Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

ma nije pola sata meni je samo izgledalo tako trajalo mi je oko 10 min
srecno !!!!!!!!!!!!
kaces da flashujes ??????
javi rezultate pozzzzzzz

kad smo već kod kontakata
da li je neko imao sledeći slučaj:

ukoliko za jedan kontakt imam više brojeva (fixni, private mobil ...)

kad pozivam, u adresaru mi se odmah prikaže njegov
default broj (private mobilni telefon) koji sam postavio i to je ok

kad nakucam sms, i kada hoću da ga pošaljem
odem u adresar i kad hoću izaberem kontakt on mi ne ponudi
njegov default broj nego prvi koji je na listi za taj kontakt,
i onda moram stalno da podešavam, (samo za sms)

malo me to nervira !!!

Da da traje oko 10tak minuta...
Prvi utisci prelaska sa official v48 na vodafone v58:
-dodatne ikone u meniju koje smaraju(Vodafone live, mobile tv)
-dodatne ikone po folderima sound, pictures...koje smaraju(download sound, download pictures)
-manjak aplikacija DOC Viewer i PDF Viewer
~drugacije ikone u meniju
+brzina! ne drasticno ubrzanje ali ipak ubrzanje...
+neverovatno brzo menjanje slika u fullscreen-u File Menager-a

kad malo detaljnije istestiram napisacu jos koji utisak

Ljudi, flashujte rusku SW58 i uzivajte! Nista Vodafone, nista branding, telefon kao da je izasao iz fabrike i radi kao zmaj!

kad smo već kod kontakata
da li je neko imao sledeći slučaj:

ukoliko za jedan kontakt imam više brojeva (fixni, private mobil ...)

kad pozivam, u adresaru mi se odmah prikaže njegov
default broj (private mobilni telefon) koji sam postavio i to je ok

kad nakucam sms, i kada hoću da ga pošaljem
odem u adresar i kad hoću izaberem kontakt on mi ne ponudi
njegov default broj nego prvi koji je na listi za taj kontakt,
i onda moram stalno da podešavam, (samo za sms)

malo me to nervira !!!

Da, i kod mene je tako i bojim se da tu nema leka, osim da se pod "Private phone" (odnosno prvi broj koji uneses) postavi onaj koji zelis da ti bude default i prvi pri slanju poruka.

Poslednja izmena:
ma daj sad ruska 58 o njoj ne znam ni da li se pricalo ovde :d
German 58 je bila ovde primary
A sad cini mi se da je vodafone
Ne vredjam ni jednu od njih imao sam i rusku i ger.
Al vodafone IS THE BEST!!!!!!!!
Sad ti radi ok al ako budes imao kasnije probleme instaliraj Vodafone i miran si.

<Rio_da> Sve moze da se izmeni a sta i te ikone nista posevno posto nisu nesto lepe mogu da se promene.I kako to mislis DOC Viewer i PDF Viewer cini mi se da to ne ide uz oficijalnu 48-micu
A i to mozes lagano da instaliras.

Moje definivno misljenje VODAFONE IS THE BEST !!!!!!!!!! :)
pozzzzzzzzz

Poslednja izmena:
Evo jos nesto u slucaju da se nekom baguje kad prelistava failove u myfiles
preporucio bih da lista failove na ovaj nacin settings/phone settings/File system/Memory Assistant
pozzzzzzzzz

Poslednja izmena:
Naravno da se pricalo o ruskoj verziji ovde, jos na pocetku teme, bolje se pokazala nemacka...

Da li je neko radio sa programom "MobilThemeEditor"?
I da li može da podeli iskustva rada u njemu.
Napravio sam temu ali kada sam prebacio u telefon skroz je zablokirao pri restartu telefona a sada te teme nigde nema?#$?
Pa me zanima da li postoji neka caka kada je snimate u koji format, kako itd.

Moj techa je uzeo i u BREW modu copy->paste ceo sadrzaj fona iz jednog u drugi telefon i tako flashovao :D ... koji car! I sve radi normalno...

ma daj sad ruska 58 o njoj ne znam ni da li se pricalo ovde :d
German 58 je bila ovde primary
A sad cini mi se da je vodafone
Ne vredjam ni jednu od njih imao sam i rusku i ger.
Al vodafone IS THE BEST!!!!!!!!
Sad ti radi ok al ako budes imao kasnije probleme instaliraj Vodafone i miran si.

<Rio_da> Sve moze da se izmeni a sta i te ikone nista posevno posto nisu nesto lepe mogu da se promene.I kako to mislis DOC Viewer i PDF Viewer cini mi se da to ne ide uz oficijalnu 48-micu
A i to mozes lagano da instaliras.

Moje definivno misljenje VODAFONE IS THE BEST !!!!!!!!!! :)
pozzzzzzzzz

Opet stvar licnog ukusa, ja jednostavno ne volim brendovan softver ni u kojoj varijanti, pa ni Vodafone. Inace, posle flashovanja na rusku 58-cu telefon je proradio makar duplo brze tako da uopste ne vidim zasto bih je menjao. Nemam problema sa listom poziva, nijednom se nije zaglavio niti resetovao iz cista mira, JAVA sljaka kao besna, recju - radi bre k'o mator! :smoke:

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da namestim da mi telefon sluzi kao modem, tj. da idem na net preko njega? onaj Mobile Modem Assistant ne sljaka. Ajd ako neko moze detaljno da objasni...

iman problem ovde na forumu sam našla igrice koje se instaliraju preko jad.al ja sam izgubila cd koji sam dobila sa mob.pa moze li mi ko pomoc di mogu skinut taj program??

Jos utisaka za Vodafone 58-icu:
+kad stavis sd karticu sa izmenjenim sadrzajem, fonu ne treba skoro ni malo vremena da ocita sadrzaj, na v48 je to trajalo po 2, 3 minuta
+video fajlovima ne treba vremena da se "zagreju" pa da krene normalna reprodukcija, vec rade instant

uglavnom sad je fon dosta brzi!!!!

zanima me jel ima negde u NS da se kupi?????????????

<Rio_da> vidis o cemu sam pricao najbolji je.
Znaci sve radi i da to sam zaboravio karticu cita odmah ne treba mu puno vremena
jednoj mojoj prijateljici karticu cita 100 godina :d
pozzzzzz

ajde neko neka da link za vodafonovu 58,i mi zaludni da imamo zanimaciju,pa da flesujemo.

Duze vreme pratim ovu temu jer ima dosta korisnih stvari, a evo sada sam morao i da se registrujem jer vise ne znam sta da radim. Vlasnik sam ovog modela vec nekoliko meseci i do sada nisam imao nekih problema. Kada sam ga uzeo u njemu je bila v48 softvera, ali posle nekog vremena sam ubacio nemacku v58 sa kojom je odlicno radio i nije bilo problema sve do juce.
Ubacio sam drugarovu sim karticu na kratko i kada sam vratio moju telefon nije mogao da nadje mrezu. Na displeju pise limited service, a na vrxu je precrtana slusalica. I to nije jedini problem, ne mogu da udjem u imenik, poruke, listu poziva, opcija multitasking nije dostupna i ne mogu da menjam sigurnosna podesavanja (pin, pin2, phone code). Kartica radi sasvim normalno u bilo kom drugom fonu, kao i bilo koja druga u mom... Probao sam 4-5 kartica i sa svakom radi normalno a samo sa mojom zacudjujuce nece... Ubacivao sam i softwer, i to 3x ali nista ne pomaze :mad: Takodje sam probao i onu foru da u folder od softwera u program files ubacim onaj fajl imeibroj.qcn, pa da onda ubacim software ali isto.
Nadam se da neko ima predstavu u cemu je problem jer stvarno vise ne znam sta da radim :wall:

BACKUP SMSova (inbox,sent) ,adresara

Ljudi,hajde da konachno damo odgovor na pitanje:

Kako backupovati SMS na kompjuter
isto i za adrese.

Na forumu sam nasao samo za ovo drugo,

(naravno Djwibe,)
Ako zelite da sacuvate svoje kontakte, sa Brew Mobile Commanderom iskopirajte fajl: pbm_master_v_20.dat na komp ( nalazi se na rootu fona, i sadrzi sve informacije o kontaktima)

Ko zna nesto vise ili nesto bolje, i POGOTOVO za SMS inbox i sent, neka napise (a Djwibe bi to mogao da uvrsti u svoje preseke:smoke: )

pozdrav narode

Piece off cake... Sa BMC-om ides na tab SMS koji se nalazi na dnu programa. Za protokol oznacis AT(uses Obex port) a za filter oznacis All. Zatim opcija load pa back up... Poruke su sacuvane u .xls formatu a da bi se otvorile potreban je npr. Microsoft office program...

Da li neko zna da li moze i na koji nacin da se sms poruka sacuva na sim kartici!!??
Ja zaista nisam video opciju u telefonu koja mi daje tu mogucnost!! Sms mi sacuva na kartici samo kada mi je puna memorija telefona za sms! Trazio sam odgovor na to pitanje na ovoj temi ali nisam uspeo da ga nadjem, ako je odgovoreno jel moze neko da mi kaze na kojoj strani jer ja nisam video... a ako nije jel zna neko resenje ovog problema!??
hvala...

Ides u poruke, podesavanja poruka, pa u SMS. Udjes u profile i ides na edit aktivnog profila i tu ces naci opciju gde da ti cuva poruke (sms memoru)

@the_phenom

Da li imas nekog prijatelja ko ima isti fon kao ti, po mogucnosti da ima karticu iz iste mreze? Ja bi problem pokusao da resim ovako:
prvo bi tu tvoju karticu isprobao u tom drugom ef81 pa ako normalno radi to znaci da nije do kartice
onda bi uzeo oba fona i sa ovog drugog fona bi copy paste sve na tvoj telefon preko BREW komandera, posto sam shvatio da kad uradis Flash novog softvera, on ne obrise sve sa telefona pa instalira sve ispocetka kao npr Format c:, Install :) Naravno pre toga sacuvas kontakte

Ima li neko ovo za mob ???

11074405nb2.jpg

the_phenom, hvala!!
Taman sam sada namestio i da imam izvestaj, a da ne moram svaki put posebno da ga dodeljujem za svaku poruku koju saljem!!
Steta sto ne moze posebno neki sms sto je vec u telefonu da se sacuva na sim!!

jedno pitanje za IceCold jel mislis na igricu i gde u field testu :d
pozzzzzzz

Vrh Dno