Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Ni ja nisam uspeo da isključim zvuk kod slikanja (isto imam 48). Nego, zanima me da li neko ima igricu God Of War za EF81. Ja sam skinuo sa nekog poljskog sajta, ali neće da radi :(

lol sad sam nasao na nekim forumima da namerno nisu hteli da dozvole iskljucivanje zvuka kamere kako se ne bi ugrozavala privatnost ljudi odnosno da ne mozes da slikas ljude a da oni to ne primete. a ovako kad se slikamo cela ulica/kafic/ukucani se okrecu da vide sta se to culo... :lupko:

inace sam pronasao da se pomocu nekog OD softvera ili BitPima mogu nekako prikazati sistemski folderi koji se preko brew-a ne vide pa da se tamo mooooze cackati, al je toliko ljudi prijavilo da im posle toga (taj OD softver kao otkljucava nevidljive sistemske foldere) komp ne vidi telefon da se ne usudjujem da eksperimentisem

soft taster na poklopcu

Imam problem već nekoliko dana.
Desni taster na zatvorenom telefonu (na poklopcu) prestao je da radi.
Pošto je telefon star 1 mesec, odneo sam ga u radnju gde sam ga kupio i urađen je update firmware-a na v.58.
Radio je tri dana, i danas opet ništa. Neki predlog?

Uhhh
Trebalo je preci 60 strana i ni na jednoj nisam nasao samo jos jedan problem (mozda sam prevideo u brzini)
Elem.....Zanima me na koji nacin mogu skinuti,kasnije,temu koju sam ubacio preko kabla....Da li postoji opcija brisanja teme?
Hvala

Imam sledeca dva problem koje nisam primetio da je iko prijavio:

1. Cesto mi se javi poruka (kada zelim da telefoniram, odgovorim na poziv ili uopste otvorim nesto iz menija): "Memory too low, please close some applications". Stisnem OK i dalje normalno radi. Primetio sam da se ovo cesce desava od kad sam ubacio mem. karticu i kad je telefon zagrejan, cak i ako se zagreje od spoljne temeperature!

2. Ponekad mi se zvuk za poruke beskonacno ponavlja (bilo da je stigla poruka, bilo da je notify moje poruke) a to mogu da prekinem samo gasenjem telefona ili brisanjem same poruke.

Inace, fw je fabricki 48. Ima li neko slicnih problema ili, jos bolje, resenja za iste?

1. Cesto mi se javi poruka (kada zelim da telefoniram, odgovorim na poziv ili uopste otvorim nesto iz menija): "Memory too low, please close some applications". Stisnem OK i dalje normalno radi. Primetio sam da se ovo cesce desava od kad sam ubacio mem. karticu i kad je telefon zagrejan, cak i ako se zagreje od spoljne temeperature!

2. Ponekad mi se zvuk za poruke beskonacno ponavlja (bilo da je stigla poruka, bilo da je notify moje poruke) a to mogu da prekinem samo gasenjem telefona ili brisanjem same poruke.

Inace, fw je fabricki 48. Ima li neko slicnih problema ili, jos bolje, resenja za iste?
Flashuj na nemacku 58-icu

Hehe, nisi pratio na casu :) "Memory too low" se mnogima desava (meni vrlo retko na V58 GER ali ne mora da znaci), ako neces da flashujes, moraces da zivis sa tim ;)

Za drugi problem stvarno nisam cuo da se neko zalio, verovatno sve to resava flash, samo pazi ako imas staru mts karticu (svetlo plavu) moguce da telefon nece hteti da uhvati mrezu (ja sam imao 2 slucaja, nisam uspeo da resim problem ni na jednom).

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Odlican je forum, svaka cast! Imam jedan problem, mozda je i bio postovan ali namam bas vremena da trazim 60 strana pa ako neko zna neka postuje link, ne mora odgovor.
Softver je ruski v58 i sve lepo radi, zaista sam prezadovoljan. Medjutim pre par dana jedna veoma glupa stvar se desila. Odjednom nece uopste da udje u Call Register! Ni i iz menija ni preko zelene slusalice! Na pritisak tastera iskulira jedno 2-3 sekunde i to je to, kao da nisam ni pritisnuo. Nekima je otvarao Call Reg pa pokazivao empty list, a meni nece ni da otvori!

Molim nekog ko zna o cemu je rec da me prosvetli!
Ako nista drugo, moracu da flesujem, posto slutim da je to jedino resenje!

Pozz svima

Pozdrav svima!
Odlican je forum, svaka cast! Imam jedan problem, mozda je i bio postovan ali namam bas vremena da trazim 60 strana pa ako neko zna neka postuje link, ne mora odgovor.
Softver je ruski v58 i sve lepo radi, zaista sam prezadovoljan. Medjutim pre par dana jedna veoma glupa stvar se desila. Odjednom nece uopste da udje u Call Register! Ni i iz menija ni preko zelene slusalice! Na pritisak tastera iskulira jedno 2-3 sekunde i to je to, kao da nisam ni pritisnuo. Nekima je otvarao Call Reg pa pokazivao empty list, a meni nece ni da otvori!

