Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

stani aj malo pojasni samo mi nije jasno kakve veze ima baterija sa karticom ?!
i da koji softver imas?

Imam nemački V58.
Ni meni nije jasno kakve veze imaju memorijska kartica i baterija. Uradio sam par eksperimenata prilikom korišćenja telefona (koristim ga već godinu dana), sa formatiranom karticom, pa fleš i korišćenje sa praznom karticom, pa samo 10% zauzeća, a onda sa 50% i već tada počinje da pravi probleme. Pokušavao sam i BMC i MPM da koristim za prebacivanje na karticu nema razlike.
Obzirom da mi je i budilnik imam veliki problem zato što se dešava da ne zvoni nego izbaci tekstualnu poruku (nema dovoljno memorije) na ekran i to je to. U ostalim slučajevima (razgovor, SMS, aplikacije) kada ga aktivno koristim problem prevaziđem na kratko restartovanjem telefona. Da li postoji mogućnost da je mem kartica (2P Agency - kupljena uz telefon u radnji, kapacteta 1G) krš? Inače telefon je bio sa Vodafone software pa sam ga flešovao.

Poslednja izmena:
Nece biti. Koliko znam ni za jedan siemens nije napravljena "veca" verzija od 58.
Vidim da si imao m65... Posto je flesovanje za njega posto je meni crko, ne daje znake zivota.... Inace ovo mi je 5. siemens po redu, imao sam a35, a55, a65, m65 i sada ef81... Siemens forever :D :smash:

Ljudi ajde ko se razume u ove stvari, neka napravi ako mu nije problem temu The Godfather. Stvarno bi bilo kul,ja sam stavio original pesmu iz kuma za melodiju. ZNACI EKSTRA!!!!!

ljudi jel ima neka fora da se stavi neka slika kao screensaver
jer znam da samo moze da se izabere dgitalni sat i obican al nisam provalio da moze da se stavi slika jel moze neko da promeni nesto u SSaver.bar pa da izmeni nesto i da moze da se menja...
ne verujem da moze al ako je neko probao..........

pozzzzzzzz

~~ef81~~

Evo da se javim nakon tri meseca koriscenja EF81 sa vodafone v58, negde do kraja novembra sam imao problema sa telefonom a to je bilo konstantno gasenje, kamera je zezala u otvorenom rezimu i td... isprobao sam sve verzije v58 nemacku, rusku i vodafon koju sam bio drzao 1 dan i opet ga flesovao jer se fon ugasio 6x u roku od 12 sati i bio sam spreman da ga prodam, uzeo sam i ponovo ga flesovao sa vodafone v58 i od tada ako mi se fon 2x ugasio za 3 meseca! Znaci radi savrseno, domet perfektan, ubacio sam srpski jezik, srpski T9, ubacivao sam teme bezbroj puta, ubacio iPhone meni i ni sam ne znam sta sve nisam radio i menjao. Dobro sad vise i ne experimentisem mnogo, to mi je bilo u pocetku zanimljivo dok nisam dobio sta sam hteo! Znam samo da ga necu menjati dok ne crkne :d A jedini problem sto imam je da ne mogu da konfigurisem OPERU i GMAIL, ali dobro nesto je moralo da se zrtvuje da bi fon radio kako treba, to mislim da na to da se ne gasi sam od sebe!
BenQrko :banana:

I da da ne zaboravim da kazem danas sam ogrebao spoljni ekran popizdeo sam, vrlo malo ali mi smeta :wall:

Poslednja izmena:
i ja imam ovaj telefon,i do danas nisam imala neke probleme sa njim,nikada mi se nije gasio ili od danas nece da ide na net...isla sam u servis i kazu da je sve lepo podeseno ali on i dalje nece da ide na net...dali je neko od vas imao taj problem???

Evo da se javim nakon tri meseca koriscenja EF81 sa vodafone v58, negde do kraja novembra sam imao problema sa telefonom a to je bilo konstantno gasenje, kamera je zezala u otvorenom rezimu i td... isprobao sam sve verzije v58 nemacku, rusku i vodafon koju sam bio drzao 1 dan i opet ga flesovao jer se fon ugasio 6x u roku od 12 sati i bio sam spreman da ga prodam, uzeo sam i ponovo ga flesovao sa vodafone v58 i od tada ako mi se fon 2x ugasio za 3 meseca! Znaci radi savrseno, domet perfektan, ubacio sam srpski jezik, srpski T9, ubacivao sam teme bezbroj puta, ubacio iPhone meni i ni sam ne znam sta sve nisam radio i menjao. Dobro sad vise i ne experimentisem mnogo, to mi je bilo u pocetku zanimljivo dok nisam dobio sta sam hteo! Znam samo da ga necu menjati dok ne crkne :d A jedini problem sto imam je da ne mogu da konfigurisem OPERU i GMAIL, ali dobro nesto je moralo da se zrtvuje da bi fon radio kako treba, to mislim da na to da se ne gasi sam od sebe!
BenQrko :banana:

