Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Djwibe Operacija uspela ! !!:banana: UPOZORENJE SVIMA !!!!!!!!!!!!!!! Malopre sam sredio fon rasklapanje je *******o ??!! , Ali ide ? Mada djwibe je dao uputstvo ali na njemu nema nigde slike kako se rastura kuciste u kom su smesteni mikrofon i zvucnik !! Tu je Papazjanija kad se odlepi mora se zalepi najbolji pocetak je pored rupa za srafice odatle ide i puca loma (lepak) ali se nelomi nista sto je bitno ? ZVUCNIK u fonu je velicine Caps Lock tipke na tastaturi ??? Mogo bi i EI- nis da ga proizvodi kolki je !! Paznja za fon je Sok koji me uhvatio kad sam video koliko je mikro metalne prasine bilo na zvucniku !!! :( Haos Magnetna igla je bila resenje inace zvucnik nema foliju celofanski i slicno tipican je silikon menbrana jakog kvaliteta i debljine
a mikrofon je dupliran !! Znaci sto dalje sa njim od radionice recimo ja sam furo kombinezon par dana i jebavo bravariju to mu je jeba lo kevu Zvucnik ima jak magnet naravno Okacicu i neke slike fone je bio ukljucen stalno dok sam ga rasklapo Hvala DJWIBE !!http://www.benchmark.co.yu/forum/images/smilies/smoke.gif
:smoke:

@GR-44 Lapsus :lupko: ne .brt nego .bar fajlove, inace to su svi fajlovi koji sluze za izgleg softvera na fonu. Cela filozofija oko skina za mplayer je zapravo jedna slika koju stavis umesto standardne u .bar fajlu za mplayer i ne samo mplayera vec i ikona, to za pojacavanje... i ne moras da cackas na netu da bi nasao nesto sto ti se svidja vec napravis sam. Jos samo kada bih skapirao gde gresim.

Peti post ti je uputstvo pa javi da li si uspeo :wave:
http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=31861

Pretrazi "repair" u ovom forumu. poz
hvala kralju, evo uspeo sam da dobijem mrezu preko QPST - (jezicak restore, a repair fajl koji sam upotrebio (jer naravno nisam napravio backup:)) sam takodje skinuo sa ovog foruma), samo jos da malo pojacam signal i bice OK... :-D
PoZz

@GR-44 Lapsus :lupko: ne .brt nego .bar fajlove, inace to su svi fajlovi koji sluze za izgleg softvera na fonu. Cela filozofija oko skina za mplayer je zapravo jedna slika koju stavis umesto standardne u .bar fajlu za mplayer i ne samo mplayera vec i ikona, to za pojacavanje... i ne moras da cackas na netu da bi nasao nesto sto ti se svidja vec napravis sam. Jos samo kada bih skapirao gde gresim.

Peti post ti je uputstvo pa javi da li si uspeo :wave:
http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=31861

Ja sam sa Brew Resource Editorom (mislim da je najnovija verzija) uspesno menjao izgled za kalendar (onu pozadinsku slicicu, ikonice itd.). Provericu kako sam to radio jer znam da je bila neka zackoljica.

hello, da li mozda neko zna kako da fixujem bug za sms, tj ne mogu da saljem sms poruke jer ne mogu da ukucam broj na koji hocu da saljem (to je kada direktno hocu da pisem, izbacuje mi da je maximum vec dostignut), medjutim kada odgovaram sve funkcionise OK...sinoc sam ga fleshovao na v58,
pOzZ

Poslednja izmena:
hello, da li mozda neko zna kako da fixujem bug za sms, tj ne mogu da saljem sms poruke jer ne mogu da ukucam broj na koji hocu da saljem (to je kada direktno hocu da pisem, izbacuje mi da je maximum vec dostignut), medjutim kada odgovaram sve funkcionise OK...sinoc sam ga fleshovao na v58,
pOzZ

Imas i to negde u ovom forumu. Pretrazi po forumu tu poruku koju ti izbacuje, ne secam se kako ide. Ako ne uspes javi.

Da li je neko koristio neki program za upravljanje racunarom preko bluetooth-a. Ja sam probao vise njih ali mi nijedan nije radio (neke nisam mogao ni da instaliram na telefon).

Notes

Na moj BS E71 sam instalirao aplikaciju Notes nađenu na ovom forumu.Aplikacija se otvara "sve" radi osim onog najvažnijeg:eek:pen i save note!Napišem tex,dam ime i kad kliknem save:Operation faild!!!Tako i kad idem na open note!
Pošto je E71 sie platforma možda program traži folder na fonu gde se smeštaju notes kojeg ja nemam.Ako neko zna koji je to folder nek napiše celu putanju do njega.

Poslednja izmena:
@littleprince

UPUTSTVA ZA PROMJENU .BAR DATOTEKA:

Potrebni programi:
1. WinHex
2. BREW Resource Editor (BRE)

- BREW Resource Editor-om učitaš .bar datoteku i označiš redak koji želiš mijenjati ( neka slika u .bmp ili .png formatu )!
- WinHex'om učitaš novu sliku i kopiraš je u hex-obliku u BRE!

SVE SAM STAVIO U SLIKOVNICU - SAMO PRATI!!!

Slikovnica - 1. dio (1-5)

Prilozi

• 001_BRE_01.png
    001_BRE_01.png
    36.9 KB · Pregleda: 128
  • 002_WinHex_01.png
    002_WinHex_01.png
    33.3 KB · Pregleda: 101
  • 003_BRE_02.png
    003_BRE_02.png
    38.8 KB · Pregleda: 99
  • 004_BRE_03.png
    004_BRE_03.png
    57 KB · Pregleda: 101
  • 005_BRE_04.png
    005_BRE_04.png
    37.8 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
UPUTSTVA ZA PROMJENU .BAR DATOTEKA:

Slikovnica 2. dio (6-8)

Prilozi

• 006_BRE_05.png
    006_BRE_05.png
    34.9 KB · Pregleda: 173
  • 007_BRE_06.png
    007_BRE_06.png
    36.7 KB · Pregleda: 107
  • 008_BRE_07.png
    008_BRE_07.png
    36.4 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Instalirao sam Mobile Theme Editor 2.2.3 sa svim prethodnim java glupostima, ali program neće da edituje teme uz poruku "Invalid theme or display resolution not supported." Ono što je interesantno je da bez problema edituje teme za BS E71. Probao sam sa verzijom 2.0 ona tek ništa ne otvara. Gde je problem?

Instalirao sam Mobile Theme Editor 2.2.3 sa svim prethodnim java glupostima, ali program neće da edituje teme uz poruku "Invalid theme or display resolution not supported." Ono što je interesantno je da bez problema edituje teme za BS E71. Probao sam sa verzijom 2.0 ona tek ništa ne otvara. Gde je problem?

Mobile Theme Editor radi kako treba, a problem je u vrsti datoteke koju pokušavaš otvoriti.
Ne možeš otvoriti niti jednu .sdt temu jer su zaštićene! Moraš imati .sdq temu pa ćeš moći u njoj nešto mijenjati. Tako se štite autorska prava!!!

ja cu da probam ovo sa BRE i winhex pa ako ne uspem javi cu se.........
pozzzzzzzzzz!!!!!

Poslednja izmena:
Mobile Theme Editor radi kako treba, a problem je u vrsti datoteke koju pokušavaš otvoriti.
Ne možeš otvoriti niti jednu .sdt temu jer su zaštićene! Moraš imati .sdq temu pa ćeš moći u njoj nešto mijenjati. Tako se štite autorska prava!!!

Ali kako onda otvaram sve .sdt teme koje su za BS E71? Inače i njih sam skinuo sa modopo sajta u nadi da ću ih nekako instalirati na EF81 što nisam uspeo.

Ali kako onda otvaram sve .sdt teme koje su za BS E71? Inače i njih sam skinuo sa modopo sajta u nadi da ću ih nekako instalirati na EF81 što nisam uspeo.

EF81 je za razliku od E71 baziran na platformi BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) i to je problem! Zato ćeš u MTE-u koristiti opciju File -> Export to Brew format kojom tema postaje spremna za instaliranje na mobitel (.sdt), ali i zaštićena od otvaranja s MTE-om.

wladane nema sanse da nadjem ovo! ajde ako nadjes negde postupak ti ga postuj plz.
pOzZ

Ich verändere mit QXDM das NV-Item 3005 in den Wert der gewünschten max. Empfänger. Bei mir hat 10 wunderbar geklappt.

Nadji taj nv-ithem (3005) i stavi 10. Restartuj phon. Srecno.

Ich verändere mit QXDM das NV-Item 3005 in den Wert der gewünschten max. Empfänger. Bei mir hat 10 wunderbar geklappt.

Nadji taj nv-ithem (3005) i stavi 10. Restartuj phon. Srecno.
hvala druze, nasao sam sve i odradio malo se namucio ali sam ipak uspeo! Hvala tebi puno na pomoci jer sam sigurno ne bih postigao nista!!!
PoZz i pozdrav svima

Poslednja izmena:
Ne gnjavis, forum sluzi da pitas sta nije jasno. Imas tamo write kad upises 10. Ne znam sta je prob. Daj screen gde ti je taj copy.

Ne gnjavis, forum sluzi da pitas sta nije jasno. Imas tamo write kad upises 10. Ne znam sta je prob. Daj screen gde ti je taj copy.
jos mi je samo ostalo da sredim bluetooth, ovde na forumu ima link koji vodi na ruski forum ali ja ne razumem ruski, pa ako hoce da mi neko objasni na srpskom???
oPzZ

Za to treba da nv 477 ili 447 (nisam siguran, pisace pored bluetooth address-taj je) one nule izmeni u bilo koju vrednost. Tako nesto bese, radio sam to poodavno. poz

Pravio sam ovaj edit .bar faila ali problem je sto mi on posle napravi .brh i sta sad s njim???
(inace probao sam da zamenim onaj fajl za mplayer/res/common/mplayercommon_ext.bar)
i nasao sam koji red hocu da izmenim (sliku za mplayer na malom ekranu) i ubacio sam bezveze jedan sto sam napravio i to je to sta treba da radim da bi mogao da napravim skin za taj mplayer
ako moze nek mi steky-mag ili neko ko zna ovo posalje pm sa adresom na hottmailu ako ima ako ne nema veze...............

hvala unapred!!!!!!!!

edit: evo sad sam probao samo da izmenim common_media.bar koji je u coredaemonapp hteo sam da izmenim ono kad se pojacava........u mplayeru pa sam zamenio samo slike i to je to al kad sam isao na save on je sacuvao kao .brx ili tako nesto ne mogu sad da napisem nije mi pri ruci nijedan takav fajl...
ali mislim da je .brx i to je to kako da to stavim u bar file pa da zamenim common_media.bar

hvala unapred!!!!!!!!

Poslednja izmena:
@GR-44 Tu sam i ja gresio tj nisam odradjivao sve. Pogledaj predzadnju sliku Steky-MAG-a. Kada otvoris .bar fajl i zamenis sliku koju zelis odradi build i on ti u isti .bar fajl koji si otvorio sacuva izmene.

PS: Daj da vidimo taj tvoj skin kad ga odradis :wave:

Poslednja izmena:
moze li pomoc?
nikako da pokapiram kako da igre instaliram na fonu. skinuo sam sa ovog foruma rar igrice i sta, trebam li da to samo kopiram negde ili kako vec?
pOzZ

U vezi editovanja .bar fajlova... Ne morate koristiti hex editor. Kada selektujete item koji hocete da menjate, sa desne strane imate tri sekcije - Identifikation, Attributes i Preview. U okviru sekcije Attributes imate property "Source". Tu umesto Hex izaberite "File", pronadjite PNG ili vec neki drugi fajl koji hocete da stavite i prikacite. Odradite Build i to je to.

EF81 je za razliku od E71 baziran na platformi BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) i to je problem! Zato ćeš u MTE-u koristiti opciju File -> Export to Brew format kojom tema postaje spremna za instaliranje na mobitel (.sdt), ali i zaštićena od otvaranja s MTE-om.

Sve jasno, znači File -> Export to Brew format koristim kada napravim novu temu? Nego, jel postoji neki key editor kojim bi, recimo, mogao da namesti da mi plavi taster bude prečica za mini operu a ne za interni browser? Na forumu je bilo reči o tome ali za Vodafon pomoću BitPim-a a ja imam nemca skojim to nisam uspeo.

@GR-44 Tu sam i ja gresio tj nisam odradjivao sve. Pogledaj predzadnju sliku Steky-MAG-a. Kada otvoris .bar fajl i zamenis sliku koju zelis odradi build i on ti u isti .bar fajl koji si otvorio sacuva izmene.

PS: Daj da vidimo taj tvoj skin kad ga odradis :wave:

slusaj ja kad idem na save meni pojavi onaj prozor kao da sam isao na save as.
a kad ne idem na save ne mogu ono compile kao bledo je i ne mogu da kliknem :mad: i sad sam probao kao sto je dole rekao icatenej da umesto hex izaberem file i nadjem sta hocu umesto toga al on izmeni taj file i vise nije hex nego file (ikonica nije vise ona plava kockica nego folder) i problem je to sto ne mogu compile pa ne znam sta dalje......
pomoc :type:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno