Šta je novo?

Beotel ADSL & eMule i LowID ??

Trbonja

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2002
Poena
619
Instalirao sam eMule i prijavljuje mi LowID. Zanima me da li neko zna da li provajder filtrira saobracaj (zatvara portove 4662 tcp i 4672 udp) i ili je u pitanju nesto kod mene?

Ukoliko ne specifiras drugacije, imas izlaz na net preko NAT-a. Navedes username/ip@beotel i dobi's realnu adresu 🙂 Mislim da je tu problem...
Znaci:
username@beotel = NAT
username/ip@beotel = DHCP

:wave:

Jel' to mora da se posebno placa ili je vec ukljuceno u pretplatu?

Svaki korisnik beotel adsl-a ima pravo na realnu adresu (username/ip@beotel).
Meni fino funkcionise eMule sa time, uvek dobijam highID.

Opet ne prolazim testiranje portova.....
Mozda gresim u postavkama za emule?
Za sada sam eMule pustio skroz napolje, ali nisam siguran, treba li jos nesto da uradim da bi dobio HighID?
Pre svega mislim na to da li treba nesto jos da sherujem ili nesto slicno...

Poslednja izmena:
Trbonja je napisao(la):
Opet ne prolazim testiranje portova.....
Mozda gresim u postavkama za emule?
Za sada sam eMule pustio skroz napolje, ali nisam siguran, treba li jos nesto da uradim da bi dobio HighID?
Pre svega mislim na to da li treba nesto jos da sherujem ili nesto slicno...
Ako imaš WIN xp sp2 i uključem ti je njegov firewall izuzmi emule u podešavanjima...

Poslednja izmena:
ili neki drugi firewall moraš pažljivije da podesiš... u početku je veliki posao, ali posle radi ko zmaj.

Imam Win2003 server, iskljucen firewall (bilo koji)... I dalje LowId

H V A L A !!!

samo sam to ukucao i rekonektovao i od sad mi zeleno svetli eMule NON STOP HIGH ID. :banana:

edit my MM - Da li vidis nekoga u ovom tredu ko je kucao takvim fontom i u toj velicini? Nikoga naravno. Ubuduce postuj kao i svi drugi. Poz.

Poslednja izmena od urednika:
/ip je javna tajna nije valjda da niste znali???? ima jos tajni kako ubrzati adsl... ali one zahtevaju zahvate na centrali : smrc : jer imaju samo pristup Telekomovi tehnicari

beotel i dalje po defaultu daje privatne IP adrese???
secam se toga jos sa pocetaka adsl-a da se digla frka zbog toga, ali sam mislio da su to ukinuli odavno... privatne IP adrese su po meni odraz pilicarenja, i bedan pokusaj internet provajdera da nam ogranice internet saobracaj, rame uz rame sa transparentnim proxy-jima... mislim, stvarno???

GEOM je napisao(la):
/ip je javna tajna nije valjda da niste znali???? ima jos tajni kako ubrzati adsl... ali one zahtevaju zahvate na centrali : smrc : jer imaju samo pristup Telekomovi tehnicari

Ne znam o kakvoj javnoj tajni pričaš kad sve lepo piše na sajtu Beotela?

I naravno da postoji način sa se ubrza ADSL. Odeš kod provajdera i uplatiš skuplji paket 😛

Poslednja izmena:
Sale99 je napisao(la):
beotel i dalje po defaultu daje privatne IP adrese???
secam se toga jos sa pocetaka adsl-a da se digla frka zbog toga, ali sam mislio da su to ukinuli odavno... privatne IP adrese su po meni odraz pilicarenja, i bedan pokusaj internet provajdera da nam ogranice internet saobracaj, rame uz rame sa transparentnim proxy-jima... mislim, stvarno???

Ne bih se složio sa tobom i mislim da je to dobro rešenje. Gledaj to sa aspekta prosečnih korisnika od kojih većina ne koristi P2P, Messanger-e i ostale stvarčice za koje ti treba javna IP adresa.
Za one koji koriste standardne servise i nema potrebe za izlaze iza NAT-a, a provajderovi administratori su lepo zatvorili sve one portove koji takvim korisnicima nisu potrebni.
Pomirimo se sa tim da prosečan korisnik ne zna ni šta je firewall a kamoli da ga pravilno konfiguriše.

Nije dovoljno imati samo High Id, idi na options>connection>test ports u Emule-u i tek onda ako ti kaze da je sve ok, stvarno radi dobro. Oni koji ne znaju da podese firewall bolje da ga skinu! Zone Alarm nije dovoljno samo iskljuciti, na primer, vec se mora deinstalirati ako nije dobro podesen za Emule. Ja nemam javnu Ip ali Emule opet radi, samo ga "naranim" sa 50 pesme i sam peva 😛
@sale
Meni messenger radi i bez javne ip?
Na ADSL-u svi imaju mogucnost javne Dinamicke adrese, zar ne? Znaci ona se menja, na 24h?

@djalf
iza NAT-a imaš lokalnu IP adresu.
Šta će ti raditi zavisi od provajdera.
Da li ćeš imati mogućnost javne dinamičke adrese takođe zavisi od provajdera. Kod Beotela možeš da biraš da li ćeš adresu iz privatnog ili javnog opsega.

Sale je napisao(la):
Ne bih se složio sa tobom i mislim da je to dobro rešenje.
sa jedne strane si u pravu... ali ipak mislim da je tu i strah od p2p-a 😀

Nazad
Vrh Dno