Šta je novo?

BeoCity aDSL - Prevara na Srpski nacin

griva

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
304
Korisnik sam BeoCity-ja skoro 2 godine, i do sada nisam imao neke velike zamerke , ali ovo je prevrsilo svaku meru.

Ko nije upucen Beocity ADSL flat - imate ogranicenje za P2P, a ovih dana su uveli i ogranicenje za rapidshare, megaupload, sendspace, fileshare... (kako koji otkriju tako ga limitiraju na 4-5 kb/s). I to je za njih flat adsl.
Cenovnik su sada podelili na:

GOLD servis za fizicka lica garantuje:
- Web browsing, FTP, Gaming, e-banking, VoIP i Instant Messaging, Audio/Video streaming, eMail (POP3, SMTP, IMAP i secure eMail)...

GOLD+ servis za pravna lica garantuje:
- kao za fizicka lica + VPN, neswgroups, sistemske aplikacije i opciono: izbor bilo koje iz palete od preko 600 podrzanih aplikacija i protokola (Cisco SCE*)...

P2P za fizicka i pravna lica garantuje:
- kao za GOLD pakete + AntsP2P, BaiBao, Bittorent, Commercial http FileSharing (download/upload), Dijjer, DirectConnect, eDonkey/eMule, EmuleEncryped, Entropy, Exosee, FastTrack, Filetopisa, Freenet, further, Gnutella, guruguru, Hotline, Kazaa, Konspire2b, Kontiki, kuro .....

kompletan cenovnik:
http://my.beocity.net/

Bojim se da se i drugi provajderi ne ugledaju na ove barabe (pa da se svi lepo vratimo na dialUp)
Dok je god zastita potrosaca u Srbiji nikakva, provajderi poput Beocity-ja mogu da rade takve stvari

Dobro razmislite pre nego sto se odlucite kog provajdera izaberete i kome dajete tesko zaradjeni novac za uslugu koja je PREVARA !!!!

Znas kako....ovi su barem naveli sta i kako. Dok kod drugih je sve "kao" dzabe, free, flat a opet padne filtriranje.
Ovde barem znas na chemu si i koliko placas.

Nije kod drugih tako. Tako je kod nekih. Kod nekih je, opet, za sada sve u redu.
Generalno, delim bojazan da svi ne krenu tako i uzdam se u tradicionalni kvalitet pojedinih provajdera (ko je rekao YUBC?) da će održati uslugu na nivou.

Jes' vala...dobro kaze Milan. Ovde barem znas na cemu si. Ako ti se ne svidja...promenis provajdera.

Da - ali problem je sto to ovi likovi predstavljaju kao nesto sasvim normalno i prirodno ... i kako mi i ne treba da ocekujemo pravu flat uslugu za pare koje im dajemo ... Ali kao sto rece filipenko - ja sa iskreno uzdam u tradiciju (i neimenovane povajdere), i da je ovo samo jedan izolovan incident na ISP sceni - koji nece proci nekaznjeno.

Poslednja izmena:
To su kaubojski provajderi (ko je čuo do juče za BeoCity kao provajdera?) koji su pokupili hrpu korisnika dampinškim cenama i sad pokušavaju nekako da sačuvaju "finansijsku konstrukciju". Ne može biti slučajno da sad najviše ima problema kod dva provajdera koji su bili najjeftiniji (zaboga, flat 512 kod Neobee je bio jedva nešto malo skuplji nego flat 256 kod Sezama, svi su nam se smejali, kao "pa vi niste normalni da dajete tolike pare za ono što ima duplo jeftinije", a evo sad).

Naravno, postoji opasnost da i drugi počnu da rade isto ili slično, ali ja se ipak nadam da će nekakva konkurencija učiniti svoje.

BeocityNet ADSL P2P za fizicka i pravna lica:
mesecno tromesecno
P2P Flat 256Kb/s 3776.00 din 3587.00 din
P2P Flat 512Kb/s 5664.00 din 5380.00 din
P2P Flat 768Kb/s 7552.00 din 7174.00 din

O, boze... pa ove treba obesiti. Ionako imamo najskuplji internet na svetu, a sad jos ovo :D

Vise domacih ISPove je u predhodnom periodu nabavilo Cisco SCE, a neverujem da ce im stajati kao ukras mada SCE ima i dobre i lose strane za korisnike. Mada ja uglavnom vidim dobre, jer mi se smanjila glad za p2p-om.

Jes' vala...dobro kaze Milan. Ovde barem znas na cemu si. Ako ti se ne svidja...promenis provajdera.

Najlakse je reci "promeniti provajdera" !
Sad su ogranicili rapidshare, megaupload, itd., ko garantuje da nece limitirati google ili google video (zato sto im se to moze)
Danas je to Beocity uradio, sutra ce neko drugi !
A ako mi poslusni gradjani cutimo i trpimo (menjamo provajdere)
U samom startu treba osuditi ovakva ponasanja i informisati ostale koji jos nisu uveli aDSL da ne pogrese.
Iz ove zemlje su pametni ljudi odavno pobegli, a nama koji smo ostali preostaje da se borimo sa bagrom preko ovakvih foruma koja nas VARA i KRADE gde god stigne !!

Najlakse je reci "promeniti provajdera" !

