Šta je novo?

Beogradski sajam CE&HA 12'

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Danas se otvara drugi po redu IT sajam u Beogradu.
1. Hoće li se naš Bench pretstaviti na istom?
2. Da li neko zna koliki će biti sajamski popusti, simbolično ili nešto osetnije?

P. S. Upad je 200 dinji. ;)

popusti na ceha sajmu

Ako neko sazna neka javi kakvi su to specijalni sajamski popusti recimo tehnomanije i ostalih.

Ko bude isao nek javi kako je ima li popusta itd.

Teхноманија је избацила каталог на свом сајту, сајамски попуст 10%.

Ja planiram da idem u subotu, hoću da kupim Canon 550D pod uslovom da je cena niža nego u Fotodiskontu. Mada ako neko bude išao danas i sutra neka javi cenu pomenutog da se ne cimam od NSa za džabe.

Jel zna neko do koliko sati je otvoren sajam?

Ako neko bude išao danas ili sutra neka vidi cenu Canona 550D kit, bio bih zahvalan.

Bio ja danas. Npr. Panasonic 42st50 im je sa popustima 94990. Popust je 10% ali na proizvode koji nisu na akciji. Tako je regularna cena 99.9k dinara, sniženoj sa 104.9k pa su u vreme sajma skinuli za još 5 soma. Nije loša cena jer je to nešto malo iznad cene ovih iz Hu sa kp. ALI na stanju imaju samo tri komada (ni jedan na sajmu) već po prodavnica i to po jedan u svakoj. Kako su mi sami rekli to znači da su svi izloženi i
verovatno upaljeni da rade. Dakle šta se na njima vrtelo sam Bog zna. Možda je moguće naručiti novi primerak ali to je ???

Što se ostalih tiče, na brzinu sam proleteo kroz sajam (bio sam poslom pa nisam imao vremena da prozujim i vidim ostale zanimljivosti). Inače sajam slobodno može da se zove tehnomanija megastore pošto je 90% štandova vezano sa njima.

znaci ipak je 10 posto popust odnosno penzioneski popust za sve tj samo je redovna penzionerska akcija ubacena za sajam.

Sajam bele i crne tehnike! :d

Ja moram da kazem da sam malo razocaran. Proslogodisnji sajam je bio po meni bolji. Likovi na panasonikovom sajtu su bili vrlo konfuzni, na toshibinom nisu ni znali sta prodaju, na nekima sam jedva ujurio promotere/prodavce...jedinio kapa dole za philips i samsung, opravdanje je mozda sto je juce bio prvi dan... Takodje fox stand je prilicno ok. I da na zalost popust je samo 10%.

Poslednja izmena:
Kod Tehnomanije se popust od 10% odnosi samo na artikle iz flajera, nije na ceo asortiman.

U prevodu boolja. Da se ne cimam bezveze. Lazni sajmovi, lazni popusti...

Poslednja izmena:
Kod tehnomanije se ne zna ništa. Odštampali su gomilu roza kartica sa cenama koje nisu tačne. Pravu cenu znaju samo kad pogledaju u komp na kasi. Npr. 5 puta pominjani primer tva kome piše sa košta 99990 a u stvari je 94990. Pa neki lg tv koji sam gledao, kaže tip sa štand da je 67400, na papiru piše 71k i nešto. Tek kad su pogledali u komp potvrdili su cenu 67k.
Ubilo ih je to što im nije svuda isti popust nego artikli koji nisu na akciji imaju 10% a ostalima je manji popust.

Ne ulazeći u činjenicu da ovo nije sajam nego megastore cene sa popustima jesu ok i među nižim, ako ne i najniže trenutno kod nas. A i opcije plaćanja su vrlo pogodne. Generalno je problem što tek ovi iznosi bi trebalo da budu redovni a ne samo akcijski.

Poslednja izmena:
Bio sam danas na sajmu i otprilike najvise vremena sam proveo na asus standu jer su stvarno bili najbolji i nexus tablet i asus padphone tablet svaka cast na premijerama a i jlubazni su ekstra.
Posle toga sam bio na onom najvecem samsung standu i to je to.

