Šta je novo?

Best Buy 17" TFT monitor

ivo.r je napisao(la):
Osim te oznake na kutiji, tj. nalepnici piše Silver pa ispod Height. Pravo da ti tažem nemam pojma šta tačno znači. Eventualno zna neko od uvoznika/dilera.

Ono sto me interesuje sta taj ima a sta nema od ciste B pokolebalo me je sto mu je cena sad 375e a bila je oko 400
Pinsoft nema takvu oznaku a u sinteh-u nisu sigurni kakva je razlika
Ako neko ima ovaj sa ovim oznakama da li bi bio ljubazan da mi napise sta sve ima (podesavanja, prikljucci, moza nemoze da se okaci kao slika)
Bitno mi je da ima DVI a ostale stvari mi i nisu toliko bitne

ma ja misilm da su to isti monitori.

Koja je napisao(la):
Ono sto me interesuje sta taj ima a sta nema od ciste B pokolebalo me je sto mu je cena sad 375e a bila je oko 400
Pinsoft nema takvu oznaku a u sinteh-u nisu sigurni kakva je razlika
Ako neko ima ovaj sa ovim oznakama da li bi bio ljubazan da mi napise sta sve ima (podesavanja, prikljucci, moza nemoze da se okaci kao slika)
Bitno mi je da ima DVI a ostale stvari mi i nisu toliko bitne

Na monitoru u gornjem desnom uglu piše FLATRON 1730B. Isto piše i na kutiji.
Na nalepnici na kutiji piše LG1730BSNH, a mislim da na zanjoj strani monitora ima čak još jedno slovo u oznaci. Summa summarum, zvanična oznaka modela je 1730B. Ostalo opznačava boju i ko zna još šta. Što se razlike u ceni tiče, pitanje da li je VP ili MP ili dilerska, mada je bilo najava da će novi kontigent biti jeftiniji, mada ne znam da li baš toliko.

Monitor ima DVI (kabl ne ide uz njega) i može da se okači kao slika. Postoji i verzija sa USB hubom, ali ovaj moj to nije.

Bas tako, na to sam i mislio. Kako stoje stvari izgleda da ce jedan primerak tog monitora da zavrsi kod mene.

U ponedeljak kupujem :banana:
Hvala na info-u :wave:

Sada si mnogo srecan, jeeeeeeeeee :D
Samo se zezam jeeeeeee
Ljudi su ga nahvalili, a osim ako nije losiji od predhodnika onda je stvarno dobar nema sta.

Evo zvanicnih specifikacija L 1730- varijanti:

L 1730 B (analog D-Sub + Digital DVI)
L 1730 S (analog D-Sub)
L 1730 P (analog D-Sub + Digital DVI)

S varijanta nema digitlani ulaz, ima manji kontrast (450 vs 550) ali nesto veci opseg za brightness (300 vs 250) u odnosu na bracu. Ima jos nekih "sitnijih" razlika, imate ih u [specifications] sekciji. Sve u svemu, odlicno izgleda na papiru. :)

Dakle svi modeli serije 1730 imaju odziv od 12ms. :)
Fino.

andjelkoyu je napisao(la):
Evo zvanicnih specifikacija L 1730- varijanti:

L 1730 B (analog D-Sub + Digital DVI)
L 1730 S (analog D-Sub)
L 1730 P (analog D-Sub + Digital DVI)
Ispravka za link L 1730 S a prica o contrast/brightness-u se odnosila na P model (sorry, greskom sam duplirao isti link za B i S modele a kucao sam na brzinu).

Poslednja izmena:
Koja je napisao(la):

Gde si uspeo da ga nadjes po toj ceni?

MD & Profy

Skoro sam uzeo Samsung 710N , pa me zanima kad igram neku igru jel treba da ga drzim u 1280x1024 kolko mu i pise na kutiji da je rezolucija. Pitam jel recimo u 1024 se javlja, kako da kazem preklapanje slike. Ekran malko zatreperi na nekim delovima k oda sporije menja frejm dok na straom crt-u to nisam imao.

imam taj monitor i nisam primetio ništa slično u igrama, ali svakako TFT treba držati u nativnoj rezoluciji (u našem slučaju 1280x1024)..

naročito zbog toga što je 1280/1024=5/4 a 1024/768=1280/960=4/3, tj. nisu iste proporcije slike.

Nije u pitanju odnos nego to sto TFT ekrani imaju tacno odredjen broj pixela
Matrica se sastoji od 1280 kolona i 1024 redova
Na 17" i 19" monitorima. Samo kada se koristi ta rezolucija graficka jedan svoj pixel iscrta na jednom pixelu ekrana.
u nizim rezolucijama, 5 pixela se crta na 6 pixela monitora pa se dobija da je jedan pixel dupliran, izgleda kao antialiasing.
Laicki jasno, nadam se :)

Cudno i meni sad sam igrao Doom3 jedno sat vremena i sve ok. Moguce da sam se istripovao, tesko mi da se naviknem, sitnije mi dosta. A i blestavije.

Sta je bre cudno, nikada do sada nisi igrao igice u 1280x1024, ja sve igice igram u 1600x1200

Zapravo da, uvek sam drzao svuda 1024x768.

pa, sta ti je onda cudno? Slika na TFT-u je kao i na CRT-u, mislim nisam te bas najbolje razumeo. Sta je sitnije, ako je ista rezolucija?

A, meni i dalje nije jasno...
Salim se, nema potrebe da objasnjavas.

Vrh Dno