Šta je novo?

Besplatno za firme

• Začetnik teme Začetnik teme gmlale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto nase firme nemaju velikih sredstava za izdvajanje za softver sem za os i par sitnica, molim clanove benchmarka da preporuce kako meni tako i drugima programe koji su provereno free za kancelarijsku upotrebu (mnogi su free za kucu ali ne za office)
Mislim da bi to za mnogo firme bilo interesantno (narocito male).
Ukoliko neko preporuci neki program neka da i neke karakteristike i manual, kao i lokaciju odakle se moze skinuti.

Lakše bi bilo da nam napišeš šta koristiš na poslu, da bi znali koje alternative da predlažemo... 😉

Mene konkretno zanima sta je upotrebljivo od besplatnih antivirusa i neka pristojna (naravno besplatna) varijanta total commander-a za pocetak

poz

Total Commander > xplorer²
Odličan program! Pitaj ZoNi-ja... 😉

Access za Open Office

Ima li mozda u novoj verziji open officea neka zamena za access, u verziji 1 nije bilo

probajte i turbo navigator kao zamenu za tc.
od besplatnih antivirusa ni jedan se ne moze legalno koristiti u firmama sem clamwin-a, tj. clamav-a
a u verziji 2 beta openoffice ima neku bazu podataka koja lici na access i ima forme i sminku....
mada je i u verziji 1 mogao da radi sa mysqlom ili postgresom bez ikakvih problema
e sad...ako pitas da li otvaraju access fajlove odgovor je ne.

Jel ima neki besplatan CAD/CAD za firme?

Blender? jel moze on?

A CAD? (makar samo da vuce linije i krugove, al da je free?)

Za CAD nema nista dovoljno dobro, koliko ja znam.
Najbolje sto sam nasao je QCAD, http://www.ribbonsoft.com/qcad.html , mada ni to nije nesto.Ima open source verzija, koju se lako kompajlira pod linux-om, a binarna verzija je demo.Kompajliranje na windows-u nisam probao.

Nazad
Vrh Dno