Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

peta poruka od vasih djwibe BENQ-SIMENS EF 81 najbitnije br 2,otvori i citaj.

Poslednja izmena:
nego kako ja da instaliram srpski u moj tel,juce ubacio f58v nemacku,radi super brzi je,blutut,gprs,samo mms nece,ali mislim da je to do mreze,tako mi rekose u mts predstavnistvu i preko col centra.imam brew comander,skinuo sam srpski sa linka,ali kako da ga instal.brew mi ne prepoznaje tel.citiram:ACTIVE MPM WAS DETECTED IT MIGHT BLOC YOUR PORT SHUT DOWN.i tu je kraj.pa ako neko hoce neka napise kako i sta da radim,kao kad pise za konakcije za gprs i sl,znaci to tu,to tamo.Hvala unapred.

GR-44,tu si brate,nadjoh te i na ovaj forum,pomagaj ili daj savet gde da trazim resenje,ovo kao da imam tiganj,ulje,jaje,ali umirem gladan.

ljudi moze jedno pitanje moja sestra ima takodje ef81 i danas je stavila fon na punjenje oko 19 bio je prazan skroz znaci sam se ugasio i ona se brini posto se jos puni a sad 22 h jel zna neko sta je problem jel sme da ga skine sa punjenja jel se nesto sjebalo.........
hvala unapred!!!!!!!

@vranje pa zar te ne pita dal hoces da ga ugasis????!?!?! ako te pita idi na DA posto smeta...
anyway jel ti uopste komp vidi mob jel problem do BMC programa ili nece uopste da ga nadje to mozes da proveris ovako ides desni klik na MYCOMPUTER zatim PROPERTIES onda na HARDWARE pa onda DEVICE MENAGER i onda peto od pozadi PORTS (COM & LPT) i tu treba da ti pise diagnostic data interface tako nesto i to je to onda podesis port koji tu pise u BMC i to je to ako to nije problem onda ne znam..............

edit: naravno da si me nasao i ovde kad sam ti ja preporucio ovaj forum
:type::type: :smash::smash: ,):p

pozzzzzzz
aj ako mozes odgovori na ovo moje pitanje .........

e idem sad nesto da radim na tren (da igram CS hehe) pa cu posle da se prijavim i da vidim sta si uradio POZZZZZZ

Poslednja izmena:
ja kad slusam muziku na tel. i ujutru je obicno prazan,sam se iskljuci u toku noci stavim ga na punjac,a da ga ne ukljucujem,pojavi se natpis BATERY IS CHARGING,i normalno se puni,za sat i po do dva ga skinem ukljucim i to je to,do sad je radio samo tako.ma sa brew com resicu problem nego sama instalacija je problem,nasao sam tvoju nadogradnju za vodafon,ali to nije pravo res. za instaliranje,jel da.ti si na forumima vise od mene ako znas gde ima opis instalacije za srpski,napisi.

pozdrav od veselog,ali zbunjenog i pomalo nervoznog vranjanca

Poslednja izmena:
@vranje (upustvo za ubacivanje srpskog) otpakuj arhivu koju sam okacio,pa sve to kopiraj u brew i to je to.Nikola's

Prilozi

• Srpski i hrvatski.rar
    166.4 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
pozdrav Nikolas,ma to sam ukapirao ALI kako da instaliram srpski u telefon,sam postupak vec 4 sata citam po forumima i nista,i ovaj brew coman prepozna telefon samo kad sam na internetu,van neta nece,jel to normalno ili sam ja uspeo nemoguce.

@vranje sve sto treba da uradis je da ukljucis BMC pa ides na settings autodetection i on ce ti sam naci portove.zatim connect na brew i uradio ovo sto sam vec napisao...