I da da ne zaboravim da kazem danas sam ogrebao spoljni ekran popizdeo sam, vrlo malo ali mi smeta :wall:

Za Operu je potrebno samo da napravis NOV identican Internet profile onom koji koristis za interni browser (browser benq-siemensa) i da umesto WAP stavis HTTP.
Zatim kada odes u apps stanes na operu, pa options -> java settings i tu odaberes za connection prifile onaj koji koristis i za interni browser, a za Internet profile ovaj nov koji si napravio (sa http).
to je to, opera radi na svim verzijama software-a bar kod mene na fucking MTS-u.

Gmail, je nepouzdan, nekad radi, nekad ne radi, pa ja Operu koristim i za pristup gmail-u.

:wave:

i ja imam ovaj telefon,i do danas nisam imala neke probleme sa njim,nikada mi se nije gasio ili od danas nece da ide na net...isla sam u servis i kazu da je sve lepo podeseno ali on i dalje nece da ide na net...dali je neko od vas imao taj problem???

ispod tvog pitanja DJWIBE je odgovorio ,tu imas link benq-siemens najbitnije 3,otvori i pronadji podesavanja za gprs i mms,zavisi od mreze koju koristis,prethodno izbrisi stare postavke,ali tek kad proveris,da li je sve kao u uputstvu,za VIP i TELENOR,imas direktan link za automatsko podesavanje,MTS rucno,ako i tad nece flesuj na vodafon 58,lako je.:wave:

ispod tvog pitanja DJWIBE je odgovorio ,tu imas link benq-siemens najbitnije 3,otvori i pronadji podesavanja za gprs i mms,zavisi od mreze koju koristis,prethodno izbrisi stare postavke,ali tek kad proveris,da li je sve kao u uputstvu,za VIP i TELENOR,imas direktan link za automatsko podesavanje,MTS rucno,ako i tad nece flesuj na vodafon 58,lako je.:wave:

Da bi dobili podeöavanja za internet i MMS potrebno je uraditi slede„e:

* Za MTS (064/065) poslati poruku sa tekstom ALL na 4777

* Za Telenor (062/063) poslati poruku sa tekstom wap na 9889

* Za VIP (060,061) http://konfiguracija.vipmobile.co.yu/

Da bi dobili podeöavanja za internet i MMS potrebno je uraditi slede„e:

* Za MTS (064/065) poslati poruku sa tekstom ALL na 4777

* Za Telenor (062/063) poslati poruku sa tekstom wap na 9889

* Za VIP (060,061) http://konfiguracija.vipmobile.co.yu/

za VIP i TELENOR si u pravu ali za MTS,ja sam cekao i 3 dana,pa na kraju ispade da moj telefon ne podrzava tu konfiguraciju,kad mi je to reko operater,nisam mogao da verujem,onda sam nabasao na ovaj sajt rucno podesio i ostalo je istorija.:banana:nego imam problem BMC ne prepoznaje fon u OBEX rezimu,sta da radim

Poslednja izmena:
Za Operu je potrebno samo da napravis NOV identican Internet profile onom koji koristis za interni browser (browser benq-siemensa) i da umesto WAP stavis HTTP.
Zatim kada odes u apps stanes na operu, pa options -> java settings i tu odaberes za connection prifile onaj koji koristis i za interni browser, a za Internet profile ovaj nov koji si napravio (sa http).
to je to, opera radi na svim verzijama software-a bar kod mene na fucking MTS-u.

Gmail, je nepouzdan, nekad radi, nekad ne radi, pa ja Operu koristim i za pristup gmail-u.

:wave:

Probacu pa javljam dali sam uspeo :banana:

Edit:
Uspeo sam, hvala puno :wave:

Poslednja izmena:
jesu li ti dobro podeseni portovi? idi na settings/connection pa na autodetection, dok ti je telefon prikacen na usb. i ne sme ti biti ukljucen ni jedan drugi program za komunikaciju sa telefonom.

