Šta je novo?

Beotel net ili Telekom

Ja bio malopre i uzeh upravo taj Midi paket tj 4mbit-a. Hteo sam eventualno da prelazim na sbb kablovski, ali mi to nije nesto preterano isplativa varijanta trenutno (u skladu sa sadasnjim potrebama) pa sam se ipak odlucio za ovo. Imas kod njih TPlink wifi rutere uz doplatu od 1000 din, sto je solidno ako vec nemas wifi adsl ruter (ili da ganjas neki polovan po oglasima za cca 2k din, pa je tvoj licno :) ).A ugovor mogu sutra da skeniram pa da okacim ovde, ako te bas interesuje sta tacno pise :) Inace, ja sam na Beotelu celu vecnost :D i adsl imam od samog pocetka i mogu reci da do sada nisam imao vecih problema :) (da ga ne ureknem sada :D ;) )

Poslednja izmena:
Svi za ADSL/OpenTV koriste Telekomove vodeove tako da sve u krajnjoj liniji zavisi od Telekoma.

Ako nekom treba samo ADSL - Beotelova ponuda je najbolja.

@Extreme

Da li je u cenu BOX paketa kod Telekoma uracunata pretplata za fiksni telefon ( 507 din. ) ???

FIKSNI

300 impulsa besplatnog saobraćaja na fiksnom telefonu je uključeno u pretplatu za paket Box.
Ostali saobraćaj za fiksnu telefoniju i sve dodatne usluge se tarifiraju prema zvaničnom cenovniku.

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=124&id=145
*Korisnicima koji tokom obračunskog perioda potroše do 300 impulsa, naplaćuje se samo iznos pretplate.

http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=0&sid=1005

Hvala na brzom odgovoru.

Zanima me da li znash koji se model TPlink wifi ruter-a (tj kakav mu je kvalitet?) se dobija i da li se placanjem pomenutih 1000 dinara wifi dobija na sluzenje tokom korisenja neta ili postaje korisnikov posle 18meseci?

Kupi svoj ruter i miran si. Posle kad budes prelazio kod drugog provajdera da ne ostajes bez neta nakon sto uzmes MIK i vratis opremu.
Imas adsl rutere za oko 2800din. Ja kupio tp-link td-w8901g za 3000din.

Ne zmam tacno koji Tp link wifi ruter daju tj ne videh dobro kutiju koju je uzeo momak pre mene (cimni pa ih pitaj sta imaju na lageru :) ). Koliko ja znam Beotel nema foru da ti oprema ostaje posle isteka ugovora (provericu u ugovoru ali sam 99% siguran) tj. kada/ako raskines ugovor moras da vrnes i opremu. Bilo je ovde na oglasima nedavno nekih adsl wifi rutera za tipa 1800-2000 din (neki Siemens i sl bese ako se ne varam - pocesljaj malo :) ). A Tp link generalno vrlo pristojno sljaka - ja evo kuci koristim i dalje stari dobri 8910g :) Ako bas zelis novo, imas u Netiksu solidan izbor - http://www.netiks.rs/adsl-oprema/adsl-wireless-ruteri/anex-a

@Extreme

Da li je u cenu BOX paketa kod Telekoma uracunata pretplata za fiksni telefon ( 507 din. ) ???
Jeste, x puta je receno i ovde, a i potvrdjeno u praksi
Ko nije postpaid (ili jeste, ali nije pod ugovornom obavezom), Box je trenutno najisplativiji, sto zbog cena, sto zbog ugovorne obaveze

Ugovor

A evo skeniranog ugovora koji se potpisuje u Beotelu :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    803.3 KB · Pregleda: 69
  • 2.jpg
    2.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 65
Hvala na informacijama za rutere,mislim da cu ipak uzeti i dalje rutere koje daju provajderi, iz razloga sto tada imam tehnicku podrsku, u suprotnom pishe i u ugovoru, tehnicka podrska ne pomaze i ne garantuju ispravnost rada adsl linije.