Aloha drugari!!!
Juche sam pazario EF81, danas ga uspesno(za sada) fleshovao... Reko' da se javim da se koliko-toliko popravi odnos imedju onih koji su imali problem prilikom te operacije i onih koji nisu... Tj, ostaje mi jos nekako da podesim gprs i mms, ali polako, zivot je pred nama... :D
Pokusacu i burazerov da fleshujem, nadam se da ce isto proci bez problema...
:bow:

Aloha drugari!!!
Juche sam pazario EF81, danas ga uspesno(za sada) fleshovao... Reko' da se javim da se koliko-toliko popravi odnos imedju onih koji su imali problem prilikom te operacije i onih koji nisu... Tj, ostaje mi jos nekako da podesim gprs i mms, ali polako, zivot je pred nama... :D
Pokusacu i burazerov da fleshujem, nadam se da ce isto proci bez problema...
:bow:
Podesavanja imas na forumu,pazljivo citaj i nacices,moj EF81 prekjuce flesovan,i sve radi cak i mms,pre flesovanja nije hteo,ja sam na 064,vidi i www.mobilnisvet.com, forum za BQ EF81,ja sam odatle skinuo podesavanja.

Najbolje da vratis klasican v.58 menu!

KLASICAN V.58 MENU ZA VODAFONE V.58:

1. Prvo napravi BACKUP svih datoteka iz brew/mod/MainMenuApp/res/common.
2. Obrisi sve datoteke.
3. Kopiraj u brew/mod/MainMenuApp/res/common nove datoteke iz Klasican_v.58_menu.rar.

Ako ti se svidjaju Vodafone ikone u 2. koraku nemoj obrisati mainmenuapp_common.bar (to su ikone), a u 3. kopiraj preostale dvije datoteke iz Klasican v.58 menu.rar (znaci bez mainmenuapp_common.bar).

Ako zelis mijenjati i ikone evo i novih SE ikona!
POZZ...svidja mi se ova zuta pozadina sa ikonama,ima li je u ovim fajlovima koje si prikacio:wave:

Mislim da je samo tom slikom pokazao kako izgedaju SE ikone!!!

Podesavanja imas na forumu,pazljivo citaj i nacices,moj EF81 prekjuce flesovan,i sve radi cak i mms,pre flesovanja nije hteo,ja sam na 064,vidi i www.mobilnisvet.com, forum za BQ EF81,ja sam odatle skinuo podesavanja.

Hehe, imao sam malu Odiseju s korisnickim servisom, fonom i porukama na 4777... :p
Uglavnom, nekako sam dobio podesavanja za mms (nasao sam ovde za rucno unosenje, ali iz nekog razloga nije htelo da radi), a gprs jos zeljno iscekujem... :S:
Ostalo radi bez nekih problema...

1 stvar - zanima me cisto informativno koliko crtica za signal pokazuje vama fon. Negde sam procitao da je kao nemacka 58ca po tom pitanju losija od ruske, kao nesto u fazonu da se ne "trudi" da hvata mrezu... Meni je najvise 3 crtice... Znam i onu pricu o "budzenju" signala, ali to mi nije bitno. Bitno mi je samo da znam da imam full signal ma koliko pokazivao, jer prosla krsina od motorole c650 je imala max... Pa samo da znam da li je samo do indikatora ili do fona...

Ljubim ruke... :Klanjanje

Aaaahhhhhhh, uspeo!!! :banana:

***, ne mogu da verujem koja glupost od podesavanja... Nimi je jasno cemu sva ta fama oko podesavanja gprs... lol...

Sry, morao sam da podelim trenutnu radost s vama... :d

E, da, jel ima neka fora da moze da se otvori flash sadrzaj??

Poslednja izmena:
Nabudzio signal... Al sam loood... :banana: Sad mi ne pada signal ispod 3 crtice...
Odo' na spavanje! :banana:

Hahahaha, evo upravo sam ustao (sto dalje implicira da sam mogao da spavam), pogledao sam se u ogledalu i imam neku izbocinu na chelu, izgleda mi kao da mi raste 3. oko... Jos malo pa cu izgledati kao riba iz Simpsonovih... :sceptic:
Ma bre, vec sam se navikao, skoro da sam poceo da sijam u mraku, iznad glave mi el.uticnica, s desne strane na 50cm komp (koji non-stop radi), lampa, modem, produzni... Long live Tesla... :S:

Nego, jedina sitnica koju sam za sad primetio, a koja mozda ne bi trebala da se desava, je ta da kad zatvorim fon i tako stoji neko vreme i otvorim ga, on se ugasi. Meni je stvaaaarno zao ako je to vec negde na ovih 100...000 strana objasnjeno, ali procice mi mladost (btw veliki pozdrav za djwibe sto je napravio onu foru sa najbitnijim postovim, covek je cudotvorac, produzio mi je zivot za par godina :D )... Interesuje me cisto da li neko zna da li je to nesto sto se moze ispraviti ceprkanjem po sistemu fona ili je spas flesh ili to tako treba, who knows, ili... Tnx unapred

Ali i dalje sam zadovoljan... :banana:

Hahahaha, evo upravo sam ustao (sto dalje implicira da sam mogao da spavam), pogledao sam se u ogledalu i imam neku izbocinu na chelu, izgleda mi kao da mi raste 3. oko... Jos malo pa cu izgledati kao riba iz Simpsonovih... :sceptic:
Ma bre, vec sam se navikao, skoro da sam poceo da sijam u mraku, iznad glave mi el.uticnica, s desne strane na 50cm komp (koji non-stop radi), lampa, modem, produzni... Long live Tesla... :S:

Nego, jedina sitnica koju sam za sad primetio, a koja mozda ne bi trebala da se desava, je ta da kad zatvorim fon i tako stoji neko vreme i otvorim ga, on se ugasi. Meni je stvaaaarno zao ako je to vec negde na ovih 100...000 strana objasnjeno, ali procice mi mladost (btw veliki pozdrav za djwibe sto je napravio onu foru sa najbitnijim postovim, covek je cudotvorac, produzio mi je zivot za par godina :D )... Interesuje me cisto da li neko zna da li je to nesto sto se moze ispraviti ceprkanjem po sistemu fona ili je spas flesh ili to tako treba, who knows, ili... Tnx unapred

Ali i dalje sam zadovoljan... :banana:

prebaci slike koju drzis na pozadini i zvukove koje koristis na memoriju telefona.

pozz svima...telefon koristim vec godinu dana i to fabricku verziju 48 i do sada zaista nisam imao ni jedan problem, medjutim danas sam primetio da su mi se svi pozivi koji su bili u call records-u obrisali i da se vise nista ne pojavljuje. probao sam sa master resetom medjutim ni to nije pomoglo...ako postoji neko drugo resenje bilo bi mi od koristi...a ako mu vec nema leka i jedino flash pomaze jel postoji mogucnost da na nekin nacin sacuvam sve poruke koje su mi sada u telefonu :D to je jedini razlog zasto do sada nisam flesovao tel

Hmmm, tnx, ali jos nisam uzeo karticu, sto dalje implicira da se sve nalazi u memoriji telefona... Imam jos 4.41MB slobodno, ne znam da on to racuna kao malo i da li to ima veze...

pozz svima...telefon koristim vec godinu dana i to fabricku verziju 48 i do sada zaista nisam imao ni jedan problem, medjutim danas sam primetio da su mi se svi pozivi koji su bili u call records-u obrisali i da se vise nista ne pojavljuje. probao sam sa master resetom medjutim ni to nije pomoglo...ako postoji neko drugo resenje bilo bi mi od koristi...a ako mu vec nema leka i jedino flash pomaze jel postoji mogucnost da na nekin nacin sacuvam sve poruke koje su mi sada u telefonu :D to je jedini razlog zasto do sada nisam flesovao tel

Postoji, pomocu BMC-a.

i ja imao isti problem sa pozivima,flesovanje resilo problem,na forumu imas jos jedno resenje,isto to imas i na www.mobilnisvet.com, lepo objasnio ...kaci,ili bar napise adresu gde ima. POZZ....

Poslednja izmena:
ljudi pa ja sad primetio,mi na ulazu na forum imamo atacment,tj svi programi za BENQ-SIEMENS EF81,ko ga postavi,e svaka mu dala...

uspeo sam da sredim listu poziva tako sto sam instalirao ovaj programcic na telefon Mini Commander:

http://forum.allsiemens.com/download.php?id=68709 pronasao fajl koji se zove "callhist" rinejmovao ga, restartovao telefon, obrisao rinejmovan fajl..i tel je sam kreirao novu listu poziva koja radi ok!

a sta bi za flash, jel mogu da se sacuvaju poruke koje su vec u telefonu i kasnije vratiti posle flashovanja

Nazad
Vrh Dno