Šta je novo?

Best-buy DVD rezač

uskmarko

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
645
Budite ljubazni, pa ukratko navedite par modela koje se isplati kupiti, a da su Dual Layer, i da režu barem na 12x... Poželjno 16x...

Kakvi su novi MSI rezači....

I približna cena ako je moguće....

MSI rezaci su uvek raspad, ako nemas odvojeni DVD-ROM uzmi Pionira 108d.

Uzmi Pioneer 108D. 16x DVD+R/-R & 4x DVD+R DUAL LAYER

Da, MSI nikako, to ne da su krsh od uredjaja nego ........ma bolje da cutim!
Uzmi Plextor ako zelis apsolutni kvalitet i ako imas dovoljno novaca, u suprotnom, ja imam i vise nego pozitivna iskustva sa LG uredjajima, LG4082 i LG4120 su i vise nego ok! Za pioneer 108d, ne znam, al cim ima toliko zadovoljnih korisnika ne moze biti los, zar ne?
Jedino pioneer 107d ne preporucujem, ja sam prvo mislio da je to best buy uredjaj, kada sam ga uzeo razocarao sam se, nije ispunio moje standarde!
Dakle, da rezimiramo, LG4082, LG4120 ili Pioneer 108d!

poz!

pioneer 108D je sada definitivno best-buy na trzistu sa cenom od ~84e (to je bez poreza, ali............. :), pitajte prodavca za ostalo )
naravno i ASUS DRW1604P prepakovani Pioneer ali je skuplji :)

Jos jedan glas za pioneer 108D.

A sta mislite o NEC ND-3500?Mislim da li je bolji od pioneer-a?

Sto se tice NEC 3500 vs Pioneer 108d, kod nas nec nije 10 $ jeftiniji kao u anandovom clanku tako da 108d sto se mene tice

ramzes je napisao(la):
Da, MSI nikako, to ne da su krsh od uredjaja nego ........ma bolje da cutim!
Uzmi Plextor ako zelis apsolutni kvalitet i ako imas dovoljno novaca, u suprotnom, ja imam i vise nego pozitivna iskustva sa LG uredjajima, LG4082 i LG4120 su i vise nego ok! Za pioneer 108d, ne znam, al cim ima toliko zadovoljnih korisnika ne moze biti los, zar ne?
Jedino pioneer 107d ne preporucujem, ja sam prvo mislio da je to best buy uredjaj, kada sam ga uzeo razocarao sam se, nije ispunio moje standarde!
Dakle, da rezimiramo, LG4082, LG4120 ili Pioneer 108d!

poz!

Ovi novi Plextori se nisu pokazali bog zna sta. Ima dosta reklamacija. A skupi su dosta. Uzmi ili NEC ili Pioneer

Tako je Nec ili Pioneer neces pogresiti koji god da uzmes.

Uzeo sam danas Pioneer 108D za 6550 din cirka 85€, nisam neki ekspert ali fala bogu bez problema sam ga prikacio uz LG-8160B CD-RW i za sada fino funkcionise. Mada sada pocinju da hvale NEC 3500A posebno kod Ananda...

Poslednja izmena:
dedamrsoje je napisao(la):
Sto se tice NEC 3500 vs Pioneer 108d, kod nas nec nije 10 $ jeftiniji kao u anandovom clanku tako da 108d sto se mene tice
Pa dobro nije 10$ ali je 8 jevreja...

mali offtopic
imam 1 LG cdrw i 1 LG dvd na epoxu 8rda+ da izbacim ili rezac ili dvd(da prodam) da bi stavio dvd rezac ili da samo dodam treci?

rastafarian je napisao(la):
Pa dobro nije 10$ ali je 8 jevreja...
Ako je verovati oglasima na pcberzi 82 vs 82 jevreja ,a po toj ceni sam i pazario 108-cu

Poslednja izmena:
best bay

Pioneer 108 je best bay, kupljen za 82€.....
snima solidno, verifaj u Neru mu je sporiji nego kod Neca,
ali zato diskove čita kao lud.

verify ? :) koji ce ti to k**** u zivotu... Elem ja imama 108d i sasvim sam zadovoljan, necujan, brz, odlican seek time....

gx-x je napisao(la):
verify ? :) koji ce ti to k**** u zivotu... Elem ja imama 108d i sasvim sam zadovoljan, necujan, brz, odlican seek time....

Bogami jedino se sa seek time-om nije proslavio sve ostalo je na zavidnom nivou.

Sta mislite o LiteOn DVD rezacima? Poprilicno su jeftini oko 75€ cirka DualLayer 12x ili 16x.

Jel neko zna na koliko brzina je zakljucan rip na Pioneer 108D sa firmware-om 1.06? Pronasao sam jedan firmware 1.14 koji kaze da ga otkljucava na teoretskih 12x. Koliko vam treba da dvd kopiju VASEG filma kopirate sa DVD diska na hard uz recimo DVD X Copy Express? Meni 41 minut nesto dugo traje...

Kod:
Drive:                  Pioneer DVR-108 (Dual format 16x speed DVD+/-/DL Burner)
Also known as:          DVR-108, DVR-108D, DVR-108B, DVR-A08, DVR-A08D, etc.
Firmware Rev.:          v1.14
Author:                 >NIL:
Date:                   2004.10.25 - 23:17 GMT (Final)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
                * * *   I M P O R T A N T   N O T E   * * *
                * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Patched:                o RPC-1 (Region Free):
                          Remember, patching your drive to region free is only half
                          the job. A region free drive will not turn your system 
                          region free by itself. For more info, please read
                          [url]http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239[/url]

[b]   o 12xRip (Unlimited ripping speed):
                          The official firmware from Pioneer limits the ripping 
                          speed on video discs. This limitation has been removed.
                          12x is only the maximum THEORETICAL speed that the drive
                          can achieve, but not the sustained speed you are likely to
                          get when ripping. Most DVD's will start ripping around 2x 
                          to 4x and end up around 8x or 10x. THIS is normal. [/b]

o nx4all : All speeds for -R/+R/+R9 media 
                          This firmware allows you to select ALL burning speeds on 
                          -R/+R/+R9 media. The official firmware from Pioneer only 
                          allows a limited set of Pioneer approved media to use these 
                          speeds but this patch removes that limitation. Write 
                          strategies for approved media should not be altered by the
                          patch.
                          PROPER BURN OF NON APPROVED MEDIA IS NOT GUARANTEED!
Not patched:		- Bitsetting ("Burn on -R media instead, people!!!")
			- nx4all on RW media. Tests have shown that burning RW media
			  at higher than rated speed was a bad idea

Poslednja izmena:
mali offtopic
imam 1 LG cdrw i 1 LG dvd na epoxu 8rda+ da izbacim ili rezac ili dvd(da prodam) da bi stavio dvd rezac ili da samo dodam treci?

Jel moze neko..

Prodaj CDRW, DVD moze da ti posluzi za on-the-fly kopiranje DVD-ova, a DVD rezac ti reze i CD-ove...

Paradigma je napisao(la):
Bogami jedino se sa seek time-om nije proslavio sve ostalo je na zavidnom nivou.

Pa po testu gledano, uzasan mu je seek time, onako nesto lose nisam u zivotu video. A Nec je jedva nesto malo bolji...

Jel moze neko..

Samo dodaj treci, primetio sam jedan problem kod Pionira 108, za razliku od Neca on ne moze rezati CD diskove vece od 702 Mb, zato ipak zadrzi i cdrw, a dvd ti treba za kopiranje u letu :-devil-:

razor1900 je napisao(la):
Samo dodaj treci, primetio sam jedan problem kod Pionira 108, za razliku od Neca on ne moze rezati CD diskove vece od 702 Mb

Da li si probao opciju DAO/96?

Poslednja izmena:
@heinz: Pojasni molim te, znam za opciju al ne znam sta i kako...

DAO = Disk at once

Samo ako enejblujes overburn iz Advanced (Expert features) opcija u Neru i koristis ovaj mod mozes snimati >703 mb.

Poslednja izmena:
ma koristim ja disc-at-once, ukljucio sam sve...ma bre, ovaj je pomenuo DAOxyz pa me je zbunio, nero ekspres nisam u zivotu koristio.

gx-x je napisao(la):
ma koristim ja disc-at-once, ukljucio sam sve...ma bre, ovaj je pomenuo DAOxyz pa me je zbunio.

Ovaj ti kaže da probaš da staviš DAO/96 tamo gde si inače podesio DAO :) Probaj pa javi :trust:

Poslednja izmena:
ok, probacu mada sam sad u DVD fazonu, al daj recite mi sta tacno da probam, sta da ocekujem (koliko mega overburna ?) posto sam do sada rezao oko 715 bez problema (nije mi ni trebalo vise) ali imam jedan divix na 830mb, al to sumnjam da cu narezati :d

Vrh Dno