci P-CAV ili CAV DVD-RW umesto Z-CLV neću se odreći CD rezača i sporog 106d :)

Ser_Zile je napisao(la):
budi pametan covek i lepo kupi NEC3500, a na tih 10€ razlike dodaj jos malo i uzmi neki dobar citac!!!
to ti je kombinacija ne moze biti bolja, imas dobar DVD/CD rezac i pored njega i dobar DVD/CD citac. sa ovim mozes da uradis mnogo vise nego da imas jedan dobar uredjaj za oba posla.

da dodam na kraju da imam 108-cu da ne bude zabune i da neko ne pomisli da hvalim svoj uredjaj.

Prvo - 10€ mi stvarno nista ne znaci. 10 evra gore-dole, nebitno, toliko se iz zezanja potrosi kada se krene za vikend.
Dakle, to nije problem.

Drugo - dobar citac vec imam. Ovaj LiteON je stvarno zver, nema diska koji ne moze da procita... a uz to je i rezac pride ;)
Tako da ni CD/DVD deo nije problem.

Znaci, ne kazem "e, necu NEC-a zato sto plivam u parama i zato sto imam dobar citac"... samo kazem da mi ove dve stavke nisu neki problem.

Inace, uzeo sam danas jedan ND-3500A, pa cemo da vidimo kako ce da se pokaze... uzecu i jednog Pioneer-a uskoro, za drugara, pa cu da ih uporedim iz prve ruke, direktno.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Prvo - 10€ mi stvarno nista ne znaci. 10 evra gore-dole, nebitno, toliko se iz zezanja potrosi kada se krene za vikend.
Dakle, to nije problem.

Drugo - dobar citac vec imam. Ovaj LiteON je stvarno zver, nema diska koji ne moze da procita... a uz to je i rezac pride ;)
Tako da ni CD/DVD deo nije problem.

Znaci, ne kazem "e, necu NEC-a zato sto plivam u parama i zato sto imam dobar citac"... samo kazem da mi ove dve stavke nisu neki problem.

Inace, uzeo sam danas jedan ND-3500A, pa cemo da vidimo kako ce da se pokaze... uzecu i jednog Pioneer-a uskoro, za drugara, pa cu da ih uporedim iz prve ruke, direktno.

ok, ako vec imas citac onda kupi sta ti se vise svidi kako radi.
moj savet vazi za one koji nemaju ni D on DVD uredjaja i koji su ograniceni budzetom pa onda dalje....

@Heinz:verovatno si u pravu, sad malo vise obracam paznju na rezanje DVD-ova pa mi je CD u trecem planu....

Vrh Dno