Šta je novo?

Besplatne MMO igre

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Sasvim slučajno sam naišao na ovaj sajt sa listom besplatnih MMO igara - www.freemmorpglist.com

Za oko mi je zapalo par igara za koje nisam čuo ranije: Armada Online koja dosta podseća na Space Rangers i Space Cowboys koji podseća na Descent. Upravo skidam armadu, pa ću javiti ako vredi nečemu...

armada je extra glupa, nije ni čudo što je besplatna igra :/

Igrao sam Space Cowboys 30 min i obrisao :)

armada online je extra i jos je u alfa fazi, verovatno joj nisi posvetio ni malo vremena.kad odrade celu mapu bice extra.

a Rappelz Epic3 i Voyage Century Online su ti vec ozbiljnije extra igre a besplatne su.

Igrao sam je jedno 45 minuta i poprilično je dosadna igra, deluje kao da je sve nabacano bez neke jasne ideje. Možda će biti drugačije kad je završe, ali mi sada izgleda baš onako kako sam napisao.

Nisu sve igre besplatne. Mene su recimo zainteresovale dve: Freestyle Street Basketball i PlanetSide i obe se placaju. Doduse kod prve postoji trial, koji otkljucava samo deo igre.

Kakva li je ova Cabal (sto je na novom Digital!u)? Igra li je ko?

Ova igra deluje obećavajuće - www.navyfield.com

Simulacija pomorskih bitki iz Drugog Svetskog rata. Možete da birate jednu od strana u ratu i da krenete u boj.

Navy Field is a massively multi-player online game based upon actual WWII naval battles. We have created graphically engineered models of actual WWII ships, weapons, aircraft, and munitions from Germany, the United States, U.K, and Japan to use in these battles. Players are asked to construct ships, add armament combinations, and position sailors to execute specific tasks. 95 different ships and 25 different types of sailors are available to play. System.

Prilozi

• foto_navyfield.jpg
    foto_navyfield.jpg
    117.4 KB · Pregleda: 168
Poslednja izmena:
Mozda se nekome svidi Silkroad isto je free http://www.silkroadonline.net/ igrao sam je jedno vreme nije tako losa cak je i grafika solidna. Odustao sam od igre zato sto si samo mogao da biras kineze :) al rekli su da treba izaci EU verzija igre. Vidim ima vec tema o igri pa ako se nekome svidi nek pogleda...

Ova igra deluje obećavajuće - www.navyfield.com

Simulacija pomorskih bitki iz Drugog Svetskog rata. Možete da birate jednu od strana u ratu i da krenete u boj.

Navy Field je odlična igra.
Igram je već skoro godinu dana. Baš me zanima da li je još neko sa foruma igra. Ko se pali malo na brodove iz perioda I-II svetski rat ima da se oduševi.

Mozda se nekome svidi Silkroad isto je free http://www.silkroadonline.net/ igrao sam je jedno vreme nije tako losa cak je i grafika solidna. Odustao sam od igre zato sto si samo mogao da biras kineze :) al rekli su da treba izaci EU verzija igre. Vidim ima vec tema o igri pa ako se nekome svidi nek pogleda...

Silkroad je dobar primer besplatne MMORPG igre koju su totalno razvalili gličeri, hakeri i botovi. Što je najgore, sve besplatne MMORPG igre su takve ili brzo idu ka tome. Sve i kad se hakeri i botovi banuju, brzo se vrate opet. Diveloperi ne zarađuju puno na F2P igrama, tako da su igrači uglavnom prepušteni sami sebi i nema ni približno dovoljno game mastera. Igre sa pretplatom donose mnogo više para, pa i kompanije mnogo više brinu za njih i podrška je bolja. A podrška kod MMO-a ti je polovina svega.

Ima možda svega par izuzetaka od ovog pravila. Guild Wars, kod koga se plaća sama igra, ali ne i pretplata, je vrlo dobro podržana igra za koju imam puno respekta iako je ne igram, nedostaju mi neke stvari kod nje.

RF Online koji ja igram je ranije bila klasična F2P igra gde su botovi trčali svuda okolo i hakeri rejpovali koga su stigli. Onda su diveloperi igre kaširali distributera, preuzeli stvar u svoje ruke i sada botova nema nigde na vidiku, hakeri se IP banuju svakodnevno i GM je uvek tu da ti pomogne, ali je zato i mehanika igre sasvim promenjena da tera ljude da troše novac u keš šopu jer bez njega je sada jako teško igrati.

Ja sam sve igre sa te i slicnih listi vec probao i mogu ga vam reci da je vecina igara cisto smetje. Ako zelite klasicno MMO iskustvo (WoW, WAR, LoTRO) ja vam preporucujem Runes of Magic. Perfect World je lestvicu nize, ima za nijansu bolju grafiku ali pada na sadrzaju i overall atmosferi. Razni Silkroadi, Rappelzi, Hero Online-i, LastChaosi nisu loshe igre ali su znacajno nekvalitetnije od RoM-a i PF-a. Silkroad zaobidjite (nikakav community, vecina igra s botovima...). Requiem: Bloodymare je interesantan jer je u pitanju horror MMO i tu je negde izmedju ove dve grupe igara.

Shto se tice room based (F/T)PS-ova tu postoji veliki problem sa hackerima kao i sa cinjenicom da vam treba cash da budete competitivni (Air Rivals, Gunz, S4League, Exteel, Soldier Front, War Rock, Combat Arms). Inace, vec pomenuti Space Cowboys vishe ne postoji i sada se ta igra zove Air Rivals. Nijednu od igara sa spiska vam ne preporucujem (cuvajte zdravlje i igrajte BF/CS u LANu :)). Posebno zaobidjite Exteel. Na odrzavanju te igre NCsoft je zaposlio simpanze.

Ako vam nije bitno da je igra FPS BF/CS like shooter, dopada vam se sistem soba, ne zelite da placate igru onda postoji samo jedno resenje: Savage 2. Topla preporuka.

Shto se tice Cabal-a, ja ne razumem shta ljudi vide u toj igri. To je za anime zaludjenike.

Takodje zaobidjite: Atlantica Online, Dekaron, FlyFF...

Edit:

Zaboravi da pomenem RF Online (morbius to the rescue :)).

@morbius: Ako mislish da je Silkroad dobar, probaj RoM Open Betu.

Poslednja izmena:
Navy Field je odlična igra.
Igram je već skoro godinu dana. Baš me zanima da li je još neko sa foruma igra. Ko se pali malo na brodove iz perioda I-II svetski rat ima da se oduševi.

Meni deluje primamljivo, mnogo volim preiod 2 svetskog rata. Jel moze nesto vise o igrici posto je vec duze vreme igras? Veceras je mozda probam, svaki info je dobrodosao.

Razmisljam se da pocnem neku od ovih igara, s obzirom da dosta radim nocnu smenu i nemam uglavno sta da radim...

Pogledao sam malo Anarchy Online i Requiem, obe izgledaju dobro!
Sad sta bi ste vi vise preporucili?

Koji MMO u buducnosti preporucujete? Vise bi igrao neki SF nego tematika WOW-a i tome slicno.

Guild Wars 2 , bice F2P i Star Wars : The Old Republic (radi ga BIOWARE = epicness zasiguran :D )

Od ovih koji uskoro izlaze , AION (izlazi za 4 nedelje) .

Koji MMO u buducnosti preporucujete? Vise bi igrao neki SF nego tematika WOW-a i tome slicno.

Star Wars The Old Republic definitivno. Mislim da će taj MMO biti zaista ono što će navesti ljude da batale WOW i slične klonirane igre. Do sada niko nije uspeo da atmosferu RPG igara za jednog igrača prebaci u MMO, a ako bilo ko to može da uradi kvalitetno, to je onda Bioware. ;)

p.s. Na žalost, neće biti besplatan ;)

Poslednja izmena:
mada prema onome sto najavljuju ni gw2 nece biti daleko od revolucionarnog mmoa ali slazem se da ce swtor pomeriti granice po pitanju interakcije sa npc likovima

NCsoft pravi igre bazirane na oprobanim idejama, nema kod njih ništa novo, već samo unapređeno. GW2 će, kao i AION sada, biti sasvim prosečna igra sa nadprosečnom grafikom i to bi bilo to. Iskreno sumnjam da će se posle WOWa pojaviti još neka igra koja će biti toliko globalno popularna.

