Pozdrav,
Evo ga i neko moje iskustvo nakon sedmodnevnog koriscenja telefona.
Telefon koji sam kupio nije skidan sa neke strane mreze, dosao je u paketu sa svime sto treba da ima, u telefonu je bio instaliran FW 48. Stavljena je 1GB Sandisk kartica i 9 godina stara mobtelova SIM kartica ali je sve proradilo iz prve (mada mi je prodavac skrenuo paznju da se moze desiti da se telefon glupira sa tom karticom). Sve kontakte i druge stvari lako sam prebacio sa Nokie 6085, sva automatska podesavanja vezana za MMS i GPRS su takodje bez problema prihvacena, koriscenje telefona kao GPRS modema za laptop takodje je profunkcionisalo bez problema. Probao sam par stvari navedenih na ovom forumu (filmove, instalaciju tema i aplikacija itd.) i to je takodje proslo bez problema. Telefon mi se nije gasio niti resetovao tako da sam i sa tim aspektom bio vrlo zadovoljan.
U medjuvremenu sam probao kako telefon radi sa eksternim GPS bluetooth receiverom i to je takodje profunkcionisalo kako treba (probao sam Nokia LD-3W). Sve se kako treba inicijalizuje, pozicija se ocitava, medjutim mapa nema i to je problem... Za ugradjenu aplikaciju za GPS (VDO Dayton) podrska je obustavljena a ostale koje sam probao (npr, Nav4All, Navigami itd.) lepo rade ali na zalost jos uvek nemaju mape... Nav4All vas moze voditi po vecim putevima u Srbiji i to je to, nema detaljnih mapa za vece gradove. Okruzenje (Hrvatska, Slovenija, Madjarska, Austrija itd...) daleko je bolje pokriveno. Pisao sam pismo sluzbi podrske u Nav4All sa pitanjem kada ocekuju detaljnije mape gradova u Srbiji, pa cemo videti sta ce odgovoriti.
E sad, juce sam imao prvi problem sa bagovanjem telefona. Hteo sam da posaljem jednu sliku sa Nokie na EF81 bluetooth-om i to par puta nije htelo, zatim je slika preneta ali nije mogla da se pogleda na telefonu (JPG od oko 1 MB). Nakon iskljucenja i ukljucenja telefona memorijska kartica vise nije bila vidljiva... Jednostavno prijavi Memory Card Not Inserted i to je to... Ista kartica se normalno ocitavala u Nokii, na citacu itd... Formatirao sam karticu na Nokii i na citacu, ali ni posle toga nija bila vidljiva na EF 81. Istovremeno, kartica koja je prethodno bila u Nokii normalno se ocitavala na EF 81. U Nokii je bila Kingston kartica u EF81 Sandisk, obe od 1 GB. Medjutim sa karticom iz Nokie na kojoj je bilo ne vise od 20 fajlova, telefon je ocajno usporio. Jedino sto sam mogao zakljuciti je da se telefon totalno zablentavio i da je jedina pomoc ili master reset ili flash... Odlucio sam se na ovu drugu opciju - reko, taman da uradim update na germanski FW 58 (kad je bal nek je maskenbal). Sam update je prosao bez ikakvih problema, uz detaljno pracenje uputstava, backup svega iz predostroznosti itd... Nije prijavio nikakvu gresku, po ukljucenju je odmah nasao mrezu. Signal je definitvno bio slabiji nego na FW 48 ali sam to sredio menjanjem NV itemsa. Sto se ostalog tice, sve je proradilo kako treba... Odmah sam obrisao sve gprs i Internet profile koji su bili upisani u novom FW tako da je automatsko podesavanje sa Telenora savrseno odradilo posao. U telefonu je ostala Kingston kartica... formatirao sam je iz predostroznosti i sad cemo videti kako ce se ponasati dalje...
E sad, link ka ZIP fajlu u kome su group.txt i policy.txt ne radi vise. So, molio bih, ako neko ima te fajlove neka ih ponovo okaci negde. I btw, jel to zasigurno radi sa lirycs-om, operom itd?
Takodje, ako je neko uklonio google ikonu iz fw 58 i stavio games kako je fabricki podeseno, neka napise kako je to odradio ili neka me uputi na neki post gde je to objasnjeno jer mi pretraga nije dala neke rezultate, a kad sam citao ceo topik od pocetka, cini mi se da je neko ovo pominjao...