Šta je novo?

Besplatni defragmenter

• Začetnik teme Stefan 93
  • Datum pokretanja
S

Stefan 93

Guest
Ćao ljudi, evo malo sam razgledao programe koje imam na svom kompu i reših da malo pobacam ove crackovane, tako da se ne čudite ako opet nešto budem uskoro pitao.
Dakle trenutno imam PerfectDisk i uopšte nemam primedbi na njega sem što je ogroman, barem u odnosu na ove besplatne. Dobro, znam da je to zbog raznih bitnih stvari, mada pre bih rekao da je slučaj isti kao i sa Neroom, pretrpali su previše nepotrebnih stvari i u njega i u ove druge poznatije, ali u svakom slučaju nebitno...
Dakle, evo nađoh ja nekoliko solidnih, da ne bude da samo postavljam pitanje, a mrzi me da barem malo potražim: Quicksys DiskDefrag, Iobitsmartdefrag, Auslogics Disk Defrag
Koji je od ovih najbolji? I da li postoji neki koji može da obradi i MFT Zone i da li je to uopšte toliko bitno?
Potpuno mi je nebitno opcija da može pojedinačne fajlove i tako to da odradi, kad pustim to naravno da ću pustiti sve odjednom.
Znam da postoji i onaj Defraggler, neko vreme sam ga i koristio, ali nekako mi ne deluje sasvim dobro, ili možda da?

Ja s vremena na vreme koristim Defraggler, za sada nemam zamerki.

a sta hvali widosowom, u cemu je on losiji koje ima nedostatke?

Poslednja izmena:
ne kaze se hvali nego fali.

da, stvarno, ima li uopste neke vajde od defragmentovanja? ja nisam primetio nikakva poboljsanja u radu posle defragmentacije...

Jedni kazu da ima, a drugi da nema... ja licno nisam primetio nikakvu razliku pre i posle defragmentacije.

JkDefrag, po statistikama jedan od najboljih free defragmentera vec nekoliko godina i veoma je jednostavan. Samo ga pokrenete i on krece defragmentaciju svih particija na kompjuteru.

Defragmentacija mozda nema mnogo smisla na hardovima gde su arhivski fajlovi (npr. muzika, filmovi i slicno) ali na sistemskim hardovima da, ali ne ocekujte ubrzanja tipa 100%. Defragmenteri sluze da fizicki poredjaju fajlove najblize logickom redosledu fajlova na vasem kompjuteru i tako sprece eventualno "stucanje" programa i OS.

Poslednja izmena:
Zaista ne vidim potrebu za posebnim programom

Windows 98SE Disk Defragmenter je meni bio super - na grafici je prikazivao svaki cluster.
XP Disk Defragmenter je s druge strane blagi uzas, ali to nije dovoljno da bih instalirao neku 3rd party aplikaciju :trust:

Kada su fajlovi fragmentovani, dolazi do usporenja u kopiranju i glava diska se više kreće da bi se neki fajl kopirao.

Recimo, kada je disk fragmentovan i pokušavaš da skineš DV materijal preko Firewire-a (25 megabita u sekundi), dešava se da povremno dropne neki frjem. Ako je disk "složen" onda nema dropovanja.

Svejedno koji prg koristiš za konačni efekat, razlikuje se interfejs.

Ja koristim ovaj što doalzi sa OS ili Defraggler koji ima opcij da defragmentuje samo pojedine fajlove.

Nazad
Vrh Dno