Šta je novo?

BenQ RL2455HM

DoX

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2011
Poena
199
Planiram da uzmem ovaj model monitora. Glavni razlozi su to sto ima ugradjene zvucnike (iako sam najcesce na slusalicama) ali moze dobro da posluzi povremeno kad su neki gosti tu za klipove i filmove.. HDMI ulaz posto planiram da ga nakacim na risiver za SAT TV i eto odziv od 1ms za povremeni Gaming...
Da li ga je neko imao i kakvi su utisci/misljenja ?

RL serija nasuprot XL modelima nema veci Refresh rate ali za ovu cenu moze dobro da posluzi ja mislim.. :)

Posto dobih gomilu odgovora evo da napisem i neke utiske nakon kupovine :D

Na prvi pogled sve izgleda ok, razlika izmedju 21.5" i 24" ne izgleda nekako previse ali je ipak primetna pri gledanju filmova. Dugmici sa strane za meni i podesavanje su ok i reaguju normalno na dodir (nisu na foru touch screen-a). Igre jos nisam isprobao ali posto je 1ms odziv to je sigurno odlicno. Ima dosta opcija za podesavanje crne boje i osvetljenja u RTS igrama, vise profila i mogucnost cuvanja istih. Jedino sto me malo muci je kako da mu podesim dobar odnos Brightness, Contrast, jer mi nekako deluje mnogo belo. Koliko god smanjivao i dalje je svetlije neko na prethodnom Phillips modelu. Druga stvar je letter ghosting koji se javlja kad normalno surfujem netom i iscitavam forum i probao sam menjati opcije medjutim nista ne pomaze. Verovatno tako LCD panel mora da funkcionise..
Monitor ima 2x HDMI, DVI, VGA, ulaz za sluske, ugradjenje zvucnike koji su za moju vrstu upotrebe bas taman, ima Full 24" znaci 61cm je dijagonala ekrana bez ivica i to je to.

Nazad
Vrh Dno