Šta je novo?

BEOTEL problem

Učlanjen(a)
08.07.2009
Poena
154
Прешао сам пре неки дан код беотел-а,због оних шест месеци гратис и ево шта се дешава.При учитавању буквално сваке странице потребно је неких 10 (гугл)до 60 секунди(све остале странице) да се страница учита.Mерио сам брзину,она излази на око 0.8 мега а узео сам 1 мега што значи то је ок.Али ово за странице шта је у питању,како то да дефинишем тржишној инспекцији?

nikako,tebi u ugovoru jasno pise da ces imati najvecu mogucu dostupnu brzinu u datom momentu,ili sl nemam sad kod sebe ugovor,ali ti ga imas,i verujem da ga nisi ni procitao,inace i moja dva prijatelja imaju beotel 6+6 i ocajno radi,nekad im treba i pola sata da proradi net po ukljucenju kompjutera,veza puca u intervalima,nekad i po par puta dnevno,na kraju krajeva,kolko para tolko muzike jel da,za 700 dinara mesecno nema bolje,nego ti proveri ugovornu obavezu izdrzi tih tri meseca,ako je jos uvek toliko,i bezi kod telekoma,nek prica ko sta hoce,ali trenutno nema bolje od njih,a ja sam licno koristio i beotel,verat,eunet,i sad telekom.

Poslednja izmena od urednika:
znaci sad kad se nisam pocepao od smeha :d :d :d

a sto mislis da nije? pa evo ti uzmi samo da svi ostali provajderi uzimaju link od telekoma osim verata i sbb-a koji imaju svoje linkove ka spolja a svi ostali zavise od telekoma... i sto bi sada iso preko beotelnet-a kada mogu direktno da dobijam link od telekoma... to ti je isto ko da imas vodu za pice u kuci a ti idalje ides u dvoriste na bunar da vuces vodu!

jeste, tako je... odjavljujem se sa teme, vazno da je naslov promenjen.

SBB RULEZ !
PROBAO TELEKOM, i opet ponavljam

SBB RULEz :)

Не,беотел не даје као телеком цела два или колико је већ сад папира као уговор.Код телекома се добије папир где све лепо пише и где мора да се потпише испод.Кад одете код беотел-а онда вам лепо радник изрецитује уговор а уствари вам каже две,три реченице које везе немају са овим.Кад почиње да тече уговор,после колико може да се раскине...Онда лепо да папир на коме ништа не пише,АМА БАШ НИШТА,већ само прихватам оно што се наводи у овом обрасцу(а у обрасцу нема ничега)и прихватам уговор који нити потпишете нити сте га видели,нити су вам га понудили.И онда се доле потпишете и то је то.
Телеком је мнооого бољи,мени интернет и не треба за странице већ за торент тако да ћу лагано издржати али стварно не верујем шта раде.

E, pa i ja imam 6+6 i nemam ama bash nikakvih problema, sve radi najbolje moguce ;)

Е људи моја грешка,први дан је све кочило као што сам описао али данас цео дан убија интернет,мени овакав нет је бољи од телекомовог.Али стварно,не знам шта му је било кад сам га добио али сад све нормално отвара.

Е људи моја грешка... али данас цео дан убија интернет... бољи од телекомовог.

I sta cemo sada? Za dobar (brz) adsl nije potreban samo provajder!!!
Siguran sam da ako bih naveo da imam problem sa npr. Telekom, broj onih koji bi ga pljuvali ne bi bio manji od onih koji pljuju po Beotelu.
A sto se ugovora tice, posten prodavac adsl usluge ce uvek reci da se u reklami/ugovoru navodi najveca moguca brzina, a ne stalna brzina ili ti protok.

Prebaci 10 do 15 gb podataka mesecno i bice problema.:p

da nemisli neko da se hvalim ili nesto ali ja dnevno prebacim 24 gb podataka na telekomu tako da mogu da kazem da negledaju na protok dok to verovatno nije slucaj kod beotela... eto poslusajte coveka pa pokusajte da ih malo nagazite na brzinu pa ce te se vrlo brzo vratiti sa pitanjima a de mi je brzina?

Poslednja izmena:
Nesto se ne secam da je FUP krenuo sa primenom kod srpskih provajdera? To ima poente kod onih sa 8Mbps i vecim brzinama, dok kod nas sitnih nemaju sta da nam limitiraju...

uh samo im svuci vise nego sto moze njihova mreza da izdrzi pa ces da vidis dali ce te sankcijonisu ili ne?

meni su pre dve godine na sezamu to radili, pa imao sam 2 mb net i bilo je da 12 sati imam full vezu a onda 12 sati da se vuce ko prebijena macka! a to sam tako testiao sto sam isti torrenat pustao u razlicito vreme na kojem sam znao da mogu da povucem 100 mb konekcije a ne pisljivih 210 kb tada!

Kojih problema? Zakupio sam 2mb, proslog meseca preneo 56/6gb. Pogledajte slicicu!

Tu postoje 2 mogucnosti :

1. Beotelu je doslo iz dupeta u glavu da ne vrsi vise traffic shaping. U ovu varijantu jos uvek ne verujem.

2. Nisu te jos uvek "primetili" da si downloaderski raspolozen, a kada se to desi onda ti sledi seca brzine.:-devil-:

Beotel se u poslednjih mesec dana dosta popravio, od kako su mi zamenili router sve sljaka OK, torrenti, rapid - uglavnom uvek na maximum. Ne downloadujem non-stop, ali desi se da preko dana skinem i 10GB (kada zatreba), ne vidim smisao u non-stop downloadovanju. Nisam primetio da bilo sta ogranicavaju.

I ja imam 6+6, od samog početka akcije. Ako bih sada odlučivao, potpisao bih novi 6+6 ugovor

takodje

meni internet danas radi katastrofalno. neki sajtovi rade ok, neki se vuku kao prebijene macke, neki uopste nece da se otvore (npr jedno vreme gmail, youtube...)

da li je i kod vas ovakva situacija?

Isto ******... youtube jedva vuce 24kb/s. JEDVA i to ne uvek.

Nazad
Vrh Dno