Šta je novo?

BeoCity aDSL - Prevara na Srpski nacin

Pa misliš da npr. Sezam ima drugi odgovor?

naravno da nema,sve je to kod nas isto.kad bude konkurencje....
u parizu ima 9 telekom firmi i tako recimo odes kod "alice"provajldlera,on OTKUPI (moju-tvoju) liniju od france telekoma i sa "alice"pravis sve vrste dogovora,od tl.interneta,tv........sat.tv-a......
pa tako recimo 8mb protok bez ikakvog ogranicenja u oba smera+2 tel.linije(razgovori u lokalu sto znaci cela franuska su potpuno besplatni)+2 sat.kartice po izboru!!je 24.90e za mesec dana.
o tome ja pricam......daleko smo mi od.........pariza.

Pa ima konkurencije i kod nas, Beotel je konkurencija beocity-u, mada los je primer evo kod njih vec 20 dana ne radi net i nikome se ne izvinjavaju i ne nude odstetu. Ali, meni je na beotelu vise od godinu dana radilo sve dobro torrent nije padao ispod 85kb/s bilo kad da sam koristio, a igrice su uglavnom imale dobre pingove sa izuzetkom jednog meseca...

Dakle ako bi zanemarili beotelov kiks, Beocity definitivno ima konkurenciju. Drugi provajderi nude vece brzine, bolju uslugu, za manje novca, A LJUDI I DALJE UPLACUJU KOD BEOCITY-A. Zakljucak, Srbi su glupi, pa im ni konkurencija nista ne znaci.

Koji domaci ISP nudi aDSL a da nisu brzine 256/64, 512/128 odnosno 768/192?? Zanima me, a verovatno i ostale.

Ni jedan ako te bas to toliko zanima, a koja to tebe brzina zanima a da nisu ove koje se jedino nude?:d

Poslednja izmena:
Nevezano za brzine interneta u Srbiji, na poslu (Beocity ADSL 768kbps) kada download-ujem sa rapidshare-a iz browsera skida do 15 kb, a ako koristim US Downloader skida 65-70 kb.

Clan/ica pailhead je napisao/la da drugi ISPovi nude vece brzine pa me je zainteresovalo da me prosvetli po tom pitanju, jer ja znam za one tri opcije koje sam i napisao u predhodnoj poruci.

Ovo sa Beocity Adsl cenama je definitivna glupost i prevara. Moj prijatelj ima knjižaru u centru grada (poslovni korisnik), veza je očajna, a poslednja dva dana ne može ni da se konektuje, što je čest slučaj. Uskoro će i moj deseti poznanik raskinuti ugovor sa pomenutima. Od preostalih devet, najbolja iskustva imaju oni koji su kod Sezama.

Clan pailhead ce sad da se pojasni. Ja na beotelu godinu dana koristim bit torrent mrezu, i kad je dobar torrent sa mnogo izvora, brzina ne ide ispod 85kb/s, a ako je verovati programu, cesto ode i do 90kb/s.

Dakle, dobar provajder kakav je beotel bio do decembra nudi 768k koji pruza u proseku 85kb/s.
Beocity za istu lovu uvodi ogranicenja, pakete, tipove korisnika i sta vec ne, i koliko sam ja razumeo (TO JE VALJDA I TEMA?!?) ogranicava te odredjene korisnike. Ako beocity ogranici torrent i ako ne moze da se ide do 85kb/s, onda moje selo kaze da beotel nudi vece brzine...

Dakle posmatraj to na taj nacin. Uzmi kao primarni kriterijum cene. Dakle svkai provajder ima iste pakete za manje vise isto novca. Na beotelu za 2500-3000 mozes da skidas 85kb/s, na beocity-u za 2500-3000 imas ogranicenje i pitanje je da li uopste mozes i da skidas... ergo manja brzina.

Znam to sto si napisao, nego si me zbunio sa ovim delom:
Drugi provajderi nude vece brzine.
pa sam pomislio da je neki ISP uveo vece od one tri gore pomenute brzine. Po meni treba razlikovati ugovorene (256/64,512/128 i 768/192), pratkicne*(27/9,55/18 i 82/27) i realne(one koliko ti tog trenutka maximalno ide down i up) brzine.
*Ugovorena brzina : 8 - procenat gubitaka, uzet prosek
A sa svim ISPovima potpisujes ugovorene brzine pa sa time nema razlika u brzini dok kod ove dve ostale kategorije moze da bude razlike.
P.S. Zadovoljni korisnik Beotel aDSL-a 256/64.

