Šta je novo?

Beotel VS PTT

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Elem, posto se opet razmisljam da se vratim na ADSL (SBB postao nepovoljan😡) trebaju mi 2 odgovora.

Kako se ponasaju Beotel i PTT sto se tice tehnicke podrske (nadam se bolje od Telekonja) i da li za Beotel studentsku akciju treba da student bude prijavljen na tu adresu (stara fora sa Telekomom, nadjem burazera pa da ide on da potpise na moj broj, ako je ovo uopste moguce)?

Ako ne odo na PTT, nisu uopste skupi

ptt kao da nema tehnicku podrsku... ali realno meni uopste nisu trebali...

Ja iz principa ne bih isao na ptt. Drzavni pilicari. A na teh. sluzbu zaboravi. Nikad nikom nisu pomogli.

ja sam kod beotela od februara prosle godine i ne mogu da kazem da sam imao nekih vecih problema sa njihovim adsl kao ni sa podrskom,zvao sam ih par puta i uvek su mi pomogli da resim problem bez mnogo cekanja trenutno je kod beotela i ona akcija na uplacenih 3 meseca dobijas jos toliko isto tako i ako uplatis 6 meseci dobijas jos 6 znaci paket 1.5mb te kosta prosecno 750 din mesecno mislim da jeftinije nema nigde osim sto moras odjednom da iskesiras 4500 ili 9000 zavisno za sta se odlucis ugovor je na 6 meseci.

Elem, posto se opet razmisljam da se vratim na ADSL (SBB postao nepovoljan😡) trebaju mi 2 odgovora.

da li za Beotel studentsku akciju treba da student bude prijavljen na tu adresu (stara fora sa Telekomom, nadjem burazera pa da ide on da potpise na moj broj, ako je ovo uopste moguce)?

Ljudi da li neko zna odgovor na ovo?

Pre nije moralo, vecina studenata koji nisu iz Bg se ne prijave na adresu gde stanuju, mislim da im je bitno samo da si student. A za akciju 3+3 i 6+6 ne postoje nikakvi uslovi.

Ja bih ti preporucio da uzmes PTT, koristio sam Beotel vise od 3 godine i nikome ih ne bih preporucio!
Bilo je vise perioda od nedelju-dve-mesec dana kada internet jedva radi\puca\baguje, a lik iz tehnicke podrske te laze kako njima sve izgleda ok, da sam ja prvi koji javlja za problem (a forumi puni slicnih zalbi, imas cak i teme na benchu)...

Uglavnom, zaobici Beotel u sirokom luku.

Ptt nema ni forum. Tako da nemas gde ni da se zalis.

kod beotela ugovor je na 18 meseci a u tih 18 meseci racunaju se samo full placeni meseci ne i meseci koje ''dobijes''gratis...

PTT u svakom slucaju, beotel zaobidji u sirokom luku.
Ali, SBB ti nepovoljan ??

PTT u svakom slucaju, beotel zaobidji u sirokom luku.
Ali, SBB ti nepovoljan ??

Pogledaj gore u anketi. Bez vezivanja, bez dodatnih troškova, znači "SAMO" net. Da li ti je sad jasno zašto je nepovoljan? Plus će mi trebati jači upload možda u budućnosti, time mi se trošak dodatno povećava na SBB, a i dalje nije ni blizu ovoj ponudi koju sam naveo

PTT je ozbiljna firma njima ne treba forum 😀 xaxaxxa, nema greske...

Ljubav prema ptt-u mozes slobodno da preusmeris na telekom, posto za dobro funkcionisanje (konkretno kod tebe, ako si vec toliko zadovoljan sa netom) adsl-a je iskljucivo zaduzena sluzba za odrzavanje portova i parica koja otklanja sve tehnicke probleme na terenu (koja je u ingerenciji telekoma jer je on vlasnik infrastrukture). Tako da znas, ptt-ovi inzenjeri nista ne mogu da pomognu ni da odmognu vec samo da prime platu svakog prvog u mesecu od nase pretplate.

Ljubav prema ptt-u mozes slobodno da preusmeris na telekom, posto za dobro funkcionisanje (konkretno kod tebe, ako si vec toliko zadovoljan sa netom) adsl-a je iskljucivo zaduzena sluzba za odrzavanje portova i parica koja otklanja sve tehnicke probleme na terenu (koja je u ingerenciji telekoma jer je on vlasnik infrastrukture). Tako da znas, ptt-ovi inzenjeri nista ne mogu da pomognu ni da odmognu vec samo da prime platu svakog prvog u mesecu od nase pretplate.