Takodje zahvaljujem i na psotavljenom ugovoru, jedino me cudi sto nigde ne pishe cena mesecne pretplate u ugovoru, a stavili su opciju da jednostrano mogu da povecaju cenu iako je poptisana ugovorna oaveza na 18meseci ( sto je inace nedozvoljeno zakonom o obligacionim odnosima). Ispada da mogu da promene cenu na sajtu sa sadasnjih 1000dinara i da se pozivaju na ugovor da nigde ne pishe da je cena od 1000dinara bila zagarntovana?!
U tacki 3. ugovora 3. recenica kaze da je bitna odredba trajanje ugovora od 18meseci jer se njome sticu pogodnosti predvidjene tim ugovorom, a u celom ugovoru nema nigde ni pomenuto koje su to pogodnosti u pitanju(verovatno se misli na nizu cenu,ali ona nigde nije ni spomenuta)?!

Opekao sam se ugovorima mobilnih operatera nasih, pa odsada citam ugovor uvek pre potpisivanja, i naravno u preko 90% slucajeva nisu fer po korisnika...

Apsolutno si u pravu :) Ja sam, da budem iskren, ugovor ovlas procitao pre potpisivanja. E sad, kod njih sam dosta dugo i licno nisam imao nekih problema tokom svih ovih godina :) Mogao sam da nastavim kao i do sada da placam mesecno vise para ili da potpisem ugovor pa da to ispadne nesto jeftinije (posto svakako nisam imao nameru da menjam provajdera, cak i ako bi bilo nekih ponuda sa nesto nizim cenama - jednostavno nemam vremena da se cimam sa tim da bih ustedeo neku sicu na mesecnom nivou, a i uslugom sam licno zadovoljan, za sada :D ). Zaista ne verujem da ce im pasti napamet da dizu cene u ovoj varijanti (mada se to nikada sa sigurnoscu ne moze znati) posto bi imali mnoooogo nezadovoljnih musterija i time rizikovali da ljudi predju kod drugog provajdera ili na kablovski net npr. Sto se tehnicke podrske tice, koliko ja znam i iz licnog iskustva, nikada nije bio problem da dobijes bilo kakav savet/pomoc cak i kada su u pitanju ruteri koji nisu uzeti od njih na koriscenje. A verujem da je taj Tp link koji daju sasvim pristojan i da ce ti ok zavrsavati posao a i 1000din nije nesto preterano i svakako je isplatljivije od kupovine novog wifi rutera (jedino da potrazis neki polovan, kao sto vec pomenuh :) ). Iskreno se nadam da Beotel nece praviti nepromisljene poteze u buducnosti, posto svakako nisu nezamenjivi i alternativa uglavnom postoji :)

Poslednja izmena:
Meni jutros pusten beotel adsl. :)
Do sada placao Veratu 1740din za 4Mbita a sad 1000din.
E to je usteda. Brzina na speedtestu odgovarajuca a ping je isti ako ne i nesto bolji nego kod Verata.

Kod Beotela se ne doplacuje za Wifi ruter ako izaberete MIDI paket koji je u okviru akcije! Pri potpisivanju ugovora placa se prva rata (1000 din.) unapred i mozda je to zbunilo GSM-a. Ruter je TP-LINK, nov, 4 porta, Windows 7 itd... mrzi me da gledam oznaku.

Zero jesi siguran da se ne placa 1000dinara za rentiranje uredjaja, zvao sam danas Beotel i spomenushe da ima trosak bash 1000din nesto vezano za ruter?
Ako ti nije problem, napishi ovde oznaku rutera, i posto si spomenuo Win7 jel si mislio na to da ima drajevere za njega ili to znaci da samo na Win7ici radi?

Pozdrav

Ja sam prosle nedelje dobio ovaj
Bežični ADSL2+ Router TP-Link TD-W8901G 54 MBps
bez doplate od 1000 dinara koliko inace traze dok
tada nije bilo obicnih jednoportnih rutera.
Sada je sigurno drugacije stanje imaju obicne rutere
pa se za Wireless doplacuje.

Zero jesi siguran da se ne placa 1000dinara za rentiranje uredjaja, zvao sam danas Beotel i spomenushe da ima trosak bash 1000din nesto vezano za ruter?
Ako ti nije problem, napishi ovde oznaku rutera, i posto si spomenuo Win7 jel si mislio na to da ima drajevere za njega ili to znaci da samo na Win7ici radi?

Pozdrav

Oznaka je kao sto je napisao peneda2010, ruter je nov, nije koriscen, a izgleda i datumski nov, zato sam napisao Windows 7. Predpostavljam da radi i na drugim win ali ima emblem sedmice na njemu.

Sto se tice placanja za ruter, jasno sam pitao dva puta ljude u Beotelu da li se doplacuje za WiFi ruter, i odgovorili su mi ne uz MIDI paket. Dok se uz MINI paket dobija obican ruter, bez WiFi i sa jednim portom.

Vidis, vrlo interesantno, posto sam ja pri potpisivanju ugovora (za Midi paket, jel ) pitao da li se moze uzeti wifi ruter i devojka mi vrlo jasno rece da moze, ali da je doplata za isti 1000 din, nevezano za onih 1000 din koje se daju unapred pri potpisivanju ugovora.

Ja sam prošlog meseca uzeo MIDI paket za 1000 din i nisam nešto posebno zadovoljan...jednostavno veza puca po ko zna koliko puta u toku dana.Više sam prestao da brojim već samo bocnem reset.U drugom stanu imam SBB MIX paket za 2080 din sa 12Mb i to teram već evo 6-ta godina...više ne znam gde se ruter nalazi :) jednostavno radi kao ludo...u odnosu na Beotel nebo i PODZEMLJE...ali šta da se radi,za 1000din ne može više i bolje očigledno.

Da nije do rutera? Ja sam svojevremeno imao slican problem (ali samo sa ruterom a ne i onim obicnim adsl modemom) i neko sitno :) podesavanje je resilo problem. Moji matorci imaju godinama Beotel adsl na Konjarniku, ja sam ga koristio u Denkovoj basti i evo sada sam kod Cvetka i sve radi kao sat :) Ali npr zenin buraz nije bio zadovoljan (zivi na Vozdovcu) posto mu je 4mbit sljakalo solidno sa prekidima ponekad, 6mbit nesto bas slabo i nonstop prekidalo pa mu dopizdelo :D i presao je na taj isti sbb mix 12mbit i za sada je veoma zadovoljan.

Pa šta znam imam wifi ruter...ali probaću onaj jednoportni čisto da probam..

vidiš nije ni ovo loše.. :) do duše moj ruter je Zyxel(zaboravih tačno spelovanje)P-662HW-63 i moguće je da se ponaša IP adresa isto kao što je navedeno...prekosutra ću imati vremena pa ću da čačkam :) hvala GSM!!!

Ma nema na cemu :) Eto, obicna sitnica a meni je resilo problem, a nadam se i da je kod tebe isti slucaj pa da uzivas ko covek u tih punih 3.5mbit :d :p za `iljadu dinara :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ja sam dobio ZyXEL ruter i radi OK.
Nego me interesuje kad se placa racun za sledeci mesec?Na dan kad je potpisan ugovor ili...?

stigne na mail uplatnica...na dan kad je pušten net preko dsl-a

@GSM probao sam podešavanja i za sad ne puca veza...hvala kolega !!! :wave:

Ispravka...ne,puca opet...stavio sam jednoportni i radi za sad.Izgleda da je do podešavanja ali ću morati da pozovem provajdera da mi pomogne...

Poslednja izmena:
Mesec dana koristim Beotel i do danas nije bilo prekida a danas ih je bilo dva.
Prvi neznam koliki je bio nisam bio kod kuce a drugi je trajao 10min.
U Telekomu sam bio 2 godine nijedan prekid nisam imao.

@GSM probao sam podešavanja i za sad ne puca veza...hvala kolega !!! :wave:

Ispravka...ne,puca opet...stavio sam jednoportni i radi za sad.Izgleda da je do podešavanja ali ću morati da pozovem provajdera da mi pomogne...

Ma mora biti do podesavanja... Ja sam mislio da me ruter zeza i kada sam probao modem, sve je radilo extra bez iakakvih problema/prekida. Cimni ih naravno, valjda znaju sta moze biti problem, 100 mu gromova :D

@amdpower - evo i ja sam sinoc imamo kraci prekid na Beotelu tj tipa 5 min, a pre toga zaista ne pamtim kada

Nazad
Vrh Dno