Molim nekog ko zna o cemu je rec da me prosvetli!
Ako nista drugo, moracu da flesujem, posto slutim da je to jedino resenje!

Pozz svima
Probaj ako imas instaliran i podesen Brew commander da resetujesh fon - phone--->mode--->reset,ako ne flash na nemacku 58-icu...

Probaj ako imas instaliran i podesen Brew commander da resetujesh fon - phone--->mode--->reset,ako ne flash na nemacku 58-icu...

Probacu to, samo mi reci da li cu da izgubim sve ono sto imam u memoriji?
Kalendar i imenik cu da sacuvam, ali sta se desava sa onim podesavanjima za internet, 3G, e-mail, i td?

A da li mogu bez problema da flesujem na nemacku 58-icu, posto sam citao ranije da treba obratiti paznju na onaj language pack i sl?

Hvala u svakom slucaju

Pozdravljam prijatelji! Ja se prvi put javljam na ovaj forum i naravno prvo pa musko odmah problem!
Posedujem ef81 oko 2 meseca i zadovoljna sam sa njime. 2 dana nakon sto sam ga uzela flesovala sam ga na nemacku 58-icu.Tel je 3 nedelje radio besprekorno dok se nije odjednom ugasio i vise se nije hteo upaliti odnosno kada je doslo dotle da nadje mrezu ugasio se.Ali bez sim kartice se nije gasio tako da sam ga flesovala opet sa istim.Nakon toga tel je opet super radio DO JUCE.Odjednom vise mi nije pokazivao propustene pozive niti primljene.Odlucila sam da ga flesujem opet i na polivini flesovanja blokirao odnosno stalo sve.Ali hvala bogu u emergency mod sam mogla uci.Tako da probala sam opet i nece i opet i nece i tako jedno 5 puta dok jednom nije uspelo ali je prijavio neku gresku sa brt fajlom i nesto o nv itemsu.Naravno nisam ni jednom uradila beckup sa QPST.Nasla sam i skinula repair odnosno onaj wolf51.qcn i uradila restore sa QPST.Tel je oziveo i taman se obradovala kad ono sve je totalno drugacije kaze da je fw58 ali uopste ne lici i pola stvari mi ne radi npr nemogu poslati poruku,bluetooth kaze address not set! i ko zna sta jos ne radi.A nesmem da ga probam flesovati opet.Tako da dragi moji hackeri POMAGAJTE MOLIM VAS!!!Sta da radim?Dajte mi link za neki brt dobar i za sve sto mi treba i molim vas za detaljno objasnjenje ako neko ima zivaca za mene.Unapred jako, jako zahvalna Simi

Probacu to, samo mi reci da li cu da izgubim sve ono sto imam u memoriji?
Kalendar i imenik cu da sacuvam, ali sta se desava sa onim podesavanjima za internet, 3G, e-mail, i td?

A da li mogu bez problema da flesujem na nemacku 58-icu, posto sam citao ranije da treba obratiti paznju na onaj language pack i sl?

Hvala u svakom slucaju
Neces izgubiti sve tj. neces izgubiti nista...

Ako nije ovo onda ne znam sta je:
brew/mod/camera/res/commom/sound/CameraClickMelody_PCM.wav

Ja ne mogu da pustim nikako, cak ni sound forge nece da reprodukuje.

EDIT: Kada se skroz obrise fajl iz telefona, nekad skljocne, nekad ne. Totalno sam zbunjen.

lol lol :smash: taj zvuk sto ga vidis u common/sound si verovatno sam postavio nekad ranije, na osnovu ova dva posta, pokusavajuci da uklonis zvuk.
http://www.bench-market.com/forum/showpost.php?p=1076770&postcount=72
http://www.bench-market.com/forum/showpost.php?p=1076771&postcount=73

aaah agonije!

imam ponekad isti problem, isto fw48. Uglavnom se desava ako stigne sms dok nesto radim na telefonu. Meni je uglavnom dovoljno da zatvorim/otvorim tel i prestane da zvoni bez prestanka. NEmam nameru da uklanjam ovaj bag jer je sjajan fazon u drustvu! :banana:

Pozdrav drustvo.Dobre vesti uspela sam da flesujem sa vodafonovom 58-icom,i meni licno se svidja...malo me nervira onaj vodafon live znak...ali vazno da radi tel...i da nije otisao u vecna lovista.
a razlog jos jedan sto vam sad pisem je taj...da li mi neko moze reci kako da ozivim bluetooth,posto kad ga pokrenem ispise BLUETOOTH ADREES NOT SET...i to je to...nista nemogu dalje.
Negde sam videla post bas o ovome,ali nemogu da nadjem...pa vas molim ako mi mozete pomoci ili napisati gde se ili na kojoj strani nalazi ovo za bluetooth.