Ahaha pa koji je djavo sa tobom, odakle si ti zakljucio da ja volim PTT, sta je tebi nesto nije uredu sa tobom i kakve ja imam veze sa ADSL-om ja sam od 2003 na kablovskom internetu, kakav crni adsl ili PTT, TS, Beotel, Orion Sezam i ne znam ti ja sta vise, mora da ti je nesto bas lose kad si povezao mene sa PTT ili cak ADSLom, gde sam ja to i rekao da volim PTT ili bilo koji ISP, procitaj sta je pisalo u postu iznad onog sto si citirao moj pa onda procitaj lepo ali sa razumevanjem taj sto si citirao pa jer ti vidis covece da se ja "podsmevam" i PTT.
Lose shvatas sta sma napisao ja se rugam i zezam ih da su "ozbiljna firma" i da im zato ne treba forum a ti uzeo da ja volim ili kako ti kazes "ljubav" prema PTT-u i TS, ne volim nijedne ni druge nikada ih nisam ni koristio ali dobro bar si pokazao da ne shvatas ta sam napisao.... hahaha e svasta cu ja ovde procitati od nekih
I dalje mislim da si se zezao sa ovim sto si napisao stvarno ne mogu da verujem da si stvarno pomislio tako nesto pa jel ti vidis smile-ja i moj podsmeh ozbiljnosti PTT(xaxaxaxa, nema greske)?????
U bre strasno koliko ljudi ne kontaju mada znam da je kasno vec 24:00
idi spavaj 😀 (opet sala, da ne pomislis da ti to sad ozbiljno kazem, kad moram sve da objasnjavam....)

Ahaha pa koji je djavo sa tobom, odakle si ti zakljucio da ja volim PTT, sta je tebi nesto nije uredu sa tobom i kakve ja imam veze sa ADSL-om ja sam od 2003 na kablovskom internetu, kakav crni adsl ili PTT, TS, Beotel, Orion Sezam i ne znam ti ja sta vise, mora da ti je nesto bas lose kad si povezao mene sa PTT ili cak ADSLom, gde sam ja to i rekao da volim PTT ili bilo koji ISP, procitaj sta je pisalo u postu iznad onog sto si citirao moj pa onda procitaj lepo ali sa razumevanjem taj sto si citirao pa jer ti vidis covece da se ja "podsmevam" i PTT.
Lose shvatas sta sma napisao ja se rugam i zezam ih da su "ozbiljna firma" i da im zato ne treba forum a ti uzeo da ja volim ili kako ti kazes "ljubav" prema PTT-u i TS, ne volim nijedne ni druge nikada ih nisam ni koristio ali dobro bar si pokazao da ne shvatas ta sam napisao.... hahaha e svasta cu ja ovde procitati od nekih
I dalje mislim da si se zezao sa ovim sto si napisao stvarno ne mogu da verujem da si stvarno pomislio tako nesto pa jel ti vidis smile-ja i moj podsmeh ozbiljnosti PTT(xaxaxaxa, nema greske)?????
U bre strasno koliko ljudi ne kontaju mada znam da je kasno vec 24:00
idi spavaj 😀 (opet sala, da ne pomislis da ti to sad ozbiljno kazem, kad moram sve da objasnjavam....)

Ok. Nisam trebao tebi to da uputim. Ali sto sam rekao, to stoji. Istina ziva. Tako da, neka to bude poruka za buduce ljubitelje telekoma i ptt-a, ok ? A evo i ja cu na spavanje 🙂

Ugovor sa Beotelom se potpisuje na 6 meseci, u slucaju raskida pre placaju se penali 5000 din. I nigde se ne spominje 6 meseci nakon akcije i sl. vec samo pise 6 meseci.

Vojine danas sam u futuri dobio info iz prve ruke ima ove info i u drugoj temi 6 ali placenih meseci ako uzmes akciju 3+3 nakon toga da bi ispunio ugovor moras da platis jos 3 meseca po norm ceni!

Ne znam sta su ti tamo rekli, cesto znaju da budu pogubljeni, ali izvod iz ugovora je potpuno jasan. 6 meseci od datuma potpisivanja, bez ikakvih uslova.

3. TRAJANJE i VAŽNOST UGOVORA
Ugovor se zaključuje na određeno vreme u trajanju od 6 (šest) meseci. Ukoliko do isteka roka nijedna ugovorna strana izričito ne izjavi da ne želi dalju saradnju, smatraće se
da je Ugovor produžen, na neodređeno vreme.
Ukoliko korisnik želi da raskine Ugovor pre isteka ovog roka, bez obzira na razlog, dužan je da BeotelNetu na ime obeštećenja uplati iznos od 5.000,00 din u roku od 7 dana od
isteka poslednje pretplate, pod pretnjom prinudnog izvršenja.
Ponovno potpisivanje ugovora, uslovljeno je izmirivanjem svih dugovanja nastalih po prethodnim ugovorima.

Gde bre ti zivis Vojine ...ovo je zemlja srbija ,kad hoce da te *ebu ima da te *ebu....skoro je bila tema da lik nije mogao da vrati opremu zato sto nije imao disk sa instalacijom za njihov shugavi modem,i nije mogao sam da nareze vec da kupi od njih 😛 ...tako da pored toga sto tu nista ne pise.... ipak je bolje i mnogo sigurnije da njih pitas za tacnu informaciju.... a ovo mi je potvrdio i batica koji planira da se prebaci sa telekoma kod njih ...

