Šta je novo?

Besplatan kvalitettan program za rootovanje Android telefona

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Dakle preporuka za pomenuti program

Ne ide to baš tako, uglavnom je to device dependent, u najboljem slučaju zajedničko za neku grupu telefona. Stoga, reci za koji telefon treba, ali najpre bih te uputio na forum.xda-developers.com, za manje-više sve bitne telefone imaš tamo uputstva.

Evo ga link na xda, ali je outdated, odnosno ne razvija se više (valjda)
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1153

U android development se nalazi sve što ti treba, mada ne bih se puno nadao jer ne koristi puno ljudi taj telefon.

Evo ga ovde lepo uputstvo za instalaciju cm7 roma, ne znam da li si ti to planirao ili samo da ga rutuješ, moja ti je preporuka da ga isprobaš. Inače ovo se radi koristeći oficijelni samsungov alat, odin, koriste ga svi za flešovanje drugih samsung telefona tako da nema potrebe da se plašiš za nešto, dokle god detaljno pratiš uputstvo. Ako ti se ne sviđa, možeš da flešuješ neki od zvaničnih romova, koje takođe možeš tamo da skineš.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1416190

Ako hoćeš samo da rutuješ telefon, najbolja ti je šansa neki od tih programa, mada im ne verujem ja 100%, ali tako sam i ja prvi put root-ovao moj sgs.

Hvala za linkove. Ne bih ubacivao custom rom već samo rootovao telefon. Inače uradio sma ažuriranje na android 2.2 tako da mi custtom s a2.3 i ne bi bila neka prednost plus ode garancija

Gde ti ode garancija? Dok god mozes da vratis sve na fabricko stanje garancija ti ne ide nikud, a razlika izmedju 2.2 i 2.3 je ogromna.

Sa naglaskom dokle god možeš a kad telefon zakuca i kad garancija bude bila neophodna baš tad se neće moći vratiti fabrički softver.

Ergo da se vratimo na preporuku za free aplikaciju za rootovanje telefona

Ako telefon zakuca da ne možeš da ga povratiš 99,99% su šanse da neće moći ni servis, tako da će staviti novu ploču, ili memoriju (šta god bude bilo) i flashovati najnoviji rom.

nebitno je ako je telefon uzet kao deo paketa

kakvog paketa? Tetsuo je u pravu, to ne mogu da otkriju. Samo plase ljude.

Ako moze da se povrati telefon iz mrtvih to mozes i ti, a ako ne moze, to ne mogu ni oni i to ti je cela prica... Svejedno ces ostvariti garanciju u bilo kom scenariju...

Ljudi ovde nije dominantna tema garancija nego rootovanje telefona zato hajde da s evratimo na tu priču

Sa naglaskom dokle god možeš a kad telefon zakuca i kad garancija bude bila neophodna baš tad se neće moći vratiti fabrički softver.

Ergo da se vratimo na preporuku za free aplikaciju za rootovanje telefona
AKo ne mozes da vratis na fabricki softver , servis nece ni moci da zna sta si ti radio tako da to rootovanjem se gubi garancija je samo urbana legenda.

Znam da nije tema ali stalno se ponavlja to da root=no garancija .. .sto nije tacno..

Poslednja izmena:
AKo ne mozes da vratis na fabricki softver , servis nece ni moci da zna sta si ti radio tako da to rootovanjem se gubi garancija je samo urbana legenda.

Znam da nije tema ali stalno se ponavlja to da root=no garancija .. .sto nije tacno..

Ali šta ako recimo reklamiram da mi mikrofon ne radi a rootovan mi je telefon, šta će se desiti ako u servisu vide?

Pa ti ga unrootuješ pre nego što ga odneseš na servis. Ili reinstaliraš softver i sve se vrati kao da je izašao iz fabrike.

Nije ništa strašno slobodno možeš da rutuješ telefon , tačnije tvoje pravo je da upravljaš svojim telefonom kako hoćeš ;)

Najlakši i najbolji program po meni SuperOneClick :)

http://shortfuse.org/

Znam ja da mogu da ga unrootujem ali kažu da mora i counter reset da se uradi. Onda se neko ubaci sa komentarom da se ne gubi rootovanjem garancija (ovo što kaže weasel) i unese se pometnja. Ima li neko sigurnu/potvrdjenu informaciju iz ovlašćenih servisa, gubi li se ili ne gubi?

Kakav kaunter? Cega kaunter? Ako ja uradim reinstalaciju fabrickog softvera mogu oni da broje sta god hoce.
Ja mislim da vama nekima nije bas najjasnije sta root predstavlja. Root ne ostavlja nikakve tragove na hardveru ili bilo cemu, to je cisto softverska stvar i kad uradis repair fabrickog roma vise nemas root. Druga prica je otkljucavanje bootloadera koja na primer kod Sony-ja povlaci gubitak garancije i serviseri mogu lako da provale da je to radjeno. Kod drugih proizvodjaca cak i bootloader moze da se vrati u fabricko stanje, a kod nekih je fabricki otkljucan.