Ovo sto su oni zamislili da posle ife glume neko ludilo je ziva propast i smaracina.Ovako nesto je idealno da bude kao novogodisnja rasprodaja ili tako nesto gde bi se stari lageri lepo ocistili uz predpraznicnu potrosacku groznicu ako uopste dotle i prezivimo.A oni roze tolet papiri su stvarno konfuzija na kvadrat sa cenama.

Sta ima zanimljivo da se vidi? Ajd pricajte nesto vi sto ste isli. Ja idem sutra.

I aj, takodje :D

Kao neko ko radi na Samsung štandu moram da kažem da je komunikacija sa Tehnomanijom izuzetno loša. Bukvalno mora da se juri za svaki proizvod posebno da bi se proverilo da li ga ima i koliko zapravo košta.
Takođe, neki proizvodi im i nisu baš nešto povoljni (osnovna cena je prenaduvana), mada može da se probere ponešto što se stvarno isplati.
Najbolja stvar vezana za CE&HA je to što su zapravo naterali i ostale prodavnice hardvera da snize cene velikog broja proizvoda dok traje sajam, tako da to treba iskoristiti.

Ja sam juče u jednoj od radnji tehnomanije pazario neku belu tehniku, ušteda ~3k dinara. Bolje i to nego ništa :) Sutra idem u obilazak sajma natenane, baš ću da uporedim sa prošlom godinom, doduše ni prošle nije bilo puno, doduše po svemu sudeći nisu se opametili ni ove godine... Umesto da su ovi iz tehnomanije napravili neke demonstracije novih proizvoda, oni samo da što više prodaju, ko na pijaci...

Ee, niko ništa.

Mislim da je pravo njesra što ne možeš da kupiš direktno od proizvođača, već isključivo preko posrednika, Tehnomanije i još dve do tri radnje. ,)
Čemu toliko cimanje sa svom tom skupocenom opremom ako se vrlo malo robe proda (veći im rashodi nego prihodi), a proda se malo zato što su trgovci neozbiljni, u smislu trgovine, a i popust je brate neozbiljan, 10%, molim te!
Neću ni da idem. :mad:

Poslednja izmena:
Sva jaca imena imaju svoje standove sa izlozenom robom a nju mozete kupiti u Tehnomaniji. Bezveze, Tehnomanija na vecem prostoru, sve preko njih ide. CE&HA me nece videti vise, to je sigurno.
Standovi su jako siromasni robom. Sve u svemu cisto gubljenje vremena.

Od mene minus.

Pogledao sam neki objektiv. Sa popustom je citavih 400din jeftiniji nego u drugim prodavnicama :D
Gledao sam kombinovane frizidere i neki su bili u CBT jeftiniji cak i sa tehnomanijinim popustom.
Drugar je pogledao par stvari, ali bi uvek na eponudi nasli bolju cenu. Doduse, nismo zvali da proverimo da li imaju na stanju.

Sve u svemu - nista sto bi te nateralo na impulsnu kupovinu...

Na Canonovom standu nema c100, nema 550d (setio sam se djoleta :) )

Na Dellovom standu nema nista vece od 24" i svi su redom pogaseni

Evo vam jedan drastican primer:

Odlican 60 inca tv samsung ps60e550 je u tehnomaniji sa tim ludilo popustom 188.999 dinara a isti takav u win na kvdrat je neverovatnih 166.859 dinara.
Treba dobro otvoriti oci jer ima i obrnutih situacija.

Poslednja izmena:
I posle će se svi pitati, jao pa kako je propalo? Baš šteta. ,)

Koga mrzi da se cima do sajma moze da skokne do najbliže Tehnomanije, neće propustiti ništa. Barem je u tehnomaniji ulaz za Dž :)

Ja sam sticajem okolnosti jurio belu tehniku, i primetno bolje prosao u cbt, posto su i oni dali popust od 10%.

Takodje sam razocaran. Bio sam i prosle godine i utisak mi je bio da je OK za prvi sajam, a ove godine bih rekao da je losiji

Sramota !

Vrh Dno