HVALA

SIMI

Da li je neko naleteo na neki NOTES(da se downl.?), neverovatno je da ga telefon nema.

lol lol :smash: taj zvuk sto ga vidis u common/sound si verovatno sam postavio nekad ranije, na osnovu ova dva posta, pokusavajuci da uklonis zvuk.
http://www.bench-market.com/forum/showpost.php?p=1076770&postcount=72
http://www.bench-market.com/forum/showpost.php?p=1076771&postcount=73

aaah agonije!
LOLcina, smejem se sam sebi ves satima :d :d

simona je napisao(la):
Pozdrav drustvo.Dobre vesti uspela sam da flesujem sa vodafonovom 58-icom,i meni licno se svidja...malo me nervira onaj vodafon live znak...ali vazno da radi tel...i da nije otisao u vecna lovista.
a razlog jos jedan sto vam sad pisem je taj...da li mi neko moze reci kako da ozivim bluetooth,posto kad ga pokrenem ispise BLUETOOTH ADREES NOT SET...i to je to...nista nemogu dalje.
Negde sam videla post bas o ovome,ali nemogu da nadjem...pa vas molim ako mi mozete pomoci ili napisati gde se ili na kojoj strani nalazi ovo za bluetooth.

HVALA

SIMI

Probaj da ubacis ovo pomocu "QPST" i "NVEditor" programa, vec je bilo par puta, pogledaj i signature usera djwibe ;) To su ti fajlovi koji se mogu "ostetiti" prilikom flash - a. Ja sam npr sestri popravio tako neki glupavi bug sa SMS porukama ("too many recipients" - tako nesto), imaces i malo jaci signal :p

Prilozi

• repair.rar
    53.3 KB · Pregleda: 132
Da li je neko naleteo na neki NOTES(da se downl.?), neverovatno je da ga telefon nema.

Evo NOTEPAD-a i to bas za BENQ. Odlican je.
Ima mogucnost zastite zapisa sifrom.

2004223338173534493_rs.jpg
2004234070495629151_rs.jpg

Prilozi

• BENQ-SIEMENS-Notes.rar
    68.8 KB · Pregleda: 399
Poslednja izmena:
imam ponekad isti problem, isto fw48. Uglavnom se desava ako stigne sms dok nesto radim na telefonu. Meni je uglavnom dovoljno da zatvorim/otvorim tel i prestane da zvoni bez prestanka. NEmam nameru da uklanjam ovaj bag jer je sjajan fazon u drustvu! :banana:

Probacu, mada je ovo jedan od benignijih bagova. Imam tel. vec 3 meseca i sudeci prema mom i iskustvima svih ljudi sa ovog foruma, sa raznim fw-ovima usudjujem se reci da je tel. prepun bagova i da je za ovisnike usluga mobilne telefonije (sto ja srecom nisam) prava nocna mora. Dakle, cena od 90-110 evra mu je realna (ja ga kupio "na nevidjeno" za 100 sa svim dodacim i garancijom od 1 god.). Prava steta jer mu je hardver veoma kvalitetan. Ali, sta vredi i kosta a na obrnut (i legalan) slucaj jos u zivotu nisam naisao.

Elem, ostaje nam da cekamo nekog ludog rusa :type: sa fw-om koji bi resio sve nase probleme.

psaras hvala puno....samo mi reci ...opet ja...gde da skinem nv editor...posto dva koja sam skinula riknula pri instalaciji...
hvala
kad vam dosadim s pitanjima....izbacite me s foruma
a iskreno se nadam da necete

Tel ima ograniceno na 5 recipients, ali preko qpst se moze prosiriti.

Ne, nije to. Kad napises SMS ne mozes da dodas nikoga, jedino je hteo reply da posalje. Samo sam ubacio NV fajlove iz svog telefona i sad radi :banana:

simona je napisao(la):
psaras hvala puno....samo mi reci ...opet ja...gde da skinem nv editor...posto dva koja sam skinula riknula pri instalaciji...
hvala
kad vam dosadim s pitanjima....izbacite me s foruma
a iskreno se nadam da necete

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1174400&postcount=1398

Poslednja izmena:
Smartphone ;)

Jel uspela nekome ona ruska fora pustanja app ili game dok je media player vec ukljuchen??? Fora je extra, samo se meni gasi kpri istoj :wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Запуск медиаплеера и Java приложения Одновременно на Ef81

1. Утанавливаем расширенное меню Field Test.
2. Закидываем любое приложение в папку разное.
3. Mini comanderom копируем или перемешаем приложение в FS.
4. Заходим в Field Test (000000)/App manager/AMS/Browse midletson phone/там в самом низу приложение.
И запускаем java приложение при запущенном медиаплеере.
В Fs я создал папки Games и Application и скинул туда все игры и приложения.
Главное неудобство этого способа надо всегда заходить в field test и т.д.

Evo NOTEPAD-a i to bas za BENQ. Odlican je.
Ima mogucnost zastite zapisa sifrom.

2004223338173534493_rs.jpg
2004234070495629151_rs.jpg

Skinuo sam notepad, pa me sad interesuje kako da ga instaliram. U koji folder treba staviti ona dva fajla?

Nezahvalno je zahvaljivati se unapred!

Vrh Dno