AKo ne mozes da vratis na fabricki softver , servis nece ni moci da zna sta si ti radio tako da to rootovanjem se gubi garancija je samo urbana legenda.Sa naglaskom dokle god možeš a kad telefon zakuca i kad garancija bude bila neophodna baš tad se neće moći vratiti fabrički softver.
Ergo da se vratimo na preporuku za free aplikaciju za rootovanje telefona
AKo ne mozes da vratis na fabricki softver , servis nece ni moci da zna sta si ti radio tako da to rootovanjem se gubi garancija je samo urbana legenda.
Znam da nije tema ali stalno se ponavlja to da root=no garancija .. .sto nije tacno..
Druga prica je otkljucavanje bootloadera koja na primer kod Sony-ja povlaci gubitak garancije i serviseri mogu lako da provale da je to radjeno.
Kakav kaunter? Cega kaunter? Ako ja uradim reinstalaciju fabrickog softvera mogu oni da broje sta god hoce.
Ja mislim da vama nekima nije bas najjasnije sta root predstavlja. Root ne ostavlja nikakve tragove na hardveru ili bilo cemu, to je cisto softverska stvar i kad uradis repair fabrickog roma vise nemas root. Druga prica je otkljucavanje bootloadera koja na primer kod Sony-ja povlaci gubitak garancije i serviseri mogu lako da provale da je to radjeno. Kod drugih proizvodjaca cak i bootloader moze da se vrati u fabricko stanje, a kod nekih je fabricki otkljucan.
Ne nego Canis Lupis ne zna za Samsung telefone da postoji counter svaki put kada fleshujes telefon povecava se za jedan... To im je kao jos jedna zastita da mogu da vide iako stavis fabricki softver, skines root i sve ostalo da bude kao iz prodavnice... Ali onda na scenu stupa usb jig kabel ili sad je mislim chainfire izbacio reset counter sa aplikacijom za ICS i to je to...
Ti sad imaš druge informacije u odnosu na one koje sam pokupio na forumu. Ja sam ukapirao da u telefonu ostaje koliko si puta ubacivao custom rom i da to može da se resetuje na nulu preko nekog kabla.
Ja sam recimo i dalje na telenorovom stock romu ali sam radio root jer sam morao da ga otključam da bih ubacio mts karticu. Nisam toliko u materiji pa se pogubim kad vidim ovoliko informacija![]()
A moze neko meni da objasni konkretne koristi root-ovanja, posto me stalno prozivate?Osim toga da bi imao vise prostora za aplikacije sto nije lose, sta bi jos dobio, trenutno sa ADW launcherom mi WF radi sjajno, dosta brzo.. Koje su jos tu prednosti?
Neće niko tebi nešto da objašnjava i ubeđuje te , imaš na netu gomilu tema o tome ...
Koristiš računar ? Jel si administrator na njemu ?![]()
Pa da ne bi jurio po netu, mislio sam da ima neki stvarno konkretan razlog, tipa bice ti 3 puta brzi telefon![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari