Šta je novo?

Besplatni wireless

shyhuuu

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2008
Poena
304
Interesuje me ima li u Beogradu besplatnog wirelessa, ali van kafica i hotela. Znam da u Hrvatskoj svi veci gradovi imaju besplatni wireless, naravno, male brzine ;)

Ej bre ovo je Srbija ovde se sve naplacuje i to debelo. Koliko znam da ima u Yrenjaninu a za Bg nisam cuo

Interesuje me ima li u Beogradu besplatnog wirelessa, ali van kafica i hotela.

Ortak i ja smo hvatali neki wireless sa Beograđanke, i kretao se od 500kbit do 8 MBita download, kako kad i dan danas mu radi taj wifi za dž. :d

ja sam hvatao neki signal kod autobuske za dz, mada protok nisam merio....

Koliko znam, ovo što shyhuuu pominje u BG ne postoji. Pored kafića, restorana i sl. postoji po neki izolovani hot spot (Telenor parkovi) sa besplatnim pristupom internetu ili neki privatni koji nije zaštićen (predpostavljam to sa Beograđanke), ali nešto na širem području - nema.

@PJ

iznenadio bi se samo kad bi znao koliko nisi u pravu :smash:

ima poprilicno mesta u gradu gde se moze uhvatiti otvoren wi-fi.

Crno Srce, mislim da me nisi razumeo. Ne postoji jedinstvena mreža i da znaš gde god je uhvatiš, imaš pristup mreži i internetu. Kao ovo u parkovima, kao u kafićima, kao šetačka zona u Zrenjaninu...
Nema mape pokrivenosti.

To što znam nekoliko lokacija gde mogu da uhvatim nezaštićen AP mi je savršeno beskorisno. Osim ako nisam baš na tim lokacijama, a i tada nisam siguran šta da očekuješ. Najčešći SSID na koji sam se povezivao je bio TPLINK (out of the box :roll: ) i na istom mestu sam nekada imao bolji, nekada lošiji signal. Ili ga jednostavno nije bilo (neko otišao na vikend, pa iščupao AP iz struje? :d)

Poslednjih pola godine koristim 3G, pa više "ne lovim" signal i nisam u toku.

Ako imaš neku korisnu info, slobodno je podeli sa ostalim članovima Foruma :)

Besplatni znači samo da neko drugi mora da ga sponzoriše i finansira. Tako nešto bi zaista mogao (kada bi hteo) grad Beograd, i verujem da ne bi bilo ni mnogo skupo. Da bi se pokrio centar cenim da ne bi trebalo više od 200-300 stotina AP-ova, i recimo oko 100mbit linka za početak, i čovek-dva za održavanje sistema. Koliko to može da košta? Sigurno sića za gradsku kasu, a dobilo bi se puno na promociji samog grada, a takođe i na "opismenjavanju" građana. Naravno, ograničilo bi se recimo 128kbit po konekciji jer suština nije da se skidaju filmovi nego da se omogući besplatan pristup internetu...

Ima li sluha u gradskoj kući za ovako nešto pitam se?

Poslednja izmena:
Besplatni znači samo da neko drugi mora da ga sponzoriše i finansira. Tako nešto bi zaista mogao (kada bi hteo) grad Beograd, i verujem da ne bi bilo ni mnogo skupo. Da bi se pokrio centar cenim da ne bi trebalo više od 200-300 stotina AP-ova, i recimo oko 100mbit linka za početak, i čovek-dva za održavanje sistema. Koliko to može da košta? Sigurno sića za gradsku kasu, a dobilo bi se puno na promociji samog grada, a takođe i na "opismenjavanju" građana. Naravno, ograničilo bi se recimo 128kbit po konekciji jer suština nije da se skidaju filmovi nego da se omogući besplatan pristup internetu...

Ima li sluha u gradskoj kući za ovako nešto pitam se?

u Somboru je bio (ne znam dal josh uvek ima) 32kbit for free. Ko uhvati signal mogao je da koristi net. E sad ce neko reci jbsh 32k net, al ja sam do pre 3 godine placao 32k wireless samo da ne bi bio na dial-up.
32k bash nije za p2p al me je i za to sluzio, za surf mi je bio dovoljan poshto sam bio navikao na dial up koji nije radio nishta bolje :type:
:wave:

Ako ne lazu na TV-u ceo studentski grad u BG je pokriven besplatnim wirelesom(tako sam cuo na nekoj televiziji)
Potvrdjujem za Zrenjanin,radi fantasticno u strogom centru(pesackoj zoni),BEOTEL je u pitanju.

Ima li neko informacije za NS mozda?

Nazad
Vrh Dno