Pa sta ti drugo preostaje? Neko iz Beocity-ja je dosao do zakljucka da se njima ovako najvise isplati. Nista nije protiv zakona, sve su lepo naveli sta dobijas u kom paketu i ako hoces - hoces, ako neces - ides na drugo mesto. Flat internet nije obavezan. A oni se posle par meseci zapitaju dal' su bili dobri u proceni kada im korisnici masovno raskidaju ugovore. Ako hoces da sam kreiras poslovnu politku, cenovnike, biznis plan i ostalo onda lepo otvoris svoj provajder.;)

mesecno tromesecno

O, boze... pa ove treba obesiti. Ionako imamo najskuplji internet na svetu, a sad jos ovo :D

Za te pare ima da idem u bioskop cele godine
A kod lokalnog pirata da kupujem celu godisnju produkciju softvera.
Besmislica.

mesecno tromesecno

mislim ... navikli smo u ovoj našoj državi da mnoge stvari plaćamo skuplje nego što bi bilo logično , al ovo je stvarno besmisleno ...

Blah... a onda će svi korisnici da počnu da koriste enkriptovanje P2P saobraćaja...
Igre bez granica.

na poslu imam net doticnog provajdera i sa rapidshare-a skida sa 10 kila max (768)

Neobee limitira p2p ali direktan dl je jos uvek "prihvatljiv".

Jednostavno prestanite da im placate... I promenite provajdera kad vas iskljuce

Ja vise ne znam sta se desava sa Beositijem :wall: Juce je rapid isao od 0.9 do 5 kb/s, a od nocas ide oko 25-26 kb/s :trust: Jel' su to poslusali glas naroda !!!???? ,)

Budite svesni da će to kako će biti diktirati Telekom. Ako Telekom uvede ovakve stvari, uvešće i drugi. Teško je poverovati da će za mnogo manje pare npr. SezamPro nuditi mnogo više nego Telekom, sve dok Telekom ima monopol nad primarnim ADSL provajdingom. Ako Telekom to ne uvede ovakvi kaobojski "provajderi" će jednostavno staviti katanac na vrata.

Ja vise ne znam sta se desava sa Beositijem :wall: Juce je rapid isao od 0.9 do 5 kb/s, a od nocas ide oko 25-26 kb/s :trust: Jel' su to poslusali glas naroda !!!???? ,)

Od kad se digla prasina oko cele ove price, ne samo na ovom forumu nego i na ostalim, rapidshare radi u full protoku (danas ceo dan)

5-ro ljudi koje sam licno preporucio da uzmu aDSL kod BeoCity-ja od sledeceg meseca prelazi kod drugog provajdera. Moguce je da su sve vratili na staro, kad su skapirali (i ako su skapirali) da takve stvari nije pametno da rade

Ja sam u Nišu, koji ADSL da uzimam ovde,
a da me ne udave sa raznim filterima?

Trenutno imam wireless, ali je usluga očajna,
traže mi da kupim neku noviju opremu,
pominju da će povećati cene za p2p...
a za nedostatak privatnosti na wirelessu da i ne pričam...

Nekako sam preboleo pre dve godine p2p filtriranje na beositiju, racunao sam da je tek pocelo sa ADSl-om, ali svakako nisam ocekivao da pocnu da filtriraju file sharing. Ako budu vratili filtriranje, menjam provajdera ODMAH!!!!!!!! Necu da me zavrcu alave barabe :mad: Ako njima ne znaci nista dobra preporuka i poverenje (barem troje sam nagovorio do sada da se jave na Beocity) onda su zreli za ukidanje. Sto se mene tice, ovo je ukor pred iskljucenje :-devil-:

Od kad se digla prasina oko cele ove price .... kad su skapirali (i ako su skapirali) da takve stvari nije pametno da rade

Samo neko retardiran moze da ocekuje pohvalu za takvu neverovatnu glupost.

Kako ono bese: "SAMO VAS GLEDAMO" :smack:

Poslednja izmena:
Iskreno ja kad sam se ovde zalio na njih jos u vreme Dial-up... malo ko je obracao paznju cak je bilo nekih sa kontra komentarima... ali eto istorija se ponavlja...

U ovom haosu se stvarno ne moze vise nista znati, provajder ocas promeni svoje performanse.

sve ove gluposti su samo posledica straha jer ni oni sami ...ISP...nemaju pojma sta ce telekom da uradi u martu.U svakom slucaju 100% da ce telekom-om adsl raditi ,sezam,verat,beotel,sbb a za ove druge mislim da nece biti mesta.Ovo sa cenam je mislim samo pokusaj da zavuces ruku u tudj dzep dok jos mozes!!

sve ove gluposti su samo posledica straha jer ni oni sami ...ISP...nemaju pojma sta ce telekom da uradi u martu.U svakom slucaju 100% da ce telekom-om adsl raditi ,sezam,verat,beotel,sbb a za ove druge mislim da nece biti mesta.Ovo sa cenam je mislim samo pokusaj da zavuces ruku u tudj dzep dok jos mozes!!

Precrtaj odmah beotel,a i dodaj na listu yubc.

Paničite bez veze. Čak i uz probleme od poslednjih par dana, ne može se reći da je Beotel za izbegavanje. Sačekajte da srede to što imaju od problema, nije prvi put.

danas mi na Beocity-ju radi normalno download sa rapidshare-a?! isao je oko 70 kbps

Poslednja izmena:
Sačekajte da srede to što imaju od problema, nije prvi put.

a nije i poslednji.
ja sam na beotelu 786k i nisam zadovoljan.nikako.kad god zoves podrsku uvek te pita kako se konektujes,pa ako ides sa "/ip@beotel" onda predji samo na "@beotel" ili obrnuto.nista vise.sve ostalo je do telekoma a ne do njih a oni samo kace korisnike na link.pitaj boga koliko korisnika je na jednom linku.to ni oni neznaju.

Pa misliš da npr. Sezam ima drugi odgovor?

Nazad
Vrh Dno