E, aj neko nek se iscima da provali kako telefon koristiti kao modem. to mora da je moguce... znaci mobile modem assistant ne funkcionise... ali procitao sam negde da moze kreiranjem profila poput za dail up, il tako nesto... potrebno mi je to kako bih mogao da idem preko laptopa putem gprs-a na net...

aj ako neko zna ili sazna nek pusti detaljno objasnjenje :)

E, aj neko nek se iscima da provali kako telefon koristiti kao modem. to mora da je moguce... znaci mobile modem assistant ne funkcionise... ali procitao sam negde da moze kreiranjem profila poput za dail up, il tako nesto... potrebno mi je to kako bih mogao da idem preko laptopa putem gprs-a na net...

aj ako neko zna ili sazna nek pusti detaljno objasnjenje :)

Za to je potreban MPM, sa kojim ces instalirati i sta je potrebno za net.

Iskreno nisam probao, i nesto me i ne zanima.:d

Imam instaliran MPM, i to bi trebalo da radi preko mobile modem assistant-a, ali ne funkcionise... Na ovom forumu, kada sam ranije postavio pitanje, jedan lik mi je rekao da ne radi, jer se ne mogu podesiti neki odgovarajuci parametri :s Ali da se moze podesiti slicno kao obicna dailup konekcija, tako nesto...

Poslednja izmena:
@djwibe koji si ti kralj. Posle nekoliko meseci proradila mi je opera :banana:

@Sine Nebojsa prebaci USB sa mesta na koji si prikljucio na neki drugi port...Ako to ne uspe obrisi MPM(ako imas instaliran),obrisi sve drajvere za njega,sve iz Phone and Modem Options sto je vezano za telefon.Ovo se i meni desavalo.Kada sve ovo izbrises,ako si flashovao telefon verovatno si uz program dobio SilentInstallerGui.exe
To se (barem kod mene) nalazi u C:\Program Files\BenQ\3GSwupFU to su drajveri koje trebas da instaliras posle svega ovog.pozz Javi da li je uspelo

Imam instaliran MPM, i to bi trebalo da radi preko mobile modem assistant-a, ali ne funkcionise... Na ovom forumu, kada sam ranije postavio pitanje, jedan lik mi je rekao da ne radi, jer se ne mogu podesiti neki odgovarajuci parametri :s Ali da se moze podesiti slicno kao obicna dailup konekcija, tako nesto...

pa verovatno da moze, posto se modem Benq-a uredno prijavljuje u Phone & Modem Options.

Treba napraviti novu konekciju i odabrati benq modem. Ali mislim da su potrebni i dodatni parametri koji su specificni za operatere.

Uputstva za MTS podesavanja modema.
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=22451#

pozz svima, imam problem, flesovao sam telefon a nisam uradio buck up NV items(niti znam kako se radi),nazalost prekinulo mi se slucajno u toku flesovanj, posle sam ga ja jos jednom flesovao ali javio mi se problem NO SERVICE,zanam da ste ovaj problem obradjivali ali ne mogu nikako da ga nadjem, ako moze neko da mi da link.

pozz svima, imam problem, flesovao sam telefon a nisam uradio buck up NV items(niti znam kako se radi),nazalost prekinulo mi se slucajno u toku flesovanj, posle sam ga ja jos jednom flesovao ali javio mi se problem NO SERVICE,zanam da ste ovaj problem obradjivali ali ne mogu nikako da ga nadjem, ako moze neko da mi da link.

da dodam znam odprilike kako se radi buckup nv itema, ali meni treba restor a ja nemam te nv iteme, da li ima negde postavljeni jel ima neko link ?

Poslednja izmena:

skini uputstvo iz mog potpisa.
imas sve objasnjeno i linkove za download.

Poslednja izmena:
@Sine Nebojsa prebaci USB sa mesta na koji si prikljucio na neki drugi port...Ako to ne uspe obrisi MPM(ako imas instaliran),obrisi sve drajvere za njega,sve iz Phone and Modem Options sto je vezano za telefon.Ovo se i meni desavalo.Kada sve ovo izbrises,ako si flashovao telefon verovatno si uz program dobio SilentInstallerGui.exe
To se (barem kod mene) nalazi u C:\Program Files\BenQ\3GSwupFU to su drajveri koje trebas da instaliras posle svega ovog.pozz Javi da li je uspelo

Nece,ne radi i tacka,sve sam probao,ali ni da mrdne,skinuo sam i BMC beta 2.0,i nista.:wall:

Nazad
Vrh Dno