Ja sam bio zadovoljan korisnik beotela dok nisu kiksnuli. Sad ceo januar korisnici imaju probleme a oni se ne izvinjavaju, ne obavestavaju, ne pominju nadoknadu...

Inace kazem, i bez ugovorene brzine (to se ni u svetu ne garantuje) nema razloga da tebi internet radi sporije od najjeftinijeg paketa kad placas najskuplji, nelogicno je. A kao sto je beotel pruzao konstantno 85kb/s za 2600 dinara, dok je beocity ogranicavao i naplacivao vise, tako sad postoji neko ko pruza brzine kao i beotel, a nije imao probleme tokom januara..

Dakle, konkurencija postoji, a sad da li je odredjuje telekom svojim uslovima, ili bog svojim uslovima, ili direktori svojim biznis idejama... potpuno druga stvar.

jao ljudi, na adsl-u od 768 nema teorije da neko izvlaci 85KB! napisi slobodno 80, nije blam. uskoro ce svi provajderi imatu adsl2 u ponudi, cim telekom pokrije srbiju osnovnim adsl-om. telekom je to provajderima obecao do 1. aprila, ali posto telekom malo kasni, adsl2 bi trebalo da krene od maja...

mali dodatak: adsl2 ce zadrzati cene osnovnog adsl-a, respektivno. dakle, sadasnje cene za adsl od 256 bice cene za adsl2 od 512. sadasnje cene za 768 ce biti cene za adsl2 od 2Mbita. toliko.

Poslednja izmena:
Bice veselo, ako budu filtrirali i ADSL 2 :) Moci cete da gledate samo Velikog Brata HD preko nadlanu.com, a sve ostalo kao i na Dial Up-u :)

Poslednja izmena:
preciznije: ADSL2 i 2+ su vec sada dostupni na vecini centrala, najvise zavise od kvaliteta korisnicke parice, sem onih prvih 10-tak centrala koje su prve dobile adsl... sto se tice brzine, ozbiljne naznake stizu iz telekoma da ce se to desiti pocetkom aprila. a sto se tice mrmota, zivi bili pa videli.

Poslednja izmena:
Ne mogu da shvatim na cemu zasnivate taj, po meni, besmisleni optimizam. Kao da ne znate sa kime imate posla. Meni se cini da je Telekom rekao da ce jos prosle godine da pocne sa uvodjenjem ADSL-a pa evo to se desava tek sada... ja ne kazem da se to nece desiti, nego da ce se desiti mnooooooooooooooooogo kasnije...

2Mbit/s nije ADSL2, a ja mislim da ce Telekom podici brzinu interneta, da bude slicna kao u zemljama u okruzenju. Jer valjda ce ova drzava vec jednom staviti svoj interes ispred interesa jedne kompanije.

to je javna kompanija i drzavi ide u prilog da sto vise guli gradjane, a ne da im daje npr. 2Mb/s za 20e. vrlo prosto...

Mislim da gresite. Niko ne ulaze u infrastrukturu zato jer je to drzavna firma. Ocu da kazem da su lopovi na vlasti. Umesto sto ce da ulozi u opremu za broadband bolje da ulozi u svoju kucu. Nazalost tako je u skoro svim drzavnim firmama. Niko ne gleda dugorucan profit za firmu vec samo svoj interes.
Srbija kuca na promaji.

U tome i jeste problem. U normalnoj drzavi bi prioritet bilo podizanje informaticke svesti gradjana, a ne skidanje koze sa ledja istima i insistiranje na srednjem veku. Na to sam ja mislio.

Ma kakav srednji vek i opismenjavanje gradjana. Bitne su samo pare. Da je normalana drzava, da normalni ljudi vode drzavu bilo bi drugacije. I ako ne zele nikog da opismene trebali bi da uloze takav projekat pare, jer bi brzo vratili, najvise za 3 god. Ali *** ako se uloze pare u to onda nemas nista da stavis sebi u dzep.
Mi smo sami krivi sto je takvo stanje. Kada bi se malo bolje organizovali brzo bi stvari dosle na svoje mesto.

Ma kakav srednji vek i opismenjavanje gradjana. Bitne su samo pare. Da je normalana drzava, da normalni ljudi vode drzavu bilo bi drugacije. I ako ne zele nikog da opismene trebali bi da uloze takav projekat pare, jer bi brzo vratili, najvise za 3 god. Ali *** ako se uloze pare u to onda nemas nista da stavis sebi u dzep.
Mi smo sami krivi sto je takvo stanje. Kada bi se malo bolje organizovali brzo bi stvari dosle na svoje mesto.
Na zalost u nasoj zemlji su predugo na vlasti lopovi i bagra tako da su i oni koji su bi posteni(valjda je bilo i takvih) poceli da kradu jer su videli da se u ovoj zemlji ne isplati biti posten,nas narod voli da bude zaj3ban i pokraden,sto si vecja secikesa i dzukela to te narod vise ceni,to je neka obrnuta psihologija,ko cje ga znati mi smo stvarno (ur)nebeski narod:D:d

Nece kod nas da stignu napredne tehnologije nikad' samo nazadne. A i ko to da uradi vec poznati "lopov sistem" u nasem drustvu, zatim zaposljavanje preko veze i para-korupcija, i naravno imas gomilu nesposobnih ljudi na gomili odgovornih polozaja, zar ce takvi idiJoti da ti osavremene drzavu?

Poslednja izmena:
ok, moja greska, adsl od 2Mbita nije adsl2. u svakom slucaju, vece brzine adsl-a ce uskoro stici, ne znam zasto vam je to toliko neverovatno. adsl je ovde stigao odjednom, nije najavljivan 15 godina (tada nije ni postojao), pa da budete toliko skepticni. uvodjenje vecih brzina adsl-a ce biti i dalje veoma isplativo za monopolisticki nastrojeni telekom, jer za 20dolara, koliko ce kostati paket od 512kbps, u svetu se dobijaju daleko vece brzine. mi kao korisnici cemo biti zadovojlni jer bolje nismo videli, a telekom ce biti zadovoljan jer ce nam i dalje drati kozu cenama...

BeoCity??? Imamo i tog provajdera ?!

Naravno, salim se, ali moj stav je da ako nisi zadovoljan uslugom, treba prvo da im se napsujes keve ovako po forumima pa onda lepo predjes kod nekog drugog. Jer u nasoj zemlji gde je legalan softver i vise nego nedostupan, filtriranje portova je kao ogranicenje od jednog obroka dnevno. Ali opet ne bih da budem toliko pesimistican i da kazem kako u ovoj zemlji nista ne valja. Cini mi se da stvari u telekomunikacionom sektoru idu na bolje. E sad, da li brzo kao sto smo ocekivali i zeleli, pitanje je semantike...

Dok se u telekomunikacijama ne pojavi više velikih provajdera situacija ostaje prilično crna.
Ovako, ko hoće net mora da prihvati klepanje po ušima.
Provideri "garažnog tipa" postoje samo kod nas...

Jer u nasoj zemlji gde je legalan softver i vise nego nedostupan, filtriranje portova je kao ogranicenje od jednog obroka dnevno.
Podseti me na pisanje jednog Britanca na nekom stranom forumu: "Nije tačno da filmska industrija gubi novac zato što ja skidam filmove preko P2P. Ja sam siromašan čovek i jednostavno nemam novca da kupujem DVD izdanja, jedva platim i Internet. Ne plaćam im ovako ništa, ali i kad ne bih skidao opet im ne bih platio ništa jer nemam od čega da platim".

A što se promene ADSL provajdera tiče, ovde je X puta bilo reči o tome zašto je to veoma često neprijatan i rizičan posao. Čoveku se lako može desiti da ostane bez ikakvog ADSL-a i upravo to daje krila "provajderima" kao što je "Beocity".

Nisam upoznat sa problematikom "ostati bez ADSL-a", možeš mi to malo objasniti ??? :)
Ne kažem da je nemoguće, Srbija je to, ali daj malo detalja ;)

MadMan ukoliko otkazes aDSL kod nekog od ISPova moze se desiti da ti port koji si koristio ode kod drugog korisnika i onda mora da cekas da Telekom prosiri centralu sa jos portova, a to ume da potraje i do "samo" 9 meseci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno