Šta je novo?

Beotel vs Verat ADSL?

xxxander

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2004
Poena
319
Eto i ja docekah da se oslobodim dvojnika i da se docepam tog cuda zvanog adsl...
E sad kod koga... Suzio sam izbor na Beotel i Verat (Sezam, ciji sam dial-up korisnik sam eliminisao iz principa, zbog zavlacenja korisnika koje praktikuju od samog pocetka, a i zbog cene).
Nameravam da za pocetak uzmem 256, ali interesuje me recimo, kako je moguce da je tolika razlika u ceni 512 izmedju Verata i Beotela (2450 naspram 3800din), ali i ostalih provajdera (koliko sam video 512 se krece u rasponima 3300 - 3800)? Da li Verat uopste realno moze da pruzi "istu" uslugu toliko jeftinije ili je u pitanju klasicno navlacenje korisnika?
Sad, tu ima i drugih stvari - kod Beotela se ne placa setup, kod Verata je 2000 + modem, Verat je navodno u nekim fazama vlasnickih transformacija...

Znaci ako neko ima savet u vezi izbora provajdera, dobrodosao je. Pretpostavljam da je ranije verovatno vec bilo istih ili slicnih tema, ali kapiram da se mozda nesto i promenilo u medjuvremenu.
Hvala

Ja bih se na tvom mestu odlucio za Verat, kao sto i jesam, obzirom da sam trenutno na njihovom 512k paketu. Cisto zbog cene, bez obzira na tih 2k otvaranje naloga + modem od cirka 40 evra.

Hvala.
Citam na temi "adsl blokira :( - pomagajte !" o problemima mahom korisnika Beotela i Sezama a vezanim za zaglupljivanje konekcije... Da li se to desava i tebi na Veratu? I uopste, kakvo je iskustvo korisnika ostalih provajdera, adsl malo gubi smisao ako ne mozes da ostavis komp da nesto skida preko noci?

naravno da se desava i meni - nekad se ponovo konektuje odmah, nekad posle par minuta, redje posle desetak. par puta se desilo da ga jednostavno ne sljaka po pola sata, ali nikad duze od toga, barem za sada.

sto se tice problema sa skidanjem stvari, ako ti software podrzava nastavljanje download-a automatski po uspostavljanju veze onda samo das redial 1000 i pauzu od minut i nema sanse da ti se ne skine to sto hoces. mada ako je u pitanju p2p, razocaraces se kad budes video koliko ljudi po svetu imaju limitiran protok.

btw, potpisi ugovor sto pre, bilo sa kim, jer se ceka u proseku mesec dana da ti sve zavrse.

i nemoj da se brines za kvalitet veze -- u svakom slucaju je x puta bolje od dial-upa ;-)

delacroix je napisao(la):
Stvarno se cheka mesec dana? Kod svih provajdera?
Zavisi od centrale (uglavnom), malo manje od provajdera...ako je centrala "osposobljena", ide od 8 dana do 3 nedelje....sto se provajdera tice, u ovom "drugom naletu" sezam je bio ubedljivo poslednji, ali sada su se valjda stvari normalizovale, tako da je verovatno kod svih manje-vise isto...

xxxander je napisao(la):
...kod Verata je 2000 + modem...
Nemoj da te ovo obeshrabri ako vec malo naginjes ka Veratu...2 soma k'o 2 soma - ionako ih jednom dajes...a sto se modema tice, ne znam kako je kod drugih provajdera (pretpostavljam ne mnogo drugacije), ali kod Sezama se dobija neko djubre od modema, koje cu svakako menjati, odnosno kupiti svoj... Sto se tice onog "kako sve ovo radi", pa video si da je Beotel imao malo vise problema...Sezam je doooobro stucao tri dana (u pitanju su bile samo dve-tri centrale), ali sada kada se to sredilo, meni na Zvezdari radi bolje nego pre ova tri dana...a i po umiranju teme "adsl blokira - pomagajte", mozes videti da su stvari ocigledno "legle" i kod drugih provajdera i da (bar ovih dana, pu-pu da ga ne ureknem :) ) nema vecih problema sa adsl-om...

Ja sam na beotelu i mogu da kazem da radi ok za sada,ponekada nocu ne mogu da se ulogujem (valjda im pukne baza) pa ne mozes celu noc da se ulogujes,cekas do jutra posto genijalci nemaju tehnicku podrsku nocu ,) Mada ranije dok sam bio na dial-upu koristio sam verat bilo je isto, tako da ......

mabys je napisao(la):
ponekada nocu ne mogu da se ulogujem (valjda im pukne baza) pa ne mozes celu noc da se ulogujes

Hvala svima.

Nesto bas nisam ubedjen da im to "puca baza" nocu, pre ce biti da bas i ne vole one koji bi da iskoriste to sto su platili...

Ja sam na Beotelu i meni ne puca veza po 10 dana i kad pukne to je na par minuta
sto govori da nije do beotela vec do verovatno do centrala ili do uredjaja koje ljudi imaju...

Nazad
Vrh Dno