Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Chini mi se da imam resenje za Gmail. Podesavao sam danas Outlook Express i izmedju ostalog da bi radio sa gmail accaunt-om mora u gmail settings-u vaseg accaunt-a da se ENABLE-uje POP za email, tj. pristup preko pop servera gmail accaunt-u, sto inace gmail manager i koristi.

How do I enable POP?

Probao Gmail i RADI :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

cta se ti bunic?
pa konstatovali smo jos pre dva meseca da radi i gmail aplikacija i telefonski i-mejl sa gmail-om :type: mada gmail aplikacija ponekad nece da se poveze sa 064 al to ponekad...

sad bi onaj bosanac sto psuje telefon rekao" ma telefon je s-ranje tu se svi cimate po forum'ma, nok'ja je zakon bla bla bla, eto cak onom momku nece ni dan u nedelji ispravno da pokaze, a kamol' god'nu" :cigar:

ma nek uzme on EF81 pa gurne sebi gde sunce ne sija, i cima ga da mu vibrira, da se malko smiri, jel'te...

Pomagajte ljudi, citam citam, nadjo nesto sto bi moglo da mi da resenje ali kako je pisano sa nekim skracenicama nista ja to ne razumem.
Juce sam kupi mob i danas lepo seo i usnimio verziju 58, nemacku, kad ono nece da mi prepozna karticu. Tj. prepoznaje karticu ali ne mogu da zovem inace 064 kad ubacim 063 onda radi al meni treba i 064 da radi.
Procitao sam da nesto treba da se snimi ali ne znam gde i kako (na strani 66 nesto o QPST i nekom fajlu ali mi zaista nije jasno)
hvala

Juce sam kupi mob i danas lepo seo i usnimio verziju 58, nemacku, kad ono nece da mi prepozna karticu. Tj. prepoznaje karticu ali ne mogu da zovem inace 064 kad ubacim 063 onda radi al meni treba i 064 da radi.
Procitao sam da nesto treba da se snimi ali ne znam gde i kako (na strani 66 nesto o QPST i nekom fajlu ali mi zaista nije jasno)
hvala

ajd citaj malo duze, pa ces naci sve...
moguci problem je da imas stariju MTS karticu, koja nece da radi sa 58
ako nije to, citaj dalje, znam da se spominje tvoj problem sto puta... :type:

Sad sam probao sa jednom novom 064 karticom i hoce???
Ima li neko neki savet??? Da li bi mi mozda zamenili karticu ili da vratim na 58 ili...
Hvala

Sad sam probao sa jednom novom 064 karticom i hoce???
Ima li neko neki savet??? Da li bi mi mozda zamenili karticu ili da vratim na 58 ili...
Hvala

mislim da mozes da dobijes novu, zovi korisnicki servis pa pitaj.

Ukoliko prijavite oštećenje na vašoj postpaid SIM kartici koje Vas onemogućava da obavljete razgovore, u poslovnicama mt:s možete da je zamenite uz zadržavanje istog pretplatničkog broja.

Ponovna aktivacija SIM kartice
Vrsta usluge Cena bez pdv-a Cena sa pdv-om (18%)
Zamena oštećene postpaid SIM kartice 164,25 193,82

LINK

Mislim da je zamena kartice za 200din mnogo bolje resenje od vracanja na v48.

Poslednja izmena:
Jedini je problem sto bi mene ta zamena kostala
Zamena prepaid SIM kartice sa zadržavanjem istog broja 750,00 885,00
sto priznaces i nije tako malo : /

A ona objasnjenja koja ima o nekom refresh ili back up meni su totalno nejasna ; /
ps.Ako ima neko iz Nisa ko zeli da pomogne vodim na pivo :)
poz

Jedini je problem sto bi mene ta zamena kostala
Zamena prepaid SIM kartice sa zadržavanjem istog broja 750,00 885,00
sto priznaces i nije tako malo : /

A ona objasnjenja koja ima o nekom refresh ili back up meni su totalno nejasna ; /
ps.Ako ima neko iz Nisa ko zeli da pomogne vodim na pivo :)
poz

jes, nisam promache mi.:p

Definitvno cu da izludim
probao sam sve zive fore sa repair i nista nece, ni da mrdne i dalje je zakopan i kaze da ne mogu da zovem. Rade sve ostale kartice njih 5-6 i to sto 064, i to 064 118---, 064, 063 ma sve rade ali moja 064 21--- nece : /
i sad mi ostaje da kukam u MTS da mi daju novu ili da vratim na 48 : /
bem ti zivot bez rakiju i klaker : /

ja kontao da ti govoris da je telofon banana-tj. krsh, doslo mi da te posealjem u ... pa nek popijem drugi ban zbog bad language-a: Dosta mi je likova sto dolaze na ovu temu da pljuju 81

par saveta za ljude koji
1. Ako imate stariju karticu 064 nikako ali NIKAKO ne prelazite na 58, nema sanse da vam proradi, mislim na one plave. Mada ni to nije 100% sigurno. Video sam brojeve sa 06411*** koji rade a oni sa 06421*** ne rade. Sve ostale kartice i svih ostalih mreza rade odlicno. Dakle, zavisno od kartice odlucite.
2. Najbolje bi bilo da nadjete nekoga ko je spreman da se malo poigra vasim telefonom i namesti sve kako treba a da ga vodite na pice ili kupite dovoljno piva i proslavite.
3. Ako nemate strpljenja i zelje da pravite azdaju od telefona bolje ne kupujte. Ako zelite telefon kupim i koristim, zaobidjite ga. Moze on sasvim solidno i da sluzi sa 48 nije frka. Tako da opet razmislite da li zelite da se igrate ili ne.
4. Za te pare nema bolja masina
5. sve zavisi iskljucivo od Vas
poz

Ja sam danas uflesovao drugarici fw58 i radi sa plavom karticom 064/21*****

Za nikola yu: Napravljen je i link u bookmarks ali nece ipa nece da izadje na cak i na mondo. Koliko znam to setovanje bookmarka je bitno za video streaming a ovde ne mogu da udjem ni do Monda. Ako imas setovan telefon na 3G i ako ti sve radi, napisi kakvo je setovanje.

Svaki vodafone EF81 koji sam uflesovao radio je sa SVIM karticama, dok ovi ostali("original" BQS), kako-koji. Dakle, kao sto rece Spartak, OPREZ!!!

Za nikola yu: Napravljen je i link u bookmarks ali nece ipa nece da izadje na cak i na mondo. Koliko znam to setovanje bookmarka je bitno za video streaming a ovde ne mogu da udjem ni do Monda. Ako imas setovan telefon na 3G i ako ti sve radi, napisi kakvo je setovanje.

Ne bookmark u media player-u nego u samom browser-u. U m.player se bira samo konekcija, a u browser-u se kreira link i odatle poziva. To je jedini nacin na koji hoce da mi radi ugradjen internet.

Pozdrav,
Evo ga i neko moje iskustvo nakon sedmodnevnog koriscenja telefona.

Telefon koji sam kupio nije skidan sa neke strane mreze, dosao je u paketu sa svime sto treba da ima, u telefonu je bio instaliran FW 48. Stavljena je 1GB Sandisk kartica i 9 godina stara mobtelova SIM kartica ali je sve proradilo iz prve (mada mi je prodavac skrenuo paznju da se moze desiti da se telefon glupira sa tom karticom). Sve kontakte i druge stvari lako sam prebacio sa Nokie 6085, sva automatska podesavanja vezana za MMS i GPRS su takodje bez problema prihvacena, koriscenje telefona kao GPRS modema za laptop takodje je profunkcionisalo bez problema. Probao sam par stvari navedenih na ovom forumu (filmove, instalaciju tema i aplikacija itd.) i to je takodje proslo bez problema. Telefon mi se nije gasio niti resetovao tako da sam i sa tim aspektom bio vrlo zadovoljan.

U medjuvremenu sam probao kako telefon radi sa eksternim GPS bluetooth receiverom i to je takodje profunkcionisalo kako treba (probao sam Nokia LD-3W). Sve se kako treba inicijalizuje, pozicija se ocitava, medjutim mapa nema i to je problem... Za ugradjenu aplikaciju za GPS (VDO Dayton) podrska je obustavljena a ostale koje sam probao (npr, Nav4All, Navigami itd.) lepo rade ali na zalost jos uvek nemaju mape... Nav4All vas moze voditi po vecim putevima u Srbiji i to je to, nema detaljnih mapa za vece gradove. Okruzenje (Hrvatska, Slovenija, Madjarska, Austrija itd...) daleko je bolje pokriveno. Pisao sam pismo sluzbi podrske u Nav4All sa pitanjem kada ocekuju detaljnije mape gradova u Srbiji, pa cemo videti sta ce odgovoriti.

E sad, juce sam imao prvi problem sa bagovanjem telefona. Hteo sam da posaljem jednu sliku sa Nokie na EF81 bluetooth-om i to par puta nije htelo, zatim je slika preneta ali nije mogla da se pogleda na telefonu (JPG od oko 1 MB). Nakon iskljucenja i ukljucenja telefona memorijska kartica vise nije bila vidljiva... Jednostavno prijavi Memory Card Not Inserted i to je to... Ista kartica se normalno ocitavala u Nokii, na citacu itd... Formatirao sam karticu na Nokii i na citacu, ali ni posle toga nija bila vidljiva na EF 81. Istovremeno, kartica koja je prethodno bila u Nokii normalno se ocitavala na EF 81. U Nokii je bila Kingston kartica u EF81 Sandisk, obe od 1 GB. Medjutim sa karticom iz Nokie na kojoj je bilo ne vise od 20 fajlova, telefon je ocajno usporio. Jedino sto sam mogao zakljuciti je da se telefon totalno zablentavio i da je jedina pomoc ili master reset ili flash... Odlucio sam se na ovu drugu opciju - reko, taman da uradim update na germanski FW 58 (kad je bal nek je maskenbal). Sam update je prosao bez ikakvih problema, uz detaljno pracenje uputstava, backup svega iz predostroznosti itd... Nije prijavio nikakvu gresku, po ukljucenju je odmah nasao mrezu. Signal je definitvno bio slabiji nego na FW 48 ali sam to sredio menjanjem NV itemsa. Sto se ostalog tice, sve je proradilo kako treba... Odmah sam obrisao sve gprs i Internet profile koji su bili upisani u novom FW tako da je automatsko podesavanje sa Telenora savrseno odradilo posao. U telefonu je ostala Kingston kartica... formatirao sam je iz predostroznosti i sad cemo videti kako ce se ponasati dalje...

E sad, link ka ZIP fajlu u kome su group.txt i policy.txt ne radi vise. So, molio bih, ako neko ima te fajlove neka ih ponovo okaci negde. I btw, jel to zasigurno radi sa lirycs-om, operom itd?

Takodje, ako je neko uklonio google ikonu iz fw 58 i stavio games kako je fabricki podeseno, neka napise kako je to odradio ili neka me uputi na neki post gde je to objasnjeno jer mi pretraga nije dala neke rezultate, a kad sam citao ceo topik od pocetka, cini mi se da je neko ovo pominjao...

E sad, link ka ZIP fajlu u kome su group.txt i policy.txt ne radi vise. So, molio bih, ako neko ima te fajlove neka ih ponovo okaci negde. I btw, jel to zasigurno radi sa lirycs-om, operom itd?

Evo ga fajl. Radi i sa Operom i sa Lyrics Show.

Prilozi

• groups_policy.zip
    1.5 KB · Pregleda: 170
@icatenej :shock: Koliki tekst.

Evo i fajlova, sve je unutra.

Edit: Pretece me burnss.

Prilozi

• group policy.rar
    1.4 KB · Pregleda: 165
  • Uklanjanje Google ikone.rar
    1 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
Zahvaljujem - ovo je bilo brzo... :)

p.s. Samo kratko pitanje... Vezano za "Uklanjanje Google Ikone.rar". Kad snimim iz ovog rara sve u odgovarajuce foldere, restartujem telefon i to je to - ili...?

Poslednja izmena:
Operacija uspela - pacijent ostao ziv :) Lyrics radi, nema vise gugleta.... hvala jos jednom.

u pitanju je vodafone fw.

interesuje me da li postoji shansa da se nekako interni browser 'zameni' sa operom ... tj. da kada se klikne browser dugme da se automatski pali opera ? :]

josh jedno pitanje.
kako zameniti ostale ikonice ... tj. preko kojeg editora mogu da zamenim mobile tv i vodafone live ikonice u meniju ?

Imam jedno pitanje u vezi sa Brew Mobile Commander-om. Hocu da promenim u Adress Book-u polja npr. Surname, Name itd....to sve promenim u Settings ali posle mi javlja gresku tipa List index out of Bounds (7) i ''is not a valid integer value. Jer postoji nacin da se to sredi ili polja moraju da ostanu po defaultu (tada ne pokazuje ove greske). Koristim BMC v1.2.
Ako zna neko kako da se ovo sredi neka javi. Hvala unapred!

Da li je neko probao da u ef81 ubaci firmware za ef82? Ja sam u flash fajli za ef82 nasao potrebne elemente za radio (kojih u v58 nema), ali ne znam kako da ih ubacim u flash fajlu v58 pa da tako "modifikovano" flashujem tel.

Nadam se da si ovo procitao za EF82 FW.

It should be clear. That EF82 Firmware is developed for EF82 Prototypes.

All who play with other mobiles, do this at own risk.

3GSwup can't flash the whole firmware into EF81, because wrong Key!
Only if you force the update in Download Mode. With all files, especially with:
Code:

qcsbl.mbn
qcsblhd_cfgdata.mbn

You damage/kill your EF81.

I suggest only experienced User to play with it.

BTW:: EF82_de-BRDHandel-std_01_0019.qvcefs is the only file, which you can flash into EF81 and also SXG75.

Poslednja izmena:
Posle mnogih pročitanih poruka ove teme odlučio sam da kupim BENQ-SIEMENS EF81.

Juče sam ga kupio, napunio bateriju, odmah potom uradio flash, update na fmv58 ger.

Malo sam se namučio jer sam morao sve da radim u XP, a na Vistu sam se već navikao.

Vista 64-bit ga ni ne prepoznaje.

Veoma sam zadovoljan. :)

Jesam procitao. I to je tacno, jer u amss.mbn postoje neki programi za vecu rezoluciju. U EF82_de-BRDHandel-std_01_0019.qvcefs se nalaze samo podesavanja, tako da nema svrhe ubacivati.
Mislio sam ako ima neki program koji moze da izvuce fajle za fm iz amss.mbn pa da ih ubacim u v58...

Jesam procitao. I to je tacno, jer u amss.mbn postoje neki programi za vecu rezoluciju. U EF82_de-BRDHandel-std_01_0019.qvcefs se nalaze samo podesavanja, tako da nema svrhe ubacivati.
Mislio sam ako ima neki program koji moze da izvuce fajle za fm iz amss.mbn pa da ih ubacim u v58...

Nagadjam,

da je to izvodljivo braca rusi bi to odavno probali, razbili i odradili, tako da bi to mi imali na izvolte.
Chim na njihovim i ostalim sajtovima toga nema, zakljucak ti se sam namece.

:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno