Šta je novo?

Beotel Wifi, Yettel ili nesto trece

roksandiic

Poštovan
Učlanjen(a)
05.08.2020
Poena
60
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600 & Arctic Freezer 34 eSport
Matična ploča
Asrock B350 Pro4
RAM
Patriot Viper 2x8GB 3000MHz CL16
GPU
Msi GTX 1660 Super Ventus
Storage
A2000 250GB & 1TB HDD
PSU
CM MWE Gold V2 650W
Kućište
CM MB511
Pozdrav, imam problem s uvodjenjem interneta u stan, trebao sam da uvedem Mts vdsl ali ispostavilo se da je bakarna infrastrukutra u zgradi....duga prica.

E sad, imam 2-3 opcije, jedna od njih je SBB gde moram da placam 3400din mesecno za net i tv, tv koji uopste ne bih koristio.
Druga opcija mi je Beotel wifi, tu nisam pronasao mnogo informacija i nemam pojma kakav je internet, generalno da li je stabilan i da li je iole ispostovana ugovorena brzina u praksi.
Treca opcija je Yettel "neograniceni" internet koji je ogranicen na 500GB mesecno.
Ima li jos neka opcija a da net bude ili koaksijalni ili wifi i ima li neko da koristi Beotel wifi da kaze kakav je? Lokacija je Liman, Novi Sad.

Pozdrav, imam problem s uvodjenjem interneta u stan, trebao sam da uvedem Mts vdsl ali ispostavilo se da je bakarna infrastrukutra u zgradi....duga prica.

E sad, imam 2-3 opcije, jedna od njih je SBB gde moram da placam 3400din mesecno za net i tv, tv koji uopste ne bih koristio.
Druga opcija mi je Beotel wifi, tu nisam pronasao mnogo informacija i nemam pojma kakav je internet, generalno da li je stabilan i da li je iole ispostovana ugovorena brzina u praksi.
Treca opcija je Yettel "neograniceni" internet koji je ogranicen na 500GB mesecno.
Ima li jos neka opcija a da net bude ili koaksijalni ili wifi i ima li neko da koristi Beotel wifi da kaze kakav je? Lokacija je Liman, Novi Sad.
Beootel WIFI sam imao dok sam ziveo u centru Beograda pre ~8-9 godina. Bilo je stabilno, ali se secam da je u to vreme brzina paketa bila ~10 puta sporija u odnosu na ADSL pakete iste cene. Koliko se secam ni kad su bile oluje i snegovi nije bilo problema sa stabilnoscu signala.

^ Ma kakvi, prosla je optika kroz ulicu ali stanari izgleda nisu prihvatili da se uvede u zgradu, jutros cujem od montera Mts-a da su se neki zalili "da im optika narusava izgled zgrade" i zbog toga nisu dobili 51%, strasno....

Da li imam zakonsko pravo da raskinem ugovor s operaterom bez penala u nekom odredjenom roku, recimo 7-14 dana? Ako bih uzeo Beotel wifi samo da mogu da vidim kako radi.

Ja kad sam uzimao Beotel WIFI fora je bila da oni prvo provere na osnovu toga gde imaju repetitore da li uopste ima sanse da uhvatis signal, pa ako to prodje, onda imas bukvalno probni period na pocetku da vidis kako ti radi, ali nit se secam koliko nit znam da li je ostala ista politika.

SBB svakako preporuka naspram svih ostalih, pogotovo ako je FTTH dostupan.. I mislim da mozes samo internet posebno da uzmes na pravno lice, neka firmica, ili cak neka gazdinstva.. Mozes i da pitas koje su ti opcije za samo NET, bez dodatnih usluga.. Kakav beotel, to se ne poredi sa SBB..

Sad sam bio u Beotelu i rekli su mi da nemam mogucnosti s obzirom da sam na trecem spratu, zgrada ima desetak, bilo bi daleko da se vuce kabl do stana. Druga stvari sto sam okruzen drugim visokim zgradama..
Zvao sam jutros sbb rekli su za privatno lice da nema zasebnog neta, e sad za pravna moram proveriti.

A koje probleme imas sa ADSL-om? Jel bi mogao eventualno da ih zamolis da ti ogranice brzinu na neku manju od najmanjeg paketa? Ja sam tako radio u poslednjem stanu u Beogradu dok se nije sprovela optika do stana. Najsporiji paket je bio 20mb/s ali smo ga ogranicili na 10mb/s. Nakon nekog vremena krenulo je ponovo da bude nestabilno pa sam kupio bio Netgear D6400 ruter sa integrisanim ADSL2+ modemom pa je to resilo stvar dok se nisam odselio odatle.

Sto se yettel neogranicenog neta tice, u jednom stanu sam imao i to, samo sto je u to vreme limit bio 100GB. Secam se da kad se potrosilo 100GB da je net bio neupotrebljiv koliko je bio spor(valjda 64 kb/s, web strane nisu htele da se ucitaju cele). Mozda je sad drugacije.

Mislim, ne znam, bolje se pomiri sa tim da ces placati SBB malo skuplje ali ces bar imati kvalitetnu uslugu. Mozda nekad budes kupio TV.

Nije problem brzina uopste, podstanar sam, uselo sam se juce u stan. Danas sam trebao uvesti mts vdsl medjutim kada su monteri dosli videli su da nema signala na paricama uopste (ili nesto slicno zaista se ne razumem toliko u signale). Stan je renoviran pre nekoliko godina, a vlasnica uopste nije koristila ni fiksi ni net, odnosno nisu korisceni od tada do dan danas. Po recima montera neko je pri renoviranju premestao prikljucke fiksni (rj11) i pri tom premestanju nesto gadno zeznuo, da li nije spojio kablove kako treba ili ih nije spojio uopste ili nesto trece...
Elem, kazu da bi mogli da otklone problem kada bi dosli do mesta gde je originalno bio prikljucak za telefon, medjutim...neka intelektualna gromada se setila da uz zid gde je bio prikljucak stavi ogroman ugradni orman, na kom nije makar probusena rupa kojom bi se doslo do prikljucka... eto to je generalno problem koji imam i to je onaj "duga prica" deo iz prvog posta. Da stvar bude jos gora, nista se od ovoga ne bi desilo da su stanari makar prihvatili uvodjenje optike u zgradu, ali eto nisu hteli da im ista "narusava izgled"...

Edit: Da, shvatam polako da mi je SBB jedina opcija, samo da nisu i koaksijalni cackali..

Uključi wifi na telefonu, pogledaj da li hvataš neki komšijski wi-fi, onda pitaj komšiju za pass uz zamenu za pola računa. Kod mene u zgradi par njih, stan do stana tako rade.

To je i meni palo na pemet, makar priveremeno da delim s nekim dok se ne snadjem.
Probao sam danas bas do prvog komsije da odem ali u skladu sa svim desavanjima ispao sam baksuz jer je u pitanju stariji covek, objasniti njemu da mi ne radi net i da bih se ja povezao kod njega u zamenu za pola racuna nije proslo bas sjajno. Dalje nisam imao ni volje da idem nego sam zvao SBB i porucio duo paket, time bi trebalo sve biti reseno ukoliko je koalsijalni u stanu i dalje ziv..

Ako nije ziv,sprovesce ti oni nov iz ormarica u hodniku,a ti ga onda sakrij kanaletama.

To je i meni palo na pemet, makar priveremeno da delim s nekim dok se ne snadjem.
Probao sam danas bas do prvog komsije da odem ali u skladu sa svim desavanjima ispao sam baksuz jer je u pitanju stariji covek, objasniti njemu da mi ne radi net i da bih se ja povezao kod njega u zamenu za pola racuna nije proslo bas sjajno. Dalje nisam imao ni volje da idem nego sam zvao SBB i porucio duo paket, time bi trebalo sve biti reseno ukoliko je koalsijalni u stanu i dalje ziv..
Требао си да овде нађеш аквизитера за попуст за SBB.

I jesam, dobih 10 meseci za dinar. Net i tv rade super.

Hvala svima na pomoci i pazite gde postavljate ormane. :D

jebi ga nismo svi komsije dobre kakve bi bile,

u mom slucaju da sam ja taj stanar dozvolio bi ti logicno po pola samo udjes u ruter i limitujes obojicu da ne smetaju jedan drugome i cao ako imam 100 tebi 50 meni 50 i cao milina brate, nazalost komsije su uzasne

Nazad
Vrh Dno