Šta je novo?

Benzinske Motorne testere

Ulrich

Poštovan
Učlanjen(a)
04.12.2020
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X & DeepCool AS500
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
32 GB (2x16GB) Kingston Fury Renegade 3600Mhz
GPU
ASRock Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming
Storage
Samsung SSD 860 EVO 1TB & Kingston SKC 600 512GB & Seagate Barracuda 4GB,2GB
Zvuk
Creative Sound BlasterX G5 & Genius SW-G2.1 1250 & Samson SR850
PSU
FSP Hydro G PRO ATX3.0 1000W
Kućište
Sama Ark
Monitor
Gigabyte M32UC & Philips 325E1 & Philips 272E1GAEZ
Miš & tastatura
A4Tech W60 & Redragon Vishny
Laptop
HP Omen 17
Mobilni telefon
Samsung Galaxy M51
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kakva su vam iskustva sa (benzinskim) motornim testerama?

Da li neko ima iskustva sa villager motorkama?....vidim da imaju širok spekar alata,ljudi to masovno kupuju jer su povoljni sa cenama......da li je taj villager kineština ili se pravi u Sloveniji?

Konkretno dvoumim se izmedju ove dve motorke,treba mi za jedno 10-20 metara ogrevnog drveta godišnje,možda i da srušim neko tanje drvo u šumi...

Znam da je Stihl "kultna" marka medju testerama,mada neki tvrde da stihl i nije više kao što je bio...pa se pitam da li je ovde skoro dupla razlika u ceni opravdana?

Uzmi Stihl iako je i on kineski, tj ovi manji modeli se prave u Kini.
Imam bas navedeni model MS180 vec 20god, koristi se za istu svrhu kao sto si naveo i sluzi odlicno.
U okruzenju imaju villager i vidim da nisu zadovoljni, cesto se kvari, zale se da trosi dosta ali najvaznije, znacajno je Stihl laksi od Villagera.
Investiraj u HTZ opremu obavezno, cipele, pantalone sa zastitom od prosecanja itd, nisu mi trebale 19god, 20-e je srecom stigla laka opomena...

Ova Villager sto si poslao link je u sraf ista sa Lidlovom Parkside motornom testerom za 11.000 dinara. Parkside ima original Oregon mač i lanac. Motor su isto nahvalili na recenzijama. Nemam iskustva sa drugim modelima ali ako je lanac oštar, seče bez greške.

Jednom mi se pokidala uzica za paljenje pa sam je skratio, drugi put se pokidala pa sam izgubio sve komplet, uzicu i ručku na uzici. Zamenio sam uzicu sa nekom generuckom a na 3d stampacu odstampao ručku i od tada nijedan problem.

Obarao sam stabla, sekao granje, krčio prolaze, nista profi, nista ceo dan tako da mi potrosnja i ostali parametri nisu bitni.

Stihl je bio 30k ova 11k pa sam shodno potrebama izabrao ovu jeftinijju. Verujem da Stihl vredi ze pare.

Sa druge strane smatram da je edukacija za rade sa motornom testerom vrlo vazna. Moras naučiti šta se sme a šta ne sme raditi. Pored toga treba kupiti i zastitnu opremu jer dovoljan je samo trenutak nepaznje i....

U prilog tome kacim "Prirucnik šumarskog radnika" gde je sve to lepo objasnjeno i vredi procitati ako cete koristiti bilo kakvu testeru.

Šumarski prirucnik.pdf:

Husq, echo, stihl, makita(dolmar).

Ostalo su ske kinezi ili polukinezi. Sem komatsu koje nema vise kod nas.

Nazad
Vrh Dno