Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Pozdrav narode!

Pratio sam temu od prvog dana i pre 4 meseca sam se odlucio da kupim EF81. Do sada se nisam javljao na forum jer me je sluzio perfektno i sve sto sam mislio da pitam vec je bilo odgovoreno ovde. Uz sve savete sa foruma potpuno sam optimizovao mob prema svojim potrebama (teme, igre, programi, muzika, filmovi...) i nemam ni jednu zamerku sto se toga tice (FW ger58). Danas sam ustanovio problem za koji se bojim da je sasvim druge prirode (hardware) Naime slusalica kao da je mrtva, ne cuje se nikakav zvuk ni prilikom poziva (tu-tu:) ni od trenutka kada se uspostavi veza, znaci sagovornici mene cuju ali ja njih ne. Razgovori se sasvim normalno obavljaju preko slusalica i mikrofona, a i muzika sa plejera se cuje nista slabije nego prvi dan na spoljasnjem zvucniku, a moguce je obaviti i poziv preko spikerfona....Pod garancijom je jos 8meseci!

Neki slican slucaj? Neki predlog?

Hvala unapred!

CHEkaj, ne radi ti unutr zvucnik? Jel ti radio nekad? Jel si sig da je pojacan? Prilicno je tih, pa je potrebno i dobro culo sluha :)

Da li Xili 3gp converter moze da radi konverziju flv fajlova u 3gp.Kad sam prvi put radio konverziju nekog video klipa namestio sam sve one parametre za audio i video i kad sam hteo da snimim taj profil da ne bi stalno podesavao oni tasteri new i save nisu dostupni.Kako da snimim profil da ne bih stalno podesavao

CHEkaj, ne radi ti unutr zvucnik? Jel ti radio nekad? Jel si sig da je pojacan? Prilicno je tih, pa je potrebno i dobro culo sluha :)

kao što rekoh koristim telefon već 4 meseca;) tako da sam upoznat sa kvalitetom i glasnoćom zvuka... možda nisam bio jasan, ne radi mi slušalica unutra iznad displeja u onom malom prorezu! kada nekoga zoveš, pre nego što se uopšte uspostavi poziv čuješ nekakve zvukove koji nagoveštavaju pozivanje sagovornika. e ja to ne čujem! niti čujem sagovornika kada se veza uspostavi...kada koristim sluške sa mikrofonom headset profil (dok slušam mjuzu) i imam poziv sagovornika normalno čujem pomoću sluški!

još da dodam: nikada nije ispadao, nije udaran isl, baš ga čuvam, čak još uvek stoji i foliaja na displeju!?!

Poslednja izmena:
nema. pitali svi, ali osim predloga za master reset nista. a ni master reset nije pomogao ljudima. a ja ne znam ni sifru za m. reset. sta sad?:trust::wall:

Elem, danas je i moj telefon "zakucao" listu poziva. Malo sam pročačkao po ruskim forumima i našao sam kako da rešim ovaj problem BEZ FLASH-a!

Evo šta treba uraditi:

1. Na telefonu pokrenuti neki fajl-menadžer (Mini Commander ili Zeus)

2. U folderu /fs/ pronaći fajl "callhist"

3. Preimenovati fajl u neko bez veze ime, npr. "aaa" (u Mini Commanderu rename se radi tasterom "9"). NIKAKO NE POKUŠAVAJTE DA OBRIŠETE FAJL!!!

4. Zatvoriti program i resetovati telefon

5. Kada se telefon ponovo uključi, ponovo ući u fajl menadžer i obrisati fajl koji smo napravili (onaj "aaa"). Telefon će sam kreirati nov fajl "callhist".

Ovo je kod mene odradilo posao. Napominjem da je moj FW nemački 58, mada pretpostavljam da će raditi na svim FW-ima (jer je ovo rešenje istog problema za Siemens SXG-75, a on i EF-81 dele istu platformu).

Naravno, stara lista poziva će biti izgubljena, ali će nova (prazna) funkcionisati!

:-devil-:

kao što rekoh koristim telefon već 4 meseca;) tako da sam upoznat sa kvalitetom i glasnoćom zvuka... možda nisam bio jasan, ne radi mi slušalica unutra iznad displeja u onom malom prorezu! kada nekoga zoveš, pre nego što se uopšte uspostavi poziv čuješ nekakve zvukove koji nagoveštavaju pozivanje sagovornika. e ja to ne čujem! niti čujem sagovornika kada se veza uspostavi...kada koristim sluške sa mikrofonom headset profil (dok slušam mjuzu) i imam poziv sagovornika normalno čujem pomoću sluški!

još da dodam: nikada nije ispadao, nije udaran isl, baš ga čuvam, čak još uvek stoji i foliaja na displeju!?!

Razumeli smo se. Mislim da ti je najpametnije da ga odneses posto imas garancju. Takav prblm do sada niko je imao, poz
pozuri, imas jos samo 8 meseci.

Poslednja izmena:
@wladan

ma tako sam i odlučio. jeste da sam ga pazario u BG i jeste da imam uputstvo za rasklapanje i da me "gricka crv" da ga otvorim:-devil-:..ali što je sigurno, sigurno je
nazvao sam jutors prodavnicu, deluju skroz korektni pa sam dogovorio da im sutra to donesam, valjda mogu da srede brzo...toliko sam se navikao na sve pogodnosti ovog telefona da nisam siguran kako bih izdrzao dan bez njega...

Poslednja izmena:
...

Aaa, pa to je onda, trebao si foliju odmah da skines bre :d Elem, teraj u servis dok jos mozes. Deluje kao hw kvar.

Cheers....

Djwibe pomagaj

Ljudi help!!!!!!!!!!Imam ovaj telefon vec 3 meseca i teme koje sam ubacivao preko usb-a(program BMC) sve su radile.Juce sam pokusao to isto i nece,cak sam pokusao i temu koja je ranije radila,(koju sam obrisao),ni ona nije radila!:mad:Help!!!!!!

Aaa, pa to je onda, trebao si foliju odmah da skines bre :d Elem, teraj u servis dok jos mozes. Deluje kao hw kvar.

Cheers....

opraviše ga svaka im čast :banana:

i to za 15min...

inače nije bila slušalica (5min je otpalo da se to konstatuje) a onda je proradila dijagnostika i došli su do zaključka da je još u fabrici flat kabel stavljen malo van oredviđenog mesta (znači bukvalno pola milimetra) i malo po malo je gnječen taj krajić kabla dok na kraju nije pukla ta jedan žičica koja je zadužena za slušalicu:)

inače ako nekome iskrsne hw problema sa fonom, mogu da preporučim ove ljude...da sada ne reklamiram...pitajte ako bude frka!

Pozz fon kupljen nov u avgustu i ovde sam posmatro forum od 19 strane !! Ljudi fon je takav kakav je i jeftin je i do jaja je Problemi se desavaju svima skoro u isto vreme a to je zvucnik to jest crkava mu Buzzer !! gornji displej je dojaja zapakovan bez pucanja displeja untrasnjeg ili spoljasnjeg skoro nemoguce ga je otvoriti a pritom ga i malo razvaliti Delova nema to svi znamo ??? takode i slusalica sto covek kaze *****ava jer nije namesteno U tri servisa sam nosi fon po Novom Sadu nijedan lik nije znao da ga otvori jedan je probo i malo smo mu jeb.. kevu prostor iznad kamere !! sve je zalepljeno !!
tako da do pucanja mora da dode nigde nisam naso uputstva ****ni rapid share nemozes pronaci a na hrvatima msna.hr nemoz skuinuti jeb.. pdf otvarnje gornjeg kucista EF 81 u sustini nacin je jedan slomi!!! i pomoli se bogu da nepukne nesto a posle mos se selotejpom lepi ???? Menjam ga i vise najo Simens Cajna i kosooki majstori Ako neko zna nekog ludaka ko hoce da ga otvara iz Novog Sada dajte ljudi da ga furam oma kod coveka sit mi ga je kituljko:smash::smash::smash:

Uputstva ima na ovoj temi i to cini mi se na nekoj od dve-tri strane unazad.
Ako ne nadjete cimnite me okacicu ga.

Ima li neko da je primetio da mu se telefon zabaguje kada se prekine razgovor zaklapanjem telefona?Meni se pojavi crn ekran sa jedino skalom za bateriju vidljivom i zabotuje se dok ne istiskam crveno dugme na tastaturi ?:mad:

Uf......ako nesto ume da me umori nacisto....onda je to citanje ove jaaako obimne teme....

imam jedno pitanje u vezi programa BT MS CONTOL,ovo se dobija uz fon....

ovo mi je jako potrebno zbog upravljanja Power point prezentacija koje cesto drzim....

e sad,ja sam skoro kupio bluetooth za komp,i probao da ih spojim preko ovog programa,i prepoznalo ga je lepo,ali kad hocu da pokrenem konekciju.......ono prijavljuje probleme(na slici).......

Za sve sam siguran da je dobro podeseno sem zadnjeg na prvoj i drugoj strani?!?Moze li mi neko objasniti ovo???

Da li je jos neko ovo probao....i kakva je iskustva imao......i da li postoji neka alternativa ovom programu,jer na svom kompu,preko istog bluetootha sam uspeo da povezem Sony ericson K750i,preko njegovog programa,i radio je odlucno...pa mi nije jasno zasto moj nece........

INACE,ZAISTA,APELUJEM NA BILO KOGA KO JE NA OVOJ TEMI OD SAMO POCETKA DA NAPRAVI PRESEK VAZNIH TEMA BROJ 3.......djwibe je to odlicno uradio sa presekom 2:type::banana:,ali u medjuvremenu je "pristiglo" jos milion drugih pitanja i odgovora....od kojih se mnogi i ponavljaju iako neke stvari koje su vec date u preseku br 2....ne moz' se covek snaci da pronadje sta mu treba,a da pritom ne procita pre toga gomilu silhih gluposti....:mad:

.....dakle,ako neko ima vremena za to,NAPRAVITE PRESEK BR. 3,PLEASEEEEEEEE
:zgran::zgran::zgran::wall:

hvala:D

presek 3 je spreman ili tu ima jos par stvarcica, uglavnom je sve receno u preseku br.2.

presek 3 je spreman ili tu ima jos par stvarcica, uglavnom je sve receno u preseku br.2.

Pa presek je uradjen na 70. strani,a ovo je eto vec do 90. doguralo.........:smash:

Nego,nema veze za to,moze li neko da mi pomogne u vezi bluetooth-a u onog programa???

pozz:type:

@GR-44 i ostali koji znaju kako si zamenio Vodafone ikone i gde si skinuo fajl za njihovo menjanje, oni linkovi ti ne rade?

Bato DJWIBE pretrazio i nista od otvaranja kucista ?! Kaci ovde slikovito ili recima trebace ljudima sigurno ! Opravka je 10 do 15 evrica za zvunik ! Ali nema ga na lageru ?? Plus jos jedan servis 4-ti po redu Tip ga je gledo 20minuta i reko da nema zvucnik mislim ?? NEZNA DA OTVORI BRATE !! Svi zanju da je dobar telefon i levo desno ali nemaju znanja jeb.. ti servisere Ako je neko ljudi otvaro fon dajte malu pomoc !??

Prilozi

• EF81_IKONE.rar
    541.1 KB · Pregleda: 355
@Steky-MAG To majstore :happy::happy::happy:. Sad je to dobar telefon :)

Jel video neko ovaj skin za mp, meni izgleda ekstra :wave:

Prilozi

• dispcapture2_657.png
    dispcapture2_657.png
    57.2 KB · Pregleda: 107
  • mplayercommon_ef81_58_324.rar
    94.3 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Ljudi fon je takav kakav je i jeftin je i do jaja je Problemi se desavaju svima skoro u isto vreme a to je zvucnik to jest crkava mu Buzzer !! gornji displej je dojaja zapakovan bez pucanja displeja untrasnjeg ili spoljasnjeg skoro nemoguce ga je otvoriti a pritom ga i malo razvaliti Delova nema to svi znamo ??? takode i slusalica sto covek kaze *****ava jer nije namesteno U tri servisa sam nosi fon po Novom Sadu nijedan lik nije znao da ga otvori jedan je probo i malo smo mu jeb.. kevu prostor iznad kamere !!

moram da se osvrnem na ovu konstataciju, čovek je 100% upravu! ne bih sada da ispadne da nekoga vređam ali koliko ja imam iskustva sa mobilnim telefonima ovi serviseri u NS su manje više priučeni šabani (izvinjenje Šauliću i Bajramoviću:D) :wall: za mnoge modele telefona (ne samo EF81). za bilo kakav ozbiljniji servis nije loše platiti prevoz do BGa i tamo obaviti na nekom proverenom mestu!

inače sa pravim alatom je moguće skinuti displej i vratiti ga nazad (čak i folija ostane netaknuta) a da se ne nanese BILO KAKVO oštećenje.

što se tiče problema sa slušalicom pogledaj moj prethodni post! ko zna možda ima još sličnih slučajeva!

Poslednja izmena:
Ubacio sam novi softwer v58 niemacki, i sve je zavrsheno ok ali kad ga upalim pishe kao da nije stavljena sim kartica, pokushao sam da ga fleshujem opet i opet isto.

Da ne zna ko sta bi moglo biti i kako bi se to moglo rijeshiti

PS. Prije toga je na telefonu bio pukao softwer, odjednom se tel izgasio i nje vishe mogao da se upali tj. upalish ga ali stalno na ekranu stoji BenQ-Siemens i ne mice se

Poslednja izmena:
Hvala djwibe rasturanje gornjeg dispeja nikad nebi pogodio niko vidim skino sam file ali strah me je i da ga cackam jos ?A onom majmunu u servisu sto je sa starne pokuso da ga otvori i zeznoga cu ****** u mozak ima da mu nestane koji iz radnje kad mu posaljem ekipu ! Moracu psihicki da se pripremim ! Plus za sve o fonu MP3 na ovom fonu je the best jacina ja sam odradi filipsove sluske koje paraju do jaja !! Ako uspem da sredim zvucnik javicu vam A tebi care hvala jos jednom BUKA NS

@littleprince vidim da me preduhitrio steky-MAG ali sta ces...

anyway jel imas neku temu i ove qwidgets-e koji idu uz ovaj mplayer pa da okacis
tnx unapred!!!!!!!!!

tnx al inace ove dve stranice sam "prostudirao" sve sto sam mogao sam izmenio
ovaj mplayer je super al glupo je sto nema ext file i za mali ekran
jel moze da se stavi obican samo da se napise ext ili tako nesto???

a za taj .brt fajl stvarno ne znam nikad nisam probao
cime ga menjas anyway mozda ce znati djwibe ili psaras
aj pozzzzzz

edit: i da evo okacio sam jednu sliku ispod zanima me kako mogu da promenim ono kad pojacavas u mplayeru i da stavim ovo dole
a to sam skinuo sa ruskog sajta i to se stavlja ovde brew\mod\settingsApp\res\common\settingsapp_common.bar
jel ima neko da okaci nesto slicno ili da izmeni ovaj fajl dole (koji moze da se skine ovde http://forum.allsiemens.com/files/settingsapp_common_959.rar) pa da moze da se stavi za mplayer i da napise gde da stavim kad budem menjao

Poslednja izmena:
imam doticni ef81,
ali posto nije pamtio listu poziva odlucio sam da ga flesujem,
flesovao sam ga sa 58 verzijom ruskom i nemackom,
prilikom flesovanja mi je prijavio na imam previse nv itema,
sve prodje ok ali nemam mrezu ni malo tj. limited services,
probao sam i da vratim na 48 verziju, koja je bila u telefonu, i opet isto,
citao sam da pomocu QSTP-a i nvEditora treba ubaciti neke fajlove,
ali problem je sto mi QPST ne vidi telefon,
telefon se u device manageru prijavljuje na COM9
i kada u QPST ubacim COM9 nema telefona,
e sad da li je probnelm u QPST-u ili telefonu ili u meni jer ne znam da podesim pravilno COM9 u QPST-u?
verzija QPST-a jd 2.7 build 8
(znam da je bilo u prethodnim postovima ali nisam uspeo tako da resim prob. pa ako moze neko da mi objasni sve na jednom mestu?)

hvala
Hello, upravo sam flesovao fon na v58 (ruska) i nemam mrezu na 065, da li si posle preimenovanja fajla "template_EF81.brt" i ostale procedure ponovo flesovao tel?
Ako nisi hoces li mi opisati proceduru vracanja mreze jer ja vise ne mogu da se macujem, plz....
PoZz

Vrh Dno