Ako u ugovoru stoji da je obaveza 6 meseci, onda mogu samo pricom da probaju da nahvataju lakoverne, ako ti odlucis da raskines ugovor moraju da to ucine ili pravac inspekcija. Nismo bas toliki divlji zapad.
Takodje u ugovoru svakog operatera stoji da se oprema mora vratiti u komplet stanju, a u beotelovom konkretno stoji i cenovnik za pojedinacne delove, npr. ako ne vratis ruter placas 1500, cd 100, kablove po 150 itd.
Sve sto se usmeno kaze nema nikakvu vrednost, doduse uglavnom usmeno ulepsavaju, pa ti onda provalis da u ugovoru nije bas tako, ali ne vidim zasto bi sebi pravili stetu pricajuci pricu goru po njih, jedino neinformisanost radnika. Inace imas da skines komplet ugovor na njihovom sajtu.

ma ok samo me sada interesuje sta si od opreme dobio dok sam ja bio korisnik jednokratno su mi trazili 1000 ili 1200 din dodatno za wlan ili 4portni ruter...

Jednoportni ruter, za wlan i 4port se doplacuje oko 1500, zavisi od paketa ( za njih je naknada 4000 ako se ne vrati), sto je svakako suludo, kupio sam w. ruter sam za 1000 polovan, i ostace meni, a njihov 1port stavio u fioku.

pa i tu je zabelezen pomak... kad se setim samo mog shugavog modema 😀 mozda nekad i wlan bude standard kao kod telekoma 😀

Moja preporuka je Beotel, njihov sam korisnik duže od godinu dana ( prijavio se kad je bila akcija 6+6 i sad opet uplatio 9k dinara za 6+6) i nikad nisam imao problema ni zbog skidanja a skidam mnogo niti bilo čega drugog...

kod beotela ugovor je na 18 meseci a u tih 18 meseci racunaju se samo full placeni meseci ne i meseci koje ''dobijes''gratis...

Pogledao sam njihov ugovor na internetu. Pise u trajanju od 12 meseci. Nigde se nista dodatno ne pominje. Da li su se kod nekoga pozvali na rok od 18 meseci?

Prilog isacak dela ugovora.

Prilozi

• beotelugovor.jpg
    beotelugovor.jpg
    17.4 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
pre 20-tak dana moj prijatelj je sklopio ugovor sa beotelom za akciju 3+3 i ugovor mu je na 6 meseci a na sajtu je stajao primerak ugovora u kome je pisalo da je ugovorna obaveza 18 meseci pa vi sad vidite na koliko se stvarno zakljucuje ugovor,a trenutno zaista stoji na sajtu da je obaveza 12 meseci sto izgleda kod njih ne mora da znaci da ce to i da pise u ugovoru (jer je jos jedan prijatelj pre 2-3 meseca dobio ugovor gde pise da je obaveza 6 meseci a na sajtu i tad bilo 18 meseci).
Ja imam ugovor od pre godinu dana gde pise da mi je ugovorna obaveza 3 mesecne uplate.

pre 20-tak dana moj prijatelj je sklopio ugovor sa beotelom za akciju 3+3 i ugovor mu je na 6 meseci a na sajtu je stajao primerak ugovora u kome je pisalo da je ugovorna obaveza 18 meseci pa vi sad vidite na koliko se stvarno zakljucuje ugovor,a trenutno zaista stoji na sajtu da je obaveza 12 meseci

Pozvao sam prodajno mesto u Novom Sadu i dobio usmenu potvrdu da je za akciju 6+6 ugovor na 12 meseci od trenutka potpisivanja ugovora. Pre nego sto ga potpisem procitacu ga... 🙂

pre 20-tak dana moj prijatelj je sklopio ugovor sa beotelom za akciju 3+3 i ugovor mu je na 6 meseci a na sajtu je stajao primerak ugovora u kome je pisalo da je ugovorna obaveza 18 meseci pa vi sad vidite na koliko se stvarno zakljucuje ugovor,a trenutno zaista stoji na sajtu da je obaveza 12 meseci sto izgleda kod njih ne mora da znaci da ce to i da pise u ugovoru (jer je jos jedan prijatelj pre 2-3 meseca dobio ugovor gde pise da je obaveza 6 meseci a na sajtu i tad bilo 18 meseci).
Ja imam ugovor od pre godinu dana gde pise da mi je ugovorna obaveza 3 mesecne uplate.
Vazan ti je komad papira koji si ti potpisao i to sta na njemu pise a ne sta pise na pojedinim sajtovima koji mozda nisu azurirani godinama.Ne znam cemu tolika frka oko tog famoznog roka od 18 - 12 -24 meseca kad samo treba a procitas sta potpisujes i ako ti je ok onda uzmes.Ovde ocito ima onih koji miniraju pojedine operatere u korist onih drugih pa tako ima i onih koji vide 18 mes ili 12 mes ili 24 samo ne znam gde sve to pise jer ne moze na istom sajtu.

6 meseci je sigurno, ja sam pre 15 dana presao kod njih.. na sajtu je i tada pisalo 18 meseci..

Nazad
Vrh Dno