Poslednja izmena:
Druga prica je otkljucavanje bootloadera koja na primer kod Sony-ja povlaci gubitak garancije i serviseri mogu lako da provale da je to radjeno.

Kod HTC-a je upravo tako i ako se uradi preko zvanicnog http://htcdev.com/ sajta oni dobijaju info da si uradio root, e sad, ja tek ulazim u tematiku pa me zanima isto kako da se uradi " root i unroot odn flash na htc evo 3d telefonu " ?

Kakav kaunter? Cega kaunter? Ako ja uradim reinstalaciju fabrickog softvera mogu oni da broje sta god hoce.
Ja mislim da vama nekima nije bas najjasnije sta root predstavlja. Root ne ostavlja nikakve tragove na hardveru ili bilo cemu, to je cisto softverska stvar i kad uradis repair fabrickog roma vise nemas root. Druga prica je otkljucavanje bootloadera koja na primer kod Sony-ja povlaci gubitak garancije i serviseri mogu lako da provale da je to radjeno. Kod drugih proizvodjaca cak i bootloader moze da se vrati u fabricko stanje, a kod nekih je fabricki otkljucan.

Ti sad imaš druge informacije u odnosu na one koje sam pokupio na forumu. Ja sam ukapirao da u telefonu ostaje koliko si puta ubacivao custom rom i da to može da se resetuje na nulu preko nekog kabla.
Ja sam recimo i dalje na telenorovom stock romu ali sam radio root jer sam morao da ga otključam da bih ubacio mts karticu. Nisam toliko u materiji pa se pogubim kad vidim ovoliko informacija :)

Ne nego Canis Lupis ne zna za Samsung telefone da postoji counter svaki put kada fleshujes telefon povecava se za jedan... To im je kao jos jedna zastita da mogu da vide iako stavis fabricki softver, skines root i sve ostalo da bude kao iz prodavnice... Ali onda na scenu stupa usb jig kabel ili sad je mislim chainfire izbacio reset counter sa aplikacijom za ICS i to je to...

sto nas vraca na pocetak....ne mogu da provale :D

Ne nego Canis Lupis ne zna za Samsung telefone da postoji counter svaki put kada fleshujes telefon povecava se za jedan... To im je kao jos jedna zastita da mogu da vide iako stavis fabricki softver, skines root i sve ostalo da bude kao iz prodavnice... Ali onda na scenu stupa usb jig kabel ili sad je mislim chainfire izbacio reset counter sa aplikacijom za ICS i to je to...

Koliko znam to imaju samo sgs2 i noviji, stariji nemaju.

Ja sam bio ubedjen da to ima od S1? A eto i ostali nemaju tako da jos jedna briga manje, ne moraju da se cimaju sa reset countera...

Ti sad imaš druge informacije u odnosu na one koje sam pokupio na forumu. Ja sam ukapirao da u telefonu ostaje koliko si puta ubacivao custom rom i da to može da se resetuje na nulu preko nekog kabla.
Ja sam recimo i dalje na telenorovom stock romu ali sam radio root jer sam morao da ga otključam da bih ubacio mts karticu. Nisam toliko u materiji pa se pogubim kad vidim ovoliko informacija :)

E od ovoga gubiš garanciju. Ti si otključao telefon, a to nema veze sa androidom.

A moze neko meni da objasni konkretne koristi root-ovanja, posto me stalno prozivate? :) Osim toga da bi imao vise prostora za aplikacije sto nije lose, sta bi jos dobio, trenutno sa ADW launcherom mi WF radi sjajno, dosta brzo.. Koje su jos tu prednosti?

A moze neko meni da objasni konkretne koristi root-ovanja, posto me stalno prozivate? :) Osim toga da bi imao vise prostora za aplikacije sto nije lose, sta bi jos dobio, trenutno sa ADW launcherom mi WF radi sjajno, dosta brzo.. Koje su jos tu prednosti?

Neće niko tebi nešto da objašnjava i ubeđuje te , imaš na netu gomilu tema o tome ...

Koristiš računar ? Jel si administrator na njemu ? ;)

Reklame Borise, reklame :) a i da povecas slova na onom tvom homescreen-u :D

P. S. A i zaboravio sam krucijalnu stvar, da se resis sensa i ostalog bloat-a :D

Poslednja izmena:
Neće niko tebi nešto da objašnjava i ubeđuje te , imaš na netu gomilu tema o tome ...

Koristiš računar ? Jel si administrator na njemu ? ;)

Pa da ne bi jurio po netu, mislio sam da ima neki stvarno konkretan razlog, tipa bice ti 3 puta brzi telefon :)

Vrh Dno