Ne pravi NCsoft Guild Wars vec ArenaNet. NCsoft je samo distributer. Zato sam ja mislio da nista od GW posto ljudi iz NCsofta nisu pricali na tu temu niti ih interesuje. Njima je prioritet AION.

naaah,po onome sto su najavili igra ce urnisati, a s obzirom da je to Arena net sumnjam da ce failovati,gw1 je za njihovu prvu igru bio sve samo ne prosecna igra
a lista novih stvari koje planiraju da implementiraju je podugacka, tako da ocekujem svasta od te igre

sa druge strane, koliko god hvalili swtor engine, ono jedva gledam... stvarno ne mogu da svarim facijalne neanimacije. dok sa druge strane: full voiceover, swkotor nastavak i svi oni silni dijalozi po kojima ce navodno svaki character biti unikatan, me teraju da balavim :D

naaah,po onome sto su najavili igra ce urnisati, a s obzirom da je to Arena net sumnjam da ce failovati,gw1 je za njihovu prvu igru bio sve samo ne prosecna igra
a lista novih stvari koje planiraju da implementiraju je podugacka, tako da ocekujem svasta od te igre

sa druge strane, koliko god hvalili swtor engine, ono jedva gledam... stvarno ne mogu da svarim facijalne neanimacije. dok sa druge strane: full voiceover, swkotor nastavak i svi oni silni dijalozi po kojima ce navodno svaki character biti unikatan, me teraju da balavim :D

Ehh , igra je u pre-alpha fazi , sta si ocekivao ? Da izgleda na Crysis ?

Veruj mi , igra ce delovati , mnogo , mnogo bolje od ovoga .

nah,daleko od toga da sam ocekivao ista specijalno,ali neka granica mora postojati.... oni likovi izlgedaju kao wow characteri na steroidima

Igra izlazi za najmanje godinu dana - dve , o kakvoj ti granici pricas ? Ne rade na igri ni godinu dana .

Pogledaj kako je WoW izgledao u (PRE-) alpha fazi , a kako sada . . . I sami su negde rekli , da ce igra imati 30 - 40 % vise detalja kada bude gotova .

Cekajmo jos 6-7 meseci , da vidimo kako ce se oblikovati do tada , pa onda da izvlacimo zakljucke , a ne sada . Samo da ''pljujete'' nesto .

daleko do toga da pljujem, ne govorim o texturama i sl, nego o engineu i stilu ka kome idu, engine sigurno nece menjati, a i stil cisto sumnjam da ce se drasticno promeniti do izlaska jer su jos u ranoj fazi igre stavili do znanja kako zele da igra izgleda

Nije kriv Bioware sto je grafika takva kakva je. Kriv je Lucas i ona njegova debilna animirana serija. Nadam se da ce uskoro da se dozove pameti pa da vise ne moram da cutim i stidim se u drustvu kad neko opljune po Star Warsu (nekad bi takve pobijao argumentima a sad je dovoljno da pomenu Cartoon Network i Disney u istom kontekstu sa SW i ja jednostavno nemam cime da se branim :S:).

Nije kriv Bioware sto je grafika takva kakva je. Kriv je Lucas i ona njegova debilna animirana serija. Nadam se da ce uskoro da se dozove pameti pa da vise ne moram da cutim i stidim se u drustvu kad neko opljune po Star Warsu (nekad bi takve pobijao argumentima a sad je dovoljno da pomenu Cartoon Network i Disney u istom kontekstu sa SW i ja jednostavno nemam cime da se branim :S:).

To pljuvanje je krenulo jos od nove SW trilogije. Daklem, nista novo... :)

tacnije od epVI sa onim malim ruznim kepec medvedima....donekle utisak mi je popravila ep III

Nazad
Vrh Dno